Sfaturi piese auto pentru solenza, intrebari + recomandari piese
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi piese auto pentru solenza, intrebari + recomandari piese
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Atunci luati-va toti bujii din Carfur
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
O sa razi dar in carrefour au si bujii bosch.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
solenza zaz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 16 April 12 From: Bucuresti ![]() |
pana la urma care sun ok ,ce bujii sa imi iau?problema e ca mi se misca acul de la turometru intre 800 si 900 si nu stiu ce sa mai fac am curatat si corpul clapeta si motorasul si sa mai schimb si bujiile ce imi recomandati?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 clima
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Ia originale... equyem sau cum plm se scrie... costa 7 lei bucata si gata. 20 de lei nu-s o avere.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
velceani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 953 Joined: 29 May 09 From: C de Arges ![]() |
solenza zaz la fel face si a mea, nu sta fixa turatia, se misca putin sesizabil, si se simte o vibratie periodica mai pronuntata la relanti. Nu are probleme de turatie sau putere. De cand o am face asa (4 ani)
Nu cred ca e de la bujii, eu aveam inainte NGK si acum am pus originale si la fel face. daca o rezolvi zi-mi si mie ca ma seaca la minte problema asta. mai ales cand vad alte masini cu turometrul fix la 900 rpm sau 800 rpm ![]() This post has been edited by velceani: 23 Jul 2012, 10:53 |
--------------------
Dacia
Logan 2
Sl plus 1.2 16v 2016
|
|
solenza zaz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 16 April 12 From: Bucuresti ![]() |
velceani daca reusesc sa fac sa nu se mai miste turometru ma imbat ,si pe mine ma seaca asta si nu mai stiu ce sai fac .
iulikk nu e vb de bani doar sa rezolv odata problema sper,ca mam saturat. This post has been edited by solenza zaz: 23 Jul 2012, 11:24 |
--------------------
dacia
solenza
2004 clima
|
|
Iulikk |
![]()
|
Incearca, habar nu am.
Ca sa fiu ontopic: Ce clipsuri cer pentru fatele de usi? Sau... se mai gasesc? |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
solenza zaz |
![]()
|
iam pus buji nu am facut nimic,ce mai pot face sa scap de problema asta ce sfaturi imi dati sa scap de relantiu asta de ocscileaza la 800
|
--------------------
dacia
solenza
2004 clima
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(solenza zaz @ 23 Jul 2012, 11:29) pana la urma care sun ok ,ce bujii sa imi iau?problema e ca mi se misca acul de la turometru intre 800 si 900 si nu stiu ce sa mai fac am curatat si corpul clapeta si motorasul si sa mai schimb si bujiile ce imi recomandati? Practic orice bujie poti incerca. Atata vreme cat este noua, cu siguranta este mai buna decat una cu multi km in bot. Masina a venit din fabrica cu eyquem. Astea sunt 20-25 toate 4. Daca ai buget mai mare poti incerca ngk, bosch, sinterom, etc. ![]() PS. senzorul de turatie si mufa le-ai curatat? QUOTE(Iulikk @ 23 Jul 2012, 19:34) Incearca, habar nu am. Ca sa fiu ontopic: Ce clipsuri cer pentru fatele de usi? Sau... se mai gasesc? Ma indoiesc, dar poti incerca. Te referi la doapele alea de astupa gaura de la suruburi sau ce? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Iulikk |
![]()
|
Pfff... m-ai rupt cu intrebarea asta. Deci, fata de usa este prinsa de tabla cu niste c@caturi de plastic (astia de la dacia sunt idioti de-a dreptul) care s-au rupt... La cati draci am... ma duc in curte la garaj si ii prind 2-3 holsuruburi si scap de stres...
