Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
![]() ![]() ![]() |
Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
http://www.trilulilu.ro/juve1jupanu/38503b6e3aeb3a
Benzinarita La benzinarie frate la sosea Urcati cu totii-n masina sa v-arat ceva Cand masina a oprit n-am mai auzit nimic Dar cine mai era? Zi ma cine era Refren: Benzinarita, benzinarita Ea lucreaza la sosea Benzinarita, benzinarita Nu poarta bikini pe ea Benzinarita, benzinarita Ea lucreaza la sosea Benzinarita, benzinarita Nu poarta bikini pe ea Avea maieu pe ea Ce fustita purta Dar nu stiu ce-a facut Ca ceva i-a cazut Si cand s-au aplecat Cu totii-au lesinat Dar cine mai era? Zi ma cine era Refren:.. S-o facem pe fundal Si la ea m-a chemat Usor m-a intrebar Dar usor a lesinat Macar era barbat Si m-a mangaiat Dar cand m-a ajutat La ea in cabina m-a bagat Si ea m-a dezbracat De haine s-a mirat Ca eu eram major Cu ochi de luptator Ea-mi da ajutor Busonul la buson Eu chiar n-aveam formol Sa nu ma mai intorc Dar cine mai era? Zi ma cine era Refren:.. Maieul jos mi l-a dat Mi l-a bagat sub pat Vroiam sa vad mai mult Ma faceam muribund Ma saruta pe fesa Ma apuca de madular Si n-am mai rezistat Ca asa dezbracata Refren:.. |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Epigonii
De Mihai Eminescu Când privesc zilele de-aur a scripturelor române, Mă cufund ca într-o mare de visări dulci și senine … Ș-acel rege-al poeziei, vecinic tânăr și ferice, Ce din frunze îți doinește, ce cu fluierul îți zice, Ce cu basmul povestește - veselul Alecsandri, Ce-nșirând mărgăritare pe a stelei blondă rază, Acum secolii străbate, o minune luminoasă, Aceste versuri ale ,,veselui Alecsandri „ imi plac , printre altele : Soarele, vântul și gerul Trei călători fantastici cutreieră pământul: Soarele splendid, gerul îngrozitor și vântul. Unul dă viață, altul dă moarte, aparând, Al treilea mângâie cu aripa-i, zburând. Ei întâlnesc o fată, voioasă căprioară, Ca soarele de vie, ca vântul de ușoară. Și-i zic: "Copilă dragă, alege din noi trei, De vrei să fii mireasă, pe care tu îl vrei!" Românca le răspunde cu o veselă zâmbire: "Sunt sprintenă ca vântul, pe dânsu-l vreau de mire!" "Cum? eu, lumina lumei! pe mine m-ai respins? Am să mă răzbun la vară cu focul meu nestins." "Cum? zice gerul aspru, m-ai depărtat pe mine? Am să îngheț la iarnă și inima din tine." "Nu-mi pasă, mândre soare, de focu-ți arzător Cât mi-a suflă în față un vânt răcoritor. Nici de-al tău frig nu-mi pasă, o gerule de gheață, Cât vântu-n mezul iernii nu mi-a suflă în față." Autor, deci : Bardul de la Mircesti - Vasile Alecsandri. Si pentru ca a fost 1 Decembrie , sarbatoarea nationala a tarii in care eu m-am nascut: Dati-mi va rog voie, sa insir aici si versurile din Hora Unirii, de acelasi Vasile Alecsandri : Hai să dăm mână cu mână Cei cu inimă română, Să-nvârtim hora frăției Pe pământul României! Iarba rea din holde piară! Piară dușmănia-n țară! Între noi să nu mai fie Decât flori și omenie! Măi muntene, măi vecine, Vină să te prinzi cu mine Și la viață cu unire, Și la moarte cu-nfrățire! Unde-i unul, nu-i putere La nevoi și la durere. Unde-s doi, puterea crește Și dușmanul nu sporește! Amândoi suntem de-o mamă, De-o făptură și de-o seamă, Ca doi brazi într-o tulpină, Ca doi ochi într-o lumină. Amândoi avem un nume, Amândoi o soartă-n lume. Eu ți-s frate, tu mi-ești frate, În noi doi un suflet bate! Vin' la Milcov cu grăbire Să-1 secăm dintr-o sorbire, Ca să treacă drumul mare Peste-a noastre vechi hotare, Și să vadă sfântul soare Într-o zi de sărbătoare Hora noastră cea frățească Pe câmpia românească! Avem o limba foarte frumoasa., multumesc inaintasilor : La multi ani … PS. Dau aici ontopic si cu intarziere acest exercitiu de admiratie, pentru ca am fost absent pe forumul cu acelasi nume, Daciaclub ![]() This post has been edited by rodi: 6 Dec 2010, 02:03 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Avem un nou epigon
