Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
![]() ![]() ![]() |
Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
O motocicleta parcata sub stele
Mircea Cartarescu sunt o motocicleta parcata sub stele, lânga vitrina magazinului de reparat televizoare, din gang vine curent, sunt palida, slabita. în magazin au lasat un bec aprins, asa ca vreo doua tuburi catodice ghivece cu asparagus si cactusi, rafturi de cornier întesate de carcase de televizor, casete AGFA si cabluri lucesc tulbure, îmi populeaza singuratatea. caci ma simt singura. în oglinda mea retrovizoare roiesc galaxiile, aburesc stelele în roiuri globulare, îsi trimit gâfâitul radiosursele toate îndepartându-se-n fuga, ca niste criminali de la locul faptei lasând o dâra de sânge în urma. ce liniste. câteodata ma-ntreb ce-o însemna sa faci dragoste, caci ei vorbesc doar de asta. în fiecare sâmbata ei ma încaleca si ma târasc pe sosele, vad dealurile, norii, soarele picaturile de ploaie, copacii încurcându-se-n curcubeu... ah, cilindrii mei îmi ticaie nebuneste, atunci chiar simt ca traiesc, ei întra în motel si fac dragoste. ei sunt Stapânii si se simt liberi. dar cum poate fi cineva liber când e facut din celule ? ... si înapoi în gang, lânga vreo dacie prafuita, mi-e sete de dragoste, daca as putea iubi macar vreun stecker cu prelungitor din vitrina asta. mi-as luneca degetele pe pielea lui de plastic alb, dac-ar vrea si dac-as avea degete, dac-as putea sa traiesc macar si în câmpul bioelectric al cactusului... curând, curând o sa mor si n-am facut nimic în lumea asta, or sa ma arunce la fiare vechi or sa îmi crape farul si becul ars o sa-mi atârne de doua firisoare de lita toata viata i-am ajutat pe altii sa faca dragoste iar eu o sa mor printre bobine, magneti si ciulini. sunt o motocicleta parcata sub stele. dimineata or sa ma-ncalece iar, or sa-mi suceasca ghidonul, or sa ma ambreieze si iar pe asfaltul multicolor, printre dealurile roscovane, printre muntii albastri prin depresiuni strabatute de râuri printre pasajele de cale ferata, prin orase de provincie cristaline rulând contra vântului prin stropii de ploaie si gazul de esapament mâncând kilometrii. asta o însemna sa faci dragoste ? oricum, asta e consolarea mea, e meseria mea, e dragostea mea. pentru asta merita sa fii singur. This post has been edited by kog: 5 Jan 2011, 22:01 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Indoaie-te bmwh si poti sa ramai pe ganduri... Gandeste, domnu' bmwh.
on: Mihu Dragomir **** Iata mainile: dogoresc fruntea: cer vanat de tunete iata parcul: nimeni iarba e umeda ca o invitatie la nemurire iata-ma: te astept cand vei veni? cand? This post has been edited by rodi: 5 Jan 2011, 23:27 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Rodi, plang aia dupa tine dincolo
![]() |
--------------------
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
...unde e multa verdeata.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Rodico, nu te lasa impresionata de golanii aia! Ramai cu noi!
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
ady77 |
![]()
|
Rodi un copy-paste din bradul de la Mircesti nu mai ai?
|
--------------------
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Bradul nu-i ca tine, de Alecsandri nu mai pun, ca nu prea intelegi
![]() Redu te rog flame-ul tau, mai Ady, ca iti dai singur foc ca la 77, daca intelegi sau ai nevoie de traducere... Hai, ma lipsesc de jongleriile tale caraghioase/ On: Lucian Avramescu Orice orice defectiune sufleteasca poate fi reparata- striga duhovnicul; orice anvelopa poate fi facuta sa nu mai rasufle - spuse vulcanizatorul; orice ogor batut de grindina poate fi reinsamantat - spuse fermierul; pot face din orice cel putin un ce- -spuse decis reconditionerul; vacile sunt un bun teren de investitie- spuse bancherul veterinar si toti, in afara de primul, aveau perfecta dreptate This post has been edited by rodi: 5 Jan 2011, 23:58 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Rodico, Avramescu nu e ala care iti behaia sub balcon: "Buna seara, iubito"?
|
--------------------
0.00
%
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
Richelieu |
![]()
|
S-a incins Rodica in preajma ta.
![]() |
--------------------
0.00
%
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
BABAETI, mai bagati in voi si ceva poezie, cultura, ca vad ca topicuri politice rasar ca ciupercile dupa ploaie...
