Prioritate in trafic, split de la "soferii care ne enerveaza"
![]() ![]() ![]() |
Prioritate in trafic, split de la "soferii care ne enerveaza"
cosmin_m |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|||
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(cosmin_m @ 31 May 2005, 12:34) De asemenea, pe un drum cu 2 benzi se poate trece prin dreapta masini care se deplaseaza mai incept pe banda din mijloc fara ca manevra sa fie considerata depasire. Pe autostrazi (in tarile cu autostrazi) depasirea pe partea dreapta este interzisa (cu exceptia cazului in care se circula in coloana, asta intamplandu-se in general la ambuteiaje). This post has been edited by Liviu M: 31 May 2005, 12:43 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Hmm ... acuma cautam suportul legal pentru treaba asta cu depasirea prin dreapta, ca s-ar putea sa ma insel ...
asaa ... 3. Depasirea Art. 45. - Depasirea este manevra prin care conducatorul unui vehicul îl devanseaza pe un altul, aflat în mers sau imobilizat, daca prin aceasta se trece peste axul longitudinal al drumului sau peste marcajul de separare a sensurilor de circulatie. Art. 46. - (1) Depasirea se efectueaza, de regula, pe partea stânga. (2) Depasirea vehiculului al carui conducator a semnalizat intentia si s-a încadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stânga se face prin partea dreapta daca între el si acostamentul drumului exista spatiu suficient pentru efectuarea acestei manevre. Daca merge unul pe banda din stanga si tu circuli pe banda din dreapta, cum e legal, ca sa treci de ala nu incalci axul longitudinal al drumului si nici marcajul de separare, ca atare cand treci pe langa el nu e manevra de depasire si nu contravine articolului 46-1. Pe de alta parte daca circuli cu viteza mai mare pe banda din stanga si vrei sa treci de asta, nu mai ai cum sa o iei prin dreapta lui caci devine manevra de depasire, deoarece incalci marcajul de separare a benzilor in timpul manevrei . This post has been edited by cosmin_m: 31 May 2005, 13:22 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Depasirea prin dreapta e interzisa (exceptand cazul masinilor care vireaza la stanga).... dar sa treci prin dreapta cuiva care merge mai incet ca tine, nu! Fiindca nu e depasire!
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
@Costi:
Corect dar: art 129 se refera la drumurile cu o singura banda pe sens, pentru ca in cazul celor cu "2 sau mai multe benzi pe sens" intervine articolul 131. Iar in art. 131 nu scrie ca circuli doar pe dreapta si intri pe stanga doar cand depasesti. Nu. Acolo scrie clar ca "celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stânga, daca banda de circulatie utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta atunci când acest lucru este posibil Revin cu intrebarea mea : Unde scrie ca banda 2 este doar pentru depasire ? Asta scrie doar pentru autostrada, si se scrie de banda de langa axul drumului.( intamplator, la noi e banda 2 ). Problema noastra s-a pus de DN. In situatia in care, pe banda 1 se circula lent, in coloana, situatie des intalnita ) Deci Cosmin zice: "Ideea e ca pe banda din mijloc nu sunt permise decat depasirile. Nu ai ce sa cauti pe banda aia decat daca depasesti o alta masina. In rest circuli pe banda din dreapta, chiar si daca mergi cu 200km/h . Asa spune legea." Unde spune legea Cosmin ? CItez si eu doua articole din Codul rutier. Cele citate de Costi sunt din Regulamentul de aplicare a codului rutier, regulament care completeaza, nu contrazice codul. "Art. 26. Circulația vehiculelor pe drumurile publice cu mai multe benzi pe același sens se desfășoară astfel: - pe banda de lângă bordură sau acostament vor circula vehiculele destinate transportului în comun și cele care se deplasează cu