Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
![]() ![]() ![]() |
Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Poate ca eu sunt ceva mai retrograd...dar cand ii vad pe flacaii din ziua de azi cum se duc la scoala...cu turul pantalonilor maturand asfaltul, 5 belciuge in nas ureche si spranceana, interconectate intre ele de un lant mai gros sau mai subtire....si cu o freza de strut retardat (no offense rodi)...incep sa plang dupa vremurile cand eram peoner.
Daca si copchii mei vor ajunge asa....insemna ca eu ori sunt mort....ori am innebunit. Sa dea dracu daca nu ii bat cu butelia. Imi amintesc de una din putinele extravagantze pe care mi le-am permis in liceu.....aceea de a-mi lasa parul lung. Doamne...ce ma mai batea la cap diriga sa ma tund. Si m-am tuns inainte de bac.... . Oricum, in ziua de azi nici rofesorii si nici elevii nu mai au nici un respect pentru scoala. Desi sunt adeptul uniformelor, nu cred ca obligativitatea purtarii acestora va rezolva ceva din problemele sistemului de invatamant. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
QUOTE(Filip @ 1 Feb 2011, 03:25) N-are nici o importanta. De fapt, voi cei ce nu stati sa cugetati faceti ce trebuie, fiindca la capatul rationamentului ajung la concluzia ca orice as face, orice as gandi nu pot depasi starea de subiect al acestei existente, => efort inutil => demers irational. Am dat de alt paradox. Rational=irational. Clar universul este peste puterea de intelegere a omului, sau cel putin a mea. Nu il poti cuprinde cu mintea. E inutil si totusi eu ma zbat. Se poate spune ca eu sunt irational in incercarea mea de a fi rational. Si mai sunt si optimist fiindca sper sa-mi dau seama de ceva care sa-mi raspunda la toate intrebarile. Iar asta este imposibil. In realitate sunt irational si optimist (ca orice om). ![]() Ce spui tu acolo? Vrei sa spui de fapt ca ratiunea abduce metacritica in faza de obliteratie cazuala a iratiunii exhibitorii? |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(vet @ 1 Feb 2011, 09:51) Desi sunt adeptul uniformelor, nu cred ca obligativitatea purtarii acestora va rezolva ceva din problemele sistemului de invatamant. Am convingerea ca ar rezolva o buna parte dintre problemele create de elevi altor elevi. In plus, ar creste un pic sansele copiilor celor mai saraci la o educatie ceva mai buna. S-ar reduce violentele in scoli, ca in incinta nu mai intra orice derbedeu. S-ar sti care e elev si care e profesor. Toate astea, cu micul inconvenient ca greenhornilor ca Laurentiu83 li se pare o ingradire a libertatilor. Ce libertati? E vorba de copii, care sunt in ingrijirea parintilor. Pana la 18 ani nu exista libertati pentru elevi. Noi, parintii, trebuie sa decidem ce e mai bine pentru ei. Nu ce e mai placut. Iar cand Laurentiu sau Filip sau OAP vor avea copii care sa mearga la scoala in nesiguranta, isi vor schimba parerea. Problemele celelalte (sistemul, calitatea profesorilor, calitatea parintilor) se rezolva mai greu, dar se pare ca nici ce e simplu nu suntem in stare sa aplicam. Ca sa nu facem nimic, incepem sa ne plangem ca mai e un drob de sare, mai mare, putin mai incolo? PS. Radian, am impresia ca si Facultatea de Silvicultura de la Brasov avea uniforme. Dar nu sunt convins. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DannyY @ 1 Feb 2011, 13:19) Ce libertati? E vorba de copii, care sunt in ingrijirea parintilor. Pana la 18 ani nu exista libertati pentru elevi. Noi, parintii, trebuie sa decidem ce e mai bine pentru ei. Nu ce e mai placut. Prietene iarta-ma dar esti intr-o eroare grava rau de tot. tu crezi ca un copil este "supusul " tau pana la majorat doar pentru ca tu ai grija de el? Wow...Eu, repet, nu am nimic impotriva uniformei ci impotriva obligativitatii ei...cat despre siguranta, uniforma nu te apra de nimic...nici macar daca esti politist.. ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 1 Feb 2011, 12:26) UNIFÓRM//Ă ~e f. Îmbrăcăminte reglementară care prezintă aceeași formă după croială, model, pânză și culoare, obligatorie pentru anumite categorii de profesiuni. ~ școlară. ~ militară. /<fr. uniformeNu e ceva in neregula in afirmatia ta? O contradictie in termeni? Nimic? Suntem de acord cu obligativitatea doar daca nu e obligatorie, nu? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(OAP @ 1 Feb 2011, 12:26) Prietene iarta-ma dar esti intr-o eroare grava rau de tot. tu crezi ca un copil este "supusul " tau pana la majorat doar pentru ca tu ai grija de el? Wow...Eu, repet, nu am nimic impotriva uniformei ci impotriva obligativitatii ei...cat despre siguranta, uniforma nu te apra de nimic...nici macar daca esti politist.. ![]() Un copil nu este in nici un caz "supusul" parintilor pana la majorat. Este responsabilitatea lor. Ca orice parinte, iti doresti ca progeniturile tale sa fie in siguranta. In ceea ce priveste siguranta pe care o confera uniforma....o sa incerc sa-ti explic eu ce avrut sa spuna danyy, dar nu ai inteles tu. In momentul in care toti elevii unei scoli sunt obligati sa poarte o uniforma, ii este mai dificil unui intrus sa se amestece printre ei in cadrul scolii. Adica un pustan imbracat diferit intre 100 imbracati la fel sare imediat in ochii unui paznic sau profesor. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
DannyY |
![]()
|
Ii explicasem si eu, dar...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Voi de carduri de acces ati auzit? Se pun in buzunar si daca nu ai de ala nu intri. Da daca li se pune unora ca ei vor sa imbrace pe toata lumea cum li se nazare lor asta e....bre imbracati-va copiii cum vreti, da ce aveti cu copii altora? ei v-au impus ceva voua?...revers la ce spuneti voi, imaginativa un copil la o scoala de prestigiu, inbracat in uniforma cum o sa fie tinta loazelor pe strada...
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(adilehanceanu @ 1 Feb 2011, 08:13) Laurentziu83, așa, de curiozitate: nu-ți simți libertatea îngrădită că trebuie să circuli pe jumătatea din dreapta a drumului? Ce legatura are asta cu uniforma? Daca gandesti liber nu inseamna ca trebuie sa arunci cu pietre in geamuri. Pe aici vad ca se gandeste doar in alb si negru, uitandu-se ca exista si ceva intre. De ce nu facem altfel? Daca vreti voi sa va trimiteti copii in uniforma, n-aveti decat sa o faceti, e dreptul vostru, dar lasati-i pe altii in pace cu ideile voastre. Si, ma repet: chiar credeti ca o uniforma va rezolva problemele invatamantului? Daca e chiar asa, nu mai bine introducem uniforma obligatorie la cei 20 de milioane de locuitori ai tarii? Sigur se rezolva toate problemele tarii. Coreea de Nord style. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca nu rezolva, macar ajuta.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
|
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
QUOTE(OAP @ 1 Feb 2011, 13:13) Daca ideea asta ar fi exprimat-o alta persoana ai fi sarit de fund in sus ca este ingradita libertatea elevului de a avea buzunarele libere. Probabil nu te-ai gandit (si nu ma mir) ca un card de acces se pierde mult mai usor decat o uniforma. Cred ca ar fi mai util un cod de bare tatuat pe frunte. Oops! Ideea asta trebuia sa vina de la tine. 1 Feb 2011, 13:55: QUOTE(OAP @ 1 Feb 2011, 12:26) Prietene iarta-ma dar esti intr-o eroare grava rau de tot. tu crezi ca un copil este "supusul " tau pana la majorat doar pentru ca tu ai grija de el? Wow.. Ai dreptate! Un copil nu este supusul parintelui, iar daca el considera ca e libertatea lui sa mearga la carciuma la 7 ani, atunci va merge la carciuma si va trage niste citiric. Mai ai multe idei? ![]() This post has been edited by Richelieu: 1 Feb 2011, 13:55 |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Poti sa-i pui si uniforma cum vrei tu, elevul tot va gasi o metoda sa se desprinda de turma. Va fi aifonul, aipodu' , belciugul, pleata, cercelul, pantoful, etc.
