Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Hmmm, daca pe Grivei il mai potolesti cu un bat, pe 🐻 mai greu!
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
In urma cu cativa ani, o problema similara cu ursii era intr-un judet din Moldova, nu mai retin care, mai putin conteaza. Cu aceasta ocazie am vazut un reportaj la TV cu un nene padurar in zona.
In opinia sa, ideea ca daca dai nas in nas cu ursul, se te intinzi la pamant si s-o faci pe mortul este o mare prostie. Te smotoceste ursul sa se convinga si cand te rasuceste cu ghearele lui imense si scutite e practica imposibil sa nu ai vreo reactie care sa te dea de gol. Ce zicea nenea, ca recomanda,evident, fara sa garanteze o eficienta de 100%, pentru amatorii de drumetii montane sa-si agate de rucsac un clopotel care sa produca cunete cat mai stridente, iar la gat sa aiba un fluier. Cica il deranjeaza zgomotele stridente. In caz de intalnire cu ursul, daca nu este lesinat de foame sau nu-i femela sa-si simta puii amenintati sunt sanse mari ca ursul sa fuga. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.067 Joined: 11 February 04 ![]() |
Raman la parerea mea, ca cel mai bine e sa ii dai o mana de rahat in ochi!
This post has been edited by dizzy: 21 Jun 2022, 08:40 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
radian |
![]()
|
Cu siguranta o sa ai cu ce...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(radian @ 21 Jun 2022, 09:35) Ce zicea nenea, ca recomanda,evident, fara sa garanteze o eficienta de 100%, pentru amatorii de drumetii montane sa-si agate de rucsac un clopotel care sa produca cunete cat mai stridente, iar la gat sa aiba un fluier. Cica il deranjeaza zgomotele stridente. In caz de intalnire cu ursul, daca nu este lesinat de foame sau nu-i femela sa-si simta puii amenintati sunt sanse mari ca ursul sa fuga. Normal ca nu-i eficienta 100%, pt. ca nu toti ursii sunt obisnuiti cu oamenii. Aia care si-au luat obiceiul (stimulati de turisti idioti) de a considera oamenii care le arunca hrana drept o sursa usoara de potol, nu se vor speria. Pe munte cica e indicat sa mergi (nu singur, evident) facand macar un zgomot mediu, vorbesti cu ceilalti, fluieri (a paguba, cu un "mooie usl" la refren ![]() Omu' tre' sa mai si gandeasca preventiv. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.211 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
clopotel, talanga, fluier..... trompeta...
recomand asa ceva https://www.emag.ro/search/spray%20de%20urs...vAaAmZmEALw_wcB |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.056 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Pentru urs???
![]() Conform legii din Romania pentru urs valorile minime : 5. URS - calibru proiectil 7,0 - lungime tub 64 - greutate proiectil 12,96 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.356 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
pai da, dar aia e pt carabina sa il dobori cu un foc, wolfin trage mai multe de 5,56.
Interesant ca 7,62x54 nu e suficient pt urs.... |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
un Brenneke 12\70 bine tras poate rezolva...
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(miki @ 21 Jun 2022, 14:29) clopotel, talanga, fluier..... trompeta... recomand asa ceva https://www.emag.ro/search/spray%20de%20urs...vAaAmZmEALw_wcB Sprayul antiurs e cam ultima solutie defensiva inainte sa te faca franjuri cu ghearele... E de preferat, pentru cei pasionati de drumetii montane sa aiba la ei instrumente care sa provoace preventiv sunete stridente. Carabina o fi ea eficienta dar, dupa, cam dai cu subsemnatul pe la autoritati... In orice caz, nu intentionez sa devin fanfara ambulanta asa ca am suspendat plimbarile cu Oscar in zona de agrement Bradet pana nu se termna nebunia asta. In zona cu pricina, au fost semnalate cel putin de 7, 8 ori prezenta ursului. Ca o fi unul si acelasi, ca or fi specimene diferite, habar nu am. Si nici nu vreau sa experimentez pe propria-mi piele. Discutam azi cu un amic, jurnalist, care s-a documentat cat de cat in chestiunea aceasta. Imi zicea ca nu se pune problema de relocare ilegala doar ca se intampla, la nivel national, o inmultire galopanta a populatiei de ursi. Cica, inca nu s-a gasit o explicatie a acestui fenomen. Ursul are nevoie de un areal intre 4 si 40 de kmp. Muntii Parang (asta ma doare pe mine) ar fi arealul ideal pentru 8 ursi. Conform informatiilor de la autoritatile din domeniu, populatia locala de Mosi Martin numara cel putin 30 de exemplare. Mai nasol este ca ursul isi face rondul in cautare de hrana, dar daca da o sursa consistenta de hrana acolo se intoarce pana o epuizeaza. Zilele trecute, comunicat de presa, un urs a omorat un vitel intr-o gospodarie momarlaneasca. In disperare, omul a incendiat ce a ramas din vitel sa nu-l invete pe urs sa vina la ceaiul de la ora 5... This post has been edited by radian: 21 Jun 2022, 16:22 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.356 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Fix de aia se inmultesc ursii, pentru ca gasesc mancare usor. Si ca nu reduce nimeni populatia (da supriza, vanatoarea se face si pentru binele speciei chiar daca e in dauna unor exemplare). Ce a zis amicul tau seamana cu ce am zis eu mai sus?
