Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
bmwh548 |
![]()
|
||
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- -
|
|||
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.346 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
@ bmwh548 - exemplarul respectiv a fost cumparat din franta, deci nu stiu unde e lumea aia ideala de care ziceai ca face teste genetice.
Ciobanestii germani sunt tot mai des cu spatele lasat datorita cretinitatii cu arbitrajele (care chiar ii favorizeaza). La fel sunt si carpatinii cu osaturi cat mai fine, produse de anumite canise. In curand vor aduce vulpi argintii in loc de ciobanesti carpatini. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Si pamantenii au rasarit prin inbreeding,ce atatea vaiete? Inbreeding se face si acum pt intarirea unor trasaturi dar indicat este sa le faca aia care se pricep nu vecinii de bloc.
Tataie,multi au impresia ca daca au in curti Amstaff au paza asigurata.Sau Pitbulli..Sau Husky..Lista continuu..Fals..Se mira cand manaca bataie pe strada cu tot cu caine langa el. Pt paza si protectie trebuie facut dresaj.Nu iei cainele si-i spui'ba,pazeste ca esti Ciobanesc German'..Apropo nimic nu bate Malinois la paza.. Eczeme si par cazut= mancare proasta.Rasa mica cu predispozitie catre luxatie patelara.Nimic nou. Pedigree-ul arata linia genealogica nu inseamna ca nu se mai imbolnaveste vreodata.. Dar voi de fapt vreti niste robocopi canini..In baza acelui act care-i un rahat de certificat de nastere..In plus genele recesive sunt cele mai datatoare de emotii.. <span class='edit'>25 Mar 2017, 09:42:</span> Ca veni vorba de calduri..Intr-un concurs,demult,un amic avea de prezentat bullmastifful din dotare si ala n-avea chef de show..Un concurent,de la un ring vecin, avea femela la estru..Ia asta un serevetel si sterge femela la fund.Io da pe la bot masculului lui si asa a castigat clasa..Ca a mers masculu' ca la armata,in pas de defilare.. This post has been edited by iulia_boris: 25 Mar 2017, 13:50 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Intr-un an erau sa ma dezmembreze ciinii de la stina Bândea. Ciobanii au zis ca tocmai fusesera adusi de la dresura de masacre si deranjuri din Canisville.
This post has been edited by corbex: 25 Mar 2017, 09:56 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Cainii de stana,aia care sunt la stane nu doar cu denumirea,sunt de obicei caini agresivi cu oricine..Sunt niste salbaticiuni care ataca si aiurea nu doar cu motiv.Culmea ca de multe ori fug de lupi sau ursi,rasi dar ataca oamenii ca turbatii..In principiu ei ar trebui sa atace in primul rand fiarele iar cu oamenii sa fie reticenti si sa atace cand stiu ca-i hot..Dar de fapt la ce-am mai vazut io caini de stana sunt niste corceli din ce in ce mai pitice si schiloade care numai a ciobanesti n-aduc..D-aia destinatia Cheia a fost scoasa de pe lista noastra de camping..Vin aia cu turmele,de 2 ori pe zi,si implicit cu cainii si d-aia nu mai putem merge p-acolo ca iese cu deranj..
This post has been edited by iulia_boris: 25 Mar 2017, 10:25 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Dresura proasta, ciobanescul nu ar trebui sa atace oameni, nu ala e rolul lor ...
