Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
cristic1982 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.346 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|||
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ca sot de fosta crescatoare de caini ma abtin de la comentarii. Vad ca sunt destui experti.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Aia cu castrarea obligatorie e o imbecilitate crunta. Cine isi imagineaza ca au facut alesii nostri legea ca sa scapam de maidanezi se inseala grav. Prea multi veterinari mor de foame si prea multi "crescatori" raman cu potaile cu pedigree nevandute. Aia era problema de fapt. Sunt curios in ce tari s-au mai dat astfel de legi. Sa spunem ca as fi de acord cu sterilizarea obligatorie a metisilor sau exemplarelor cu probleme genetice, dar daca animalul e sanatos da-mi pace nene. Nu sunt contra sterilizarii, dar asta trebuie sa fie alegerea mea, nu vine macelarul denumit impropriu veterinar sa-mi dicteze lucrul asta ca are el nevoie de bani. El trebuie doar sa imi explice avantajele pe termen lung.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.191 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 24 Mar 2017, 13:01) gibon,sa stii ca si 'p-afara' la fel sunt expozitiile.. N-am fost, asa cu nu comentez. Vreu doar sa sublinez ca ceea ce am vazut mi-a lasat un gust amar, in primul rand din cauza organizarii defectuoase, tipic romanesti. Nu trebuie sa fi vreun geniu al organizarii ca sa iti dai seama ca atunci cand ai un hangar imens la dispozitie nu organizezi coada in usa de la intrare. Cat despre asociatiile care cica iubesc animalele, am vazut concret anul trecut cat de meseriasi sunt. In afara de Vier si Robi, restul (Milioane de prieteni, Asoc. chinologica, etc) nici macar nu au avut minima decenta de a raspunde la un e-mail. Ca sa fie si mai clar, nu m-am asteptat sa cada nimeni in cur sau sa mi se ridice statuie pentru ca am luat de pe strada 4 catei. Insa un e-mail de cateva cuvinte, de genul "ne pare rau, nu avem cu ce sa te ajutam" se putea trimite. Nu zic ca toti cei prezenti acolo erau samsari de caini, insa cand i-am vazut pe unii care aratau exact ca samsarii de masini din Vitan nu pot sa zic ca mi-a placut. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.215 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai mult...daca vreau sa creez o noua rasa num fac?
Sint obligat sa " lucrez" numai cu utilitari? This post has been edited by miki: 24 Mar 2017, 12:32 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
O sa ai un soc. Tre sa citesti si sa inveti multe. Plus efort financiar si fizic.Plus timp.Exixits reglementari . Ai nostrii dacoromani s-au kkt pe ei o groaza de timp pentru carpatini.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(corbex @ 24 Mar 2017, 10:03) Ciinii cu pedigree dau carne, lapte, pene si lina? De ce ar vrea cineva un ciine cu pedigree? E că cam cum ar vrea un peemfe? Sa-si bage vecinii in fibrilatie? Daca ai luat cainele cu pedigree ai certitudineaca o sa fie rasa pe care o vrei cu caracteristicile respective , pe afara mai ai si garantia ca nu sufera de anumite boli genetice, . Daca e luat de la mica publicitate pe post de ciobanesc german si el este ciobanesc tomberonez cu temperament de pechinez sa nu te superi pe vanzator ... Mai repede iei un maidanez de pe strada sau de la padoc. Comparand cu masinile e ca si cum tu vrei sa-ti cumperi Audi facut in China - seamana da nu rasare ![]() |
--------------------
**
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
cel mai imbecil si exasperant caine pe care l-am intalnit in viata mea era un dalmatian - cu pedigree.
LE: urmat indeaproape de javra mica a maica-mii, shih tzu - tot cu pedigree. This post has been edited by Han Solo: 24 Mar 2017, 16:49 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.215 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Asta.i un domeniu care mi.a facut muuulti peri albi..Si care.n continuare imi face..