Rodica sau Rodion? Daca e ca fotbalistu' Are nume cul blatistu'. Insa daca e Rodica Sa ne-arate pasarica! ![]() This post has been edited by Markos: 6 Dec 2010, 12:49 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
rodipet, vezi ca esti off-topic. Asa cum ai scris in titlul topicului, aici trebuie poezie pe care sa o poata citi tot tax-tristu' (taximetrist in exprimarea agramata a unora). Dupa cum se stie taximetristii nu prea au citit si nici nu vor citi poezie decat daca aceasta este din manele.
In concluzie esti off-topic si rog un moderator sa te arda ca prea esti fatarnic si dai report altora pentru off-topic existent doar in imaginatia ta! Sunt convins ca treaba cu tax-tristu' din titlul topicului ai bagat-o doar asa sa pari smecher aici unde nu te cunoastea lumea ca esti băbălău, iar acum te-ai prins in plasa propriilor tale cuvinte pe care le arunci doar pentru a te auzi/vedea vorbind/scriind si astfel sa ai iluzia ca esti o persoana culta. Dar sanctiunea tot o meriti! This post has been edited by Richelieu: 6 Dec 2010, 13:41 |
--------------------
0.00
%
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ba Riciule, vezi ca daca te iei de taximetrijti iti da report stii tu cine.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Richelieu |
![]()
|
rodipet?
![]() |
--------------------
0.00
%
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Richelieu |
![]()
|
Perfect de acord cu tine! Insa trebuia sa ma exprim pe intelesul destinatarului.
|
--------------------
0.00
%
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.483 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
apropo de taximetristi:
doua stiri: prima: Ministrul bulgar al Transporturilor declara razboi fraudelor comise de taximetristi. bine ar fi sa reuseasca...al nostru pina acum nu a reusit... a doua: Iisus a intrat in taxi. recunosc ca m-a lasat fara replica ! |
--------------------
...
...
...
|
|
Richelieu |
![]()
|
Nea gicu_link_2004, e irecuperabil. Sa-i fie tarana usoara!
![]() 6 Dec 2010, 13:53: rodipet, ai legatura! This post has been edited by Richelieu: 6 Dec 2010, 13:53 |
--------------------
0.00
%
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 6 Dec 2010, 13:47) Cu procesorul potrivit, se poate si asta ![]() Interesanta poezie a profesorului Cosbuc din Hordou - astazi satul G. Cosbuc. Imi place aceasta poezie pentru ca exprima fin ![]() ![]() Saracul domn profesor Cosbuc facea naveta cu trenul intre Hordou si Bucuresti, unde avea angajamente si scria cu succes in tren. De aici, ritmul sau poetic, bravo dansului si noua , ca il citim ![]() Ispita Ei, acum te uiți la cană, Că s-a spart! Dar dă-o-n foc! Nu-mi fi inimă dușmană Când vezi răul lângă mine - Haide, prinde-mă mai bine De mijloc! Uite-mi hainele, ca spuma, Le-am țesut cu mâna mea; Zici în gândul tău acuma: "Ce mai pui de căprioară! Vezi, așa o văduvioară Mi-ar plăcea! Ha, ha, ha! Să-ți meargă