PS. de relocari ilegale nu vad cum poate fi cazul, nu poate un individ sa prinda un urs viu in cus a, sa-l sedeze si sa-l care 400 de km pana la tine in spatele blocului sa-l elibereze, doar padurarii si ceva veterinari au cu ce sa faca asta. This post has been edited by einstein1984: 22 Jun 2022, 10:23 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Cam da.
21 Jun 2022, 21:04: Ora 21, inca o alerta de ursi. In interiorul orasului, intr-o zona in care pana acum nu a fost semnalatata prezenta acestora. 22 Jun 2022, 00:05: A doua alarma pe ziua de azi. In zona terenului de rugby la la Universitate, ursoiaca cu doi pui. This post has been edited by radian: 21 Jun 2022, 23:05 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
radian |
![]()
|
In dimineata aceasta, plimbarea de dimineata cu Oscar. Ne intersectam cu un catelandru. Talie mare. Chef de harjoana pe amandoi, topaie, se miros, se latra reciproc, dar era evident ca se joaca.
Din spate vine o adolescenta, m-a luat prin surprindere. 'Tu-ti dumnezeii ma-tii, ii trage un sut in coaste la catelandru, dar zdravan de tot. Bietul catel a inceput sa planga si a tulit-o. Fata, banuiesc ca a interpretat harjoana lor ca si un atac al maidanezului asupra catelului meu. A sarit sa-l apere... Pana sa apuc sa-i zic, lasa-l, ca se joaca, deja era prea tarziu, amaratul imblanit deja si-o furase. M-a socat actul de violenta al tinerei... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.515 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Fata de miner
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
avea ea nervi si si-a gasit sa-i descarce pe catel...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Primarul targului are initiative.
Saptamana trecuta era programata o simulare a atactul ursilor cu participarea localnicilor dintrun carteier periurban, jandarmerie, asociatia vanatorilor, medici veterinari, etc. Simularea s-a amanat pe motiv de prognoza meteo care anunta furtuni. Adevarul e ca pe timp de furtuna ursul sta cuminte in barlogul sau... Acum, citesc in ziarul local, cu banii de la PNRR vrea sa imprejumiasca zonele de risc cu garduri electrice, cica, zice, onor primarul, asa se procedeaza in Germania si Austria.. O fi, nu stiu. Nu sunt mare amator de drumetii montane dar parca nu mi-as dori sa locuiesc intr-o cazemata ingradita si nu sunt deloc convins ca un astfel de gard ar avea viata lunga. Dar omite esentialul. Populatia de ursi este de cel putin de 4 ori mai mare decat suporta muntii Parang. O solutie ar putea fi relocarea lor, desi din cate am inteles, suprapopularea ursilor este o problema cam in toata tara ori impuscarea celor care s-au invatat sa coboare in oras si administrarea de anticonceptionale pentru a preveni cresterea excesiva a populatiei. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.515 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Relocarea lor , unde?
Ursul are nevoie de un areal destul de mare, nu traiesc in turme. Si daca nu i duci unde este si mancare degeaba. Hribii se culeg de Directia Silvica( ma rog, se achizitioneaza de la culegatori) murele si zemura de padure la fel Caprioarele vara sunt sprintare. Ursii multi, asa ca tot la tomberoane vor veni. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Crezi ca ursu e prost sa mananince zmeura (chiar daca ar fi neculeasa) daca are la indemana tomberane? Ne trebuie un topic "despre ruzi, care ar fi mai potrivit"
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Nu, ca daca avea la indemana zmeura nu mai cobora catre orase. Au si ei frica lor, dar foamea da de a dreptul.
Sau le o fi placad sa alerge printre masini, unele cu girofar si zgomote, sa sara garduri, sa fie latrati de caini? Lipsa mancarii i a adus aici. Si lipsa unui areal pe care sa l revendice, etc. Orice coltisor de padure e "vanat" acum. De taietori de lemne, de turisti grataragii, de "amatorii sportului cu motor"( intr adevar, sport), de amatorii de masini de teren si atv -uri, de culegatorii de fructe bio, etc, etc Unde sa se duca, daca nu la Sinaia si Predeal? ![]() This post has been edited by bgdrenault: 27 Jun 2022, 07:45 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
radian |
![]()
|
Exista in zona rangeri, platiti din fonduri bugetare. Nu stiu foarte exact care este fisa postului lor, dar printre altele asigura hrana, cel putin partial, necesara animalelor sdalbatice.
