Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
![]() ![]() |
Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
b76bgaarh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|||
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
Fara poxe, ca nu mai am mega pe forum si in plus e un amarat de senzor.
Multumirile catre colegu Radocanu sunt mari, mariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Era deranju` mare daca trebuia sa ma apuc sa bricolez cablaju`. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
Mda, pus azi rotinele de iarna, atat la laguna cat si la bulina lu mama.
La mine am reusit sa rup un prezon. Deci am facut mare maslina, ca tree verificate dpdv al echilibrarii, si acu tre sa mai stau sa caut si extractor sau ceva sa scot prezonu rupt. Si, da, am strans cu cheia dinamometrica de lidl (eu o am de anu trecut). Ma gandesc sa schimb toate prezoanele. Daca asta era "intins", banuiesc ca si restul nu sunt departe (ca uzura), si poate le-ar trebui si lor un refresh. Uitasem ce moi is 205/55/16. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Da ce e graba asta cu montatul anvelopelor de iarna? Si pe la vulcanizari vad ca se inghesuie lumea. Inca nu e vremea potrivita.. la pranz sunt peste 15 grade.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa apucam sa le punem inaintea ta.
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
pishky |
![]()
|
domnu modelator:
1 - eu nu circul la pranz, circul la 7 dimineata, si erau fix sase grade frumoase ieri. Seara nu stiu cate erau ca nu eram atent, cred ca 12-13. 2 - Eu n-am simetrical all wheel drive. 3 - Ca arunc peste 4-5 ani gumele cu 5 mm profil pe ele, sau cu 4 mm profil ramas imi este fix indiferent. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Si ai simtit vreo diferenta?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
pishky |
![]()
|
is mai moi, si imi e mai frica sa ma dau la ea pe curbe, is mai comode 205/55/16
am mai simtit o diferenta, psihologica, pentru ca am rupt un prezon. am mai simtit o diferenta de 65 de lei cand am cumparat de la dedeman un set de exctractoare o sa mai simt o diferenta la mecanic sau vulcanizare cand o sa platesc extractia prezonului rupt. deci am simtit / urmeaza sa simt 4 diferente. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Intotdeauna am zis ca pishky e un baiat simtit!
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Adica ai cumparat un stift de extractor de Dedeman, ca sa te duci cu el la altul, sa-ti scoata prezonul, caruia ii mai dai si alti bani? Ma depaseste logica ta, eu as fi dat 20 lei unui mecanic ce detine un extractor de treaba, nu de unica folosinta ce ai luat tu.
This post has been edited by argon: 27 Oct 2015, 20:15 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
pishky |
![]()
|
da, am luat un set de extractoare unior - or fi bune or fi slabe / moi - am sa aflu.
si da, trebuie data o gaura in prezonul rupt, fix pi centru, cam de 1/3 din diametrul prezonului de M12, facus samfren la gaura aia, bagat extractorul si scos restul de prezon ramas in butuc. Nu vreau sa fac treaba asta in fata blocului, si nici nu am sculele necesare. Setul de extractori am sa il las mecanicului (basca banii de manopera). Merg la el de aproape 5 ani, pe langa sticla de uischi pe care i-am dat-o deja de sarbatori merita cu varf si indesat un set de extractori. Problem? Cu 20 de lei in constanta nu iti cumperi nici "buna ziua" La inceput am vazut ca erau 10 lei, ai aplicat si tevea? This post has been edited by pishky: 27 Oct 2015, 20:24 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu, mi-am amintit ca e Cnstanta, la DevOa e 10 lei.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(pishky @ 27 Oct 2015, 21:22) Ai sa afli ca mecanicu' tau va folosi acel set de scule mult si bine.Fratili argon iara-i Gica-Contra, dar sa stii ca aia de la Unior chiar fac niste scule foarte bune, vizavi de banii care ii cer pe ele. Se pot extrage prezoane rupte si cu scule Unior, nu neaparat cu unele Proxon, Würth sau Snap-On. ![]() This post has been edited by marian-j: 28 Oct 2015, 21:02 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
pishky |
![]()
|
si la munca, la atelier, tot unior avem o buna parte din scule.