|
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Exact.Dar ciobanii ce dresura fac? Fac pe dracu..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 25 Mar 2017, 09:28) @ bmwh548 - exemplarul respectiv a fost cumparat din franta, deci nu stiu unde e lumea aia ideala de care ziceai ca face teste genetice. Ciobanestii germani sunt tot mai des cu spatele lasat datorita cretinitatii cu arbitrajele (care chiar ii favorizeaza). La fel sunt si carpatinii cu osaturi cat mai fine, produse de anumite canise. In curand vor aduce vulpi argintii in loc de ciobanesti carpatini. Crescatorii seriosi ofera si garantie prin contract ca au cainii testati (liniile reproducatoare) pentru anumite boli specifice... In caz de problema (nimic nu e 100% sigur) se ofera sa-ti schimbe cainele . Si cainii de la canisa respectiva vor costa mai mult desigur Dar asta nu este o practica generalizata nici in vest... ci o fac doar crescatorii responsabili, seriosi. Desigur pare mai comod sa iei un catel ieftin de la mica publicitate decat sa dai o caruta de bani pentru unul cu pedigree... dar depinde ce vrei: un catel simpatic sau un caine de rasa care are anumite caracteristici pe care le cauti. This post has been edited by luck33ro: 25 Mar 2017, 10:37 |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Deci pedigree-ul e doar o afacere.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu e o afacere, e munca si investitie multa tataie...
![]() ![]() Stii cat costa o monta cu un caine campion pe afara? This post has been edited by luck33ro: 25 Mar 2017, 10:41 |
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Mamaaa..Tataie tine mortis sa ne enerveze rau..
This post has been edited by iulia_boris: 25 Mar 2017, 10:39 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
luck33ro |
![]()
|
Tataie nu are legatura cu fenomenul si e simplu sa traga el concluzii gen Ilie Moromete
![]() |
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Daca le spui ca mii de euro iti vor spune ca minti..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
corbex |
![]()
|
Intii astept sa-mi explice Luck33 ce-i aia investitie. Trebuie sa fie o chestie romantica, ceva.
This post has been edited by corbex: 25 Mar 2017, 11:09 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
luck33ro |
![]()
|
Probabil cina romantica pe care o stii tu, aia cu niste ciorba aruncata cu niste paine uscata intr-o stachina...
|
--------------------
**
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pe vremea cand tribul bozgoresc se ocupa de caini era nebunie innainte de expozitii. samponati , tunsi, frezati, oaua crude bagate pe gat cotarlelor. Urma expeditia pana la locul faptei uneori dormit cu ei afara.Mai era chestia cu cautat pereche pentru monta. Plecat pri strainezia la monta sau cumparat un exemplar.Cand am avut perechea a fost ok o perioada. A existat o pudel pitic care a murit fata mare pen`ca pe singurul mascul din tara ( un bozgor din Tg. Mures nu il suporta)
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
iulia_boris |
![]()
|
Asta pt c-ai avut rasa pretentioasa..Io la al meu ii iau balele cu prosopul,de la bot,si le inting pe blana care luceste de zici ca-i dat cu lac de unghii..Fara trimat,samponat@stuff..Uite daca spui ca ti-a murit catea 'fata mare' va spune lumea ca esti nebun..Daca nu i-a placut acuplarea..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
luck33ro |
![]()
|
Era amazoanca
![]() |
