Modificarea normelor de creditare, exista hoti mai mari decat bancile?
![]() ![]() ![]() |
Modificarea normelor de creditare, exista hoti mai mari decat bancile?
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
exista hoti mai mari ca bancile : STATUL ROMAN
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Scuza-mi ignoranta, dar ce au patit "astia" cu credite la Volksbank?
Te intreb pentru ca eu am la ei un credit imobiliar la care acum vreo 2 ani mi-au ridicat dobanda. Acum vreo 2 luni m-au chemat si am semnat un act aditional prin care dobanda revine la ce era initial + ca devine fixa si banca nu o mai schimba cand are chef. Chestiile astea le-am considerat de bine, chiar am cautat prin anexele alea sa vad unde naiba este smecheria, ca ma asteptam sa fie si ceva de rau. Pentru ordonanta cea noua nu m-au chemat inca. Deci orice informatie ar fi binevenita ![]() This post has been edited by clr: 17 Sep 2010, 15:20 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Daca am un leasing pe firma, tre' sa ma duc sa-i violez si eu sau se adreseaza numai persoanelor fizice contractante de credite respectivul OUG?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Majoritatea bancilor, daca nu toate, au fost foarte nesimtite la faza asta cu normele OUG 50/2010.
Exemplu: Daca cineva avea un credit in EUR cu o dobanda variabila de 10% formata din dobanda de referinta a bancii de 6% si marje fixa de 4%, ei acum propun o dobanda variabila tot de 10%, formata din EURIBOR de 1.1% si marje fixa de 8.9%. Asta e NESIMTIRE. In conditiile in care EURIBOR e aproape de minimul istoric, de la 1.1% unde sa mai scada? Eventual creste la 3-4-5% in urmatorii ani dupa trecerea criozei. Nota - valorile dobanzilor si EURIBOR le-am pus ca exemplu, ca sa se inteleaga mecanismul smecheresc si nesimtit de actionare - una din bancile care au facut asa e BCR (am eu actul aditional si m-am uitat pe el) P.S. undeva in act spune ca daca nu semnezi pana la 19 sept. intra in acceptare tacita, adica ori de semnezi, ori de nu semnezi accepti. O faza interesanta este ca in act scrie ca in caz de acceptare tacita se aplica numai prevederile conform OUG 50, alte prevederi neimpuse de lege prezente in act sunt NULE. ATENTIE!!! mi se pare destul e important. Daca aveti dubii nu semnati, e foarte posibil ca in acel act pe langa prevederile OUG 50 sa mai ascunda niste clauze nesimtite, iar daca semnati le aceptati. Daca nu semnati sunt NULE. Alta varianta, daca sunteti total impotriva, e sa faceti hartie oficiala ca nu sunteti de acord, cu numar de inregistrare, dar pana la 19 sept. Banci = camatarie legala. Abia astept ziua in care scap de ei. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Bravo Andy!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Marty: din ce stiu eu doar persoane fizice, insa toate tipurile de credite, inclusiv cele de tip descoperire de card.
clr: un coleg are ceva credit la Volksbank. Plateste lunar ceva de genul: 200 franci (elvetieni) rata 200 franci dobanda 170 franci comision de risc Iti dai seama ca pe la Volksbank a fost revolutie in ultimele zile, au vrut ca tot comisionul de risc sa-l ascunda in alte comisioane. Singura solutie e cea zisa de Andy: hartie ca nu esti de acord, cu nr. de inregistrare. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.356 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu mai obosesc cu hartia ca nu sunt de acord. Recreditare pot sa fac oricand si fara comision in plus cate astia la care am creditul acum. Asa ca acceptare tacita si asta e. Oricum , si aia care m-ar refinanta tot la fel de hoti sunt.
Merci de info Andy! This post has been edited by einstein1984: 17 Sep 2010, 15:14 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Bravo Andy!
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Mda.
Recunosc ca eu am fost extrem de norocos. Mi s-a aprobat creditul in ultima luna in care au mai dat credite fara comision. Cand am luat fizic banii, deja creditele erau cu comision, dar pentru ca se aprobase inainte mi l-au dat fara. Ca atare am avut: - la momentul creditului : 7,75% (in lei, credit imobiliar) , fara nici un fel de alt comision - ulterior: 9,25% - de vreo doua luni, dupa cum spuneam, au revenit la 7,75% si au scos clauza care spunea ca pot modifica dobanda, devenind fixa. Ceea ce e crunt, e ca nu m-au chemat pentru OUG -ul curent cu procentul de rambursare anticipata, iar ultima zi e practic azi (ca 18,19 sunt in w/e) |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai copii, voi nu stiati ca nu-i bine sa luati bani de la camatari?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Da' sa le dai bani?