gibon,aia au mii de caini in adaposturi si este destul de greu sa se descurce.Nici nu stii ca ei primesc zeci de mesaje zilnic de la cei care ,la fel ca tine,salveaza si apoi nu stiu ce sa faca cu ei..Ca asa cum am spus oamenii nu se inghesuie sa ia caini in case..Curti,draci laci...Nici picii aia care.ti topesc sufletul cand ii privesti nu.si gasesc case..Eu tin legatura cu ceva asociatii inclusiv particulari care.s efectiv depasiti de situatie pt ca pe zi ce trece apar noi si noi cazuri.D.aia nu s.au obosit sa.ti raspunda.Stiu,poate fi frustrant dar eu iti spun cum sta treaba..Eu as face publice toate imaginile crunte cu cainii aia care.s chinuiti ca dracu..La televizor ca sa vada lumea nu sa se spuna ca ' vai,dar io n.am stiut'..Ultimul caz crunt,care ne face renume in lume,este o catea de Ciobanesc German ,la Dog Rescue Romania,care a scapat cu.n picior taiat,caine violat cu.n bat,rupturi anale,etc Caine care zacea in dureri de saptamani.Lista.i mult prea lunga si n.ajung bitii forumului.. miki,sunt omologate peste 350 de rase canine..De ce crezi c.ai veni tu cu ceva nou in materie de caini utilitari? Cainii de show nu si.au pierdut aptitudinile..Cine sustine asta este igmorant..Din cuib de caini de lucru nu.s toti la fel de buni la lucru..Week end.ul trecut a fost Mondioring ,pe Barbu Vacarescu,unde am vazut paza si protectie facuta de rasele Malinois si Ciobanesc German.Vorbeam cu.n dresor f bun care confirma ca dintr.un cuib abia gasesti 1,2 caini buni de lucru.Din linii de lucru nu de show..Asa ca nimeni nu garanteaza utilitatea unui pui. luck,bine zis.. 24 Mar 2017, 16:57: Han Solo,dar stii ca nu cainii sunt de vina,da? Daca nu stiai iti spun eu.. This post has been edited by iulia_boris: 24 Mar 2017, 16:57 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 24 Mar 2017, 17:17) Daca ai luat cainele cu pedigree ai certitudineaca o sa fie rasa pe care o vrei cu caracteristicile respective , pe afara mai ai si garantia ca nu sufera de anumite boli genetice, . Daca e luat de la mica publicitate pe post de ciobanesc german si el este ciobanesc tomberonez cu temperament de pechinez sa nu te superi pe vanzator ... Mai repede iei un maidanez de pe strada sau de la padoc. Comparand cu masinile e ca si cum tu vrei sa-ti cumperi Audi facut in China - seamana da nu rasare ![]() N-ai inteles nimic. De ce PLM am nevoie de garantie ca javra e de o rasa sau alta? Cind ies in parc pun lesa certificatului de pedigree? Un ciine e un ciine, daca-ti plac ciinii, daca nu e doar un accesoriu fitos ca jantele de 18-25 la masina. Mi se rupe unde e facut un Audi, eu nu vreau Audi, vreau masina. E greu de inteles, nu? Sa dai bani si sa nu te poti lauda nimanui, sa nu te poti da mare... Inacceptabil! This post has been edited by corbex: 24 Mar 2017, 17:01 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Pedigree.ul nu.l face mai prost sau destept ci,in mod normal,arata genealogia lui.In rest stapanul il modeleaza nu pedigree.ul..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(iulia_boris @ 24 Mar 2017, 17:55) miki,sunt omologate peste 350 de rase canine..De ce crezi c.ai veni tu cu ceva nou in materie de caini utilitari? Repet, intrebarea era retorica Poate sint pasionat de genetica, poate vreau sa creez o rasa de caini roz care sa nu latre dar sa aibe muscatura veninoasa... Si daca aia 300 care au creat rase tineau cont de numar... cred ca am fi avut numa vreo 10 ![]() |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
iulia_boris |
![]()
|
Tataie,vezi ca mu!ti vor fite si.si iau caini de pe OLX dupa care.i abandoneaza pe campuri ca nu seamana cu ala de rasa..D.aia conteaza..Ca tu nu esti de principiul asta nu inseamna ca.s toti la fel..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Aia sint ei insisi niste javre fara pedigree. Eu vorbesc despre iubitori de animale.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
miki,vrei sa fii Mengele al cainilor?
