Bula daciotului
![]() ![]() ![]() |
Bula daciotului
Altis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@vis-a-vis: ai zis bine: toti de pe forumul asta incearca sa-si impuna ideile. Mai mult sau mai putin, si mai ales mai mult sau mai putin diplomat.
QUOTE(altisone @ 21 May 2009, 16:06) Imi pare rau, dar mie, e intrbare gen "eu cu cine votez?" Cum sa intrebi pe altii ce e bine sa ai, siguranta sau confort? Depinde de preferintele fiecaruia. In plus, ABS-ul nu este un dispozitiv de siguranta. Permite controlul masinii in timp ce franezi si intr-adevar, pe unele suprafete scade distanta de franare. QUOTE(altisone @ 21 May 2009, 16:06) Serje, sa te vad, fara suparare, pe drum cu nisip pe el cand iti sare cu copil cu bicicleta in fata, cum am patit eu ieri. Sa vezi ce iti intra abs-ul! EDIT: a nu se intelege ca iti doresc asta, imi doresc sa vad daca intra sau nu ABS-ul! Nici mie nu imi intra ABS in mers normal... ABS-ul e pentru situatii limita sau soferi care conduc voit sau nu la limita. Normal ca intr-o situatie limita poate sa fie de ajutor. Experienta la volan consta si in evitarea (pe cat posibil) de a ajunge intr-o situatie de genul. Pentru unii "adaptarea vitezei la conditiile de drum" e inexistenta: "Am ABS, ESP, XYZ, merg cum vrea muschii mei." QUOTE(MAERSK @ 21 May 2009, 16:08) Doar că el a întrebat dacă să îmbrace jeans sau ochelari... D-aia am zis că e o întrebare tâmpită, și d-aia e la bulă... O intrebare de genul "Cumpar o casa noua, as vrea sa stiu daca sa-mi pun A/C sau sa cumpar o instalatie automata de stropit gazonul" ti se pare tampita? This post has been edited by Illusi0n: 21 May 2009, 17:21 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Da.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
DA! Cum sa ii intreb PE altii CE VREAU EU?!?! Sau ce am eu nevoie/ce prefer?
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Aici pe forum toti (vor sa para ca) detin adevarul absolut si asa cum a remarcat vis-a-vis vor sa-si impuna ideile.
altisone a fost singurul care a (mai) remarcat ca depinde de la unul la altul: unul vrea confort (A/C) si pentru asta stropeste manual gazonul, altul vrea facilitati in exploatare (stropirea automata a gazonului), si merge sa se racoreasca in alta parte ![]() Ideal ar fi sa le ai pe ambele, dar, daca nu ti-ai putea permite decat una, intrebarea "ce sa aleg?" e perfect justificata, imho. edit: altisone, omul nu a intrebat pe altii "ce vrea el?" A intrebat "care merita?" Vezi si tu ce a primit in loc de raspunsuri la obiect, mai ales ca nu era la cafenea. This post has been edited by Illusi0n: 21 May 2009, 17:38 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Adica ai bani de vila cu gazon si nu mai ai de aer conditionat?
Asta-i snobism, adica, romanism ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Altis |
![]()
|
Pai asta se pare ca nu vrei tu sa accepti, ca nu e justificata, ca depinde doar de tine. Nu e o discutie gen motor 14/16v versus motor 2.0 pentru performante unde intrebi pe aia care se pricep. Este o intrebare care tinde sa anuleze personalitatea, si sa accentueze efectul de turma. Daca toti au AC, hai sa iau si eu, nu conteaza ca eu fortez masina, merg pe drum prost. Sau reciproca, daca toti au ABS, sa iau si eu, ce daca sunt cardiac, si merg cu maxim 40/ora.
Sincer, nu vreau sa fiu acid, sau sa jignesc pe cineva, dar unul care intreaba asa ceva... si sfatosii care au exacerbat simtul asta al "taticilor" si raspund la asa ceva atfel decat cu: "asta tine doar de tine"... mi se par ca posteaza doar ca sa fie acolo, in topic cu reply! Fie ca le creste numarul de postari, fie ca se fac remarcati de ceilalti "uite, ala stie!" BTW, am 250 posturi in 4 ani! Edit la editul tau ![]() Cu atat mai mult nu se justifica intrebarile de genul asta! Si merita, din punctul altora de vedere, nu din al sau! This post has been edited by altisone: 21 May 2009, 17:47 |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
marksman |
![]()
|
@vis-a-vis: nu, nu e snobism (sau romanism). Nici n-am zis "vila". Daca in acceptiunea ta o casa de 150 mp pe un teren de 500 mp si cu gazon ti se pare vila, asta e.