![]() Duceti-va sa semnati actele aditionale! Io am obtinut o reducere a ratei de 24 de centi. Nu stiu daca sa-i beau sau sa-i fumez. This post has been edited by corbex: 17 Sep 2010, 15:37 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
clr: Mergi sa vezi cat ai dae si daca ai comision de risc. Ala te rupe. Daca dae e 7.75, la lei, e foarte bun.
Marea smecherie: acum toate dobanzile noi sunt prezentate ca o reducere fata de valorile fixe. Cu euriborul la pamant, e simplu. Sa vezi cand va creste. Acum euriborul e pe la 1.4%. La inceputul lui 2008 era la un maxim istoric de 5.4%. Roborul e calculat acum de banci cu 7 si un pic, dar la sfarsitul anului trecut era peste 10. This post has been edited by cdadan: 17 Sep 2010, 15:39 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
clr |
![]()
|
Eu cred ca nu ai citit atent ce am scris mai sus. Eu nu am nici un fel de comision in afara de cel de rambursare anticipata. Dobanda si atat.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Alydor @ 17 Sep 2010, 14:54) Sunt tot cam pe acolo: dupa ce vine statul si te fura vin si bancile si-si fac "numarul" sub galesa obladuire tot a statului. Dupa care vin si fondurile de pensii si te mai "rezolva" si ele o data, mai nou vine si asigurarea obligatorie a locuintei cu "S'il vous plait, monsieur", s.a.m.d. A, sa nu uitam de utilitati si de TVA la acciza, etc. Welcome to the land of no choice! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu cumva acceptarea tacita e ilegala?
![]() Marty, nici pe mine nu m-au chemat "pă persoană fizică". This post has been edited by tatabobu: 17 Sep 2010, 16:47 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(clr @ 17 Sep 2010, 17:04) Eu cred ca nu ai citit atent ce am scris mai sus. Eu nu am nici un fel de comision in afara de cel de rambursare anticipata. Dobanda si atat. Daca ai dobanda de 7.75% cu toate comisioanele incluse, esti profesor. Dar ti-ai facut calculele sau te bazezi doar pe cuvantul lor? Daca ti-ai facut calculele, e excelent. Daca nu, treaba ta. Da o fuga la banca, vezi cat ti-au fixat noua dobanda. Punem pariu ca e mai mult decat robor + 0.25 sau 0.5? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.285 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Ce inseamna rubor si euribor ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Fost si eu sa semnez azi aditionalu.
Sincer, ma asteptam sa fie mai naspa. mi-a mai scazut rata, si cu tot cu comisioane si dobanzi, DAE e pe la sase jumate. Mi se pare rezonabil. Cel putin momentan. Creditu tot in lei elvetieni. Niste dude tot scrisesera ei pe-acolo, da dupa putin salam in frigider telefonic cu ligalu lor la telefon, au percutat si au scris cum vroiam eu. Cred ca erau si ei cu nervii saracii, ca au cedat dupa doua minute. This post has been edited by Ake: 17 Sep 2010, 16:57 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Bancile e oațe, mare atenție!
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu erau oațe se chemau Societatea De Binefacere Raifaizan, Asociatia Filantropica Bancpost sau Intreprinderea Caritabila Piureus.
This post has been edited by Ake: 17 Sep 2010, 17:10 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Credeți că în țara lor de origine își permit băncile astea celebre de pe la noi același tratament acordat clienților? Dar cum aici e sat fără câini...
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 17 Sep 2010, 17:57) Sincer, ma asteptam sa fie mai naspa. mi-a mai scazut rata, si cu tot cu comisioane si dobanzi, DAE e pe la sase jumate. libor + cat? Tocmai asta se vorbea si mai sus, ca in acest moment toate dobanzile scad (cu ceva) si cetateanul e multumit. Insa indicii sunt la valori extrem de mici. Cand si-or reveni, in sensul de crestere cu vre-o 3 procente, dae-le tau va fi mai mare cu 3 procente. Vedem cat de multumit vei fi atunci. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Ake |
![]()
|
vi_escu
Cred ca se creeaza o mare confuzie, nu bancile te trateaza prost aici, ci angajatii bancilor, care din pacate sunt romani. Ce ai spus tu e valabil pentru orice firma, nu neaparat numai pentru banci. Vezi V'fone, Orange, UPC, etc... E din cauza lipsei de educatie. LE @cdadan. Dobanda e fixa. Mi se rupe de oriceBOR. LLE Daca nu ma duceam azi, cica se facea din oficiu variabila si abia atunci incepeau magariile (si chiar erau cateva din cate am observat eu. Asa, e fixa fo sapte ani, dupa aia nu mai conteaza, ca e vorba de sume mici. This post has been edited by Ake: 17 Sep 2010, 17:26 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 17 Sep 2010, 18:20) Fericitule. Eu cand am luat creditul, robor-ul era undeva la 7.5 si am platit ani la rand 9% dobanda. Acum e tot cam 7.5 si astia vreau peste 12%. ![]() La sfarsitul anului 2008, robor era 17.76. Daca mai ajunge acolo, as avea dobanda 22.76% |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Ake @ 17 Sep 2010, 17:20) vi_escu Cred ca se creeaza o mare confuzie, nu bancile te trateaza prost aici, ci angajatii bancilor, care din pacate sunt romani. Ce ai spus tu e valabil pentru orice firma, nu neaparat numai pentru banci. Vezi V'fone, Orange, UPC, etc... E din cauza lipsei de educatie. Ba eu cred ca din cauza lipsei de concurenta si a complicitatii statului. Dovada: UPC si RDS se intrec in oferte in zonele unde au retele si unii si altii. |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
Ake |
![]()
|
Numai lipsa de concurenta nu e! N-ai vazut ca nu mai e un magazin de chiloti pe nicaieri? peste tot s-au facut banci.