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
miki |
![]()
|
nu ....
ca n-am finante ![]() dar as crea un maidanez perfect, care sa identifice hingherii, sa lattre la babele uricioase si la aia de nu string rahatii patrupezilor din dotare de pe trotuar |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
bion |
![]()
|
Ia-ti soacra. Aia e rasa care are tot ce iti doresti tu.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 24 Mar 2017, 17:58) N-ai inteles nimic. De ce PLM am nevoie de garantie ca javra e de o rasa sau alta? Cind ies in parc pun lesa certificatului de pedigree? Un ciine e un ciine, daca-ti plac ciinii, daca nu e doar un accesoriu fitos ca jantele de 18-25 la masina. Mi se rupe unde e facut un Audi, eu nu vreau Audi, vreau masina. E greu de inteles, nu? Sa dai bani si sa nu te poti lauda nimanui, sa nu te poti da mare... Inacceptabil! Pasionatii de caini ca si cei de masini au anumite preferinte. Fiecare cauta ceva ce-i place sau ii trebuie. Comparatia ti-am facut-o doar ca tu ai pomenit de masini. Daca iti trebuie o masina off-road nu cred ca iti ajunge Nova aia din semnatura. Daca ai 4 copii, la fel iti trebuie minivan samd.... Daca vrei caine de paza la curte nu iei un Dalmatian sau Huski (apropo de asta Dalmatienii sunt cunoscuti ca niste caini cam tembeli de felul lor) la fel daca vrei caine de companie nu iti iei Tosa Inu sau BullMastif etc... |
--------------------
**
|
|
bion |
![]()
|
Gealu e nostalgic, vrea un caine multilateral dezvoltat cu origini sanatoase.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
corbex |
![]()
|
Am ramas marcat de dosarele de pedigree de la melițe. Aia stiau cel mai bine cine s-a imperecheat cu cine. Hirtia nu-ti garanteaza ca un ciine se va comporta asa si pe dincolo. Exista pitbull care omoara oameni si pitbull care-i ca o balega. Mai lasati lozincile.
Daca vreau un ciine de paza, iau un ciine de paza, nu un pedigree. This post has been edited by corbex: 24 Mar 2017, 20:16 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
Cand cotarla are 2 luni si il iei de unde pm stii ca e bun de paza?
In printip iei o rasa creata pentru asta.Ca pot avea personalitati diferite e altceva. Par egzamplu. Nu se exista ogar afgan destept sau samoyed bun de paza. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
corbex |
![]()
|
Despre măgarul afgan am citit la ProTv.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(corbex @ 24 Mar 2017, 21:14) Hirtia nu-ti garanteaza ca un ciine se va comporta asa si pe dincolo. Exista pitbull care omoara oameni si pitbull care-i ca o balega. Mai lasati lozincile. Daca vreau un ciine de paza, iau un ciine de paza, nu un pedigree. Hartia nu garanteaza comportamentul, dar intr-o lume ideala iti garanteaza ca specimenul nu sufera de boli ereditare, ca parintii erau sanatosi si in "standardul" rasei si prin urmare si progenitura va fi la fel. Mie unul nu mi-ar conveni sa iau un caine care sa mosteneasca tot felul de probleme. Nu ca nu l-as iubi, dar si asa au viata scurta, prefer sa il am alaturi cat mai mult si sa nu il vad suferind. Comportamentul social (mare parte din el) e dat de felul in care e crescut/socializat; comportamentul "utilitar" e dat de cevaul cu care se naste si de talentul dresorului de a scoate asta la iveala. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
miki |
![]()
|
|
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.346 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
QUOTE(corbex @ 24 Mar 2017, 20:14) Mare dreptate ai. Am un amic care a avut un ciobanesc german cu pedigree ales de el din cuib si era atat de bun de paza incat i l-au furat. Pe urma si-a luat unul fara, dar din linie de lucru de la jandarmi, iar la 4 luni a muscat deja pe unul la dresaj (ala ce tinea manusa). Sa gasesti un caine de show bun pentru "probele de lucru" pentru care a fost create rasa sa e aproape imposibil. Cati ciobanesti prezenti in competitii au vazut vreodata o turma? Cati dintre ei stiu sa se comporte in haita si cati nu ataca animale din alte specii? Deasemenea cu ce ajuta pedigree-ul sa stii ca o sa ai un caine sanatos cand multe rase au fost create prin incrucisari intre exemplare inrudite pentru a obtine anumite caracteristici fizice? Pentru mine un caine de show (cu pedigree) e un caine care are caracteristicile fizice selectate pentru rasa respectiva. Un caine utilitar are in mare caracteristicile fizice specifice rasei dar pastreaza abilitatile comportamentale pentru care a fost selectionat. This post has been edited by cristic1982: 24 Mar 2017, 22:28 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