Scrisoarea III Baiazid, sultanul fulger, un curvar cu **** mare, A venit cu-a sale armate pan' la Dunare calare La un semn, un cur de altul, floc de floc solid se leaga Si in sunet de basina trece oastea lui intreaga. Ieniceri cu puli belite si spahii cu floci o mie Vin de-ntuneca pamantul pe a noastra Romanie. La un semn deschisa-i calea si pe ea se-ndreapta agale, Un mosneag a carui ***** cantareste trei quintale. - Tu esti Mircea ? - Da-mparate ! - Tin sa-ti spun de la-nceput, Toate curvele din tara am venit sa ti le ***. - Orice gand ai imparate si oricum vei fi sosit, Eu te bag in ***** matii, fiindca stiu de ce-ai venit. - Cum cand **** mi-e sculata, sa fac stanga imprejur, Si sa plec din tara asta fara ca sa *** un cur ? O tu nici visezi batrane, cate curve-am tras pe fus. Toate curvele vestite a intregului Apus ! Si apoi cand la-a mea **** se inchina o lume-ntreaga, Sa ma-mpiedic chiar acum de-un mosneag cu **** bleaga ?! - De-un mosneag... Da imparate! Insa **** ce-o privesti, Este-o **** indrazneata, tipul pulii romanesti ! Eu nu ti-as dori vreodata sa ajungi sa o cunosti Si apoi... sa freci dosul pulii romanesti. Sa purtati o zi si-o noapte gheata-n cur, comprese reci ! - Fugi mosnege ca te lauzi, jur pe asta barba a mea Ca nu dau, oricat te-ai screme, nici doi bani pe **** ta. - Da-mparate, vrei o **** ? Eu ma pun pe legea mea Ca te *** o zi si-o noapte, pana cand vei lesina. - S-a facut ! Hai batem palma ! Si de-o fi sa reusesti... Vom pleca, de nu... ia seama... ai sa-nghiti **** turcesti ! Si-ncepu Batranul Mircea sa mi-l futa pe sultan, Doua zile incheiate, si pe jos si pe divan. Si cand Baiazid sultanul zise ca s-a saturat, Il mai cenzurat inc-o noapte pana cand l-a capiat. Si-astfel fu scapata tara de urgia cea turceasca Si-n istorie intra Sfanta **** Romaneasca !!! |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ptiu! Mai-mai sa-mi sara inima din piept, am crezut ca s-a intors rodi.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Foarte multe steluțe.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Si nici un dinam mititel.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(kxz @ 27 Jun 2012, 22:28) BABAETI, mai bagati in voi si ceva poezie, cultura, ca vad ca topicuri politice rasar ca ciupercile dupa ploaie... Scrisoarea III Baiazid, sultanul fulger, un curvar cu **** mare, A venit cu-a sale armate pan' la Dunare calare La un semn, un cur de altul, floc de floc solid se leaga Si in sunet de basina trece oastea lui intreaga. Ieniceri cu puli belite si spahii cu floci o mie Vin de-ntuneca pamantul pe a noastra Romanie. La un semn deschisa-i calea si pe ea se-ndreapta agale, Un mosneag a carui ***** cantareste trei quintale. - Tu esti Mircea ? - Da-mparate ! - Tin sa-ti spun de la-nceput, Toate curvele din tara am venit sa ti le ***. - Orice gand ai imparate si oricum vei fi sosit, Eu te bag in ***** matii, fiindca stiu de ce-ai venit. - Cum cand **** mi-e sculata, sa fac stanga imprejur, Si sa plec din tara asta fara ca sa *** un cur ? O tu nici visezi batrane, cate curve-am tras pe fus. Toate curvele vestite a intregului Apus ! Si apoi cand la-a mea **** se inchina o lume-ntreaga, Sa ma-mpiedic chiar acum de-un mosneag cu **** bleaga ?! - De-un mosneag... Da imparate! Insa **** ce-o privesti, Este-o **** indrazneata, tipul pulii romanesti ! Eu nu ti-as dori vreodata sa ajungi sa o cunosti Si apoi... sa freci dosul pulii romanesti. Sa purtati o zi si-o noapte gheata-n cur, comprese reci ! - Fugi mosnege ca te lauzi, jur pe asta barba a mea Ca nu dau, oricat te-ai screme, nici doi bani pe **** ta. - Da-mparate, vrei o **** ? Eu ma pun pe legea mea Ca te *** o zi si-o noapte, pana cand vei lesina. - S-a facut ! Hai batem palma ! Si de-o fi sa reusesti... Vom pleca, de nu... ia seama... ai sa-nghiti **** turcesti ! Si-ncepu Batranul Mircea sa mi-l futa pe sultan, Doua zile incheiate, si pe jos si pe divan. Si cand Baiazid sultanul zise ca s-a saturat, Il mai cenzurat inc-o noapte pana cand l-a capiat. Si-astfel fu scapata tara de urgia cea turceasca Si-n istorie intra Sfanta **** Romaneasca !!! io, ca fin critic literar am bolduit partea ce nu inteleg cat si lipsa stelutelor.......si sunt si dupa douua beri! ![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Fără rodi
Viața e pustiu. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
așa vă trebe... voi lați gonit
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
cica cu timpul amintirile neplacute se sterg.......io zic totusi ca si pustiul asta are avantaje
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Markos |
![]()
|
Mare greșeală
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
tatabobu |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 10:50 |