Chip tuning, cât cum unde... discuții pe această temă
![]() ![]() ![]() |
Chip tuning, cât cum unde... discuții pe această temă
Sergiu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|||
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Singura diferenta intre clio de 65 si 80cp pe care am gasit-o in fisa tehnica este un surplus de greutate pt 80cp !
|
-------------------- |
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE Singura diferenta intre clio de 65 si 80cp pe care am gasit-o in fisa tehnica este un surplus de greutate pt 80cp ! Eu am vazut in niste prezentari niste poze/desene cu motorul si spuneau clar ca la 80 s-a introdus o componenta pentru racirea aerului dupa turbina. Nu foloseau termenul de intercooler... Mai e o chestie: pentru cuplu mai mare la aceeasi capacitate cilindrica si dimensiuni in general ale motorului e clar ca si presiunea/fortele sunt mai mari. Deci probabil ca si rezistenta motorului este mai mare constructiv. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
si nu tocmai asta inseamna intercooler ???
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
si eu am gasit chestia ca cel de 80 are intercooler, dar in alt loc am gasit ca din computer e facuta treaba. daca se aducea si la noi cel de 80 puteam sa aflu, dar asa....
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Sergiu |
![]()
|
QUOTE si nu tocmai asta inseamna intercooler ??? Eu n-am zis ca nu asta inseamna (vezi postul meu de mai sus, acolo chiar asa i-am spus). Am zis insa ca in prezentare nu a fost folosit termenul. 80-ul are intercooler - a se vedea poza cu motorul de pe www.renault.co.uk de la Clio. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
dnh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 July 03 From: Constanta ![]() |
Salutare!
Am vazut si eu www.motorpower.ro si le-am trimis un mail cu o multime de intrebari. Nu mi-au raspuns niciodata. Pe de alta parte, am trimis un mail la www. power-plus.be si am primit raspunsurile chiar a doua zi. Belgieni fac chiptuning cu o crestere de doar 7 cp. De ce? O crestere de 12 cp duce la uzura prematura a motorului, mai exact la distrugerea pistoanelor. Nu creste temperatura de functionare a motorului, dar, creste consumul de benzina cu aprox. 1 litru la suta de kilometri. Acestea sunt explicatiile primite din Belgia. Parerea mea este ca o crestere a puterii, indiferent cu cati cp, TREBUIE sa se simta. Inainte de DSN am avut un Oltcit cu motor de 1100 cmc pe care l-am marit la 1300 cmc. Am obtinut aprox 5 cp in plus. S-AU SIMTIT. |
-------------------- |
|
alex klm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 15 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Baieti am citit cam totate postu-rile voastre si vreau sa va intre cati dintre voi au pus chip pe masina si cati dintre voi ati desfacut motorul la DSN ?
Este o simpla intrebare deoarece sau scris foarte multe aberati pe aici?? Eu unul am chip tunig facut la Upsolute (austria). Am vb cu cei de acolo si au spus ca pt motorul asta de 1,4 se pot scoate doar 7-8 cp fara sa se modifice gradele de avans (uzura marita) .Pe langa asta mi-am facut si o evacuare cap coada din inox. Daca pe cineva il intereseaza sfaturi in legatura cu motorul de DSN sa ma intrebe .( am desfacut motorul) |
-------------------- |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
cred ca si noi am desfacut cate ceva pe aici, in plus avut cip, si am inox cap coada !!! asa ca nu toti vb prostii pe aici ... cip o sa ii pun cand ies din garantie ca pana atrunci am lucruri mai importante de finisat la masina asta ...
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
alex klm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 15 July 03 From: Bucuresti ![]() |
GeorgeB nu ma refeream ca toti vb prostii ,iar la partea cu finisari e de munca ca lumea
![]() ![]() |
-------------------- |
|
Besstie |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 23 May 05 ![]() |
ma bate gandul sa-mi pun chip pe sn a mea. Imi recomandase cineva sa incerc la ASPAD, dar cand am vazut ca ma duce la 400 E si imi garanteaza doar 8 cp, m-am lasat pagubas. Stie cineva vreo oferta mai buna? Si ca bani si ca ce se ofera.
