DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ion Iliescu, scarbit de atata publicitate

ashu
post 20 May 2005, 12:49
Post #31

Membru erectil

Group: Members
From: Bucuresti

Ma io nu vreau sa traiasca ca mine, nu de alta dar io chiar nu traiesc prost.
Treaba cu bulaul n-o sa tina in veci, hai sa fim realisti. Pe ceasca daca nu-l impuscau, ci doar il bagau la bulau, daca cumva mai traia pana azi, fii convins ca acum ar fi fost cel putin senator. Asa ca in cazul iliescu, singura optiune viabila si realizabila pentru noi este sa plece mai repede la intalnirea multvisata cu Scaraotzchi.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 20 May 2005, 12:52
Post #32

Membru autentic

Eu ma refeream ca cei "din linia intii" gen Corina Cretu, DIP, Talpes, Pascu .... In rest gasesti destui cum spui tu, "fomisti", dar astia nu au inca forta necesara iar nea Nelu s-a cam sterpezit, ca sa spun asa.

Eu ramin insa la parerea mea ca mai bine sa traiasca si sa-l roada invidia din interior. Poate un Parchet militar ceva .....

Din punctul asta de vedere l-as fi dorit si pe Ceasca pensionar cu pensie medie, nu de PCR-ist, la apartamanet de bloc si la coada la compensate.

Infarctul ar fi echivalentul glontului de Tirgoviste: l-ar scapa de toate necazurile !!!!

--------------------
DSN/SLZ
+
dantes
post 20 May 2005, 12:56
Post #33

Membru

From: Tzaranoaia

@Ashu.. Sunt iar perfect de acord cu tine...la bulau chiar daca sta va fi hotel de lux... Nu ziceam de tine sau de mine ca o ducem rau...dar noi reprezentam POATE 20-30% din populatie...restu' e naspa rau...noi ne plangem da' sa te uiti un pic la majoritate... Iar prostii l-au votat...ironia sortii...
Acuma am zis ca nici macar lu' osama nu e normal sa-i dorim moartea... Moartea nu cred ca va compensa vreodata pierderea de alte vieti omenesti sau faptul ca a facut in asa fel incat noi sa o ducem rau (cu atat mai mult ca asta nu a omorat pe nimeni)...
Pentru ce sa moara? Sa scape asa repede? Tac pac si gata! Nu mai simte nimic! (si asa e nesimtit dar e alta poveste) ... MULT mai bine e sa gasim o solutie de chinuiala 243.gif

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
ashu
post 20 May 2005, 13:20
Post #34

Membru erectil

QUOTE(dantes @ 20 May 2005, 12:56)
[...]cu atat mai mult ca asta nu a omorat pe nimeni[...]
*

E, aici gresesti tu. Ia mai gandeste-te...revolutia, mineriada.... Io zic ca are cateva mii de oameni pe constiinta.

Costi, io nu cred ca i s-a erodat atat de mult imaginea. Daca isi face partid, orice ar fi tot ia 15%-20% fara sa faca nimic, chiar daca il pun aia impaiat in varful listei, ca pe Sid. Si o sa fie coada de pulifrici dornici de ciolan la el in partid, e suficient sa intre in parlament, nu neaparat la guvernare.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Lexy
post 20 May 2005, 13:28
Post #35

Just ME

He he cand zicea Brucan dupa revolutie.."poporul e prost" ce ne-am mai ofuscat si am sarit in sus.. a zis ca ne trebuie 20-50 ca sa intelegem ce-i aia democratie si dreptate avea..au trecut 16 ani de la revolutie si noi nu ne-am civilizat, nu ne-am facut mai buni si nici mai bogati..

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
costi
post 20 May 2005, 13:29
Post #36

Membru autentic

Mda... pt el personal asta ar fi cea mai buna solutie. De-un intrat in Parlament cred ca mai are. Nu mai are el aplombul de alta data si nici puterea fizica dar ar mai scoate un 5-10%. Totul e sa prinda niste alegeri cit de curind pt ca baza lui de alegatori a cam migrat la munca afara iar cei ramasi acasa dau in ritm rapid coltul multumita performantului nostru sistem sanitor.
Eu sincer sa fiu abia astept anticipatele sa constat efectul iesirilor din prim plan ale lui Vadim si Iliescu.

Lexy, Brucan ne-a dat 20 de ani (nu 50) ca sa invatam democratia. Eu zic ca estimarea a fost corecta, tinind seama ca in 2007 intram in UE si nu o sa mai avem loc de intors.
Iar de schimbat ne-am schimbat toti chiar daca ne dam seama sau nu, chiar daca suficient sau nu.

