Cumparare masina, Oh nu, nu inca un topic despre asta :(
![]() ![]() ![]() |
Cumparare masina, Oh nu, nu inca un topic despre asta :(
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
2008 Reference 1.6 Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Mai mult de o revizie pe an nu cred sa fac (deocamdata) deci chiar daca e putin mai scump nu ma dezavantajeaza.
Totusi din ce am vazut eu la reprezentatele din Brasov e mult mai scumpa ora de manopera la VW decat la Renault, insa repet, nu e un criteriu important pentru mine. |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
- B-86-...
2006 -
|
|
Shush |
![]()
|
Frumusica, dar nu are 4 usi
![]() |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 9 Sep 2010, 13:34) Pai sa zicem asa: - filtru motorina la TDI low cost (a se citi motor VW, unul dintre cele mai fiabile de pe piata ![]() - filtru motorina Megane - de la 250RON -schimb distributie SOT - la 120k la Megane la 60K - coleg cu Megane mers revizie cu schimbare placute - 1500RON dar ideea era, nu de comparatie ci doar ca sfat. Din partea mea puteti lua frantuzoaice cate vreti, problema voastra...ma mir ca nu ai bagat-o pe aia cu "i'-urile ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Shush |
![]()
|
Hmmm, diferenta aia la filtru de motorina e chiar destul de maricica
![]() |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sa inteleg ca asta e ca ea ca tu sti pe cineva care cunoste pe cineva care a auzit cat costa revizia la reno nu?
![]() iar comparatiile facute de tine sunt la piese de reprezentanta nu? cu facturi vazute de tine? sau tot din auzite? nu de alta dar la cele 2 meganuri pe care le am, costul unei revizii nu este mai mare ca la ford, opel si este chiar mai "eftina" ca la golf (compar megane 1,6 cu golf 5 1,6) dar na banii au alta valoare cand esti posesor de masina nemteasca.... diferenta aia la filtru de motorina e din burta nea shus. This post has been edited by b76bgaarh: 9 Sep 2010, 13:20 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
bre shush gat vinzi loganu care e ca nou.ai ajuns la 30000 de km cu el ?
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
Vogue SE Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Sunt subiective afirmatiile, bazate pe cateva cazuri anume alese de o tabara sau de alta.
Asa pot spune si eu ca un nene cu un Passat TDI a ramas cu el in drum si cand l-a dus in service era nu stiu ce calculator de 4000 ron. Daca ii e teama de dci poate lua 1.6 benzina. Eu daca ar fi sa aleg intre VW mai vechi si cu multi km si Renault mai nou si in stare mai buna as lua Renaultul. Cele post facelift au si ceva probleme clasice fixate. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
b76bgaarh |
![]()
|
bre andy.. vrei sa zici rezolvate
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Shush |
![]()
|
|
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
O daa...ma bag si eu in seama pe aici...daca vrei sa verifici suna la AMI auto de exemplu....si da ai dreptate nu-i asa mult incepe de la vre-o 200RON...da fara senzor de apa...iar ala de polen sare la 90RON..(vezi foto)...bine nu trebuie sa iei neaparat MANN si oricum nu te tine in loc un filtru...nenorocirea e ca sunt scumpi si la celelalte piese...si nu stiu de ce te agiti atat ca nu-i firma ta...
![]() Precizare: mesajul e pt amicul architect ![]() This post has been edited by OAP: 9 Sep 2010, 13:36 Attached thumbnail(s) Picture1.png ( Size: 129.99k ) Number of downloads: 393 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
oapule nici macar in reprezentanta nu este filtru de motorina 250 lei. singurul care se agita esti tu, care vrea sa arate cat de scump este un filtru de reno. eu am 2 renouri, unul pe benzina si unul pe motorina, si stiu cat costa reviziile in reprezentante, stiu cat costa sa schimb o distributie si mai important nu comentez cat de scumpe e domne revizia in reprezentanta la un low cost german pt ca nu am facut una inca. tiam zis revizie golf 5 benzina vs revizie megane benzina in reprezentanta (golful la ploiesti ca cica la porsche e si mai scump)- meganul iese mai ieftin
deci veziti de i-uri si lasa sfaturile tipic romanesti pt forumul wag. This post has been edited by b76bgaarh: 9 Sep 2010, 13:44 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
OAP |
![]()
|
K..pe mine m-ai convins...luati Megane-uri...sunt super ok
![]() Iar cand am vorbit de filtrul ala am spus din experienta...am auzit si pret de 300RON. Pe de alta parte forumul e public, si daca nu a fost intrebat cineva anume cred ca pot sa imi spun parerea ca masinile frantuzesti sunt scumpe (nu am spus proaste)...e parerea mea, nu am dat cu parul....nu inteleg care-i treaba cu masinile germane??? ![]() |
--------------------
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
cauta bre shush un pijo 307 1.6 16 v benzina dau hdi are clima tot ce vrei .senzori lumina ploaie etc etc .pieste logan
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
Shush |
![]()
|
Am sunat la cel cu Opel-ul.
