Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
![]() ![]() ![]() |
Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
nalodaniel |
![]()
|
||
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|||
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Pe langa rolul de protejare in exercitiul functiunii - ar mai exista un avantaj al purtarii unei uniforme. Este reprezentativa. Exemplu portarul unei institutii sau o clasa de copii scolari clasele I - IV .
This post has been edited by rodi: 30 Jan 2011, 20:29 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Totusi cum ramane cu postasul?
![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
rodi |
![]()
|
Postasul este aparat de uniforma - in cazul unui ipotetic atac - infractorul greseste de doua ori : Ar comite fapta reprobabila - una - si ar leza o uniforma - alta, circumstanta foarte agravanta.
This post has been edited by rodi: 30 Jan 2011, 20:36 |
--------------------
---
---
---
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Dar postasul e atacat sau nu e atacat? Totusi daca e atacat eu cred ca postasul nu e persoana, in concluzie nu e atac la persoana.
30 Jan 2011, 20:38: QUOTE(rodi @ 30 Jan 2011, 20:35) Postasul este aparat de uniforma - in cazul unui ipotetic atac - infractorul greseste de doua ori : Ar comite fapta reprobabila - una - si ar leza o uniforma - alta, circumstanta foarte agravanta. Si militarii sunt in uniforma, iar presedintele nu ezita sa spele cu ei pe jos. ![]() This post has been edited by Richelieu: 30 Jan 2011, 20:38 |
--------------------
0.00
%
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Hai sa ne limitam la uniforma scolara. Elevii au sansa sa primeasca o educatie. Militarii au pierdut-o. Postasii... irelevant.
Vorbim, de fapt, de copiii nostri, ei va trebui sa supravietuiasca intr-o lume care s-a obisnuit sa incalce regulile. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
rodi |
![]()
|
Am aratat niste calitati conferite de purtarea unei uniforme intr-un sector de activitate civila si @Richelieu a exagerat referindu-se la sectorul militar unde uniforma este si ramane un accesoriu de neinlocuit si care trebuie respectat.
La scoala , uniforma nu este insa de neinlocuit = cheltuieli suplimentare pentru o mare parte dintre parinti. Clasele mici , ar purta uniforma cu placere pe cand clasele mari, ar considera ca este o constrangere. Daca ar intra in vigoare o lege cu aceasta tema, a purtarii obligatorii, ea ar trebui sa oblige si pe profesori sa fie in ton cu aceasta tinuta obligatorie. |
--------------------
---
---
---
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(radian @ 30 Jan 2011, 22:11) de curiozitate intreb si io, tipu e masochist? ca altfel nu-mi explic placerea de primi suturi de la voi.... ![]() on topic. eu am votat pentru introducerea uniformei chiar si in timpul liceului. cine doreste sa-si manifeste personalitatea are la dispozitie timpul liber. |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
rodi |
![]()
|
Nu sunt masochist.
On: De votam aici este un sondaj de opinie - daca se voteaza in forul legislativ al statului, poate se citesc pareri pe forumuri, argumentele oamenilor. Eu, Kato, in acest sens m-am exprimat pe un forum liber; ca sa imi spun parerea. Daca autorul nu vroia discutii ci doar pareri seci, opta pentru sondaj fara comentarii. |
--------------------
---
---
---
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Sau cu o singura optiune
![]() ![]() ![]() |
--------------------
|
Richelieu |
![]()
|
QUOTE(rodi @ 30 Jan 2011, 21:09) Am aratat niste calitati conferite de purtarea unei uniforme intr-un sector de activitate civila si @Richelieu a exagerat referindu-se la sectorul militar unde uniforma este si ramane un accesoriu de neinlocuit si care trebuie respectat. Ai probleme mari cu memoria! Hai sa-ti amintesc ce ai spus: Ai dat exemplul postasilor care nu pot fi atinsi cand sunt in uniforma, iar eu ti-am zis ca frecvent postasii sunt batuti si jefuiti, apoi tu ai dat-o in barci si ai urlat ca esti atacat la persoana. 30 Jan 2011, 22:06: P.S.: Au dreptate colegii cu diagnosticul. This post has been edited by Richelieu: 30 Jan 2011, 22:06 |
--------------------
0.00
%