This post has been edited by costi: 20 May 2005, 13:54

--------------------
DSN/SLZ
+
Bihomoldoveanul
post 20 May 2005, 13:32
Post #37

Membru autentic

QUOTE(cosmin_m @ 20 May 2005, 14:02)
183.gif
*

Don't shoot the messenger, silly. Legea discuta bineinteles in termeni profund teoretici, nu a fost facuta special pentru Iliescu smile.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
maddan
post 20 May 2005, 13:38
Post #38

Speedy Gonzales

Lexy, eu cred ca unii dintre noi, dimpotriva, s-au facut mai buni si mai bogati.

Se tot spune despre saracie. Mda. Nu poti scapa un ac pe jos in hypermaketuri, dar e saracie peste tot. Vin mosii si babele cu retete compensate de milioane pentru "nepotei", bagand doctorii de-a valma pe retete vitamine, medicamente dintre cele mai scumpe si altele, "ca doar platesc fraierii aia de la farmacie (statul le plateste farmaciilor inapoi la ... sfantu' asteapta!). Se repede romanu' la credite cu buletinu' sa-si ia si teve color nou, desi are unul bun inca acasa, sa-si ia frigider nou, desi ala de acasa mai face fata, si asa mai departe.
Si din saracia asta lucie, se cumpara 60.000 de Loganuri intr-un an...

Hai s-o lasam mai moale cu saracia lucie. Saracia lucie incepe sa apartina tot mai mult batranilor singuri si fara copii care sa-i ajute, batranimii de la sate (si ma rog, astia cu cine au votat tot timpul? SI-O MERITA!!! mad.gif), muncitorimii indobitocite din orasele industrializarii ceausiste (care au votat, ma rog, cu cine, de 15 ani incoace??) si mai ales lenesilor si inadaptatilor social.

Da, nu traim intr-un stat al bunastarii si mai ales nu traim intr-un stat in care poti sa faci bani normal (ex. daca esti profesor, ramai sarac lipit daca nu dai meditatii). Dar traim in marea majoritate mai bine, pentru ca ne descurcam. Cu cele cateva exceptii enumerate mai sus, romanul capabil sa munceasca traieste mai bine.

Ca nu traieste atat de bine pe cat i-ar permite tara asta daca pestele nu ar fi (mereu) imputit la cap, si mai ales daca nu aveam ciuma asta comunista (i.e. Iliescu si sleahta sa, + liota de securisti si comunisti din celelalte partide) pe cap, asta e!

Hai ca iar mi s-a suit tensiunea, si mie nu-mi face nimeni operatie pe cord moka, desi dau peste 6 milioane pe luna la stat! mad.gif

ps.
si mai buni - vedeti teledonurile Realitatii-Sov-TV, care au demonstrat clar ca romanul mai are inima.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
dantes
post 20 May 2005, 13:59
Post #39

Membru

From: Tzaranoaia

@Ashu... Mda..iar ai dreptate...au fost si morti..DAR asta tot nu inseamna ca trebuie omorat... Ma rog..eu as fi preferat zacand intr-o groapa si sa i se dea numai apa si paine timp de 15 ani...

@maddan...Perfect adevarat cu categoria de oameni respectiva care inca o mai duce rau de tot...Insa rezultatul de care ziceai ca oamenii incep sa o duca mai bine s-a reflectat asupra votului! S-au mai desteptat, iar saracimea lucie s-a mai diminuat un pic si a pierdut ciolanu' complet mister ex-president....

INSA...sistemul tot de rahat e, si INCA are MUTLI saraci...ca s-au mai desteptat da, dar tot saraci sunt...noi nu vedem decat partea plina a paharului in ceea ce priveste pe saraci...dar iti spun ca de ex. la companie sunt 20.000 de oameni din care 70% castiga SUB 4 mil. ... si exemplele pot continua...ca are o droaie de copii ca soata e pensionata pe caz de boala...etc...
Si mai e o pb...suntem aprox. 4,5 mil. de salariati contribuabili..la...atentie...6 mil si ceva de pensionari!!! pai cum puii mei sa o ducem..bine? D-aia de ex. maddan plateste 6 mil la sanatate sau pensie si nu 3 sau 2 mil...Asta cu creditele se intampla ptr. ca au inceput sa dea credite si la populatie nu doar la aia cu cojones care au devalizat banci...
...si observi ca mai toti ne luam cu credit? Oare de ce? Ca o ducem bine sa platim cash, nu?...

Tot rahatu' asta se intampla din cauza unor maimute care cauta banana! Pai le dau eu o banana si gata! ...si cred ca suntem multi pe aici, care am vrea sa le dam cate o banana! Iar astia stau cu fundu' la soare si traiesc pe ce au produs pe carca noastra.... 183.gif

Hai ca si mie imi creste........tensiunea si nu face bine...dai in puii mei de nenorociti...sa putrezeasca in celula!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Vlad Georgescu
post 20 May 2005, 16:24
Post #40

/----\ <--- Logan

"Iliescu asta, macar el tine cu oamenii, dom'ne, nu ca banditii astia!" biggrin.gif

E adevarat ca iLiescu a avut priza incredibila la prostime, data in mare parte si de experienta pe care a avut-o in fostul PCR.

