Bula daciotului
![]() ![]() ![]() |
Bula daciotului
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.470 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
No, ca l-am gasit si eu.
QUOTE(Ion_R5 @ 3 Jan 2011, 23:32) Turbo benzinar sus la munte pe serpentine e "moartea caprioarei". Dupa ce ca aerul e mai sarac in oxigen sus pe munte, pe serpentine unde n-ai cine stie ce viteza, intercoolerul nu prea isi mai face treaba si dupa primele forje cand s-a incins bine motorul, simti cum te mai lasa din caii putere. Cum naiba aerul e mai sarac in oxigen? |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
il consuma brazii si produc ozon.
|
--------------------
*
*
*
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
I-a taiat Boc 25%...
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Da bre, cu cat urci "mai sus" cu atat aerul e mai sarac in oxigen.
Te-ai pus singurel la bula. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
yhattori |
![]()
|
zi sa mori tu?
|
--------------------
*
*
*
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Vorbeai cu mine?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
yhattori |
![]()
|
da
|
--------------------
*
*
*
|
|
tribunul |
![]()
|
Atunci, sa mori.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Hoo,ca inchide Liviu topicul....mortilor.
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
yhattori |
![]()
|
tribunule, te intreb serios: ai terminat o facultate?
edit: la fel de serios: un liceu? edit: in continuare serios: scoala primara? presupunind ca raspunsul e da la toate trei, cum naiba poti sustine timpenia aia? This post has been edited by yhattori: 6 Jan 2011, 09:14 |
--------------------
*
*
*
|
|
tribunul |
![]()
|
Aer rarefiat = aer mai sarac in oxigen.
Vezi ce probleme au alpinistii cand ajung la inaltimi mari si nu poarta masti de oxigen. Apropo, de ce au nevoie de ele? This post has been edited by tribunul: 6 Jan 2011, 09:24 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
yhattori |
![]()
|
ceea ce vrei tu sa spui si nu gasesti cuvintele este ca presiunea partiala a oxigenului scade cu altitudinea.
"aer mai sarac in oxigen" inseamna ca se modifica in sens descrescator proportia dintre oxigen si restul gazelor din atmosfera o data cu cresterea altitudinii, ceea ce nu este adevarat. |
--------------------
*
*
*
|
|
tribunul |
![]()
|
bine, pa.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Se leaga de exprimarea "aer mai sarac in oxigen", vrind sa zica ca (pardon!) procentul de oxigen din aer nu s-a modificat, facindu-se ca ploua ca lumea se gindeste la cantitatea absoluta de oxigen cind face referire sa "saracire".
This post has been edited by corbex: 6 Jan 2011, 09:29 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
cam are dreptate: http://dexonline.ro/definitie/rarefiat
aerul rarefiat are concentratie normala de oxigen; la munte ar trebui sa fie chiar mai mare din cauza poluarii reduse si a vegetatiei. expresia "aer mai sarac in oxigen" face referire directa la concentratia de oxigen, si nu are legatura cu denistatea aerului. ce ar trebui sa folosim e "aer rarefiat" sau popular, "aer mai slab", care tot suna mai bine. This post has been edited by nalodaniel: 6 Jan 2011, 09:32 |
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 6 Jan 2011, 10:28) Se leaga de exprimarea "aer mai sarac in oxigen", vrind sa zica ca (pardon!) procentul de oxigen din aer nu s-a modificat, facindu-se ca ploua ca lumea se gindeste la cantitatea absoluta de oxigen cind face referire sa "saracire". ori sintem golani, ori nu mai suntem. |
--------------------
*
*
*
|
|
tribunul |
![]()
|
Pai fi golan pana la capat, si despica firul in patru.
http://www.altitude.org/air_pressure.php La altitudine mai mare presiunea atmosferica este mai scazuta decat la nivelul marii. Daca presiunea atmosferica este mai scazuta inseamna ca si cantitatea de oxigen din aer este mai mica. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
yhattori |
![]()
|
cantitatea de oxigen din aer ramine aceeasi.
cantitatea totala de oxigen scade. e plin de virtuosi prin zona, grabiti sa corecteze dezacorduri si ortografii. nu vad atunci de ce problemele de semantica sint ignorate. |
--------------------
*
*
*
|
|
tribunul |
![]()
|
Deci, scade....