O sa fac o poza in weekend, cand sunt liber si am timp de desfacut masina... This post has been edited by Iulikk: 23 Jul 2012, 21:28 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
solenza zaz |
![]()
|
maskatu nu stiu unde e senzoru de turatie si mufa ai sincer nu stiu.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 clima
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(Iulikk @ 23 Jul 2012, 22:27) Pfff... m-ai rupt cu intrebarea asta. Deci, fata de usa este prinsa de tabla cu niste c@caturi de plastic (astia de la dacia sunt idioti de-a dreptul) care s-au rupt... La cati draci am... ma duc in curte la garaj si ii prind 2-3 holsuruburi si scap de stres... O sa fac o poza in weekend, cand sunt liber si am timp de desfacut masina... Am inteles acum. Te referi la bridele alea de plastic din interior. Cauta "braduti interior" sau "prinderi interioare". Sau si mai simplu, iei unul de la tine, si ii arati lui nenea de la magazin pe sistemu "nenea ai d'asta?" QUOTE(solenza zaz @ 23 Jul 2012, 22:49) Cum te uiti la motor, in dreapta lui, inspre cutia de viteze. Arata cam asa: http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=30268 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ROK @ 5 Jan 2012, 18:21) Salut! Stie cineva de unde as putea cumpara - amorizoare fata, pentru solenza (monroe).... am gasit in service dacia dar la un pret foarte mare, plus ca exista riscul ca in "ambalajul de origine" sa fie bilstein nu monroe. PS: am fost in targ la vitan ... aduc numai la comanda. Va multumesc anticipat Am cumparat si montat amortizoare fatza monroe la pretul de 265 buc. |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
buntom |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 4 May 11 From: Bucuresti,Militari ![]() |
stiti daca amortizoare pentru fata noi vin cu rulmetul de la flansa pe care sta arcul?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala dec. 2004 "When in doubt... C4"-Jamie Hyneman
LG Optimus G ex. Samsung Wave 723 cu Bada 2.0, |
|
buntom |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 4 May 11 From: Bucuresti,Militari ![]() |
daca nu a raspuns nimeni la intrabarea cu amortizorul, poate raspunde cineva la urmatoarea:
amortizoarele pe ulei sunt mai bune decat cele pe gaz? am gasit pentru SLZ de spate la 110 lei pe ulei , marca cred ca era Record sunt bune? |
--------------------
Dacia
Solenza
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
QUOTE(buntom @ 6 Aug 2012, 16:54) daca nu a raspuns nimeni la intrabarea cu amortizorul, poate raspunde cineva la urmatoarea: amortizoarele pe ulei sunt mai bune decat cele pe gaz? am gasit pentru SLZ de spate la 110 lei pe ulei , marca cred ca era Record sunt bune? Solenza nu are amortizoare pe gaz.Din fabrica era echipata cu Monroe pe ulei. Record sunt frantuzesti,parca. Am un amic care a schimbat toate amortizoarele de pe slz cu bilstein de supernova,pe gaz (ia spus vanzatorul ca "merge si astea") si acum masina simte fiecare rid din asfalt. Mecanicul (alt istet) a zis ca n`are nimic,se lasa,eu zic ca dupa un an se lasa cu schimbarea,avand in vedere faptul ca foloseste masina zilnic pemtru naveta,pe drumuri nu prea bune. |
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
buntom |
![]()
|
am citit despre putin despre amortizoare, cele pe ulei sunt mai moi mai fiabile, cele pe gaz sunt mai regide mai putin fiabile, iar cele pe gaz au si ulei
![]() dar sunt bune Record astea? |
--------------------
Dacia
Solenza
|
Iulikk |
![]()
|
Eu am auzit de amortizoare Record doar pe site la Bonmarc...
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am dat 380 pe toate 4 acum 3 ani. Tot bilstein ca nu tuseste cu ele...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
buntom |
![]()
|
tocmai am luat din magazinele din Pantelimon o planetara Breckner, amortizoare de spate Record si un pivot Delphi, total 530 lei
sunt bune piesele, mai ales planetara? |
--------------------
Dacia
Solenza
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai asta o sa ne spui tu peste cateva luni . Noi nu avem bani de ghicitoare ...
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(buntom @ 16 Aug 2012, 13:47) tocmai am luat din magazinele din Pantelimon o planetara Breckner, amortizoare de spate Record si un pivot Delphi, total 530 lei sunt bune piesele, mai ales planetara? Pivot de origine gaseai cu 40. Amortizor monroe cam 100. Deci 140 ambele. Tu cat ai dat pe planetara aia? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Florin27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 11 October 11 ![]() |
@Maskatu Unde se mai gasesc amortizoare monroe?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Scala
|
|
buntom |
![]()
|
@marius: planetara nu bate, nici cea originala nu batea.... am scos scutul si sunetul sa mai dus si se pare ca e uzata bieleta rasucita
![]() preturi separat: planetara scurta-250 amortizoare spate (ambele)-240 pivot-40 planetara groasa, ca cea originala, nu ca cele "italienesti", amortizoarele tin bine pana acum, iar pivotul se tine bine, inainte era unu ETS, diferenta.... @maskatu: pretul mai sus, am gasit si planetara originala la 450 pe bd. Iuliu Maniu, pe dreapta pana in Apusului cand merg spre Pitesti, e un magazin maricel |
--------------------
Dacia
Solenza
|
AmCap01 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 16 December 11 From: Dambovita ![]() |
stie cineva codul la electoventilator original solenza 1.4 fara ac si un pret pentru el?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Europa
|
|
Iulikk |
![]()
|
Ce parere aveti de bateriile "CARANDA" sau "CARNADA" cum plm le zice... am gasit de 55Ah la ~230-250 de lei (nu mai stiu exact)... si Varta la 350, dar Varta pica din start, mult prea scumpa.
Aaaa am mai gasit una "VICTOR" la 210 lei, de 50Ah. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Eu am avut caranda pe masina.......nu mai stiu exact modelul......era de 56 ah......m-a tinut........5 ani.
Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
Iulikk |
![]()
|
Pana mea, e ok daca tine 4 ani...
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de solenza. Mai exact... puteti cere detalii despre o anumita piesa, pe care doriti sa o achizitionati, si alti colegi va pot spune, " da, cumpara de la x producator, si vezi ca are un pret in jur de y roni". Si tot asa.
Sau, feedback-uri (pareri despre x piesa), spre exemplu "am luat x piesa de la y producator si acum am z km cu masina si inca se tine bine" , sau " nu luati x piesa de la y producator pentru ca este foarte proasta". Ofertele comerciale sunt interzise, fiind permise doar la bursa, iar mesajele ce contin oferte comerciale directe, vor fi sterse imediat fara o notificare in prealabil. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 13:02 |