Dar nu cred ca o mai are. Cred ca lumea s-a mai desteptat putin. Cind am fost pe la tara nu am mai vazut oameni fanatici pro-iLiescu, ca inainte.

Da, e un mos comunist, dar mi se pare total inofensiv, acum ca nu mai poate candida. Un partid nou facut de Ilici ar fi un lucru bun - ar fragmenta putin electoratul PSD.

This post has been edited by Vlad Georgescu: 20 May 2005, 16:25

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
driver
post 20 May 2005, 19:24
Post #41

i'm not driving fast, i'm flying low...

From: South Coast

QUOTE(dantes @ 20 May 2005, 12:45)
Ar fi trebuit sa stea in spital intr-o camera cu alti 10 pacienti, cu gandaci in cana, cu mancare de 2 lei, cu programarea la operatie amanata pe motiv de spaga, etc... ASTA ii doresc EX-presedintelui !!!
*

cu televizor color, si telefon.... biggrin.gif

QUOTE(dantes @ 20 May 2005, 13:59)
Tot rahatu' asta se intampla din cauza unor maimute care cauta banana! Pai le dau eu o banana si gata! ...si cred ca suntem multi pe aici, care am vrea sa le dam cate o banana! Iar astia stau cu fundu' la soare si traiesc pe ce au produs pe carca noastra.... 183.gif

Hai ca si mie imi creste........tensiunea si nu face bine...dai in puii mei de nenorociti...sa putrezeasca in celula!
*

Ce mult ati scris..., dar stau si citesc si ma unge la suflet biggrin.gif , asa ca dati-i inainte ca bine ziceti, fara exceptie, eu am alte treburi astazi. drunksinging.gif

Ce mi se mai pare interesant ca un om la 75 de ani dupa o operatie pe cord se ridica singur din masina si merge dupa numai o zi... hmmmmm....

This post has been edited by driver: 20 May 2005, 19:25

--------------------
Nissan Leaf cu baterie - RLU
+
Bobo
post 20 May 2005, 22:28
Post #42

Membru autentic

Iliescu 1990 - 2005: de la zdrobitorul 86% la patul de spital

Ion Iliescu isi aminteste de momentul sau de glorie de pe patul de spital. Exact in urma cu 15 ani, Ion Iliescu cistiga cu 86% alegerile care aveau sa ramina in istorie ca "Duminica Orbului". Cinismul istoriei: fostul presedinte e acum sub ingrijirea medicilor care il vor externa simbata.

"Pacientul a depasit momentul in care ar fi putut sa apara complicatii severe", a declarat dr. Dana Safta, directorul adjunct al Spitalului Elias.

Alti medici cardiologi spun insa ca, in astfel de cazuri, in care pacientii au suferit interventii de montare de stenturi (mici cilindri din sirma subtire, cu ochiuri, facuta din aliaje de nichel si crom, care mentin artera dilatata) exista doua riscuri majore: reingustarea arterelor coronare la doua-trei zile dupa operatie si restenozarea (astuparea unuia dintre stenturi). Potrivit dr.

Bradu Fotiade, de la Institutul de Cardiologie Bucuresti, restenozarea apare in 30-40% din cazuri, iar riscurile sint cu atit mai mici cu cit stentul este de o calitate mai buna.

Desi dr. Dana Safta a anuntat ca Ion Iliescu nu va pleca in afara tarii, in cazul in care va fi nevoie de o a doua interventie, surse medicale din Spitalul Elias sustin insa ca echipa care l-a operat pe fostul presedinte discuta de o posibila trimitere a acestuia in Germania.
Deocamdata, pacientul Iliescu sta linistita in rezerva sa de la Elias, se uita la meciuri, asculta Divertis, se plimba pe culoar si a inceput sa raspunda la telefoane.

S-au dus "orbeste" la vot

"Duminica Orbului". Doua cuvinte sub care istoria consemneaza primele alegeri de dupa Revolutia din decembrie '89. Scrutinul din 20 mai 1990, de la care se implinesc astazi 15 ani, s-a desfasurat in "Duminica Orbului". Un nume binemeritat pentru ca, in acea zi, romanii s-au dus orbeste la vot.

Participarea a fost una record, de 86% din totalul celor cu drept de vot, cifra care nu a mai fost atinsa de nici unul dintre scrutinurile ulterioare. In "Duminica Orbului" 85,07% din alegatori au pus stampila pe Ion Iliescu. Contracandidatii sai, Radu Campeanu (PNL) si Ion Ratiu, au obtinut 10,64%, respectiv 4,29% din voturile celor care au mers la urne.

Alegerile pentru parlament au fost cistigate detasat de Frontul Salvarii Nationale (FSN) - formatiunea lui Iliescu -, cu 66% din optiuni. Ierarhia a fost completata de UDMR - 7%, PNL - 6,8%, iar restul voturilor s-au fragmentat, in dezavantajul evident al opozitiei de atunci. Miscarea Ecologista din Romania obtinuse 2,5%, iar PNTCD tot atit.