Stiam ca is decente, acuma daca prof. dr. docent Flexaru` zice ca is naspa cine sunt eu ma cert cu el? Oricum pt mine sunt de unica folosinta, am sa le las mecanicului, eu nu am ce face cu ele. Nu se stie niciodata cand mai ajung la mana lui, tre sa am loc de "buna ziua". |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
UXE |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Asta cu atentia la mecanic e mai noo, stiam ca se lasa la doctor dar la mecanic? Tre sa mergem cu flori, uischi si tigari mai nou?
Eu cand am patit pocinogul de mi-a retezat un tamp antifurtul m-am dus la o vulcanizare mai acatarii si mi l-au scos in fix 30 de secunde cu o scula de genul asta, m-am inchinat. Damage total vreo 20 de lei cu tot cu prezon nou. Altii imi propuneau solutii inovative de a-l suda, gauri cu bormasina samd ![]() |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
pishky |
![]()
|
@ uxe - eu, cu forte proprii si lucru mecanic propriu l-am rupt.
@ hitman - am fost la o vulcanizare mai acatarii, chiar mai multe si mi-au zis ca "nu facem noi d-astea domle". Mecanicul il cunosc si dincolo de profesie, imi este amic. Sunt unele chestii care sunt dincolo de o sticla de uischi sau un set de extractori. Respecta legea lui Ohm. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Pe-al tau cum il cheama ma pishky? Ca pe-al meu il cheama Sandel
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
In buletin, sau asa il alinti tu?
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
pishky |
![]()
|
pai, Mircea il cheama, si abuzez de el pt orice maruntis legat de masina.
Si, are haudi, dar fara lizing la el. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
daca e prieteni il beau impreuna.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
pishky |
![]()
|
Bifat ITP-ul, mi-a zis ca tre sa am in vedere discurile pe spate (is la 52% eficienta, si minimul admis e 50%).
Bifat - ulei filtre - rivizia normala de 250.424 km + Ceratec (sa vedem ce o fi de capu` lui) Schimbat si uleiul la cutie, ultima oara il schimbase Mircea pe la 190.000 sau 200.000. A pus acum Tranself NFP. (2,4 lit zice cartea, noi nu ne certam cu cartea). Ma asteptau cuminti acolo nite brembo-uri, nu le-am mai montat pentru ca...mici ("decat" ø300). 2015_12_02_09_10_31.jpg Remediata situatia de urgenta cu niste Ate -uri de ø308. 2015_12_02_10_22_00.jpg 2015_12_02_10_22_12.jpg 2015_12_02_10_22_26.jpg Lor in sistem le apareau de 300, dupa ce le-au dat jos de pe masina pe cele "uzate" (bateau, de aia le-am schimbat), au pus discurile unu langa altu` si era oleaca de diferenta. O sa se bosumfle doctor Brembo, dar mno, asta e, daca tin si astea 120.000 pana se ovalizeaza ma declar multumit. pies - sunt mai mici pozili, ca tin cont de reclamatiile celor cu monitoare mai mici. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
Cu polizorul ala ce ai facut?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
A polizat
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
pishky |
![]()
|
Cu polizorul ala e cam ca la radio erevan, cum zice si Kum am polizat dar cu 3 mici diferente:
Am polizat dar nu cu polizoru de banc ci cu o bormasina cu perie de sarma, Am polizat, nu eu ci Mircea, Mircea a cuatat murdaria adunata in timp pe butuc, inainte de montajul dicului nou. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
dicul e un dric mai mic?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
pishky |
![]()
|
"decat"
da, mai sunt balbait la dejte, ghinion! |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Io vreu doar sa pun mana pe Laguna aia, ca sa aiba nevoie de Brembo cand termin cu ea
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 05:45 |