Iar in ce priveste complicitatea statului... sa fim seriosi...ce statu la noi e format din japonezi?... This post has been edited by Ake: 17 Sep 2010, 18:08 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
eu am credit la cec. mai am deplata 4 ani si 8 luni. l-am contractat in sep 2008. am avut rata fixa 1 an..dupa care variabila. a trecut 1 an..al 2 lea la fel..incepe al 3 lea si dupa noul grafic rata mi-a scazut de la 281 la 273 lei. ideea e ca am fost la banca si mi-au spus clar si raspicat ca actul nu e ready si sa vin luni sau marti..si foarte important sa citesc ordinanta asta sa inteleg mai bine ce si cum. maine ma pun pe citit. aaa...si colac peste pupaza mi-au dat inapoi 16 lei..ca s-a recalculat. oricum..ceva e la mijloc in legatura cu actele astea. revin maine cu alte detalii.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(clr @ 17 Sep 2010, 15:17) Mda. Recunosc ca eu am fost extrem de norocos. Mi s-a aprobat creditul in ultima luna in care au mai dat credite fara comision. Cand am luat fizic banii, deja creditele erau cu comision, dar pentru ca se aprobase inainte mi l-au dat fara. Ca atare am avut: - la momentul creditului : 7,75% (in lei, credit imobiliar) , fara nici un fel de alt comision - ulterior: 9,25% - de vreo doua luni, dupa cum spuneam, au revenit la 7,75% si au scos clauza care spunea ca pot modifica dobanda, devenind fixa. Ceea ce e crunt, e ca nu m-au chemat pentru OUG -ul curent cu procentul de rambursare anticipata, iar ultima zi e practic azi (ca 18,19 sunt in w/e) Verifica-ti modul de calcul al "dobanzii"... O sa vezi ca e format dintr-un indice fix "EURIBOR, ROBOR" etc + o dobanda fixa. Da s-a eliminat caracterul variabil a dobanzii si momentan e o oferta buna, insa dupa cum bine mentiona cdadan, toti acesti indici sunt la MINIM momentan, 1%. In mod normal ei vor creste pe la 5%, deci vei ajunge la o dobanda totala cam maricica. Cat priveste cat de "legal" e acordul tacit, este legal, expres prevazut in codul civil, cu conditia ca partile sa fi dispus astfel in contractul initial. Mai mult ca sigur este prevazut in contractul de credit. AH... faptul ca toate contractele de credit sunt asa zise contracte de adeziune (contracte ne-negociate/ne-negociabile) e alta problema... EDIT: Cei care va stiti cu credite pe termen lung, dati si voi join la toate grupurile acelea de yahoo care trateaza problema "relatiei cu bancile"... http://clientivb.dyndns.org/ , de exemplu pt clientii Volksbank. This post has been edited by Executron: 18 Sep 2010, 00:07 |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Ake @ 17 Sep 2010, 18:08) Numai lipsa de concurenta nu e! N-ai vazut ca nu mai e un magazin de chiloti pe nicaieri? peste tot s-au facut banci. Iar in ce priveste complicitatea statului... sa fim seriosi...ce statu la noi e format din japonezi?... Degeaba sunt multe banci daca actioneaza concertat stil cartel! N-are nici o legatura cu concurenta reala, la noi e doar pseudo-concurenta. Cat despre stat, din moment ce guvernul se imprumuta pe rupte de la banci are tot interesul sa le pupe pe toate partile. Iar seful directiei de "supraveghere" a bancilor din BNR este nimeni altul decat cinteza-bcr deci...Nu ca BNR ar supraveghea in general bancile, vegheaza doar la bunastarea acestora! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:32 |