Snobism e sa spargi o carca de bani pe "vila cu gazon cu stropire automata, A/C, alarma, garaj, piscina, incalzire centrala" si sa rabzi de frig iarna pentru ca nu ai bani sa platesti gazul, sa stea piscina goala pentru ca nu-ti poti permite sa o intretii, sa te coci vara pentru ca n-ai bani sa platesti curentul pentru A/C, iar gazonul sa ti se usuce pentru ca nu-ti permiti sa platesti apa cu care sa-l uzi. Cunosc pe unul care a facut ceva de genul asta (vila d+p+1+m, piscina, gazon) si care iarna se strange cu familia intr-o camera la parter pentru ca nu-si permite sa incalzeasca toata vila (are doua C/T). Edit: @altisone: discutia asta nu duce nicaieri. O dam acum in numar de posturi, in moduri de raspuns si scopuri pentru care raspundem. This post has been edited by Illusi0n: 21 May 2009, 17:51 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
da' va plictisiti rau...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 21 May 2009, 15:22) Greseala mea, toti care isi pun intrebarea daca vor ABS sau aer conditionat, nu sunt ignoranti, sunt tampiti. te rog sa-ti tii parerile pentru tine, fiecare dintre noi are dreptul la o parere care trebuie respectata, ce faci tu acum e echivalent cu cacarea in gusturile omului, si sa sti ca frana, fie ea cu ABS sau fara, nu te salveaza de fiecare data, uneori acceleratia si puterea motorului te scoate din kkt, asa ca nu mai flegma in stanga si in dreapta fara argumente solide, si chiar daca ai argumente (si curios ca le tii pentru tine) nu trebuie sa dai cu pietre in ceilalti ca sa-i faci sa inteleaga, sau incepe si tie sa-ti creasca o mustacioara a la Hitler? |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi dacă ia A/C în loc de ABS, adio putere, unde mai pui consumul, dacă ajunge în situația aia limită de care zici, nu mai poate nici accelera, poate rămâne și fără benzină...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(SSilent @ 21 May 2009, 19:01) te rog sa-ti tii parerile pentru tine, fiecare dintre noi are dreptul la o parere care trebuie respectata, ce faci tu acum e echivalent cu cacarea in gusturile omului, si sa sti ca frana, fie ea cu ABS sau fara, nu te salveaza de fiecare data, uneori acceleratia si puterea motorului te scoate din kkt, asa ca nu mai flegma in stanga si in dreapta fara argumente solide, si chiar daca ai argumente (si curios ca le tii pentru tine) nu trebuie sa dai cu pietre in ceilalti ca sa-i faci sa inteleaga, sau incepe si tie sa-ti creasca o mustacioara a la Hitler? Am un singur argument pt tine "Dacia 1210" ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu zic ca va certati degeaba. Una la mana pentru ca in ziua de azi cam orice masina noua are ABS, si A/C oricum isi ia cam orice om care nu tine masina doar pentru 100 de kilometri pe luna, drumuri pana la piata duminica.
Daca e vorba de second-hand-uri, oricum sunt masini de generatie mai veche care aveau A/C si n-aveau ABS. Eu am facut vreo 15.000km in Cielo-ul maica-mii din 1995 si nu pot spune ca as fi avut nevoie de ABS decat de vreo doua ori, cand am franat fara sa "dozez" bine puterea fiind speriat de imbecilii care mi-au sarit in fata. A/C-ul in schimb mi-a fost util vara de vara La Dacie oricum de la o vreme am un fel de ABS, pompa nu mai e in mintile ei, si desi am pedala, de oprit ma opresc, oricat de haotic as apasa nu se mai blocheaza rotile. Cu asta chiar mi-ar fi fost util cand m-am pacalit si am sters usor o masina, afara fiind frig si pe o straduta era o pojghita de gheata formata de la o teava sparta pe care n-am bagat-o in seama. In rest am mers cu ea iarna mult si fara grija, cum se merge iarna, cu frana de motor. Ca sa fim seriosi, nu sta nimeni sa franeze pe liber iarna pana intra ABS-ul. Am facut inclusiv drumuri prin decembrie pana unde se dezapezeste Transfagarasanul, si pe noapte, si pe ninsoare si cu masina plina. Si am scapat tot datorita franei de motor si mersului cu muulta atentie. Iar la cele cateva masini pe care le-am condus ocazional care au avut ABS, decat provocat de mine la un rahat de BMW l-am simtit in pedala, rugat fiind de posesor sa-i spun cum mi se par franele. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ar trebui facut un split...
