Cutie de viteze nova, Pierd ulei din cutia de viteze
![]() ![]() ![]() |
Cutie de viteze nova, Pierd ulei din cutia de viteze
mihai0070 |
![]()
|
||
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|||
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Numai un mecanic iti poate spune daca pe unde pierzi ulei din cutie e ceva grav !
Merita sa lucrezi un pic la ea daca nu sunt probleme grave si daca vrei sa tii masina. Altfel nu prea gasesti piese de cutie Nova , astea cica se gasesc cel mai greu! Rulmentul se schimba relativ usor in service - acasa greu daca nu ai presa ! Te costa cam in jur de 7-8 sute de mii cumparatul + manopera intr-un service pentru rulment ! Depinde ce piese vrei sa cumperi pentru Nova , prin targ la Vitan inca mai gasesti destule piese de Nova ! Bafta multa ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Probabil pierzi ulei pe la iesirea tijelor schimbatorului din cutie , parca sunt 2 simeringuri acolo, problema e ca trebuie sa desfaci cutia pentru schimbarea lor, si te indoaie la manopera ..nustiu ce sa zic...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Exact pe la cele doua tije pierde ulei mai exact pe la una din ele (cea din stanga) se gasesc sa cumpat tijele alea... si cam cat costa (tijele alea sunt echivalente cu levierul sau cum ii zice aluia de face cuplajele la cutie) am vazut undeva piesa numita NOVA LEVIER CV asta sa fie si pretul era cam 200.000
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Tija din dreapta nu are simering si nu are cum sa curga ulei pe la ea pentru ca acea tija culiseaza intr-un canal care nu are legatura cu interiorul cutiei.
Tija din stanga e de fapt comanda cutiei. Simeringul se schimba foarte usor, dar trebuie o rampa sau un elevator. NU trebuie golita cutia de ulei pentru a schimba simeringul. Vor curge doar cateva picaturi de ulei in timpul operatiei. Pentru a ajunge la simering trebuie scoasa piesa de care de prinde burduful de protectie. Se bate usor in ea si iese. S-ar putea sa te chinuie stifturile de la tije. Succes! |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Deci inteleg ca nu trebuie schimbat tot cuplajul respectiv ci doar semeringul care se afla la legatura cuplajului cu cutia de viteze (cel din stanga, cel din dreapta am inteles ca nu are legatura) si unde pot gasi acest semering sau ce denumire are si sper ca se gaeste separat de tot agregatul ala de acolo
![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mihai0070 @ 10 Jul 2006, 19:49) Deci inteleg ca nu trebuie schimbat tot cuplajul respectiv ci doar semeringul care se afla la legatura cuplajului cu cutia de viteze (cel din stanga, cel din dreapta am inteles ca nu are legatura) si unde pot gasi acest semering sau ce denumire are si sper ca se gaeste separat de tot agregatul ala de acolo ![]() Simeringul si bucsile de bronz de la tije sunt identice cu cele de berlina, de la cutia cu 5 trepte. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Sigur se potrivesc? motorul de berlina nu este asejat ca la nova sau nu au legatura cu ce se afla dincolo de ele.
![]() This post has been edited by mihai0070: 11 Jul 2006, 07:37 |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
cristidb |
![]()
|
Am aflat si eu de curand, cand a trebuit sa il schimb.
![]() |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
QUOTE(cristidb @ 12 Jul 2006, 03:11) Iaca e bine de stiut!! Si mie-mi curge ulei din cutie pe langa tija de comanda, dar cum nu face pata java script:emoticon(':P') smilie. Voi incerca si eu sa schimb simeringu'ala. Tocmai i-am reglat pozitia la timoneria de comanda ca nu "prindea" a I-a si mersul inapoi decat cu descantece. Spor si fara pene! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Si mai am o intrebare pentru posesori de nova care pierd ulei pe la tija de comanda (si cazul meu) cum rezolvam problema completam cu ulei la un anumit numar de KM sau merita reparatia si daca da unde gasim piese...
![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(argon @ 10 Jul 2006, 13:27) Probabil pierzi ulei pe la iesirea tijelor schimbatorului din cutie , parca sunt 2 simeringuri acolo, problema e ca trebuie sa desfaci cutia pentru schimbarea lor, si te indoaie la manopera ..nustiu ce sa zic... cam pe acolo pierd toate....dupa ce schimbi simeringul la vreo 2-3 luni o sa piarda iar.....asa au patit mai multi printre care si eu....las-o asa |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Sa faci treaba "ca lumea", trebuie sa dai tija aia jos si s-o "slefuiesti" cu ceva... (eu am folosit o pasla speciala de slefuit care se prinde in locul pietrei de polizor). Asta din cauza ca se sparge burduful de protectie si intra praf, mizerie, etc. ducand la zgarierea axului la frecarea cu buza de etansare a simeringului.
Daca schimbi doar simeringul si bucsa de bronz, nu rezolvi mare lucru, va curge iar peste cateva luni. E mai "delicat" decat pare. In orice caz, manopera la service te costa cam 2 ani de completat ulei, asa ca... decat la service, mai bine la "peco". Succes!! |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Hm am inteles care este problema aseara m-am bagat sub masina si am vazut ca mai pierd ulei si pe la planetare asa ca azi m-am programat la RecoPlanet sa le schimb.
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
Daca pierzi ulei pe la planetare trebuie schimbate simeringurile de la planetare nu planetarele.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
SI CA SA SCHIMB SEMERINGURILE DE LA PLANETARE TREBUIE SA DAU JOS CUTIA? SAU SU POATE LUCRA DE SUB MASINA FARA SA DESFAC MOTOR SAU CUTIE.