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(rodi @ 30 Jan 2011, 21:09) Daca ar intra in vigoare o lege cu aceasta tema, a purtarii obligatorii, ea ar trebui sa oblige si pe profesori sa fie in ton cu aceasta tinuta obligatorie. Bai loaza! De unde si pana unde elevul e egal cu profesorul? Hai? Elevu' trebuie sa-si stie lungu' nasului, altfel ajunge ca tine. Cauta intelesu' loazei' inainte de a da 'report', bai loaza! |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(Richelieu @ 30 Jan 2011, 20:36) Dar postasul e atacat sau nu e atacat? Totusi daca e atacat eu cred ca postasul nu e persoana, in concluzie nu e atac la persoana. <span class='edit'>30 Jan 2011, 20:38:</span> Si militarii sunt in uniforma, iar presedintele nu ezita sa spele cu ei pe jos. ![]() QUOTE(ady77 @ 30 Jan 2011, 22:03) on; Daca aceasta chestiune a uniformelor scolare s-ar lasa strict la latitudinea scolii si a persoanelor care activeaza in ea, sunt sigur ca din punct de vedere festiv scolile vor castiga in originalitate, ca in Anglia... Cel mai important lucru este ca sa poata frecventa scoala un numar cat mai mare de copii, mai intai invatatura este gloria institutiei de invatamant. Cu uniformele nu se rezolva absenteism de la scoala, de exemplu. |
--------------------
---
---
---
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Tu ai fost la scoala?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Io cred ca in cazul iubirii mele Roooodiiiii
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
QUOTE Cu uniformele nu se rezolva absenteism de la scoala, de exemplu. Cand il vede potera in uniforma la ore nepotrivite, hop cu el la zdup. Rezolvam si absenteismul. Pe DaciaClub nu putem sa avem si noi o uniforma a noastra? E reprezentativa, ne protejeaza, am avea prioritate si de stanga, ca daca intra unul in noi ar comite o fapta reprobabila cu circumstante foarte agravante... This post has been edited by kxz: 30 Jan 2011, 22:32 |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(kxz @ 30 Jan 2011, 22:32) Pe DaciaClub nu putem sa avem si noi o uniforma a noastra? E reprezentativa, ne protejeaza Ba se poate, np. salopeta-cu-bret-dacia.jpg |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DannyY |
![]()
|
Da' de ce la zdup? La tac'su! Il trezesti la doua noaptea, garantat loaza nu mai intarzie acasa timp de 2 luni.
Sau cel putin pana i se vindeca vanataile de la ochi. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
7 pagini pentru un cenzurat inutil precum uniforma scolara. Asta intr-un loc in care predomina glumele de autobaza.
Eu stiu una si buna: cand ai probleme cu elevii, cauti sursa problemelor si apoi rezolvarea lor, nu ii imbraci in uniforma dupa care te speli pe maini zicand ca ai rezolvat problema. Uniforma reprezinta un instrument prin care toti sunt facuti egali. Istoria si prezentul demonstreaza contrariul, dovada ca nu avem cu totii acelasi model de covor in sufragerie, nu ne facem concediile in acelasi loc, nu practicam cu totii ciclism sau alpinism, nu ne place acelasi fel de mancare, nu avem cu totii aceeasi masina, etc, etc, etc. Se poate impune insa un cod vestimentar, in sensul de a nu veni in slapi la scoala sau cu buricul gol, bermude de plaja, tricou plasa prin care iese parul de pe piept, cu fusta de 2 degete sau cu sanii pe afara si eu zic ca e suficient. Exact cum vine si majoritatea lumii la servici si asa ai impacat si capra si varza, in sensul ca nici nu se mai poate spune ca sunt imbracati elevii indecent, si nici elevii nu pot spune ca nu au libertate pe aceasta parte. Si, pana la urma, asa inveti niste viitori oameni sa gandeasca liber, dar si sa respecte anumite limite. Daca impunem uniforma, iar ajungem la situatii de 2 lei in care animalul de profesor m-a luat la ture ca de ce am venit cu camasa maro si nu cu camasa alba. Hai da-o ma in p*** mea ! Normal ca, dupa ce scapi de specimene dintr-astea, asociezi cravata obligatorie cu supunerea si nu mai vrei sa auzi de ea. Nu mai vorbim ca, in general, uniformele scolare nu sunt un model de frumusete, ci mai degraba reprezinta exact contrariul, ca sa nu mai vorbim ca nu toata lumea agreeaza aceeasi culoare verde sau visinie a sacoului. |
--------------------
.