viteza redusă; - pe celelalte benzi vor fi conduse vehiculele care, potrivit legii, pot circula cu viteze superioare. Pe autostrăzi, banda de lângă axa drumului va fi folosită numai în vederea executării manevrei de depășire, dacă celelalte benzi, în direcția de mers, sunt ocupate de alte autovehicule. " "Art. 42. - Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si de viteza de deplasare." Mai spune Cosmin: "Pe de alta parte daca circuli cu viteza mai mare pe banda din stanga si vrei sa treci de asta, nu mai ai cum sa o iei prin dreapta lui caci devine manevra de depasire, deoarece incalci marcajul de separare a benzilor in timpul manevrei ." Hotaraste-te Cosmin ce e depasirea. Ori ne luam dupa ce ai citat tu din regulament ( incalcarea marcajului de separare a sensurilor ) ori luam in calcul cum ai interpretat tu: "marcajul de separare a benzilor" Cititi domnilor cu atentie ! This post has been edited by GABY IS BACK !: 31 May 2005, 14:40 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
cosmin_m |
![]()
|
QUOTE(GABY IS BACK ! @ 31 May 2005, 14:01) Nu. Acolo scrie clar ca "celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stânga, daca banda de circulatie utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta atunci când acest lucru este posibil Unde spune legea Cosmin ? Pei in kilu' meu, tu ce intelegi din citatul pe care l-ai dat ? Eu inteleg ca pot sa merg cat doresc pe banda din stanga atata timp cat banda din dreapta e ocupata. Daca nu e ocupata banda respectiva trebuie sa circul pe ea, indiferent de viteza de deplasare. Nu este o depasire de acord, spune-i cum vrei, "trecerea cu viteza superioara pe langa un autovehicu prin partea stangal", dar ideea de baza este sa te intorci pe banda din dreapta cand nu mai este ocupata. QUOTE(GABY IS BACK ! @ 31 May 2005, 14:01) Hotaraste-te Cosmin ce e depasirea. Ori ne luam dupa ce ai citat tu din regulament ( incalcarea marcajului de separare a sensurilor ) ori luam in calcul cum ai interpretat tu: "marcajul de separare a benzilor" Cititi domnilor cu atentie ! Good point. Vazut sensurilor, citit benzilor. My bad. This post has been edited by cosmin_m: 31 May 2005, 15:40 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(cosmin_m @ 31 May 2005, 13:09) Hmm ... acuma cautam suportul legal pentru treaba asta cu depasirea prin dreapta... Cosmin, eu semnalam regula de mers pe autostrazi in alte tari, nu in Romania, tocmai din cauza ca regulamentul romanesc nu face nici o precizare in sensul asta si ma gandeam ca e bine sa stiti, ca mai mergeti prin concedii si prin alte parti. Si politistii nemti fac destul de urat la depasirile pe dreapta pe autostrazi. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Am vazut, si eu cautam suportul legal pentru ideea finala care imi ramasese intiparita in minte, si anume ca pe drum cu > 2 benzi nu e depasire daca o iei prin dreapta la Romanica. Incepusem sa caut inainte sa postezi tu
![]() De-asta nici n-am fost foarte atent la textul legii, ca mai buchisisem o data prin el . Gabi m-a admonestat insa rapid pentru neatentia avuta ![]() |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(cosmin_m @ 31 May 2005, 16:35) Pei in kilu' meu, tu ce intelegi din citatul pe care l-ai dat ? Eu inteleg ca pot sa merg cat doresc pe banda din stanga atata timp cat banda din dreapta e ocupata. Daca nu e ocupata banda respectiva trebuie sa circul pe ea, indiferent de viteza de deplasare. Nu este o depasire de acord, spune-i cum vrei, "trecerea cu viteza superioara pe langa un autovehicu prin partea stangal", dar ideea de baza este sa te intorci pe banda din dreapta cand nu mai este ocupata. Corect, treci inapoi pe banda din dreapta cand nu mai este ocupata. Sunt perfect de acord. Deci, pe DN ai voie sa circuli pe