Nu mai putin de 11,5% din voturi au revenit partidelor care au obtinut in alegeri mai putin de 1%.

Campanie electorala murdara

Presedintele PNTCD de la acea vreme, Corneliu Coposu, care statuse 17 ani in temnitele comuniste, a fost acuzat de aparatul propagandistic al FSN ca a stat in occident si nu a mincat salam cu soia. Despre Coposu s-a spus chiar ca umbla prin satele tarii cu dolari in buzunar, pentru a cumpara voturile taranilor.

PNTCD a fost demonizat de propaganda comunista, ca un partid care vrea sa vinda tara la straini, sa cedeze Ardealul ungurilor, sa ii aduca inapoi pe rege si mosieri.

Dupa alegeri, s-a declansat protestul anticomunist din Piata Universitatii. Manifestarea s-a sfirsit tragic prin interventia brutala a ortacilor lui Miron Cozma, in timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. La cea vreme, Ion Iliescu le-a multumit personal minerilor pentru venirea lor la Bucuresti.

Pentru Iliescu a fost "Duminica luminii"

Pentru a marca 15 ani de la primele alegeri libere post-decembriste, Ion Iliescu a adresat un mesaj. Acesta este, de altfel, si prima sa actiune publica dupa interventia chirurgicala de dilatare a arterei coronariene.

"Romanii, prin prezenta lor masiva la vot, au spus un puternic si definitiv DA democratiei, drepturilor si libertatilor cetatenesti. Atunci nu a fost "Duminica Orbului", cum incearca unii sa o denigreze, ci duminica luminii, valorilor si principiilor lumii democratice, o duminica a unui nou inceput", apreciaza fostul sef al statului in mesajul sau.

El avertizeaza asupra pericolului de a cadea in "eroarea de a blama democratia pentru problemele cu care se confrunta inca cei mai multi dintre romani".

(Mihaela Naftanaila, Cristian Oprea, Silviu Sergiu)

Evenimentul Zilei, 20 mai 2005

--------------------
+
Bobo
post 20 May 2005, 22:30
Post #43

Membru autentic

Mediocritatea unui personaj istoric
(de Cristian Ghinea)

Trebuia sa fie momentul de gratie al lui Ion Iliescu. Discursul era asteptat cu sufletul la gura, momentul cind patriarhul trage concluziile si spune lucrurilor pe nume. Va puteti aminti macar trei idei din acest discurs? Momentul a fost unul uman, dar mediocru. Un Ion Iliescu in toata mediocritatea laturii sale umane.
Dupa 15 ani de patriarhat doar atit de avut de spus: o insiruire plicticoasa si lemnoasa de banalitati, de tinguiri si de concluzii ilogice.
Care sint in viziunea sa cauzele pierderii puterii de catre partidul sau? A inceput previzibil cu „slabirea muncii de partid, birocratizarea structurilor sale, slaba comunicare intre structurile centrale si locale". Atmosfera este de sedinta de autocritica la PCR. Slabirea muncii de partid. Sintagma goala. Birocratizarea.

O obsesie a activistilor, cu atit mai bizara cu cit birocratia inflorea in comunismul real. Urmeaza apoi pierderea identitatii de partid social-democrat si clientelismul. Alte vorbe goale. Ce anume politici care contravin social-democratiei a promovat PSD? Nu ni se spune. Ultima cauza dintre cele enumerate: „comportamentul arogant al unor lideri".

In acest „unor" sta tot mesajul lui Iliescu. „Unii" anonimi, mereu anonimi, comit lucruri reprobabile. Niciodata insa nu sint aratati cu degetul.
Ce astepta Ion Iliescu de la congresul care l-a debarcat? „Afirmarea clara a identitatii social-democrate a PSD, a platformei sale politice de partid de centru-stinga, modern si european, ancorat in realitatile societatii romanesti, exponent si aparator al intereselor categoriilor celor mai largi de cetateni".

De admirat fraza lunga, cu multe adjective la zi, ca la jurnalul TVR prezentat de Nicolae Melinescu, terminata apoteotic cu „categoriile cele mai largi" reprezentate de Partidul „exponent si aparator". Sa fie doar limbaj de lemn mostenit, dus mai departe din neglijenta, ca o scapare? Nu cred.

Scapare a fost acel „tovarasului aaaa... domnului Nastase". In acest discurs elaborat, pigulit, Iliescu a fost doar un activist care n-a putut decit sa preia formule vechi. Mai mult nu poate, mai mult nu stie.
E suparat pe partidul care l-a invitat in 2004 sa se intoarca in fruntea sa si apoi l-a respins. E suparat pe Geoana, care asteptase un semnal de sus, de la Iliescu. „In realitate, eu reveneam in partid unde domnul Geoana era de trei ani vicepresedinte, deci aflat sus".