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Dom' sef, uniforma nu e numai un mijloc de a scapa de problemele cu elevii, ci de a-i ajuta sa creasca cu ceva mai putine complexe.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
...si cu mult mai putine fitze.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
QUOTE(corbex @ 31 Jan 2011, 13:47) Dom' sef, uniforma nu e numai un mijloc de a scapa de problemele cu elevii, ci de a-i ajuta sa creasca cu ceva mai putine complexe. ca din cand in cand, ca in exemplul de fata, uniforma a creeat complexe care raman pentru toata viata, e un caz regretabil. totusi sa nu generalizam, cred ca e un caz unicat, pe fondul altor probleme anterioare. la urma urmei o tara intreaga a purtat uniforma si nu a murit nimeni, fiul meu poarta uniforma si nu are nimic impotriva. io nu am nimic impotriva, deoarece din punct de vedere economic e cea mai buna solutie. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 31 Jan 2011, 13:32) Eu stiu una si buna: cand ai probleme cu elevii, cauti sursa problemelor si apoi rezolvarea lor, nu ii imbraci in uniforma dupa care te speli pe maini zicand ca ai rezolvat problema. Uniforma reprezinta un instrument prin care toti sunt facuti egali. Istoria si prezentul demonstreaza contrariul, dovada ca nu avem cu totii acelasi model de covor in sufragerie, nu ne facem concediile in acelasi loc, nu practicam cu totii ciclism sau alpinism, nu ne place acelasi fel de mancare, nu avem cu totii aceeasi masina, etc, etc, etc. Se poate impune insa un cod vestimentar, in sensul de a nu veni in slapi la scoala sau cu buricul gol, bermude de plaja, tricou plasa prin care iese parul de pe piept, cu fusta de 2 degete sau cu sanii pe afara si eu zic ca e suficient. Exact cum vine si majoritatea lumii la servici si asa ai impacat si capra si varza, in sensul ca nici nu se mai poate spune ca sunt imbracati elevii indecent, si nici elevii nu pot spune ca nu au libertate pe aceasta parte. Si, pana la urma, asa inveti niste viitori oameni sa gandeasca liber, dar si sa respecte anumite limite. Daca impunem uniforma, iar ajungem la situatii de 2 lei in care animalul de profesor m-a luat la ture ca de ce am venit cu camasa maro si nu cu camasa alba. Hai da-o ma in p*** mea ! Normal ca, dupa ce scapi de specimene dintr-astea, asociezi cravata obligatorie cu supunerea si nu mai vrei sa auzi de ea. Nu mai vorbim ca, in general, uniformele scolare nu sunt un model de frumusete, ci mai degraba reprezinta exact contrariul, ca sa nu mai vorbim ca nu toata lumea agreeaza aceeasi culoare verde sau visinie a sacoului. Te cam contrazici. Vrei impus cod vestimentar, dar nu esti de acord cu uniforma, pai in mare asta inseamna impunerea codui vestimentar, uniforma. EX. Nu sta nimeni sa-ti zica, nu ai voie cu sosete: verzi, albe, galbene, roz, mov, portocalii etc., ci e mult mai usor sa-ti zica, sunt obligatorii sosetele negre. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 31 Jan 2011, 13:32) N-ar fi mai bine sa-i faca diferiti (la scoala cel putin) inteligenta si nu hainele? QUOTE(Laurentziu83 @ 31 Jan 2011, 13:32) Deci lipsa uniformei ii face pe oameni sa gandeasca liber? ![]() |
--------------------
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cel mai liber gindeste omul cind e in pwla goala.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