banda din stanga, daca pe banda din dreapta circula masini mai lente. Te bagi pe stanga si le depasesti ( si vorbim aici de trecerea pe langa ele, nu de depasire in sensul aticoluluii 31.) Adica, daca exista coloana care circula cu 50 sau 70 pe prima banda, si un sofer circula regulamentar cu 90-100 pe banda a doua, tine doar de bun simt, nu si de regulament sa faca loc grabitului care da flashuri si sta la 1-2 m decurul lui. Si atunci, multi soferi regulamentari, raspund in functie de bunul simt al grabitului. Scriu din nou ce am postat la inceputul acestei discutii: Sunt conducatori auto "grabiti" care nu vor sa-si dea seama ca: - pentru a le face lor loc, trebuie sa franezi si sa intri in coloana de pe dreapta, si de multe ori nu merita, pentru ca nu mai poti iesi mai tarziu, ( si atunci, putini fac un bine facandu-si lor rau ). - sau nu poti pentru ca diferenta de viteza intre coloane e prea mare, relativ la spatiul mic "gasit" la un moment dat intre doua masini mai lente de pe banda 1. ( si atunci, putini fac un bine, riscand ). Sau pur si simplu, grabitul nu poate sa realizeze ( si cred sincer ca asta e un handicap ) sau nu vrea sa realizeze ( si asta inseamna ca scopul lui nu este sa treaca inaintea celui pe care-l preseaza, ci altul, vecin cu patologicul ) ca daca vine in spatele tau la 1-2 metri, chiar ca nu mai risti manevra de franare si inscriere pe dreapta, ba chiar, acea fireasca senzatie de iritare si nervozitate, ii duce pe multi la reactia adversa, adica refuzul manevrei chiar cand aceasta e posibila, sau mai rau, trecerea la masuri potential agresive, ( calcarea franei cand sta grabitul la 1m de el ) cu repercursiuni destul de grave. Deci, stimati grabiti, asteptati o reactie de "bun simt" , sau asteptati sa fie intr-adevar loc. Poate pare ciudata insistenta mea pe aceasta situatie, dar este des intalnita falsa justificare a unor soferi ce incalca regulamentul la un moment dat ( in cazul de fata, viteza max, si pastrarea distantei ), pretinzand ca ceilalti i-au obligat sa-l incalce si ca ( si ) ceilalti sunt ( mai ) neregulamentari. P.S. Eu, in situatii de acest gen, fac loc, atat timp cat grabitul da dovada de bun simt si atat timp cat nu ma pun in pericol. Si asta apreciez eu. Daca nu intelege si insista / preseaza, sa depaseasca atunci, cand o avea loc. This post has been edited by GABY IS BACK !: 31 May 2005, 19:49 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
john_b |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
revenind la subiectul initial:
http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...01062005&idx=64 ce spuneti de asta? oltcit-ul "nu s-a asigurat"; mercedes-ul care l-a lovit mergea cu 200 km/h. Cine e de vina?!? This post has been edited by john_b: 31 May 2005, 23:30 |
--------------------
DSN Clima 2001
ex Oltcit 11R 1993
- B-xx-xxx
|
|
cosmin_m |
![]() ![]()
|
http://www.gandul.info/2005-06-01/actual/u...a_si_pe_fiul_ei
Spicuiesc ce e interesant " Acul kilometrajului s-a oprit la 180Km/h ". Dupa ce a franat avea 180Km/h ! |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
care ac ? cine l-a vazut? doar Mercedesul a fugit de la locul accidentului !
This post has been edited by costi: 1 Jun 2005, 11:31 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
TazManiac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 16 January 03 From: Bucuresti ![]() |
N-a fugit Mercedesul, a fugit doar soferul din Mercedes.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.5 dci iunie 2007 ex. DSN Confort 2002
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Corect, mea culpa ! Pare imposibil. A fost totusi un impact la 180..... Vedeti, asta face renumele Mercedesului !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
Dumnezeu sa-i odihneasca!
