Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
![]() ![]() |
Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
mars |
![]()
|
||
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
||
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|||
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
doftore, acum ca ai mentionat - n-ai sa pui, sau daca le bagi in perfuzii - faci cinste cu un set de discuri - de care vrea muschii tai, atata timp cat is suficient de mari, dar suficient de mici cat sa intre jantele de 16 peste dansele.
@mars - mintex, la alea era clara treaba. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.585 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Placute Mintex am pus si eu pe logan si am fost multumit.
De discurile Mintex zici ceva? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
BremboMax, sa fie razbunarea cu folos
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
@ Bogdan - sincer nu stiu daca fac discuri, Mircea (mecanicul) a pus mintexuri, eu ii zic pe scara de la trabant la mertan ce vreau sa puna si el intelege.
@ doftore - nu multumesc, ate simple sau brembo simple. Sa ajumgem noi sa ne vedem cu ghini, ca fiarele se fac. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
E primul set de discri schimbate? Ale mele sunt la cota minima de uzura, ma gandeam sa le mai las un rand de placute.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Parca la un moment dat faceau cam urat, n-ar strica sa le schimbi.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(pishky @ 2 Dec 2015, 21:47) discuri - de care vrea muschii tai, atata timp cat is suficient de mari, dar suficient de mici cat sa intre jantele de 16 peste dansele. Bai dilimanule, inainte sa loveasca janta in disc iti va lovi in etrier. Asadar, daca in etrier incap discuri de 320mm vor incapea si "in jante". ![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.585 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(pishky @ 2 Dec 2015, 22:24) @ Bogdan - sincer nu stiu daca fac discuri, Mircea (mecanicul) a pus mintexuri, eu ii zic pe scara de la trabant la mertan ce vreau sa puna si el intelege. Fac si discuri, fac cam tot ce tine de frane, eram curios daca are cineva vreun review de lka discurile Mintex. Oricum multumesc. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
pishky |
![]()
|
Bai mucixe, etrierul stie pana la ø324 mm, cu ajutorul altui suport de etrier (portetrier cred ca ii zice - conform rationamentului jartiera - portjartiera).
Deranju` e ca si cu discurile astea de ø308 daca imi pune pe jantele de 16 plumbi din aia lipiti pe interiorul jantei (nu din aia care se ciocane be buza) etrierul bate plumbii, pana ii da jos. In etrier incap discuri mai mari, in jante (cu toata nebunia pe care o implica discurile mai mari) nu, sau cum si zici "nu-s-poati". |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Scuza-ma pe mine ca nu am inteles ca schimbi si portetrierul pentru discuri mai mari. Din ce ai vorbit pana acum, reiesea ca e plug-and-play, ceea ce vad acum ca nu este cazul.
Chiar si asa, cu portetrier mai mare, janta va lovi mai intai in etrier, dupe aceea in disc. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
pishky |
![]()
|
poate m-am exprimat si eu ca o lemne.
deja lucrurile sunt oarecum ingesuite acolo, iar trecerea la jante pe 17 nu este prevazuta in CIV, asa ca, macar pentru itepe (si pentru iarna) tre sa pot pune jante pe 16 (ca altfel m-as fi uitat la etrieri de megane doi eres, cu di toati). Pana la urma, si acum cand franez mai serios am dezvoltat obiceiul de a ma uita in retrovizoare (ca nu se stie ala din spate cum doarme sau are discuri mai mici). De urmatorul set de discuri (in conditii normale de utilizare, fara apucaturi de doctor brembo) nu cred ca se mai pune problema, masina avand deja ceva km. Adica...mno s-ar apropia de 400.000 km, om trai si om vedea. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
Deci trebuie sa incapa si Brembo de 308, daca Ate au intrat. Nu inteleg de ce Brembo mentioneaza pe site ca trebuie jante de 17"...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Sa vedem ce ne zice reprezentanta Brembo din Deva.Poate ne dumirim.
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
pishky |
![]()
|
incapeau si brembo, doar ca alea de imi venisera mie eerau de 300.
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
Eu pun Brembo cu Ferodo, nu risc sa primesc un pachet cu virsli expirati de 5 ani prin posta...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
la tine ar fi cea mai mica problema, nici macar nu esti nevoit sa ii bagi in casa daca nu mai sunt de incredere.
nu as vrea sa fiu postasul care livreaza virsli expirati. Brembo ma tenta si pe mine, dar si Ate franeaza fin. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ate = discuri mediocre la suprapreț
![]() La câte variante de frâne sunt la 318i, mi-au venit discurile corecte pe seria de șasiu. Nu văd de ce ar fi o problemă la Laguna ![]() This post has been edited by dr_mKe: 4 Dec 2015, 10:27 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
mars |
![]()
|
Ai facut vreo regenerare de FAP prin Bucuresti?