veste De șiret!... Ei, cine-mi ești! Tragi cu ochiul la neveste; Treci prin sate ca-mpărații Daí te-or bănui bărbații Și-o pățești! Spune-mi drept: ți-au spus vrodată Popii că păcate-ți scriu Dacă-mbrățișezi vreo fată? Să nu-i crezi! Ei știu Psaltirea, Dar ce foc o fi iubirea Nici nu știu. Nu-ți plac ochii verzi? Ei, iacă! Uite-ai mei! Nu te uita Prea cu dor, că pot să-ți placă! O, sunt tineri zeci și sute Cari ar vrea să mi-i sărute Și eu ba! Hoțule! Te uiți la mine; Știu eu ce gândești acum, Că de-aceea ți-e rușine - Eu de-aș fi flăcău odată Nu m-aș rușina de-o fată Nicidecum. Iacă... stau pe la fântână! Dă-mi cârligul... Aoleu, Nu mă strânge-așa de mână! Nu m-ai strâns? Și-ți vine-a plânge? Haidí degrabă și mă strânge, Că eu vreu. Crezi că nu? Ba cum s-arată Știi tu fata cum s-o-mpaci. Ori te superi tu pe-o fată Când o strângi și ea te-njură? N-ai pățit? Ia taci din gură, Că te faci!... Și mi-e cald! Și uite-n față Sunt aprinsă; și zău nu, Nimeni nu m-a strâns în brață Mijlocelul meu frângându-l - Dacă n-ai de-acuma gândul, Poate tu! Vrei să bei? Și nu ți-e teamă Că mi-e olul descântat? Cine bea să poarte seamă Să sărute pe stăpâna Olului... nu pune mâna, Că te bat! Ei, mă duc acum. Deseară Iarăși viu! Și spune-mi drept Vii și tu? Te-ntâmpin iară Ca și ieri, cu vase pline! Nu veni!... Și să știi bine Că te-aștept! |
--------------------
---
---
---
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Din 2 Noiembrie incoace,
Un suflet nou se zbenguie pe forum Nu este vorba cum ca nu ne place, Ci doar ca ne enerveaza-n cvorum. Cu aere de tot cunoscator in toate, Cu fite, cu figuri si cu turnatorii parsive, El este cel ce zamisleste, fara doar si poate, Condescendente uri si ploi de invective. Deci, dragul meu, cu toate ca-mi esti antipatic, M-opresc un pic ca sa-ti aduc aminte aievea, Tu pleac-un pic urechea la ce-ti sopteste plebea: Tu esti frumos, inteligent si necesar... ca EBA! This post has been edited by Marty: 6 Dec 2010, 20:16 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Tu ești de la Cenaclu bre?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Marty |
![]()
|
Evident! De la Cenaclul Wyborowa!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Richelieu |
![]()
|
|
--------------------
0.00
%
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Un forum prea mic pt. niste "genii asa mari".
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
rodi |
![]()
|
Nota personala ; poezia aceasta citata de pe web nu face nici-un apropo, catre nimeni...
Fabula vitezei de Aurel Baranga A ajuns simbol de lene Bietul melc. Ce nedreptate! El ce-și duce casa-n spate. Să te văd pe dumneata, Obligat să porți în cârcă Holul Și sufrageria, Baia Și bucătăria, Cărțile din bibliotecă, Plăcile din discotecă, Și atâtea alte, încă. Să te văd: ai alerga? În povestea cu melcul-mâlc Descifrez un tâlc: Înainte de a râde De meteahna orișicui, Pune-te în locul lui, Și-o MORALĂ, neapărat, Care va împunge: Merge încet, E-adevărat: Dar, În schimb, Ajunge! |
--------------------
---
---
---
|
|
Richelieu |
![]()
|
Off-toooopiiiiiic!
![]() |
--------------------
0.00
%
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
important e ca nu se refera la nimeni
![]() QUOTE(rodi @ 6 Dec 2010, 23:15) poezia aceasta citata de pe web nu face nici-un apropo, catre nimeni... |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Richelieu |
![]()
|
Dar tot off-topic ramane.