IMHO, soferul Oltcit-ului e vinovat doar in masura in care ar fi avut cum sa observe Mercedes-ul, si sa aprecieze corect viteza cu care acesta se deplasa (sa-si dea seama ca nemernicul circula cu de 4 ori viteza legala). Nu sunt din Craiova, asa ca nu-mi pot da cu parerea in aceasta privinta. Soferul Mercedes-ului oricum e vinovat, si nu numai pentru fuga de la locul accidentului. |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
citat din regulament:
Utilizarea partii carosabile ~ Art. 129. - Conducatorii sunt obligati sa conduca vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta partii carosabile. Art. 130. - Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, partile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. In cazul în care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru ciclomotoare, biciclete si celelalte vehicule fara motor, acestea pot fi conduse si pe acostament în sensul de mers, daca circulatia se poate face fara pericol. Art. 131. - (1) In cazul în care drumul are doua sau mai multe benzi pe sensul de mers, vehiculele vor fi conduse pe banda situata lânga acostament sau bordura. Celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stânga, daca banda de circulatie utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta atunci când acest lucru este posibil. (2) Pe partile carosabile cu circulatie în ambele sensuri si care au cel putin trei benzi, vehiculele nu trebuie sa fie conduse pe banda situata la marginea din stânga partii carosabile în sensul de mers, daca printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Art. 132. - Vehiculele grele, lente sau agabaritice ori cele care se deplaseaza cu viteza redusa trebuie conduse numai pe banda de lânga acostament sau bordura, daca în sensul de mers nu este amenajata o banda destinata acestora. Art. 133. - Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia. Art. 134. - Vehiculele din serviciile de transport public de persoane se conduc pe banda rezervata acestora, daca o astfel de banda exista si este semnalizata ca atare. Pe aceeasi banda pot circula si autovehiculele prevazute la art. 32 alin. (1) lit. a) si ![]() Link pentru aprofundare: http://www.vreaupermis.ro/lege22.html |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la dilema mea de pe pagina 7 (unde am pus si poza), nu poate sa imi zica nimeni cine are dreptate si cine nu?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Daedalus , clar tu ai prioritate. Esti pe prima banda , si toate coloanele formate aiurea in dreapta ta sunt obligate sa-ti cerseasca mila
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(AND @ 2 Jun 2005, 02:17) Daedalus , clar tu ai prioritate. Esti pe prima banda , si toate coloanele formate aiurea in dreapta ta sunt obligate sa-ti cerseasca mila ![]() Asa este! Cazul acesta este similar cu cazul in care banda din dreapta se termina si cei de pe aceasta banda dau prioritate celor de pe banda din stanga. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(GABY IS BACK ! @ 30 May 2005, 19:23) ... Nici autobuzul si nici ceilalti nu au prioritate. Acolo nu este alveola. Acolo nu este continuarea benzii pentru mers inainte. Acolo se baga smecherii ca sa castige 2-3 masini. Eu mi-am spus parerea! Si am mai completat-o in postul 204 cu : "Cat priveste problema din trafic,Acolo nu se micsoreaza numarul de benzi. vin doua benzi pana in intersectie, se largeste soseaua datorita intersectiei dar continua pe 2 benzi. Atat." Este adevarat ca nu am spus clar ca ( parerea mea ) tu ai prioritate. Dar asta pentru ca am spus ca ceilalti nu au. P.S. Eu, cand trec pe acolo, consider ca am prioritate. Luand in considerare faptul ca strada, respectiv axul ei, face curba la stanga, urmarind acel ax, sunt 2 benzi clare ( la dreapta axului ) iar celelalte, imaginare, se formeaza doar in intersectie, datorita locului larg si a intentiei smecherilor de a ciupi 2-3 masini, si dupa intersectie, dispar. Daca n-ar fi curba, s-ar vedea clar ca cei care se baga pe acele benzi ocolesc coloanele normale de pe benzile normale. Daca ar fi doar curba, nu si largirea datorata intersectiei, nu s-ar putea forma acele 2 coloane din dreapta. Parerea mea. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
Hmmm... daca benzile alea suplimentare nu sunt marcate, nu exista
![]() |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Chiar daca sunt marcate acele benzi, cand se termina, pentru a le schimba trebuie sa cedezi trecerea celor pe a caror banda intri.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
