Imbecili de peste hotare, ca sa nu ne simtim singuri
![]() ![]() ![]() |
Imbecili de peste hotare, ca sa nu ne simtim singuri
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ba baieti, avem vreo 10 alte etnii prin tara asta, romi, germnai, italieni, polonezi, turci tatari etc. Despre nici una din ele nu umbla vorba asta ca au membri adulti care nu vor sa vorbeasca romana. Dar despre unguri da. Chiar sa nu fie nici un sambure de adevar? Numai rautacismele romanilor invidiosi pe bunastarea lor.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Adi, am întâlnit adulți maghiari care nu știu deloc românește. Un exemplu mai sus, într-un comentariu anterior.
OK, cei de mai sus erau țărani agricultori ce probabil nu au părăsit satul Cireșoaia. Nu aveau decât vecini maghiari, era suficientă maghiara pentru a se descurca local. Dar am întâlnit elevă de liceu din Sf. Gheorghe, prietena unui coleg de cameră în timpul facultății, care în clasa a 12-a nu vorbea deloc română. Înțelegea puțin, doar chestii elementare. Și foarte puține. Iar maghiari care locuiesc în Dej sau Bistrița, care vorbesc foarte stâlcit româna, știu o grămadă. Bătrâni, tineri, adulți, copii... Ce e fals, e fals (chestia cu extremismul, care e neglijabil, după experiența mea). Dar și ce e adevărat, să nu ascundem sub preș. Zic. Și, ca o paranteză, prin Bistrița locuiesc (tot mai puțini, din păcate), sași. Doar numele le trădează etnia, nu am întâlnit nici unul care să vorbească româna cu accent german. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Einstein, stai nitel ca le cam amesteci intre ele. Eu am zis de etnicii maghiari care au oleaca de instructie scolara, ca este in intereseul lor sa invete la un nivel comunictional, macar, limba romana.
Tu vorbesti de cei care cunosc romana si nu vor sa o vorbeasca. Da, din pacate, exista si din acestia. Dar este o cu totul alta categorie fata de cei la care am facut eu trimitere. De exemplu, imbecilul, nici nu mai stiu, parca era de la Miercurea Ciuc, autorul celebrului atentat terorist, cel mai sangeros din istorie, care a confectionat o papusa de paie a bptezat-o Avram Iancu si i-a dat foc. A reusit performanta sa ramana fara loc de munca, daca imi amintesc bine, avea un loc caldut, economist la primarie. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dacă tot ai adus în discuție persoana respectivă (trec peste zeflemeaua "autorul celebrului atentat terorist, cel mai sangeros din istorie"), a avut un comportament tendențios în ceea ce privește valorile naționale. Ce ai fi vrut să i se ofere de către statul român? Privilegii?
Niciun stat nu privește cu ochi buni batjocura la adresa valorilor naționale, asta ca o paranteză. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Adi. Exemplele tale sunt exact ce spun eu.
![]() ![]() Mai nou jignesti in stanga si dreapta .Ma gandesc la un motiv dar il tin pentru mine ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
radian, eu am zis de aia care nu vorbesc romana si punct. Nu am zis ca stiu si nu vor sau nu stiu si nu vor sa invete. La naiba, avem amabasadori americani sau englezi care stau mùax 4 ani in tara si vorbesc romaneste binisor pana pleaca, desi meseria nu ii obliga si nu e ca spaniola sa zici ca poate in alta tara ii poate folosi.
Dar ca veni vorba, un cunoscut de prin cluj la origini posta pe 1 decembrie ca Romania nu a respectat un alineat din documentul de semnare a marii unirii care prevedea justitie in limba materna. This post has been edited by einstein1984: 6 Dec 2022, 11:02 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Gabize, s-a vrut o gluma, nu o ironie. Din cate imi aduc eu aminte cretinul ala a fost condamnat si pe buna dreptate. O merita pe deplin.
Ca sa ma explic cu idea de gluma, poate neinspirata, incercam sa spun ceva de genul bine ca a fost doar atat, fara pierderi de vieti omenesti. Nu agreez nicio forma de extremism, indiferent din ce parte vine si indiferent de ce ar putea-o motiva. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ejti extremist pentru ca nu ai cultul prunului
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.519 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
al porumbului? QUOTE(radian @ 6 Dec 2022, 09:04) La inceputul anilor '90 la o emisiune la TVR1, in limba maghiara, au prezentat o chestie interesanta. In Piatra Neamt s-a organizat un congres medical, pe nu mai stiu ce domeniu medical. Toti medicii participanti, care practicau in Paitra Neamt erau absolventi ai sectiei maghiare a facultatii de medicina din Targu Mures. Este irelevant, probabil , si stiu sau am auzit de o parte dintre ei, fusesera "deportati" mai demult, pe vremea lui Ceausescu, pe baza repartitiilor. Stia si el ca pe maghiari nu i bine sa i lasi aproape de vest, du i mai bine in Moldova Si intradevar, la Piatra Neamt au fost o serie marisoara de doctori cu nume maghiare. Buni profesionisti, chirurgi in special, dar care au sacapat la pasarica moldoveana si cam aici au ramas Multi acum sunt pensionari, sau au dat ortul 6 Dec 2022, 11:28: Acuma care i problema? Blandetea si duiosia fratilor unguri? Poate Ion il aprecia si respecta si iubea pe Gyuri, cu care a intrat in mina, dar nu i universal valabil. Oameni si oameni. Problema e nu ca nu vor sa te serveasca, unii chiar nu inteleg, desi sunt binevoitori. Iar cei care sunt contra romanilor , nu ai ce le face, asta i treaba. c or fi multi sau putini, vad ca , congresele tinute pe la praid si imprejurimi din ultimii ani au destui adepti. Mai la vale de Bcau sunt sate intregi de ceangai. E bine sa nu ai de a face cu ei, oricat de bland si iubitor ai fi. This post has been edited by bgdrenault: 6 Dec 2022, 11:28 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ca vor sau nu vor, si eu am patit-o cu ceva ani in urma.