![]() |
--------------------
0.00
%
|
|
rodi |
![]()
|
Viteza
de A. Robert Mario sursa : web Viteza Pistoane spumegand Cauciucuri incinse fumegand Turometrul joaca, se da peste cap Toba zbiara, rezervorul tremura insangerat Toti caii se rotesc, in jocuri fine neincetat alearga Se straduie din rasputeri motorul sa il traga O linie albastra,un punct sunt pe sosea Un fulger ,o lumina ,o piaza rea Nu-i glorie pentru locul doi Eu ...si restul sunteti voi Nu, nu este o minune E intr-o alta lume E ca in paradis Sau e in Iad E pasiune Viteza |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
Daca nu scriai numele autorului, as fi putut sa jur ca e din Tolstoievski (ala care a scris Razboi si Crima).
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
Dostoievski a scris crima si pedeapsa iar Tolstoi, razboi si pace
![]() Vine Craciunul, Noel in limba franceza. Imi place poezia aceasta veche... o poveste de anti-taristul Puskin: Noel de A. Puskin Sus inima! S'a 'ntors Despotul calator. Se tânguie Cristos si un întreg popor. Pe pruncul sfânt Maria cu grija-l potoleste: „Nu plânge dragul meu Isus, Ca vine buha, tarul rus". si tarul glasuieste: „Va dau la toti de stire si adevar graiesc Ca mi-am facut mundire Dupa tipar nemtesc. Popor, fii vesel, iata, sunt gras si multumit; Ma proslavira prin gazete; Am dat promisiuni, banchete, si nu-s prea ostenit. Dar asta nu e tot, Vesti bune va aduc: Pe Lavrov am sa-l scot, Pe Sot — la balamuc ! In locul lui Gorgoli * voi pune rânduiala * seful politiei în vremea lui Alexandru I (N. trad.). si drepturi toti vor capata Prin mila mea imperiala si bunavoia mea". De bucurie 'n pat Strigând copilul sare: „Sa fie-adevarat? N'o fi o gluma oare?" Dar mama îl alinta din nou cu vorbe bune: „Inchide-ti ochisorii iar si-asculta ce frumos îti spune Povesti tatuca tar!" 1818 |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
Cred ca doar rima si pedeapsa.
Super faza cu tolstoievski |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
rodi |
![]()
|
de ce s-a tiparit hartia/ daca citim - mai multe stim/ o cheltuim - dar ... cu folos.
(versificatie - dedicatie - cui o vrea - din pana mea) o reflectie a display-ului: este adevarat ca hartia suporta orice, dar din inima se face: Colinde - O brad frumos O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot verde. Tu esti copacul credincios, Ce frunza nu si-o pierde, O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot verde. O, brad frumos, o brad frumos, Verdeata ta imi place. Cand o revad sunt bucuros Si vesel ea ma face. O, brad frumos, o brad frumos, Verdeata ta imi place. O, brad frumos, o brad frumos, Cu frunza neschimbata. Ma mangai si ma faci voios Si ma-ntaresti indata. O, brad frumos, o brad frumos, Cu frunza neschimbata. |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
Mai, asta-i poezie sau palilalie?
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
Bradul
poezie de Vasile Alecsandri, ,,bradul " de la Mircesti Sus pe culme bradul verde Sub zăpada albicioasă Printre negură se pierde Ca o fantasmă geroasă, Și privește cu-ntristare Cum se primblă prin răstoace Iarna pe un urs călare, Iarna cu șapte cojoace. El se scutură și zice: "În zadar tu, vrăjitoare, Aduci viforul pe-aice, Aduci zile fără soare. În zadar îngheți pământul, Ucizi florile și stupii Și trimiți moartea cu vântul Și trimiți foamea cu lupii. În zadar a ta suflare Apa-n râuri o încheagă, Șterge urma pe cărare Și de mine m-i leagă. În zadar aduci cu tine Corbul negru și prădalnic, Și din codrii cu jivine Faci să iasă urlet jalnic. În zadar, urgie crudă, Lungești noaptea-ntunecoasă Și, râzând de-a lumii trudă, Scurtezi ziua luminoasă. În zadar îmi pui povară De zăpadă și de gheață. Fie iarnă, fie vară, Eu păstrez a mea verdeață!" 1862... This post has been edited by rodi: 7 Dec 2010, 10:21 |
--------------------
---
---
---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 10:51 |