(pls. sa mute acest topic cineva la IMBUNATATIRI ca eu l-am postat aici din greseala si nu gasesc DELETE-ul) This post has been edited by Besstie: 2 Jun 2005, 00:10 |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B 48 WPH DJ Alex / Bestie
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
cum iti garanteaza aia 8 cp?
|
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
Besstie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
|
|
GeorgeB |
![]()
|
de 2 ani incoace de cand nu s-a mai postat aici , am facut chip tuning si sunt super multumit
![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
Besstie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
|
|
kata uli |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 12 May 04 From: Bucuresti ![]() |
400 Euro
![]() cei 7-8 caluti sunt reali, dar daca te uiti ce mai scriu baietii inainte, o sa descoperi ca la SN ai o gramada de facut inaintea tuningului... |
--------------------
Opel
Astra H Caravan
2007 1.6 TURBO Stage 2 240 CP
|
|
Besstie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
|
|
Alex NOS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 1 March 03 From: Craiova ![]() |
Eu am chip de aproape 2 ani...Si sunt super multumit...
Adica am dat pe el 180E+tva de la Elca . Se simte cel mai mult CUPLUL pe care il da in plus...Masina trage mult mai bine la turatii joase...Si eu omor masina ca fac tot felul de curse si liniute si nu prezinta nici un fel de uzura!Merge f frumos si rotund...Am verificat-o si rasverificat-o pt ca mi-a fost frica sa nu suprasolicit motorul...Bine..masina are 3 ani si 30 000 km.. This post has been edited by Alex NOS: 8 Jun 2005, 09:02 |
--------------------
Dacia
Supernova modificata
- DJ 83 ALP Strada: 0-100km/h 10.5-11s
Concurs: 0- 100km/h ????? |
|
GeorgeB |
![]()
|
400 E ? unde ?
la aspad.ro este promotie pentru masinile romanesti ![]() 250 merita din plin ! ! ! trage mai bine de jos masina , se simte cel mai bine cand dai drumul la AC , si inainte era moarta masina , acum cu ac cuplat merge ca inainte fara ac cuplat ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca vreti sa va masurati puterea motorului, cea adevarata , la arborele cotit: www.mastersa.xnet.ro sau fostul Institut national de motoare termice.
Daca vreti putere la roata (fara demontarea motorului), in Vitan la Computest 2000 au dinamometru cu role. Dar postati si voi diagramele obtinute, ca sa vada si altii cat de bun e chipu, filtru, toba etc.... |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
k_gula |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 January 06 ![]() |
cel mai ieftin si performant chip este la 200euro oferit de cei de la tuningshop.ro. Ofera o crestere de 10% in putere si 10% in cuplu. consumul pt mers normal va scadea. este recomandat sa schimbati si filtrul de aer optand pt unul sport si evacuare sport. chipul lucreaza mult cu partea de admisie si evacuare.
|
--------------------
Opel
rekord coupe 68
- b55rek
|
|
DarKOnE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 June 06 ![]() |
Eu am chip de la Up Solute (Austria) si sunt f multumit de el, intr-adevar se simte f bine la turatii joase (3000)...dar intre 4500 si 6000 parca o ia razna motorul ...cel putin in treapta I e impresionant ce fel se simte in masina
![]() Ca tot omu' am si filtru sport si tobe sport...si chiar se simte, impreuna fac echipa buna , am scos pe ceas in medie 11.04 secunde pana la suta si 18.18 s in 400 metri Nu e un M5 dar pentru o Dacia..merge si la clasa A1 (75 Cp) ai toate sansele sa nu te faci deloc de ras ![]() Mai e cineva cu cip de la Up Solute ? astept raspuns. |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Clima
- BR 20 CRC Desi nu pare...e foarte posibil sa te fac
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
si eu am cip de la 36000 km iar acum masina are in jur de 105000 si nu da nici un semn de oboseala.am vazut ca mai sus a zis cineva ca daca faci cip tuning la o masina motorul e predispus la uzura.da este dar in conditii extreme.asta daca nu ii dai un ulei bun de ex merge foarte bine un castrol rs.si cum a mai zis cineva mai sus cip lucreaza foarte bine cu un filtru sport,iar daca doreste ceva in plus sa dea chiulasa jos si sa mareasca gaurile de la evacuare si de la admisie.eu am pus cip la aspad.ce fel de versiuni de cip aveti standard sau sport?