Daca Geoana era sus si Iliescu jos, atunci de ce Iliescu prezida acel Congres? In ce calitate dadea cuvintul tovarasului Nastase? E suparat si pe aranjamentele de la congres. Demasca tirguiala pe functii. Adrian Nastase avea dreptate cind se intreba cu ce erau mai democratice congresele organizate anterior de fostul PDSR.

Atunci cind presedintele viitor era aratat dinainte congresului. Si Iliescu, si Nastase stiu bine despre ce este vorba, doar asa au ajuns pina acum in fruntea partidului.
Lamentarile de politruc jignit in onoarea lui continua citeva minute bune. Exista insa si un moment uman, spre final.

Iliescu se opreste din citit si vorbeste liber: „Fac o mica paranteza, am trait o experienta in 1971, cind am fost expulzat din conducerea de atunci si trimis spre reeducare la Timisoara (...) Mi-as dori, in conditii de democratie si de exprimare libera a gindurilor, sa nu repetam aceasta istorie trista

din anii totalitarismului". Termenul „reeducare", care aminteste de Pitesti si de canal in anii `50 este impudic in gura celui trimis la Timisoara ca secretar de partid pe judet. Dar comparatia arata ca omul crede sincer ca a avut un moment de curaj prin acest discurs.

Nu cred varianta de prin presa cum ca Iliescu a avut doua discursuri: unul mai dur la care a renuntat si unul mai blind pe care l-a spus. Pur si simplu, atita poate. Poate doar sa acuze generic coruptia si lichelismul. Poate sa acuze generic aroganta. La sedintele PCR asta era culmea curajului.

Nu trebuia sa asteptam de la Iliescu sa spuna: asta e corupt, asta a jefuit, asta e hot. Pur si simplu, mintea lui nu functioneaza asa. Omul este mediocru si cind e curajos.
Este gresit sa spui ca Ion Iliescu e creatorul acestui sistem politic. De fapt, este doar o creatie a acestui sistem. Nu l-a condus pentru ca nu a avut o viziune, nu a stiut ce vrea, de fapt, sa faca din Romania. Iliescu nu are dimensiunea unui creator de sistem.

Acestia sint din alta specie, acea specie care modeleaza istoria, nu se lasa modelati de ea. Pot fi benefici (Carol I, de pilda), dar pot fi si malefici (Hitler, ca sa il iau pe cel mai rau). Iliescu nu creeaza sisteme, el se supune lor.

Personalitatile astea se lasa purtate de evenimente, reactioneaza ba intirziat, ba aiurea si bine din cind in cind. De fapt, Iliescu nu avea ce sa spuna in discursul sau de final. Pentru ca nu a inteles mare lucru din ce s-a intimplat in acesti ultimi 15 ani.
Tragedia este ca acest gen de mediocritate a condus Romania. E enervant ca ea s-a cuibarit in aura puterii, si s-a lasat doar banuita. Dar se vede limpede cind puterea se indeparteaza. Petre Roman, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Radu Vasile au aratat ca nu valoreaza mare lucru cind nu mai sint cocotati acolo sus.

Dupa ce au plecat, de buna voie sau goniti, de la putere, nimic notabil nu s-a mai auzit despre ei. Personajul Ion Iliescu si-a exprimat acum personalitatea. O personalitate la fel de mediocra ca si sistemul de care s-a lasat condus atita timp.

20 mai 2005

--------------------
+
ydaniel
post 21 May 2005, 19:49
Post #44

Adrenaline junkie!

From: black sea

eu nu prea ma uit la tv dar cat m-am uitat zilele astea la tv numai de ilici se vb!nici daca era logan wrc nu se vrbea tata!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
..IcemaN..
post 21 May 2005, 20:45
Post #45

membru drept superior

From: Bucuresti-Dristor

Iliescu nu trebuie omorat.... 10 bucati tarani cu cu 2 bucati bata , 2 bucati tarnacop , 2 bucati furtun cauciuc gros etc... si batut cum bateau minerii lumea din pta universitatii....si dupa sa fie chemati oti studentii din iunie '90 care au fost in pta univ si sa-si faca de cap cu el...... ph34r.gif

..tot ce a facut el pt tara asta a fost sa-si ingrase copii , nepotii , un partid intreg cu toti copiii si nepotii din el......cand il vad ce pasiv si diplomat vrea sa fie mi se face scarba....nu-mi vine sa cred ca oamenii au fost atat de prosti tincat sa treaca 15 ani pana se scape de el......dar deh "Dragi miner , ati fost mereu si veti ramane o forta demna pt a pastra democratia " asta la inceput....dar dupa? mad.gif