O mica intrebare. Care poate fi motivul pt. care intr-o comuna, cand au facut linia de pe mijloc au facut-o continua pe toata raza comunei(2 km). Am uitat sa perecizez ca drumul e perfect drept.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Surplus de vopsea!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(St @ 4 Jun 2005, 20:26) O mica intrebare. Care poate fi motivul pt. care intr-o comuna, cand au facut linia de pe mijloc au facut-o continua pe toata raza comunei(2 km). Am uitat sa perecizez ca drumul e perfect drept. Pentru ca asa au vrut muschii unora. Poti sa te pui cu muschii lor? N-ai incotro si nu depasi nici macar o caruta, asa sa le faci in ciuda. ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Diomet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 October 05 ![]() |
QUOTE(LucVer @ 18 May 2005, 13:32) Nu o sa il razuie, ci doar o sa ii faca masina Mercedes Smart. Si apoi cine e de vina intotdeuna? Cine nu a pastrat distanta regulamentara!!! Ce imi place asta! Asa am sa fac si eu cand o sa ma claxoneze inca un cretin din spate cand eu rulez pe banda 1 o dacie cu nr de sv in bucuresti cu 80 km/h, in conditiile in care banda 2 e libera. (4 ani cand am condus una cu numar de b a fost totul ok). |
--------------------
Dacia
1300-1310
- SV-05-KSS
|
|
micutu82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 2 October 05 ![]() |
QUOTE(Cib @ 20 May 2005, 17:18) nu e culpa comuna, e vina celui care nu a acordat prioritate. nu conteaza cu ce viteza merg eu, tu trebuie sa-mi dai prioritate oricum. Pentru sa-i dea amenda ca a depasit limita de viteza trebuiesc probe, nu se masoara viteza cu ochiometrul... Asa ca tu ramaneai pieton 3 luni,iar el cu masina lovita... On topic: ma enerveaza cei care intra pe interzis chiar daca vad semnul mare... Daca vii spre ei tot ei se uita chioras si te injura ca nu-i faci loc, chiar daca el e pe interzis, iar eu merg pe sens unic... e plin Iasiul de cei care merg pe interzis. Ciombe nu vii pe la Iasi putin? Hai te rogg E culpa comuna daca soferii nu ajung la intelegere. Frate-miu a patit asa. Mergea cu 90 la iesirea din pasaj victoria spre sipitalul grigore alexandrescu. SI cineva venea pe deasupra care trebuia sa-i dea prioritate. Dar tot asa probabil persoana respectiva nu a apreciat bine distanta respectiv viteza si frate-miu a intrat in el. Coicidenta a fost sa fie si un politist prin zona si initial zicea ca-i ia lu ala permisul si ala a facut scandal ca frate-miu avea viteza mare. SI s-a pus omul pe masurat frana si din calcule le-a isit viteza mai mare de 50 ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala 2004
- 123135
|
|
gheghe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 24 May 05 From: Campina, PH ![]() |
QUOTE(micutu82 @ 1 Apr 2006, 11:01) Mergea cu 90 la iesirea din pasaj victoria spre sipitalul grigore alexandrescu. SI cineva venea pe deasupra care trebuia sa-i dea prioritate. Dar tot asa probabil persoana respectiva nu a apreciat bine distanta respectiv viteza si frate-miu a intrat in el. Sun situatii cand dai prioritate la masinile pe care le vezi, nu si la avioane sau TGV-uri. ![]() QUOTE(micutu82 @ 1 Apr 2006, 11:01) SI s-a pus omul pe masurat frana si din calcule le-a isit viteza mai mare de 50 Vezi, d'aia e bine sa ai ABS, nu lasi urme de franare ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- PH 99 xxx Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Conform Decretului rutier care tocmai a intrat in vigoare, pentru neacordare de prioritate se suspenda carnetul pe termen de 30 de zile si se alica o amenda din categoria a II-a.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
Veneam de la Pitesti spre Bucuresti pe draga noastra "autostrada" , cu masina mea ( Megane II Sedan, luat dupa Logan, dar nu asta conteaza) si in zona aceea cu gropi la greu , dupa motelul ala Soleil ii spune, km 36 parca, eram pe banda a II a (e mai curata) si vine tata un Matiz cu flash-uri, claxoane, ca vezi ii stateam in cale. OK, m-am dat la o parte (aveam 110) m-a depasit (si mi-a facut un semn de inleles) ca apoi sa stea el la 100 - 110 pe banda II. Eu "taran de Bucuresti" m-am pus in spatele lui si da-i tata la faruri, claxoane, 120, 130 , 140 de sa intru in el, incepuse sa danseze tabla pe Matiz, si l-am lasat. Porc ce-am fost. Sa nu uit, pe Matiz scria Floriol .... masina de firma....se va mira seful parcului auto de ce s-a stricat.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 07:38 |