Cica are doar 110 cai si 5 trepte. Desi eu cred ca are de fapt doar 101 cai. |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Megane 2 cu facelift cica ar avea ambreiajul pus pe lista de consumabile
![]() Shush, pentru probleme cunoscute la Megane 2.2 uita-te pe reno.ro, in afara de ambreiajul cu surprize ar cam fi ok. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
b76bgaarh |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 9 Sep 2010, 13:49) K..pe mine m-ai convins...luati Megane-uri...sunt super ok ![]() Iar cand am vorbit de filtrul ala am spus din experienta...am auzit si pret de 300RON. Pe de alta parte forumul e public, si daca nu a fost intrebat cineva anume cred ca pot sa imi spun parerea ca masinile frantuzesti sunt scumpe (nu am spus proaste)...e parerea mea, nu am dat cu parul....nu inteleg care-i treaba cu masinile germane??? ![]() mama da repede teai suparat..... ai uitat ca suntem la cafenea..... problema este ca ai aruncat niste aprecieri fara sa ai o baza solida de plecare. daca te luai de ambreiaj la 1,6 16v sau la 1,4 16v nu zicea nimeni nimic... pt ca sunt cam consumabile (eu zic ca e si utilizarea defectuoasa) sau de flanse sau de greierasi. dar la pretul de revizie chiar este mai ieftin ca si vw. o intrebare. la tine la cat scrie in carte ca se schimba distributia? ma refer la km si la ani. ca la reno e 60000 sau 4 ani (la astea noi e mai mult) |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 9 Sep 2010, 15:23) mama da repede teai suparat..... ![]() ..cat despre distributie la mine in manual scrie 120 000km sau 4 ani ...la Megane am vazut 60 000 si mi sa parut putin ...un alt aspect apropo de masinile frantuzesti...la logan (diesel) ma costau consumabilele mai mult decat la skoda...sa zicem cu 20procente in medie... In rest numa de bine orice masina ai avea ![]() |
--------------------
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Ati ajuns sa comparati doua motorizari diesel, iar din ce am citit pe aici cred ca sunt mari sanse ca masina sa fie pe benzina. Adica s-ar incadra mult mai usor cerintelor in ceea ce priveste anul de fabricatie, numarul de km si pret, si cred ca nici nu face mai mult de 15-20 de mii pe an.
La motorizarile pe benzina costurile reviziilor sunt foarte apropiate, asa ca nu prea e relevant cat costa filtrul de motorina. A spus omul ca 100-200 ron pe an diferenta la revizie nu e un capat de tara. Mai importanta e fiabilitatea per total, ca pe langa revizii sa nu mai cheltuiasca in plus pe chestii neprevazute... Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureşti Vale ![]() |
QUOTE(adip @ 9 Sep 2010, 15:16) Megane 2 cu facelift cica ar avea ambreiajul pus pe lista de consumabile ![]() QUOTE(b76bgaarh @ 9 Sep 2010, 15:23) daca te luai de ambreiaj la 1,6 16v sau la 1,4 16v nu zicea nimeni nimic... pt ca sunt cam consumabile (eu zic ca e si utilizarea defectuoasa) io am 2.1 si m-a tinut fix 60K ambreiajul lui peshte. si nu l-am utilizat "defectuos". cel mult pot spune ca din 60K, cel putin 50K au fost facuti în orasul asta nenorocit, de obicei la ore de maxima înghesuiala. dar tot nu e o scuza, parerea mea. daca scriau aia frumos în cartulie, "la 60K se schimba distributia si ambreiajul", pe cuvant ca nu comentam nimic. This post has been edited by Markos: 9 Sep 2010, 14:48 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Ţuţea
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
grecule al meu are 85000 folosit tot asa si tremura doar cand il folosesc eu.... (cred ca merge fara problema pana la 120000) tata nu simte nimic....
This post has been edited by b76bgaarh: 9 Sep 2010, 14:51 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 9 Sep 2010, 14:41) Ati ajuns sa comparati doua motorizari diesel, iar din ce am citit pe aici cred ca sunt mari sanse ca masina sa fie pe benzina. Adica s-ar incadra mult mai usor cerintelor in ceea ce priveste anul de fabricatie, numarul de km si pret, si cred ca nici nu face mai mult de 15-20 de mii pe an. La motorizarile pe benzina costurile reviziilor sunt foarte apropiate, asa ca nu prea e relevant cat costa filtrul de motorina. A spus omul ca 100-200 ron pe an diferenta la revizie nu e un capat de tara. Mai importanta e fiabilitatea per total, ca pe langa revizii sa nu mai cheltuiasca in plus pe chestii neprevazute... Bafta! Foarte bine spus. O sa sun maine si la ala cu Megane-ul, azi nu vreau ca am o voce de abia ma aude lumea ![]() |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
-
Td4, HSE
|
|
teoX |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 54 Joined: 15 May 09 From: Iasi ![]() |
QUOTE(OAP @ 9 Sep 2010, 15:31) Indiferent ca cita schimbare de distributie e ? Din cite stiu la vag e cam asa: - diesel - prima la 120k, urmatoarele la 90k; - benzina - prima la 90k, urmatoarele la 60k; Da' poate ma insel ... ![]() Edit: Am postat cu L@u in acelasi timp This post has been edited by teoX: 9 Sep 2010, 14:53 |
--------------------
ex-Dacia
1300
1982
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
si intervalul de ani ramane tot la 4?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
trebe sa ma uit in cartea fauveului !!!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
-
Td4, HSE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 04:27 |