Daca il vad pe strada vreodata incep sa cant cat de tare ma tin plamanii "Mai bine haimana decat tradator , mai bine huligan decat dictator , mai bine golan decat activist , mai bine mort decat comunist"........ Sunt curios la ce s-ar gandi cand ar auzi un pusti de 19 ca striga asta biggrin.gif

pt tinerii sub 25 ani sa dea un search pe DC++ la "Romania - revolutia si mineriada (13-15 iunie 1990)" si sa downloadeze filmul....si sa-l urmareasca daca nu au facut-o pana acum.....

nu degeaba i-a dat ala din Canada cu teava de carton in cap laugh.gif

--------------------
Dacia Berlina 1997, 1.4 L - B- -ICE
CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :))
+
costi
post 21 May 2005, 21:03
Post #46

Membru autentic

Se pare ca lucrurile incep sa mearga prost pt el.
Apare primele probleme medicale dupa montarea stenturilor.

--------------------
DSN/SLZ
+
steph
post 21 May 2005, 21:34
Post #47

Membru autentic

da oare unde sunt domnule moderatorii de pe aici ? adica eu cand am zis ceva de maghiari mi-am luat ban... voi vreti sa il omorati intr-o pagina jumate am citit numai kkturi numa amenintari numa topoare si scaune electrice ...

las ca o sa va sature basescu in 5 ani ai lui de nu o sa va mai trebuiasca o sa ajunga tara asta ce a fost si in intervalu 96 - 00 cand a fost constantinescu la conducere ...

si as vrea sa va mai abtineti de la comentarii gen la votat prostimea ...

ce a facut basescu bun de cand e prin politica ?? unde o fi flota??? ce o fi cu casa aia de 50 mii coco sau casa din otopeni pe numele lu fisa ... ziaristii sunt in iraq ... banatu e la fel de balta ca in prima zi si basesc isi flutura suvita prin tarile calde

asa ca va saluta singuru` ``pesedist`` daici sau mai bine zis ``comunist``

This post has been edited by steph: 22 May 2005, 16:02

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
Bobo
post 21 May 2005, 22:49
Post #48

Membru autentic

prima fraza e corecta...
dar de ce te simti obligat sa spui "da ala ce-a facut?" ce legatura are una cu alta?
esti frate cu ilici?

ce fel de logica e asta? il criticam pe X si apare si Y in discutie...
de ce tre sa comparam?

aa, dupa ce-l reolvam pe ilici trecem daca vrei si la ailalti...

dar una e una si alta e alta;

intotdeauna m-a scos din sarite logica lui "da' tu cum faci" "da ala cum e"....

--------------------
+
steph
post 21 May 2005, 23:32
Post #49

Membru autentic

bine hai ramanem la ilieascu ... desi nu poti sa analizezi o pers. fara sa o compari si cu altii mai ``breji``

dupa iesirea din comunism nu poti sa treci direct la o democratie ca in tarile cu apa calda ...

romania nu a avut oameni pt. acest lucru nu poti naste un democrat dintr-un activist de partid...

ca o privire de ansamblu nea nelu a fost vazut mult mai bine ca actualu` de alti presedinti si de lume in general ...

ce vroiati sa bata din palme sa se faca tara numa lapte si miere ... cum ziceam toti indicii europeni si ce mai masoara aia gen inflatie raportul de tara pe vremea psd au inceput sa se imbunatateasca si vedeti bine ca au pus bazele intrarii in ue ... sa vedem ce o sa faca idolu` vostru si in ce sens o sa mearga tara asta ...

ca fapt divers apare prea maritu tariceanu la realitatea acuma si ``am fost surprins neplacut de reactia oamenilor la sosirea mea`` era vorba de cei sinistrati din banat ... pai cum pw#$la mea vreis a te primeasca ma oamenii cand te prezinti dupa `enspe mii de saptamani sa evaluezi pagubele cand aia dom in ploaie ??? stia de la putere basescu plus tariceanu plus blonda aia pe care o pupa basescu in .... plus ministru mediului trebuiau imbracati in cisme si sa doarma in cort la fata locului ... da nu tariceanu se duce cu elicopteru si la declaratie de presa nu stia care sunt judetele afectate .... basescu isi taie suvita si umbla brambura si nujtiu mai care isi permite sa spuna ca ``barca nu e taxiu``

toti cei din acet topic s-au rezumat la a injura si a creea planuri care mai de care mai comuniste desi sunt anti nea nelu ... auzi si tu pus intr-o groaba si hranit cu fiertura batut cu sapa de catre tarani ... bai oameni buni treziti-va ca sunteti exact ceea ce nu vreti a fi.