De doua ori in aceeasi zi. Am vrut doar sa cumpar ceva, in magazin. Una ca nu stie, alta nu a vrut. This post has been edited by IRONICK: 6 Dec 2022, 11:42 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.346 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Eu am mers de multe ori prin Miercurea-Ciuc si imprejurimi (mergeam de 1-2 ori pe an si stateam cate 2-3 saptamani).
In afara de un tigan care nu a vrut sa vorbeasca, restul, chiar daca nu stiau au incercat sa ma ajute. O data, intr-un bar, chelnerita nu intelegea bine romana (stia meniul, dar nu stia sa raspunda in plus), asa ca si-a chemat un coleg, care ne-a cerut scuze si care ne-a explicat ca mai sunt parinti care nu isi lasa copiii sa invete limba romana (caz confirmat de un coleg de muncqa din Targul Mures, care avea un vecin care, dupa revolutie, nu si-a mai lasat copiii sa vorbeasca cu copiii romani). Am avut un coleg expatriat spaniol, care a stat intre 2007 si 2011 in Romania, si care vorbea perfect romana (si inca vorbeste binisor, mai bine decat raducioiu), incat o unguroaica nu l-a crezut la Miercurea-Ciuc ca este spaniol pana nu i-a aratat cartea de identitate. This post has been edited by cristic1982: 6 Dec 2022, 12:29 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu este o situatie care trebuie generalizata, dar se mai intampla.
Putine sau multe cazuri, mie imi este indiferent. Fiecare trateaza cum poate. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
radian |
![]()
|
Oferta facuta lui Axa in postarea 4757 o mentin si o extind. Oricine e amator e bine venit.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
Tu de fapt vrei s-o pui de-o întâlnire daciaclub în secuime și nu ști cum???
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
radian |
![]()
|
Ar putea ti si asta o idee, dar atunci numai sustin pariul. Daca dati de vanzatorul idiot, extremist, ceea ce nu-i eclus, ma bagati in faliment… 😷
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.976 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
...mai bine pe 15 Martie, poate e mai cald si frumos pe acolo
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
bion |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
Eventual mergem sa mancam mici. Cautam un Kaufland.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
pe vremuri sectia supernova se intalnea la kaufland vulcan, putem incerca la odorheiu secuiesc, sa fie in mijlocul tarii sa ajunga lumea usor de peste tot. Eu vin cu hyundai, dar il recunoasteti usor, o sa fie ala cu "treceti atalioane romane carpatii" in difuzoare
This post has been edited by einstein1984: 6 Dec 2022, 15:43 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Bioane, oare, inainte de a a-i acuza pe austrieci, n-ar fi mai bine sa dam putin cu matura prin batatura , sa ne curatam scena politica de Badalai?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
IRONICK |
![]()
|
Lasand la o parte cum este Romania si ce are de indeplinit, Austria chiar este corupta si extremista.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gabize |
![]()
|
Dacă Italia e în Schengen, nu văd de ce nu ar intra România.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
bion |
![]()
|
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25946...le-ungariei.htm
Radian macar ai habar ce reclama acum guvernul subred de la Viena? Meanwhile tara minune a blocat banii UE pentru Ucraina 6 Dec 2022, 17:09: Model de nondemocratie HR e ok. Iar banii facuti de A in colonia RO nu miros. This post has been edited by bion: 6 Dec 2022, 16:09 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.976 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ha unul dintre comentariile la articolul dea mai sus e al meu
Va las pe voi să ghiciți care |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Apropo de Austria si de Schengen: Surse: Austriecii vor modificarea legii off shore ca să accepte aderarea României la spațiului Schengen
QUOTE Surse politice susțin că reprezentanții OMV Petrom și-ar dori și modificarea legii off shore astfel încât statul să mențină redevențele pentru gazul pe care îl vor exploata la nivelul de acum și să renunțe la dreptul de preemțiune. Acest lucru ar însemna că reprezentanții companiei austriece nu vor fi nevoiți să oferteze întâi statul român pentru gazele exploatate. La o zi distanță după vizita de la Cotroceni, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că nu va susține aderarea României la Schengen. (...) Pe de altă parte Croația a primit acordul Austriei pentru intrarea în Schengen, deși inițial această țară se împotrivise. La sfârșitul lunii trecute, Croația a semnat o declarație comună cu Austria și Germania, pentru construirea unui gazoduct care să transporte gaze de pe insula croată Krk spre cele două țări. E vorba, se pare, de santaj pentru gaz. ![]() |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
RDK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 6 March 16 From: București ![]() |
How you dare ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2014
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.184 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Eh, a trecut ceva timp de cand ne chinuiam sa intram in UE si era o tara care tot asa se opunea, pana le-am dat BCR, Petrom si ce s-a mai gasit prin curte.
Tiiii....sa vezi ca tot Austria erea.... cine s-ar fi gandit ![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:01 |