Stiu ca fiu-meu va vrea sa poarte o coafura mai smechera, creasta, etc-uri si am sa-l las sa-si traiasca aceasta placere. De ce? Fiindca altfel o sa o faca mai incolo, cum face un prieten de-al meu, pletos la 30 ani. Sta cu pleata in cap numai ca forma de protest ca nu l-au lasat cand era mic. O sa umble cu plete, o sa-l asculte profii de cateva ori si fie invata, fie se tunde, deci in orice caz invata o lectie: fie sa fie cel mai bun, fie sa fie obedient. Cand eram noi mici, era acea oribilitate de uniforma bleumarin si celebrele camasi bleu si albe de pionier, facute dintr-un material mizer, pana la buric. Doamne, cat uram porcariile alea. This post has been edited by dizzy: 1 Feb 2011, 14:16 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 1 Feb 2011, 13:13) 1. Voi de carduri de acces ati auzit? Se pun in buzunar si daca nu ai de ala nu intri. 2. Da daca li se pune unora ca ei vor sa imbrace pe toata lumea cum li se nazare lor asta e....bre imbracati-va copiii cum vreti, da ce aveti cu copiii altora? ...revers la ce spuneti voi, imaginativa un copil la o scoala de prestigiu, inbracat in uniforma cum o sa fie tinta loazelor pe strada... ![]() 1. In al cui buzunar? Al copilului meu sau al derbedeului care i-l va fi furat? 2. Habar n-ai despre ce vorbesti, asa-i? Acum exista uniforme la unele licee de top. OK. E normal ca derbedeul de pe strada sa-i considere pe cei care poarta uniforma ca fiind 'fitosi' si sa incerce sa le arate cine e mai "tare". Muschii lui minte nu are. Uniforma obligatorie pe tara il plaseaza automat pe derbedeu in randul "fitosilor", nu mai are de ce sa se ia de 'sarmanu' elev care e OBLIGAT sa se imbrace intr-un fel, nu ca prostovanu' de el. Cand eram eu elev, bataile si scandalurile aveau loc in discoteci, nici un golan nu se lua de cineva imbracat in uniforma scolara. Ai vreun copil scolar? Sau vorbesti despre frustrarile pe care le-ai avut in privinta uniformei? Ca paranteza, nici mie nu-mi placea, dar sunt in stare sa recunosc avantajele pe care le prezenta, la scara mare, nu la nivel de individ. Si sunt mari. Mai ales in debandada si haosul in care ne gasim. This post has been edited by DannyY: 1 Feb 2011, 14:27 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 1 Feb 2011, 13:21) Dar ce-ar fi sa se poarte numai in scoala ? Si la elevi ca la cadre didactice, deopotriva ? Vestiare (tot este nevoie de vestiare care in multe scoli nu sunt - pentru ora de sport - cu bluze personalizate cu numele scolii, bineinteles...) Elevii ar veni cu 15 min mai devreme si ar da cezarului ce este al cezarului, adica s-ar implementa purtarea cu mandrie a uniformei in scoala prin forta exemplului fiecaruia - incepand cu profesoratul. |
--------------------
---
---
---
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Hai mai DannyY, nu a mancat nimeni o mama de bataie cat era in umiforma? Esti tu sigur ca nimeni, niciodata nu si-a luat o bataie sanatoasa imbracat in trentele alea bleumarin?
Pe unde am facut eu scoala generala ciordeala practicata de tigani si de aia mari era aproape o regula. Aveam uniforma si aia nu i-a oprit niciodata. This post has been edited by dizzy: 1 Feb 2011, 14:32 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
DannyY |
![]()
|
M-oi fi plimbat eu numai prin centru, nu stiu.
Eu am dat niste argumente 'de ce ar fi bine'. N-am vazut 'de ce ar fi rau'. Cu ce ar dauna in primul rand societatii intregi, in al doilea rand copiilor/adolescentilor. Ce n-ar mai putea sa faca din ceea ce trebuie sa faca? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Feb 2011, 13:17) Gri? ![]() QUOTE(dizzy @ 1 Feb 2011, 14:15) cum face un prieten de-al meu, pletos la 30 ani. Sta cu pleata in cap numai ca forma de protest ca nu l-au lasat cand era mic. ![]() ![]() ![]() Draga mea Rodi. Daca pana acum inclinam sa cred ca faci pe proasta, din momentul asta m-am convins cum stau lucrurile cu tine. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DannyY |
![]()
|
Multumesc tare mult ca n-ai dat quote!