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
Godzylla |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 14 November 04 From: Bucuresti ![]() |
cred ca chipul de la aspad nu costa 400 ci 150 pt dsn.
si si eu am chip si trage extraordinar de bine acum iar la consum nu se simte de loc daca merg exact cum mergeam inainte. diferenta este ca acum masina trage mai bine si atunci automat fara sa vrei daca iti pastrezi stilul de accelerare ajungi mai repede in ture decat ajungeai fara chip CONCLUZIA exista posibilitatea sa consume un pic mai mult! dar eu sunt foarte multumit si inca ceva vedeti ca exista mai multe feluri de chip. eu nu am umblat decat la avans, nu si la benzina, deci motorul o duce bine mersi poate chiar mai bine ca inainte daca nu o alerg. si exista si chipuri care iti dau si benzina si de aici urmarile problemelor la motor |
--------------------
DACIA
SupeRNova
2002
- B 28 CJN I Love my car
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
cipul la aspad acum 2 ani era 265 euro fara tva.acum s-a scumpit un pic e 300 fara tva.dar in banii astia intra si manopera.
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
Ice_2k |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 12 August 05 ![]() |
QUOTE(Godzylla @ 25 Jun 2006, 18:14) si si eu am chip si trage extraordinar de bine acum iar la consum nu se simte de loc daca merg exact cum mergeam inainte. diferenta este ca acum masina trage mai bine si atunci automat fara sa vrei daca iti pastrezi stilul de accelerare ajungi mai repede in ture decat ajungeai fara chip CONCLUZIA exista posibilitatea sa consume un pic mai mult! Doar pt ca ajungi mai repede la turatia dorita, n-o sa afectezi vizibil consumul... d-abia cand incepi sa schimbi vitezele la turatie mai mare il afectezi |
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
- B-XX-XXX - for sale Black Audi A4 8E 2004 165CP quattro, Hofele Design
|
|
Chipu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 11 April 06 ![]() |
QUOTE(DarKOnE @ 14 Jun 2006, 20:45) Ca tot omu' am si filtru sport si tobe sport...si chiar se simte, impreuna fac echipa buna , am scos pe ceas in medie 11.04 secunde pana la suta si 18.18 s in 400 metri eu n-am chip si am scos 11.51 secunde, pe default, sa ma simt bine....ca pt cresterea asta nu se merita sa imbunatatesc nimic la ea. |
--------------------
Dacia
SuperNova
FullOption Mondeo Ghia 1.8 Duratec HE@125 stock
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
11.51 secunde ? Ai uitat sa spui ca aveai 50km/h cand ai inceput masuratoarea
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
DaniWMK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 20 December 04 ![]() |
QUOTE(Chipu @ 3 Jul 2006, 12:20) eu n-am chip si am scos 11.51 secunde, pe default, sa ma simt bine....ca pt cresterea asta nu se merita sa imbunatatesc nimic la ea. habar nu ai cat inseamna 0.5 sec in distanta hai ca itzi zic eu = inseamna 2 lungimi de masina distanta pana la 100 km/h dar gandestete pe 400 metri cat se face ecartul |
--------------------
dacia
nova 1.8
gti
- br22xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
DaniWMK, crezi ca se poate folosi un limbaj mai putin coborat din mahalale?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 11:46 |