...si sta pe wc, in toiul creatiei.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(kxz @ 31 Jan 2011, 14:29) Si ti se pare asta o tara normala? Plina de oameni carora li s-a bagat pumnul in gura, care se ghideaza dupa principiul "capul plecat, sabia nu-l taie"? Si care voteaza doar pe cel care ii cinsteste cu un mic si o bere? Mie la munca cand mi se impune vreo tampenie, intreb si consecintele in caz de "si daca nu vreau?", nu stau sa execut ceva orbeste si cu frica. La fel ca si pe sosea, cand te grabesti tare, mergi in pragul de viteza la care amenda e convenabila pentru buzunar, nu franezi ca disperatul pana la 30 de km/h cand vezi radarul. QUOTE(tribunul @ 31 Jan 2011, 14:38) Vrei impus cod vestimentar, dar nu esti de acord cu uniforma, pai in mare asta inseamna impunerea codui vestimentar, uniforma. Bre, tu nu intelegi ca am avut profesori handicapati care s-au luat ca de ce nu port cravata sau de ce am venit cu camasa maro in loc de camasa alba? Da-o incolo, ca poate ma suparam a doua zi si veneam in pla goala, iar a treia zi ar fi zis mersi ca vin in pantaloni scurti si tricou, daca e taran si se leaga de toate kkt-urile. Pana la urma eram elev, nu agent de vanzari, director, sa conteze asa mult tinuta. Si nici aia nu vin tot timpul la camasa neaparat alba si pantaloni de stofa, asadar de ce ar trebui sa o faca un elev care nici macar salariu n-are? Impunandu-i uniforma, copilul ala va ajunge sa o urasca, cazul meu si al multora. Daca lasi un spatiu de manevra, il inveti si sa aiba o tinuta decenta, dar si sa se simta in largul lui. La noi in liceu a fost obligatorie uniforma. In clasa a 9-a o purta toata lumea. In clasa a 10-a, asa si asa. Din clasa a 11-a nu mai venea nimeni la camasa la scoala, iar sacourile ramaneau pe scaune, doar pentru cand aveam ore cu diriginta. Din clasa a 12-a, dumnezeu cu mila. Acu inteleg ca poate eram eu sarit de pe fix, da' tot liceul? Mandri de uniforma lor sunt poate doar elevii de la cel mai bun liceu din oras. Cand esti la al 3-lea sau al 4-lea liceu din oras ca si cotare, ce mai conteaza? Acum, daca tot suntem la subiectul "cum sa-i ingradim pe aia mici", nu facem si un topic cu "fara alcool pana la 21 de ani", cum e in SUA? |
--------------------
.
.
.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Tre`sa fii frustrat rau de tot sa iti doresti uniforma pe motiv sa nu poata altu`sa fie mai cu fite decat tine...ce draq va doriti uniformizare nu stiu..
![]() ![]() PS...am inteles ca se lucreaza la un proiect de lege sa fie uniforma portocalie.... ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
OAP - aici cred ca trebuie o abordare ceva mai echilibrata.
Nu neaparat impunerea unei uniforme cred ca este solutia problemei din scoli. Problema consta de fapt in lipsa decentei atat in ceea ce priveste imbracamintea cat mai ales a comportamentului elevilor in scoli. Uniforma nu e o nenorocire in sine - sa nu uitam ca multe colegii cu prestanta din alte tari impun o uniforma si o conduita care impune atat respect cat si prestigiu. Cred ca cei care vin cu ideea impunerii unei uniforme - vin mai degraba cu o forma de rezolvare a unei dezordini in care nimeni nu mai e capabil sa rezolve adevarata problema: prezenta si comportament indecent si nefiresc a elevilor - sub toate aspectele. Se uita de ce vine elevul la scoala - CA SA INVETE - si nu numai materii de anumite specialitati, ci si norme morale si de convietuire in societate. Din pacate, introducerea uniformelor are si aspecte negative: - anuleaza o anumita libertate de a-si alege fiecare hainele pe care le poate imbraca la scoala - in limitele bugetului si ale bunului simt - transformarea uniformelor intr-un business care sa mai scoata din buzunarele unor amarati, banii pe care nu ii au - si vor fi parinti care cu greu vor mai gasi bani si pentru uniformele respective. |
--------------------
Dacia
Logan
2010 Black Line 1.6 16v euro4
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 01:35 |