Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
![]() ![]() |
Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.585 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Brembo de care cumperi?
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
08.9792.17
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
Hai sa mai scriem pe aici isa:
schimbat: tampon motor (langa distributie) swag - 347lei simering arbore cotit (spre distributie) - reinz 101 lei disc frana + rulment (brembo) - 2x402 lei placute frana spate - mintex - 105 butuc fata bta - 2x101 rulment fata snr - 2x257 bucsi punte fata 2x138 bucsi bascula - lemforder - 2x40 bucsi bascula - lemforder - 2x35 bucsa cadru (s-a rupt suportul unei bucsi si la- facut la strung) 1 x 100 sparay curatat - 2x15 + manopera Toate astea la fabulosul kilometraj de 254.100 km. na ma na, am corectat. This post has been edited by pishky: 20 Feb 2016, 12:30 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Ce disc e ala "Brombo"? Nu exista bucse punte fata. Nu inteleg ce s-a rupt, bucsele cadrului intra prin presare in niste gauri ale cadrului, ce sa faca la strung?
BÚCȘĂ, bucșe, s. f. Bucea (1). – Din ucr. bukșa. Sursa: DEX '09 (2009) This post has been edited by mars: 20 Feb 2016, 12:27 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
sunt bucse ma rog poate nu lea numit el prea bine ca fiind bucse punte fata . Credca sa referit la bucsele de la brat. Poate gresesc si eu dar cel putin eu am 2 bucse la fiecare brat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2 2002 1.9dci 88kw 120cp 290.000km
- M 3185 BK Renault Talisman 2021, 2.0 blue dCi 160cp Intens 75.000km
Renault Trafic 2006 1.9dCi 100cp 268000k, |
|
pishky |
![]()
|
s-a rupt bucata de cadru in care se monteaza bukșa (Din ucr. bukșa. - sursa dex 2009 - via marsu`)
Cand a incercat sa scoata bukșa, a iesit cu tot cu "socket", si a trebuit ala refacut si sudat pe pozitie. Daca stie blieckbierry-ul ala watsap iti trimit foto, ca se vede clar ce a facut. sunt bucsile de la jugul motor - zice bine marsu. alea de la bascula sunt cate doo pe bascula (aveam pivotii relativ noi, ca altfel as fi schimbat bascula cu totul, ca cica e mai simplu / eftin bascula cu totul decat piese separate + manopera) This post has been edited by pishky: 20 Feb 2016, 12:36 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Acum pricep. Am schimbat si eu bucsele de la cadru, sunt cele cu trei puncte de sudura, cred ca si la a ta sunt la fel. Al naibii de importante, de la alea se face branza toata articulatia fata a masinii. Si alea de la bascule le-am schimbat tot separat, ca aveam pivoti noi. Sa-i faci si o directie, la mine a fost cazul dupa operatiune.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
da, alea cu 3 puncte de sudura.
Si, da am facut azi unghiurile. Masina am luat-o aseara de la mecanic, |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
Ar fi bine sa presteze corespunzator acum, dupa cati bani ai bagat in ea
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
ca sa fiu in ton cu havataru` tau e "straight outta control".
Suspensia mi se pare cam dura (da, stiu, suspensie dura pe laguna pff, ce mai urmeaza suspensie dura la c5?) , dupa ce am revenit la rotinele pe 17. Ori e prea frig inca si cauciucurile sunt piatra, ori sunt prea umflate, ori m-am obisnuit eu cu debicele ultra moi de iarna si pe 16. Si pe termen lung ma bate gandul sa trec la un singur set de roti echipat cu michelin cross climate. Om vedea cu timpul si cu trecutul in CIV toate dimensiunile posibile care e mersu. Sa imi fac timp de traznai d-astea. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
Abia astept si eu s-o incalt de vara. M-am gandit si eu la Michelin, dar as vrea s-o vand, totusi, nu mai investesc nimic. Poate facem schimb.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
nu vreau twingo
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Pana la urma de ce vibra la frânare? Acum mai face?
La câte ai schimbat s-a cam pierdut urma. ![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
mars |
![]()
|
Discuri ATE
![]() @pishky: nu dau soarecu', vorbesc de vapor. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
@ moldo dabuzau - ma, sincer nu stiu de la ce era - ca am schimbat disc+butuc+rulmenti - practic de la planetara spre roata tot (m-as c@c@ pe mine de ras sa fie de la vre-un plumb sau ceva).
Treaba e ca acum, nu mai face. Sa vedem, sa se "aseze" putin pesele. In schimb, cand urc usor bordura (prevazuta cu rampa) la parcare pe stanga fata trosneste ceva. Mircea stie deja (mi-a zis sa il sun daca e ceva in neregula, l-am asigurat ca il sun indiferent de zi si de ora, si e foarte constient ca asta e adevaru`), luni merg sa vada care e treaba. @marsu Da, cred ca doftor brembo e de vina, voodoo stuff. Vedem, la cat de efine au ajuns eu m-am hotarat ca n-are rost sa o dau. (adica, no offence, dar laguna e cam cot la cot cu loganu ca pret, stiu loganu e eftin de intretinut, dar e semnificativ mai putina masina) La ce merg acum, benzinarul m-ar coafa maxim. Om vedea. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Discurile astea cine le-a platit?
|
--------------------
-
-
|
|
pishky |
![]()
|
subsemnatu`
de ce, crezi ca mi le-a trimis doctor brembo pe mail sau ce? Alea pe fata - sunt aceleasi pe care le-am pus acum approx 5.000 km, is batz "commo se dice la noi in moldova" (Raducioiu sa traisca). alea pe spate mi-o zis si la ITP ca si cam gata (au 52% randament, si minim ii 50). si am martagonit si eu ditai stratu` de rugina di pi dansele, era clar ca trebe altele + ca Mircea zisese de ceva vreme de un rulment (care ghici ce - e nustiu cum piesa comuna cu discu`, sau se separa foarte greu si se camd sitruge la desfacere). |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu pusesei unele noi pe fata acum putin timp?