![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu e nevoi sa dai cutia jos, dar trebuie sa ridici masina, sa scoti rotile, nu stiu daca si etrierii, si vezi sa nu-ti curga uleiul din cutie pe jos, si ar fi bine sa ai si o spritiera ca sa bagi la loc uleiul ca cu pâlnia iti rogi moartea.
Bafta siiii .. spor la munca. Tip: pune simeringuri de Cv de Dacie in 5 trepte. Vezi ca sunt metalice, galbene si au si un fel de pâsla. |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
mihai0070 |
![]()
|
de dacie berlina CV 5 trepte .Merci
O sa va anunt cand fac modificarea This post has been edited by mihai0070: 14 Jul 2006, 07:12 |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Acum am alta problema am ulei in cutia de viteze (acolo unde se vede discul ala care se invarte este ulei jos si am vazut ca la drum lung se prelinge si pe furca de la cablul de ambreaj)
Este normal ce se intimpla de la ce sa fie si cum trebuie remediata scurgerea. |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
In cazul asta ori pierde cutia pe la simeringul de la priza (mai putin probabil) ori simeringul de la palier. Trebuie dat jos motorul pentru a schimba simeringul de la palier. La cutie nu stiu daca se poate schimba simeringul de la priza fara a demonta cutia.
Oricum, motorul trebuie dat jos. Vezi ce fel de ulei este, de motor sau de cutie. Cel de motor e mai negru iar cel de cutie miroase urat. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Ok ma uit in seara asta sa vad ce ulei este acolo ... miros urat nu am in motor deci inclin sa cred ca este ulei de motor (nu de cutie) mai ales ca am vazut ca a scazut cantitatea de ulei de pe joja chiar ma gandeam care ar fi cauza...si daca trebuie schimbat semeringul ala cam cat costa manopera...are cineva idee
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Inclin sa cred ca este ulei de motor adica nu miroase nimic urat acolo ba chiar am luat putin cu niste vata sa vad cum este.
Am cumparat cele doua semeringuri le-am gasit in vitan al 3 lei respectiv 5 lei acum sa vad daca pretul lor a fost foarte mic manopera o sa fie foarte mare ![]() si are cineva idee cat dureaza schimbarea semeriingurilor |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Fratilor am vadut ca incepe sa scada uleiul din motor pe joja asta inseamna clar ca il arinca in cutie este vre-un semering acolo care trebuie schimbat sau este garnitura de la baie.
????? |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
Nova nu are garnitutra la baie. E lipita cu silicon, ca si capacul de la distributie. Daca nu era lipita bine curgea de la inceput. Singura nu se deslipeste. Cel mai probabil simeringul de la palier.
Modelul de baie care se etanseaza cu silicon nu trebuie stransa dupa un numar de km sau slabita cand se umbla la distributie. De fiecare daca cand se umbla la ea trebuie curatat bine vechiul silicon, degresate suprafetele si lipita din nou. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Aha asta nu o stiam ... acum masina este in service si o mestereste un mecanic ca sa nu mai curga ulei.......ma duc diseara sa o iau asa ca o sa va spun maine ce i-au facut exact sicat costa...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Am fost cu masina la mecanic si s-a rezolvat zice el ... a schimbat semeringul de la priza si palier.... si daca tot am desfacut cutia am gasit si un sincron de la a 5 a bulit ... schimbat si ala..
![]() acum astept sa vad daca mai curge. in Week end am facut cam 800 km si nu am gasit pete pe sub masina dar am vazut ca azi cand am venit in bucuresti am dat cu spatele si a carait ceva la cutie cand am gabat-o in viteza... sa fie uleiul din cutie ... cum darq masor nivelul... idei cava |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
cristidb |
![]()
|
Ori nu ai calcat bine ambreiajul, ori se misca masina, ori nu e reglat bine cablul de la ambreiaj.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Inclin sa cred ca nu era ambreajul calcat bine (nu eram eu la volan)... la mine nu face asa sau daca face asa face odata la 3 luni cand cred ca este aceeasi cauza...
![]() Si ca tot veni vorba (off topic) decand au umblat la cutie sa schimb una alata am senzatia ca masina trage mai greu adica daca dau a 2 sau a 3 a cand ajung pe la 2000 ture parca da in nas si nu vrea sa mai urce truometru decat daca accelerez fffffoarte lent inainte nu facea asa...sa nu va mai spun ca daca merg cu ori ce viteza pe al 1500 ture incepa sa tremure ... de la ce sa fie ... are cineva idei... |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
gabi1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 19 April 06 From: NEAMT ![]() |
QUOTE(mihai0070 @ 1 Aug 2006, 14:48) Si ca tot veni vorba (off topic) decand au umblat la cutie sa schimb una alata am senzatia ca masina trage mai greu adica daca dau a 2 sau a 3 a cand ajung pe la 2000 ture parca da in nas si nu vrea sa mai urce truometru decat daca accelerez fffffoarte lent inainte nu facea asa...sa nu va mai spun ca daca merg cu ori ce viteza pe al 1500 ture incepa sa tremure ... de la ce sa fie ... are cineva idei... Am eu una:ti-a dat mecanicul peste delco cand a dat motorul jos si ai avans mai mic.Motoarele de 1.6 sunt foarte sensibile la avans in comparatie cu 1.3 sau 1.4,de aici se trage si consumul mai mare la "unele Nove". |
--------------------
1310 / Nova GT '99 /
FORD Focus2 2005 1.6TDCI
...
- nt-yy-yyy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 04:01 |