Sunt destui, la nivel local care dau vina pe culegatorii de ciuperci si fructe de padure ca fiind o problema ca lasa ursii fara mancare. Sau pe defrisarile de padure. Nu sunt foarte convins ca au dreptate. De cand exista orasul, cca. 2 secole, au fost ciupercari si culegatori de fructe de padure. Problema cu ursii este de 2 saptamani. Defrisarile, in nici un caz u le incurajez dar nu cred sa fie un motiv in ceea ce priveste invazia ursilor. Nu-si fac barlogul in copaci, iar suprafetele de teren defrisate urgent sun "ocupate" de boscheti, care se intind ca buruienile, in mare parte, producatoare de fructe de padure, muri, zmeuri, afini, etc. Adica, odata ce defrisarile cresc sursele de papica pentru Mos Martin. Problema este suprapopularea s cam toti se feresc s-o spuna, solutia cea mai bune\\a este impuscarea surplusului. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Din cate stiu eu, inclusiv asociatiile de vanatoare au in program actiuni de asiguare hrana vanat. STiu ca la cerb pun fan, habar nu am daca si la urs se ocupa.... Nu ai vreun vanator pe la biblioteca sa-l intrebi?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Ursii nu manaca granule sau graunte, Decat cand foame e mare.
Vizavi de culegatorii de ciuperci, da , era si inainte, dar nu era asa mare cautare. Nu erau atatea pensiuni. Acuma toti s-au biodiversificat. Nu mai pot sa si fiarba pastele decat in zeama de hribi, la restaurante hribii sunt mai scumpi decat carnea de vita, etc, etc La voi problema e de doua saptamani, ca acum au decoperit sursa de hrana. Areal mai mic, seceta, migrare catre locuri in cautare de mancare. Normal, ca solutia este impuscarea. Ca nu ai cum altfel, dar trebuie cineva sa si o asume. In x metri patrati nu incap decat y ursi. This post has been edited by bgdrenault: 27 Jun 2022, 07:51 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 27 Jun 2022, 08:45) ![]() Am gunoieri, ingineri, scriitori, ciocli, taximetristi, ziaristi, avocati, pensionari, actori si o gramada de altii dar vanatori lipsa. Doar pescari... bgdrebault, de fiert paste in zeama de hribi chiar n-am auzit. Asa o fi daca tu zici. De cel putin 25 de ani, de cand au inceput disponiblizarile din sectorul minier, exista o armata de oameni care efectiv traiesc din culesul ciupercilor si a fructelor de padure. Recoltarea acestora la scara industriala. In zona Obarsia Lotrului la intersectia soselei care iasa pe Valea Olutului la Brezoi cu Transalpina, exista un intreg orasel de corturi cu toate utilitatie aferente, magazin alimentar, carciuma, etc., cine a trecut prin zona cu masina cu siguranta l-a vazut, unde culegatirii "profesionisti" stau jumatate de an cat dureaza sezonul de recoltari. Din asta traiesc. Sunt firme care au acolo puncte de cumpare si care alimenteaza regulat restaurante din Italia. Deci de 25 a devenit activitate la scara industriala, ursii au observat asta doar de doua saptamani... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bgdrenault |
![]()
|
QUOTE(radian @ 27 Jun 2022, 08:46) bgdrenault, de fiert paste in zeama de hribi chiar n-am auzit. Asa o fi daca tu zici. Am un cunoscut cu o pensiune, fierbi hribii si ii portioneaza, apoi ii congeleaza pentru clienti. Apa , de asemenea, o congeleaza, spune ca o foloseste la paste si alte sosuri, ca e pacat de ea. uite, astia supun ca o folosesc la supa crema https://www.targulagro.ro/blog/articol/hrib...ulei_cu_usturoi N au observat de doua saptamani, asa a fost sa fie. S-au inmultit, altii tot au fost impinsi de cei mai puternici catre alte zone, pe care nu au gasit mancare, etc.Numai ca , vezi tu, de acum or fi permanent. Care i explicatia ta? De ce au coborat atunci? S-au auzit manele prin zona? Sau ... Gunoaie cu resturi de mancare si mirosuri nu erau si acum 10 ani? This post has been edited by bgdrenault: 27 Jun 2022, 09:41 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Daca e de impuscat ar fi in zona suprapopulare cu fiinte inactive, inutile. neproductive halitoare de buget
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
Bioane, cam eliptica fraza de mai sus. Chiar nu mi-a picat fisa.
Ce a vrut sa spuna autorul cand a scris ca...? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ursii au un rost pe planeta.Locuitorii din zona majoritar nu.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
@bgdrenault, stai bre ca nu am zis sa le dea mancare de caini sau pisici.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:39 |