--------------------
+
Bobo
post 22 May 2005, 00:07
Post #50

Membru autentic

faci ce faci si tot la comparatii ajungi...

auzi tu nu poti critica pe cineva numai dupa faptele sale?
banuiesc ca da...

si faptele prezentate pe alt topic, nu ti se par suficiente?

daca nu, scuze, atunci ma retrag nu mai am ce sa comentez..nu am cum sa demonstrez evidenta... e ca si cum ne-am certa ca io afirm ca zapada e alba si tu zici ca e neagra...
culmea ar fi sa fie roz, hehe

--------------------
+
Bobo
post 22 May 2005, 00:22
Post #51

Membru autentic

hai sa nu ne inflamam si sa ne certam, doar discutam.. nu sunt de acord acum cu fraze de genul "cum sa-l omoram pe iliescu", dar nici sa ne jignim..

da' macar sa ne explice logic, rational ce e bun la psd/iliescu si nu sim.. sau poate nu ne dam seama.. ca in star wars: o fi trecut ilici de partea binelui si noi nu stim?

--------------------
+
horsewhisperer27
post 22 May 2005, 02:44
Post #52

Membru autentic

da, m-am inflamat si nu e bine, da e culmea, dupa ani de guvernare de psd, sa te legi de ceilalti, nu?
basescu abia a venit, nu?

nu e cel mai breaz cal, da daca dam cu paru inainte ca omu sa fi apucat sa faca ceva, degeaba!

toate sistemele de irigatii si drenaje distruse sunt opera lu nenea ilici, care, cand si-a inceput mandatul in '90 a declarat ca tara noastra are o clima care nu necesita folosirea sistemelor de imbunatari funciare!

tot ce se intampla astazi este mostenirea vechii puteri, dar iti trebuie ceva minte sa iti poti da seama de asta, domnu steph!

ce vrei sa faca basescu, cand aia dinaintea lui au distrus si furat totul, ai?
daca era inca ilici presedinte se ducea si inghitea el toata apa aia, sau ce?

la fel cu aurolacii care au acum 14-18 ani, si au ajuns golani si manglitori de buzunare sunt produsul epocii comuniste si mai ales al inertiei ei mentale, la fel mostenirea de azi e a regimului care a fost, dar, ca sa avem de ce da cu piatra, ii criticam pe cei care nu au apucat sa schimbe nimic....

succese!

--------------------
fan VAG!
+
nicolau.cosmin
post 22 May 2005, 07:32
Post #53

Membru incepator

From: Galati

QUOTE(ashu @ 20 May 2005, 12:03)
Da? Atunci de ce mama naibii atunci cand se vorbeste la televizor de regele Mihai se spune "fostul rege"?! Sa se zica si acum "fostul presedinte", "domnule ex-presedinte", etc.
*

Asa-i, asa-i!!! Ca sa nu mai spunem faptul ca odata ce esti uns rege asa ramai pentru totdeauna pentru ca esti uns rege in fata Domnului iar functia de presedinte este o inventie laica, un surogat de rege daca se poate spune asa ceva.

--------------------
Dacia Solenza Scala - GL-05-UJR
Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
+
..IcemaN..
post 22 May 2005, 11:34
Post #54

membru drept superior

From: Bucuresti-Dristor

steph , sunt lucruri pe care nu le stii , esti mic....dealtfel si eu sunt mic......si poate nu ai aflat inca ce a facut ilici in iunie '90 , sau ce ordine dadea dupa ce ceausescu a fost executat......
asa ca daca tu "tii" cu un criminal , scuza-ma .....dar nu esti cu nimic mai bun ca el !!!

--------------------
Dacia Berlina 1997, 1.4 L - B- -ICE
CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :))
+
costi
post 22 May 2005, 11:50
Post #55

Membru autentic

Steph nu stiu de unde inversunarea asta pe tine; poti sa ne explici putin ?
cei virsta ta nu au asemenea abordari gen " ce bun a fost Iliescu si ce de kko e Basescu".
Mai bagi si flota, si suvita, parca citesc Romania Mare.....
Daca poti da o explicatie logica a pozitiei tale, fa-o ; daca nu lasa-ne; te rog eu lasa-ne.
Sau, ma rog poti continua, dar te acoperi de ridicol.
Si incearca sa vorbesti frumos. Altfel o sa mai vobim cu tine la toamna!

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 22 May 2005, 12:36
Post #56

Membru autentic

Steph, ai dreptate, e groaznic ca am avut de ales intre Nastase si Basescu, dar daca Iliescu si cei asemeni lui nu ar fi fost la conducere din 1989 pana in 2004, alternativele ar fi fost cu sigurantamult mai bune. Cei ce au iesit in strada in '89 nu au luptat pentru ca activistii de partid sa conduca in continuare aceasta tara.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
marksman
post 22 May 2005, 13:00
Post #57

Post mortem nihil est

From: sat

In tara asta nu stiu zau daca mai exista cineva care sa se gandeasca la binele poporului. Toti care ajung "sus", se gandesc cum sa-si intregeasca prima data averea, sa o multiplice de x ori, dupa care sa-si bage ceva in ea politica si sa stea pe c_ru lui si pe cele pana la cateva milioane de euro pe care a reusit sa-i fure cat timp a fost la putere.
Zicea un om politic din perioada interbelica, parca (imi pare rau ca am acum un lapsus si nu-mi amintesc exact persoana si citatul): 'Vreti sa faceti avere? Faceti, fiti oameni de afaceri de succes, dar cand sunteti in parlament, ganditi-va la binele poporului'... sau cam asa ceva.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Bobo
post 22 May 2005, 14:11
Post #58