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
yhattori |
![]()
|
da, dupa ce-a fiert.
|
--------------------
*
*
*
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Grea scoala asta...
![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
tribunul |
![]()
|
ai terminat slujba?
Ps Tractiune spate.... This post has been edited by tribunul: 6 Jan 2011, 10:23 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
|
|
tribunul |
![]()
|
Crede....
Daca el/ea a facut geografia, nu mi se pare ceva anormal ca nu se pricepe si la motoare. Si-a dat cu parerea. Nu a jignit pe nimeni. Vezi tu ... tine de semantica. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.470 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Tribunule, oxigenul tot 21% din aer ocupa. Si la nivelul marii, si in varful Everestului.
Da, intr-adevar, mai putin aer implica, logic, mai putin oxigen. Dar pentru un om cu pareri atat de ferme si culte, ca nelu' extraveralu' nu pot sa cer altceva decat perfectiunea, mai ales in exprimare. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
tribunul |
![]()
|
Pai si de ce nu ai zis asa de la inceput, ma lasi s-o iau in serios si sa ma agit pe aci...
Ma mai ia ala si cate clase am terminat. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Richelieu |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 6 Jan 2011, 10:29) SEMÁNTIC, -Ă, semantici, -ce, s. f., adj. I. S. f. 1. Ramură a lingvisticii care se ocupă cu studierea sensurilor cuvintelor și a evoluției acestor sensuri; semasiologie, semantism. 2. (Log.) Teoria interpretării unui anumit sistem formalizat prin alt sistem formalizat. II. Adj. Care ține de semantică (I 1), care se referă la sensurile cuvintelor; semasiologic. Ah, ce ne plac cuvintele mari! Chiar daca se potrivesc cu discutia ca nuca in perete. |
--------------------
0.00
%
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Bai la ce discutii vad aici despre scaderea concentatiei de oxigen, ma simt nevoit sa explic de ce l-am pus pe Ionica5 la bula. Afirmatia domniei sale era:
QUOTE Turbo benzinar sus la munte pe serpentine e "moartea caprioarei". Ca tot vorbea mai devreme de cunostinte tehnice deosebite, peste unii-altii. Din afirmatie reiese ca motorul turbo este mult mai afectat de altitudine decat cel atmosferic. Eu zic ca-i chiar invers, adica torbo este mult mai putin afectat. Scuze de offtopicul ce va urma. Motor atmosferic: pierde cam 10% din putere cu fiecare mie de metrii altitudine. Logica e simpla, aerul este rarefiat, oxigenul e si el in aceeasi situatie in mod proportional. Cat aer intra in cilindrii atat poate sa arda, combustibilul e ajustat in consecinta. Ok pana aici domn' Nelutu? Motorul turbo: cu geometrie variabila (la diesel mai spalat) sau westgate (la benzina si alte dieseluri), are mai putina importanta, sistemele astea au o functie comuna si anume regleaza presiunea din turbina. Cum gaze de esapament sunt garla, nea' gigi tuningaretul face din soft presiunea din turbina de la 0.5 la 0.8. La benzinare modifica curbele de deschidere pentru westgate. Deci ECU poate mari presiunea livrata de turbina, pana crapa (turbina, in cazul unor tampiti). ECU primeste informatii de la un senzor de presiune atmosferica, denumit in termeni populari si senzor de altitudine. ![]() In practica: la 2000 de metrii altitudine motorul aspirat pierde cam 20% din putere, in timp ce motorul turbo n-are nici pe dracu. Am condus atat turbodiesel cat si benzinara turbata la altitudini apropiate de doua mii si n-am simtit deloc slabiciuni. Domn' injinier Nelutu5 hai cu contraargumente. Fa-ma praf, ca tot suntem la bula. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Afirmatiile lui nu sunt total gresite, doar ca motivele sunt altele.
In general o masina turbo e avantajata la drumuri libere, intinse, unde turbina intra in regim de lucru si masinat 'trage' calumea. Pe un drum foarte virajat, unde e nevoie de multe franari si retrogradari, un turbo e penalizat. La munte pe serpentine nu ii place la fel de mult ca pe autostrada (turbo lag, eventual combinat cu o thenica imperfecta de pilotaj care face sa coboare turatia unde masina e 'fleasca'). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 15:17 |