De ce le-ai schimbat pe alea? This post has been edited by MuciX: 20 Feb 2016, 21:54 |
--------------------
-
-
|
|
pishky |
![]()
|
Pusei unele noi pe fata acum putin timp, se aproba, au ramas tot alea, am schimbat butucii si rulemntii la dansele.
Am schimbat discurile de pe spate. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
MuciX |
![]()
|
Greseala mea, atunci. Am trăit cu impresia ca le-ai schimbat tot pe alea.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ce diferenta ar fi intre motorul 2.0 de 150 si al tau de fata? Fiabilitatea , probleme, etc...Distributia si volanta originala cat duc? Mersi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
pishky |
![]()
|
ca sa-ti raspund intr-un cuvant....uite brosura.
![]() Sincer n-am condus laguna 2 cu 2.0 de 150 cp. Am condus laguna 3 cu 2.0 de 150 cp, cutia e etajata diferit sigur. Motorul mi s-a parut onest. Nu cred ca e corecta o comaparatie intre 2.0 dci de 175 pe lag 2 si 2.0 dci de 150 pe lag 3, dar e tot ce iti pot oferi. M-am dat cu laguna lui fuzzi. Se comporta corect cel de 150 - cutia, la el, mi s-a parut etajata ceva mai lung, nu e submotorizata, dar nici nu rupe asfaltu`. E ce trebuie, se comporta normal pentru 150 cp. Ce mi-a placut foarte mult trenul de rulare (deh, GT) si insonorizarea exemplara facuta de el. Acuma 2.0 dci de 175 pe laguna 2 - cutia etajata ceva mai scurt, putin, dar se simte, cei 23 cp se simt, iar post resoftare se simt si mai bine. Ce nu zice brosura e ca ambele beau ~ 7 lit de ulei pe lag 2, si , peste 8 pe lag 3, si e relativ pretentios la ulei (norma RN 720) - adauga la costuri de intretinere (atat cantitativ, cat si calitativ). Filtrele, la mine sunt ieftine, schimb doar cartonul (la ulei, motorina, aer, habitaclu). Vibreaza conducta ce aduce aer in cutia filtrului de aer, se rezolva cu cateva suruburi - sper sa gasesc furtun de cauciu pe termen lung. Vibratia e pe la 1200 - 1400 rpm. Nu e zgomotos motorul, e destul de rafinat (mi se pare muuult mai discret decat 2.0 tdi de pe turan, care e agricol tare). Acuma...din brosura cel de 175 are "engine balancing" in plus, adica ceva contraagreutati pe arborele cotit din ce am inteles (nu le-am vazut). Ce nu zice brosura e ca turbina in loc sa fie ~ 400 - 500 de euro (ca o turbina normala, ce este la cel de 150 cp), este, la cel de 175 - vreo 1400 euro. De tras trage...simtitor mai bine. Vine cu FAP - care pica pe la 250.000, si e ~ 5200 - 5500 lei piesa OEM, si 2700 - 2900 AM. in rest sunt cam identice. Distributia la 250+K km nu am schimbat-o, volanta, turbina nici pe ele. Turbina face "ca ambulanta" de cand am luat-o, daca era ceva defect pica in inca vreo 130.000 km. Motorul ii "batz", pica altele pe langa el - gen o bucsa (nimic la trenul de rulare nu e sub 100 lei - vb de piese bune), o fulie de la arborele cotit pe la 240.000 (vreo 800 lei), un simering tot pe acolo (vreo 100 lei), volanta vreo 3000 (cu ambreiaj cu tot, fara montaj, m-am interesat preventiv). Probleme am avut, si eu si andreist cu mufa de la : respira adanc - "senzor temperatura turbo amonte" - o mufa galbena - in care tre sa dai cu spray de contacte din cand in cand (gen odata la vreo 10.000 daca reusesti sa o desfaci si sa o imbibi bine in spray). Per total motorul chiar nu face fite, alte maruntisuri ne mentin conectati la realitate si nu ne lasa sa ne plictisim. Saracu` mai vede si cate un abuz asa (exclusiv dupa ce se incalzeste tot prin el), chiar si cu soft si la peste 255.000 km. La consum, acuma ca a si crescut ponderea urbana cred ca ma apropii de gabize. 15% nu am ajuns sa vad, dar 12% am vazut iarna. In rest, aici pe jurnal, am mai tot pus consumuri. Vara consuma ceva mai mult din cauza turistilor, iarna din cauza ca merge motorul bocna - multicel. De oras nu prea e motorul, mai mult pt extraurban. Nu ai ce sa exploatezi corect la el in oras - mergi maxim cu treapta 3. L-as cumpara iar - cu siguranta ![]() |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mersi de raspuns, motorul toarce cum trebuie si la rece si la cald, nu scoate fum, nu vibreaza la cuplare ambreiaj, deci suspectez ca volanta e ok, km sunt 167.000, iar ca dotari, atatea dotari rar gasesti pe aceasi masina..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Inutile de regulă, absolut inutile. Adică pentru amatori.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
mno, sarcasm?
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Adica de cand a pus GPL pe MILF-a?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
Argon, ii vb de o laguna din 2007 din Deva?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
argon |
![]()
|
Ție tiam suflat-o? Scuze..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
Dap:-( pai am vb aseara cu omu pe la 6 si a zis ca sa merg sa o vad. Si cand am ajuns in mintia si lam sunat a zis ca ii gata masina :-(... Esti din deva?:-D
|
--------------------
Renault
Laguna
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 15:33 |