This post has been edited by mars: 9 Jan 2016, 11:55 Attached thumbnail(s) FAP.jpg ( Size: 167.02k ) Number of downloads: 323 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
![]() Ca habdeit - discurile inca bat (sau ceva pe acolo), dar o sa se ocupe Mircea de ce mai e peacolo dupa ce studiem cum se monteaza scoica, scaunelul de copil si alte accesorii. Acum vre-o doo seri dupa ce am parcat peste un morman de zapada am gasit niste plastice pe langa masina - s-a dovedit ca erau ale mele de pe puntea spate si o bara de nu stiu ce. Le-a pus azi la loc. ~253.000 km pe odometru. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
pishky |
![]()
|
![]() Sincer ma bate gandul la un koleos, tot cu motorizarea asta (in ciuda faptului ca nu se mai justifica mentenanta unui dizel, nemaifacand asa muli km anual). Dar vedem pe termen mediu / lung ce o iesii. Ah, tot la Mircea au rezolvat si vibratiile de la carcasa filtrului de aer - e de la "furtunul" de plastic ce aduce aer din dreptul farului in filtrul de aer. Poate ar trebui pus unul de cauciuc acolo si gata (sau pus nimic / vazduh, nu stiu cat de mai cald ar fi in zona aia incat conducta vibratoare sa se comporte ca un cold air intake). |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nici eu următoarea mașină nu o voi mai vrea diesel. Când a fi asta de schimbat, zic.
Deși n-am a-i reproșa numic motorului, parcă mi-i dor de otto. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
pishky |
![]()
|
otto turbo, cam cum e a lu` marsu`
otto aspirat nu prea are haz, mai ales daca e si mic (iar la alea mari nu prea imi plac taxele) N-am ce face cu doo lagune, ca io as lua-o pe a lui. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
Ar fi o idee buna sa o dai pe a ta si sa o iei pe a lui, tinand cont ca una este semnificativ mai putin folosita.
This post has been edited by MuciX: 9 Jan 2016, 13:34 |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(pishky @ 9 Jan 2016, 12:31) Când am văzut mișcare pe topic, mi-am amintit instant să întreb cum e cu casa plină. Dar văd ca ai anticipat. ![]() Lăsa prostiile gen koleos, mai bine pune-te la curent cu tehnologia, xbox, d-astea, ca azi-mine fac juniorii concurs. Scăunel doar pe la 8 luni se recomanda, e chestie de poziție și de coloană. Până atunci scoică, prinsă cu centura. Și aia se pune cu fața-n spate, înțelegi tu. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
pishky |
![]()
|
Inca nu e casa plina.
Scoica o avem pe stoc, cu tot cu brosura. Xbox n-am, am in schimb PS2, PS3, Wii - daca imi aduc bine aminte eu aveam cuburi nu cub-boxuri, nu xboxuri. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cdadan |
![]()
|
Deci nu-i târziu sa-i transmit doamnei naștere ușoară?
Parcă scadența era estimată de sărbători. La o adică, bun și uiiii. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
amu...politicos din fire, hai sa o luam cu raspunsul la toate cele.
@ danutz - mersi, dar, sincer, nu am apucat sa ii transmit doamnei, pentru ca, literalemnte, cateva ore mai tarziu (timp in care eu sfoaraiam de zor) au apucat-o emotiile. Si uitea-asa, cu noaptea-n cap - am dat fuguta la spital. Eu, neavand cum sa ma fac util prin zona am zis mno - ce-i de facut - hai in targ la masini (era si duminica, tagu` de vechituri alaturi, nici nu apucasera sa puna "item-urile pe taraba domnii"agenti vanzari"), ca de....familie (mai) mare, remuneratie mica, ma tot macina ideea cu koleosu`. Spre ora 12 a venit si "coletul", fara instructiuni, fara garantie, fara perioada de retur, si, urma sa aflu eu ceva vreme mai tarziu, cam galagios ![]() 2016_02_14_13_11_07.jpg Revenind la conservele noastre - masina, desi are discuri noi - tot "bate" pe franre. I-am frecat ridichea lu` Mircea (da, sclipeste) - ma` Mircea bate ![]() - ma` am pus comparatoru pe disc, e perfect, am pus discu pe strung, e perfect, am pus comparatoru pe butuc - are batai, dar in parametrii e pana in 5 microni ![]() - Mno, uite cum facem, o las, iti faci de cap cu ea, si o faci fata mare ![]() S-au destrabalat ei, nici nu vreau sa stiu cum si concluzia a fost: Ai alte jante la ea? ![]() Da. ![]() Pune-le! ![]() Pus-ai! ![]() Azi, ajung la service, ce sa vezi masina lu Mircea nu-i. Zic in sinea mea, iar o fi pe la doctor sau pe la te miri ce furnizor sa caute chestii "extravagante" Intru timid in atelier, cand colo ce sa vezi, cizmaru isi repara botoseii ![]() Ma, tu ai pile aici de te-a primit asa fara programare? Cateva trasaturi de sireturi mai tarziu, lagunitza ramane la schimbat de: Discuri + placute spate - Brembo (sa fie clar doctore, s-a notat) + placute Mintex Rulmenti fata (SNR cred, erau veniti in atelier, dar nu mai stiu, i-am zis sa puna piese bune) Butuci fata - sincer nu stiu ce brand, BTA cred. Un simering la arborele cotit, pe partea cu dstributia, langa rola aia de am schimbat-o recent. Un suport motor - cum te uiti la motor in stanga, Swag (ca OEM era mai bine de dublu la pret, si asta e posibil sa fie identic cu OEM) Niste bucsi la...."wishbone", e o chestie in Y care are niste bucsi si pivotu` - la aia. Si cam atat imi amintesc acuma, daca e ceva mai scriu dupa. Era marisor maldaru` de piese pt mine. Oricum, treaba principala era bataia pe franare. Mai ramane cand mai da caldura, (moldo fi atent - ca te ocupi de lucrare) sa lipesc bordu` si sa reimbrac covrigu` in piele, cum a facut moldoveanu cu doite. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 15:46 |