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Cu Boris,primul caine,ni s-a intamplat sa nu stea femela locului..Nu ca n-ar fi vrut dar era cam agitata si n-a iesit partida nicicum.Boris fiind al 3-lea mascul..Nu in aceeasi zi fireste..Asa s-au dus cu ea la sterilizat ca era clar ca nu-i plac 'barbatii'..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Nici femela de caniche care a precedat blanosul nu a stat vreodata la imperecheat. Chiar si in perioada cand cauta ea mascul, se agita, sarea... Ramaneau masculii cu dotarile umflate degeaba.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.346 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 25 Mar 2017, 10:04) Cainii de stana,aia care sunt la stane nu doar cu denumirea,sunt de obicei caini agresivi cu oricine..Sunt niste salbaticiuni care ataca si aiurea nu doar cu motiv.Culmea ca de multe ori fug de lupi sau ursi,rasi dar ataca oamenii ca turbatii..In principiu ei ar trebui sa atace in primul rand fiarele iar cu oamenii sa fie reticenti si sa atace cand stiu ca-i hot..Dar de fapt la ce-am mai vazut io caini de stana sunt niste corceli din ce in ce mai pitice si schiloade care numai a ciobanesti n-aduc..D-aia destinatia Cheia a fost scoasa de pe lista noastra de camping..Vin aia cu turmele,de 2 ori pe zi,si implicit cu cainii si d-aia nu mai putem merge p-acolo ca iese cu deranj.. QUOTE(luck33ro @ 25 Mar 2017, 10:12) Unde ati auzit voi ca ciobanescul de stana nu trebuie sa atace omul? Nu e tot un caine de paza? De obicei cainii agresivi cu oamenii nu merg cu oile, ci raman legati la stana si le da drumul noaptea, cel putin asa era pe la stanele pe unde am trecut prin arges. La stanele din munti gasesti ciobanesti adevarati, nu toate gioarlele, pentru ca acolo chiar sunt pradatori, nu doar d-aia cu doua picioare. Iulia am inceput la cateaua cu probleme la picioarele din spate tratamentul cu un supliment pentru articulatii si deja (dupa o saptamana) mi se pare ca se ridica mai usor ca inainte. Poate o fi si de la vreme, dar asa mi-a dat impresia. Multumesc inca o data pentru sfat! |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Depinde si de stana si de om. Daca i-ai incalcat "teritoriul" (demarcat sau imaginar) normal ca va ataca; e mai greu sa-ti dai seama (ca turist) care-i teritoriul ala, daca stana nu-i ingradita. De-aia-i preferabil sa nu mergi singur si sa ai cate-o joarda in mana.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
iulia_boris |
![]()
|
Cu placere! N-ai doar impresia ci functioneaza tratamentul.Evident ca nu va sari ca un ied insa ii va mai lua din dureri si se va putea deplasa mai lejer.Si-n plus sa stii ca trebuie sa-i dai vreo 3 luni daca vrei efect pe termen lung.
Poi,io am zis ca trebuie sa atace si hotul biped dar nu sa atace om la distanta mare de stana..Ca daca-i in pelerinaj pe dealuri de capul lui n-are de ce sa atace om aiurea.. maho,uneori joarda-i intarata.De fapt de cele mai multe ori..Ca ei nu trebuie sa se sperie de bate..Tocmai ca bine ar fi sa stai pe loc , fara sa te agiti,si sa vorbesti cu el pana vine ciobanul.Daca vine.. This post has been edited by iulia_boris: 27 Mar 2017, 11:24 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.191 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 24 Mar 2017, 18:55) gibon,aia au mii de caini in adaposturi si este destul de greu sa se descurce.Nici nu stii ca ei primesc zeci de mesaje zilnic de la cei care ,la fel ca tine,salveaza si apoi nu stiu ce sa faca cu ei..Ca asa cum am spus oamenii nu se inghesuie sa ia caini in case..Curti,draci laci...Nici picii aia care.ti topesc sufletul cand ii privesti nu.si gasesc case..Eu tin legatura cu ceva asociatii inclusiv particulari care.s efectiv depasiti de situatie pt ca pe zi ce trece apar noi si noi cazuri.D.aia nu s.au obosit sa.ti raspunda.Stiu,poate fi frustrant dar eu iti spun cum sta treaba.. Sa raspunzi la un e-mail este o treaba de reprezentare, de cum te prezinti in fata celor carora le ceri sa te ajute, de seriozitatea organizatiei respective, etc. Nu cred ca este nevoie de vreun doctorat in comunicare