bmwh548 |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 24 Mar 2017, 23:21) Deasemenea cu ce ajuta pedigree-ul sa stii ca o sa ai un caine sanatos cand multe rase au fost create prin incrucisari intre exemplare inrudite pentru a obtine anumite caracteristici fizice? Chiar asa, cu ce sa ma ajute garantia unui caine sanatos? Eu zic sa reanalizezi problema. De-a lungul timpului, pentru perpetuarea unei anumite rase se elimina exemplarele cu probleme (si exemplarele inrudite). In felul asta riscul transmiterii unor boli genetice scade drastic. Ca nu se bat chiar cap in cap cromozomii daca se face monta intre mascul si femela din aceeasi litiera, dar creste enorm probabilitatea ca rezultatul sa mosteneasca anumite probleme. Asta cu cainii de paza e foarte amuzanta. Multi isi iau caine de paza si nu-l sterilizeaza (caine/catea uatevar) si pe urma nu stiu cum au reusit hotii sa le sparga casa fara ca potaia sa-i bage in seama. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
luck33ro |
![]()
|
Stai linistit ca nu o sa iei un pui de maidanez si o sa-l transformi tu in mare caine de lucru
![]() Corbex daca vrei caine de paza cum il gasesti, la mica publicitate? - vand pui caine de paza, tacsu mananca gainari pe paine ![]() This post has been edited by luck33ro: 24 Mar 2017, 22:43 |
--------------------
**
|
|
cristic1982 |
![]()
|
@ bmwh548 - am un amic francez cu un west highland terrier (luat din franta cu pedigree, certificat de conformitate, certificat de garantie
![]() Multe din rasele europene, in special cele britanice au fost metinute prin inbreeding, iar atunci au dezvoltat boli ereditare. Cele mai putine probleme de sanatate ereditare le au "rasele" cu selectie naturala (toate varietatile de ciobanesti din asia de exemplu si nu ma refer la cao sau caucazian). Nu vad legatura dintre sterilizare si potentialul unui caine de a fi bun la paza? Deasemenea daca ai o zona (curte) bine ingradita nu inteleg de ce ai nevoie de sterilizarea cainilor. La mine gardul a fost suficient de bine realizat incat de 8 ani de cand am catelele nu a intrat nici un caine strain in curte (iar una e in continuare nesterilizata). Eu ies deci va urez noapte buna. This post has been edited by cristic1982: 24 Mar 2017, 23:05 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 24 Mar 2017, 20:46) ... Dalmatian ...(apropo de asta Dalmatienii sunt cunoscuti ca niste caini cam tembeli de felul lor) ... Circula vorba asta, dar as zice ca e mai mult un "mit urban". Cunosc un dalmatian, acum are vreo 15, 16 ani, e un bosorog ursuz. Il stiu de cel putin 10 ani. Orice poti spune despre el numai ca-i "cam temebel" nu. Iese la plimbare, frecvent, in tandem cu d-soara bichon de doi ani, o apara ca pe lumina ochilor. Mai circula singur, are scoala strazii, se fereste de masini. Din vremea cand era lasat sa umble creanga pe strada, din faptele sale de glorie, are pe constiinta o gramada de pisici (asta nu-i chiar o lauda, mentalitate de maidanez...) si un motociclist care a incercat sa-l calce. A fugit dupa el si l-a trantit. QUOTE(bmwh548 @ 24 Mar 2017, 23:40) ...De-a lungul timpului, pentru perpetuarea unei anumite rase se elimina exemplarele cu probleme (si exemplarele inrudite)... Imi povestea doctoreasa de caini, ca basset hound cam este o rasa modificata in laborator. Mai exact, au fost alese pentru imperechere exemplarele cu mutatii, trunchi mai lung, picioare cat mai scurte, riduri cat mai multe, pentru a creea ceea ce este astazi caraghiosul de Oscar al meu. In opinia d-nei medic veterinar, basset houndul de acum 50 - 100 de ani, folosit la luarea urmei la vanatoare nu prea mai are nimic in comun cu basset houndul din ziua de azi. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:51 |