Si eu sunt unul din ignoranti, mi-am dorit cu ardoare AC, dar mi-ar fi placut si ABS, mai ales ca atunci cand mi-am luat eu masina abia aparuse Laureate Plus. Insa dupa ce am intins bugetul cu 1600 de euro, inca 600 au fost peste poate, si nu am vrut sa ma mai complic cu credite... Am mai spus ca as fi renuntat la faruri de ceata, geamuri electrice si casetofon pentru ABS, insa nu exista posibilitatea asta. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
asa vorbesc unii de parca daca nu ai ABS masina nu franeaza....dar surpriza..franeaza, la fel de bine, doar ca ABS-ul e apanajul unui sofer prost, care se infige in frana ca bouu si se mira ca nu are directie...la astia chiar le trebuie ABS, spre siguranta celor din jurul lor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@argon: ce sa zic, eu recunosc avantajele ABS-ului, mai ales ca o data chiar as fi avut nevoie de el
![]() La firma conduc masini cu ABS si chiar e OK, m-a scutit de o chestie pe gheata, si nu am un stil agresiv de condus. Daca imi voi permite, la masina urmatoare voi mai face un pas, ABS si ce sisteme legate de siguranta imi voi permite. Insa la momentul cand mi-am luat masina, aia a fost cea mai ieftina varianta de Logan cu un minim elementar de confort. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
argon |
![]()
|
nu vei avea de ales, e obligatoriu prin lege, prilej prin care unii producatori cum ar fi Dacia sa-si preaslaveasca marinimia de a-l oferi gratis....oricum nu ma refeream la tine, ci la altii, in capul carora daca n-ai ABS esti varza cu carne...e bun, dar nu as da un aer conditionat manual pe 3 ABS-uri....ESP-uri..sau ce sisteme de genu' ar mai fi..nu ca masinile cu astea n'ar avea clima..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Întrebarea pusă de inculpat nu avea nici pe departe așa un substrat profund... El (de o zgârcenie incredibilă) vrea să cumpere un Logan SH. Dacă ar putea, ar cumpăra doar sigla, să o pună pe actualul cazan. Dacă nu se poate, atunci măcar să încerce să elimine ce consideră el inutil...
Care e diferența de preț dintre un Logan cu ABS și unul fără, PE PIAȚA SH? Că bănuiesc că între un Logan cu A/C și unul fără, e mult mai mare... |
--------------------
-
-
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
|
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Altis |
![]()
|
QUOTE(argon @ 21 May 2009, 17:50) QUOTE(argon @ 21 May 2009, 20:16) asa vorbesc unii de parca daca nu ai ABS masina nu franeaza....dar surpriza..franeaza, la fel de bine, doar ca ABS-ul e apanajul unui sofer prost, care se infige in frana ca bouu si se mira ca nu are directie...la astia chiar le trebuie ABS, spre siguranta celor din jurul lor. Shttt ! S-a plictisit Argonu ! ![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
QUOTE(argon @ 21 May 2009, 21:16) asa vorbesc unii de parca daca nu ai ABS masina nu franeaza....dar surpriza..franeaza, la fel de bine, doar ca ABS-ul e apanajul unui sofer prost, care se infige in frana ca bouu si se mira ca nu are directie...la astia chiar le trebuie ABS, spre siguranta celor din jurul lor. S-ar putea ca o singura data-n viata sa ai nevoie de ABS si sa nu-l ai. Nu simt nevoia de ABS si ma descurc f bine si fara. Inca odata zic, poate se intelege de data asta. Sa stau in dilema ca nu stiu daca vreau ABS sau aer, mi se pare ignoranta. Restul e can-can ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
amandoua, daca nu se poate, aer clar...bun raspuns?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
argoane, chiar nu e problema mea ce alege fiecare. E ciudat sa nu stii ce vrei.
QUOTE(SSilent @ 21 May 2009, 21:29) Chiptuning de Dacia 1210. Lipsa optionalelor in discutie pe acest model, etc, etc. Si mai e o chestie, daca alegem ABS sau aer in functie de gust... nu mai am ce comenta. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() si daca tot e sa ne atacam la modu' "uite ce am eu si ce n-are vecinu", tu ai ABS pe motoru ala? ca deh, nu ne place sa ni se zica parveniti This post has been edited by SSilent: 21 May 2009, 20:50 |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ma gandeam ca vorbesti din auzite. Sau ti-ai pus ABS si aer pe dacie?
This post has been edited by vis-a-vis: 21 May 2009, 20:52 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Trefeul Bula daciotului i se acordă stimabilului assu, pentru întreaga lui activitate!
![]() http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Sear...sult_type=posts |
--------------------
-
-
|
|
SSilent |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 21 May 2009, 20:51) daca tu ai impresia ca eu in afara de Dacia 1210 nu am mai atins altceva te inseli amarnic, tu esti cel care critica in necunostiinta de cauza, tu esti cel care isi da cu parerea (despre altii) din presupuneri, asa ca hai sa n-o mai lungim, nu ai nimic de zis, nu esti in stare sa expui un punct de vedere, nu esti in stare sa porti o discutie civilizata, nu esti in stare sa fi rational, dar esti primul la criticat si la flegmat... |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 21 May 2009, 21:31) S-ar putea ca o singura data-n viata sa ai nevoie de ABS si sa nu-l ai. Asa putem continua: O singura data in viata sa ai nevoie de ESP si sa nu-l ai. Sau o singura data macar sa nu fi intrat in depasire cand din fata vine un tir. Si tot asa. Dar sunt de acord cu faptul ca ABS-ul pe un Logan SH nu face pretul masinii mult mai mare (maxim 150-200E?). Deci le-as alege pe amnadoua, in situatia respectiva. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
SSilent |
![]()
|
as zice io ceva, dar prefer sa ma abtin
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 10:08 |