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
dizzy |
![]()
|
N-ar fi bine fiindca uniforma inhiba spiritul creativ. Daca vrei creativitate, trebuie sa lasi oamenii sa se imbrace asa cum se simt. Si poate n-ai aflat, oamenii nu-s deloc egali, nici macar in fata legii. Unii sunt mai bogati, mai frumosi, mai destepti. Copilul tau va invata asta fie mai tarziu fie mai devreme. Eu l-as lasa sa inteleaga de devreme ca nu are resurse sa aibe si aifonfor si lectii de engleza, si bani de buzunar.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OAP @ 1 Feb 2011, 13:13) Giast laic teiching chendi from a beibi. Pierzi din siguranta accesului. Dizzy, daca cel care a mancat bataie ar fi fost imbracat altfel decat in uniforma ar fi scapat de bataie? Era in incinta scolii sau pe strada? |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(dizzy @ 1 Feb 2011, 14:42) Eu l-as lasa sa inteleaga de devreme ca nu are resurse sa aibe si aifonfor si lectii de engleza, si bani de buzunar. Daca faci DOAR chestia asta o sa-i provoci mahnire si s-ar putea sa se intoarca impotriva ta. Ca sa-l scapi de frustrari materiale trebuie sa-l faci sa inteleaga ca "aifofor si lectii de engleza si bani de buzunar" sunt lucruri care nu conteaza de fapt. Nu de asta depinde succesul lui. Atentie mare cum va educati copii, sa nu-i indarjiti mai rau dupa aia! Mie imi pare rau ca n-au stat parintii sa-mi explice clar niste lucruri, si doar singur am putut sa-mi dau seama intr-un final foarte tarziu. This post has been edited by Filip: 1 Feb 2011, 14:47 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 1 Feb 2011, 15:15) Poti sa-i pui si uniforma cum vrei tu, elevul tot va gasi o metoda sa se desprinda de turma. dizzy: felicitari pentru post...nu putea fi spus mai bine QUOTE(DannyY @ 1 Feb 2011, 15:27) 2. Habar n-ai despre ce vorbesti, asa-i? ..... dar sunt in stare sa recunosc avantajele pe care le prezenta, la scara mare, nu la nivel de individ. Si sunt mari. Mai ales in debandada si haosul in care ne gasim. Poate faci un efort sa te exprimi mai ....calm. Cestiile de genul n-ai habar ca eu le stiu pe toate merg in alta parte...inca o data imbraca-ti copii cum vrei tu dar nu ma obliga sa fac la fel...ca poate nu sunt "uniformi" copii...si nici parintii PS: rog colegii de forum sa nu considere posturile asa numitului Richelieu la adresa mea doarece individul ar face orice sa ma atace ...nu stiu de ce...poate ca nu am uniforma ca el? ![]() |
--------------------
.
.
|
|
rodi |
![]()
|
|
--------------------
---
---
---
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Oricum elevii de bani gata tot fara uniforma o sa vina indiferent de liceul la care invata sau de legile care se vor da.
Probabil o sa le puna profesorii absente sau o sa ii trimita acasa, dar cand vine mamica si face o donatie generoasa pentru liceu si directorul acestuia toate absentele se sterg. Deci se va ajunge la complexe mai mari pentru elevi (ca parca de aici a plecat toata discutia) This post has been edited by Shush: 1 Feb 2011, 14:49 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(Filip @ 1 Feb 2011, 15:46) Atentie mare cum va educati copii, sa nu-i indarjiti mai rau dupa aia! Am senzatia ca Filip gandeste mult mai matur decat multi de pe aici , chiar daca unii il considera un copil... |
--------------------
.
.
|
|
dizzy |
![]()
|
Nu-i vorba de a crea mahnire copilului, dar stiu ca nu o sa ii pot cumpara tot ce viseaza el si va trebui si el sa inteleaga ca nu exista resurse pentru tot.
Referitor la bataie, de obicei vina era undeva la mijloc, iar bataia avea loc destul de des in curtea scolii sau in interiorul scolii. Buzunareala dura cateva secunde, iti luau banutii, ceasul si gata ramaneai vorbind singur. Asa am invatat sa le ascundem, sa nu venim cu ele la scoala, sa mergem in gashca, sa ne aparam, etc. In opinia mea uniforma nu creste siguranta ci e doar un fel de patul lui Procust. This post has been edited by dizzy: 1 Feb 2011, 14:58 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 04:04 |