ca sa ai pregatit un mesaj standard de genul "ne pare rau, suntem depasiti de situatie, nu avem cu ce sa va ajutam". Iar acel mesaj sa fie salvat intr-un fisier Word din care sa raspunzi la e-mail cu copy-paste. Treaba asta iti ia cel mult 30 de secunde. In alta ordine de idei, gandeste-te ca treba asta se poate intoarce impotriva lor. Este vreunul dispus sa doneze 1 leu catre asociatie, vede ca nu raspund la un banal e-mail, asa ca oha donatie. Plus parerea generala, de multe ori nefundamentata, ca acele asociatii doar cheltuie aiurea banii primiti. Iar daca cei de la Robi au putut sa imi raspunda la un e-mail, nu vad de ce nu ar putea si altii. Ca si cei de la Robi sunt depasiti de situatie. Ca sa fie totul foarte clar: nu ma asteptam ca printr-un mail sa rezolv situatia si nici nu vreau statuie pentru ca am salvat 4 catei. QUOTE(iulia_boris @ 27 Mar 2017, 13:18) maho,uneori joarda-i intarata.De fapt de cele mai multe ori..Ca ei nu trebuie sa se sperie de bate..Tocmai ca bine ar fi sa stai pe loc , fara sa te agiti,si sa vorbesti cu el pana vine ciobanul.Daca vine.. Io unul nu m-as da cu batzul la un ciobanesc cat casa. Cand m-am mai intalnit cu astfel de caini am stat cuminte, pe loc pana s-au calmat cainii sau a venit ciobanul. Alta varianta pe care o folosesc cand sunt cu bicicleta (de exemplu pe canalele dobrogene) este sa am la mine doua paini in punga de plastic. Fosnetul pungii calmeaza cainii pentru ca acestia il asociaza cu mancarea, apoi aruncate cainilor bucati de paine. Rar s-a intamplat sa nu tina si sa nu ma lase cainii sa plec. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
luck33ro |
![]()
|
Platesti taxa de trecere esti regulamentar!
![]() |
--------------------
**
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Iulia o sa tin tratamentul cel putin 3 luni si il reiau in toamna daca nu se inrautateste iar. Acum se ridica si se aseaza mult mai usor fata de inainte. Bine i-am dat si 4 pastile zilnic ca pentru caini mai mari de 45 kg (desi ea cred ca are in jur de 35 kg).
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 27 Mar 2017, 11:18) maho,uneori joarda-i intarata.De fapt de cele mai multe ori..Ca ei nu trebuie sa se sperie de bate..Tocmai ca bine ar fi sa stai pe loc , fara sa te agiti,si sa vorbesti cu el pana vine ciobanul.Daca vine.. QUOTE(gibonu @ 27 Mar 2017, 11:39) Io unul nu m-as da cu batzul la un ciobanesc cat casa. Cand m-am mai intalnit cu astfel de caini am stat cuminte, pe loc pana s-au calmat cainii sau a venit ciobanul. Nu m-am dat eu la ei ci ei la mine (eram solo, si am trecut la vreo 70 de m de stana, neingradita si aflata aproape de poteca montana. Daca n-aveam joarda in mana nu mai scriam acu' pe-aici, ca pana a ajuns ciobanul a trebuit sa ma duelez cu unul mai isteric din cei 4 care au sarit (pe unul din ceilalti l-a tinut ciobanul de lant pana a ajuns langa mine, alti 2 au fost mai intelegatori); nu s-a pus problema sa nu stau pe loc, noroc ca mai fumasem d-astea. Sunt caini frumosi, inteligenti si "fearless", dar mai e si cate unu' care trebuie sa inteleaga ca nu tot ce nu apartine de stana e de rupt. Aluia chiar i-am f_tut vreo doua peste bot, ca n-a respectat distanta "de siguranta", cum au facut ceilalti. |
--------------------
Dacia
1310
|
luck33ro |
![]()
|
Vezi tu ca aia nu-s caini ciobanesti adevarati, sunt tot soiu de corcituri care nu au treaba cu pazitul si manatul oilor... Aporpos de caracteristici si de puritatea rasei
![]() |
--------------------
**
|
|
maho |
![]()
|
A fost demult, pe vremea aia nu existau corcituri.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
luck33ro |
![]()
|
erau pe vremea dacilor cu lupi adevarati deci...
|
--------------------
**
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:44 |