Membru autentic

steph ce varsta ziceai ca ai? cat de mult esti pus la punct cu istoria de pana in 89 si cu evenimentele de dupa? ca idee, ca sa stiu daca sa ma vorbesc sau nu;

si mai e ceva; e foarte clar ca in majoritate toata clasa politica e o apa si un pamant; fosti securisti, nomenclaturisti, pupincuristi, etc, etc..
da' macar sa-i votez pe aia, care cel putin declara/fac eforturi sa traga mai spre dreapta;
altii nu ai de unde sa iei.. aa, daca veneau nemti, japonezi, americani si votam cu basescu atunci da, aveati dreptate sa va enervati; dar asa? cine pielea mea sa ne conduca?

macar basescu a recunoscut, ca in probl. proprietatii in 96 a gresit.. macar a recunoscut ca e afectat de comunism; da' idiotul asta?

--------------------
+
steph
post 22 May 2005, 14:19
Post #59

Membru autentic

deci sa ma explic desi mai sus ziceau unii ceva de comparati era problema lor...

deci o tara dabea iesita din comunism ... nu poate devenii democrata instantaneu si avem conducatorii pe care ii meritam ...

pana acum am avut 3 bucati ...

din punct de vedere al gradului de comunism... iliescu a fost un activist de partid amarat pe cand basescu conducea cel mai mare mineralier al tarii la o varsta deloc inaintata aprox 30 ani ... si declara ca pe vremea lu ceausescu avea avere de 300000 $ dolari ... credeti voi ca ave abanii si functia asta fara sa fie un mare ciripitor a lu ceasca?

plus gafa dinainte de alegeri `` faa in fata cu nastase ... poporu asta are de ales dintre doi comunisti`` deci dintre cei 2 nu stiu cu e mai breaz...

tre sa recunoastem ca tara asta merge ca un rahat dar merge mai bine totusi decat in 90...

voi ati uitat in 96 cand a venit constantinescu ce ravagii a facut cate fabrici si oameni a lasat pe drumuri? e acelasi lucru cred desi nu vreau sa se intample si acum ...

ilici era mai diplomat ... basescu in lunile astea a dat deja odata catastrofal cu mucii in fasole... ``eu nu am nevoie de nato pt. ca nu si-a dovedit atributiile in grija din iraq``

spuneti-mi si mie cum a gestionat actuala guvernare inundatiile din banat ... a trimis 3 barci de lemn si i-a luat peste picior pe amaratii aia .... sau tampita aia spune la tv ``o sa aveti tara pe care o meritati... multumesc``

parerea mea ca dintre 2 lucruri rele psd era raul mai mic mai ales ca l-au dat la o parte pe ilici si au venit oameni mai fresh ( geoana oprescu etc. )

sa lasam timpu sa se scurga si poate o sa mai avem ocazia sa dezbatem lucrurile astea dupa ce o sa vedeti de ce sunt si astia in stare ...

p.s. nu cred ca eu am avut ton jignitor ci altii...

--------------------
+
madalina
post 22 May 2005, 14:34
Post #60

Membru autentic

Steph, mai citeste ceva carti, ziare macar pana sa spui ca Iliescu era un amarat de activist de partid. Omul a fost vazut ani de zile drept un INLOCUITOR al lui Ceausescu.

Citeste, te rog, cartea lui Tismaneanu - Reinventarea politicului, macar. este destul de usor de citit si pentru cineva ce nu a citit niciodata teorie politica, filosofie politica etc.

Ca merge mai bine decat in '90 sunt de acord, dar merge de un numar infinit de ori mai prost decat s-ar fi putut. Uite-te la Polonia, Cehia, Ungaria, tarile baltice, Slovenia, pana si Bulgaria e inaintea noastra. Mai mult, Croatia - tara ce a trecut printr-un razboi, cu mari carente la democratizare a economie de piata mult mai dezvoltata decat Romania. Vrei comparatii? Compara cu tari foste comuniste.

Fabrici inchise? Asta ar fi trebuit sa se faca in '90, in loc sa se bage bani in fabrici, combinate ce nu avut niciodata vreo sansa de a fi rentabile, mai bine foloseau banii respectivi in constrictia de autostrazi.

Zici de Banat? Mama mea e inginer de cadastru funciar. In '92 a parasit definitiv domeniul, lucrand intr-un domeniu cu totul nou, deoarece nu se mai dadeau absolut deloc bani pentru imbunatatiri functiare, se inchideau pe rand toate punctele de lucru.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
11 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 00:01
Forum Renault