Duster sau mai bine alta masina, povesti, povestiri, pareri, ganduri
![]() ![]() ![]() |
Duster sau mai bine alta masina, povesti, povestiri, pareri, ganduri
Squirrel |
![]()
|
||
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.695 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(tavi_ro @ 12 Feb 2014, 17:33) Si eu am 250+ colegi, si o gramada de cunostinte, fini, veri, nasi, rude, etc. Probleme de la picat motorul in drum (fara bancuri, o cunostinta cu un golf, s-au rupt suportii de la motor, asa ca a cazut pur si simplu in drum), chiulase demolate la toyota, injectoare, pompe joasa, inalta, volante, casete directie, computer securitate la vw , rugina la dacia, si multe multe alte cazuri. In functie de noroc dar si de grija in exploatarea masinii te scoti de mai mult sau mai putini bani. Lantu ala rugineste cam la toate masinile actuale. Eu am peste 10.000 de colegi! Ei la randul lor au fini, veri, nasi, soacre, etc ... Cei care au masini straine nu au nici o problema. Cine are dacie, si acum injura ca nu isi mai cumpara. This post has been edited by IRONICK: 12 Feb 2014, 22:03 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tavi_ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 868 Joined: 11 September 05 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 12 Feb 2014, 22:00) Eu am peste 10.000 de colegi! Ei la randul lor au fini, veri, nasi, soacre, etc ... Cei care au masini straine nu au nici o problema. Cine are dacie, si acum injura ca nu isi mai cumpara. Sa iti fie de bine, impreuna cu cei 10k+ colegi si ce or mai fi. Din pacate nu reusesti sa ma convingi ca la masinile straine lantu e aurit si nu rugineste. Sa inteleg ca fostul passat din dotare era made in RO ? Mai bine ziceai "plimba lantu ca rugineste ursu".... This post has been edited by tavi_ro: 12 Feb 2014, 22:20 |
--------------------
Duster
Laureate 2012-1.6 16V, 4x4, GPL Tomasetto Stag4
Q-Box plus Logan Laureate 2005-1.4 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(tavi_ro @ 12 Feb 2014, 21:18) Sa iti fie de bine, impreuna cu cei 10k+ colegi si ce or mai fi. Din pacate nu reusesti sa ma convingi ca la masinile straine lantu e aurit si nu rugineste. Sa inteleg ca fostul passat din dotare era made in RO ? Mai bine ziceai "plimba lantu ca rugineste ursu".... Nu erai tu ala care se plangea de altii ca incearca sa te convinga? Eu nu am de ce sa conving pe nimeni de nimic. Cum sa zic, iti acorzi prea multa atentie daca te gandesti la asta. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dacian ms |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 18 April 13 ![]() |
Eu am o gramada de prieteni care sunt mecanici auto si mi-au spus ca nu au reparat niciodata un duster.
In schimb lucreaza peste program sa repare sh-uri nemtesti ale unor batrane care mergeau cu masina doar la biserica si la piata duminica si cu toate astea masinile de 3 ani aveau 120 000 km "reali"! |
--------------------
Dacia Duster 1.6 16V
Laureate
2012
- MS 11 FJS
|
|
Marius 77 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 30 September 12 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 12 Feb 2014, 18:22) Si eu am 4 verisori, 5 fini, 20 de amici si 10 cunostinte. Au masini japoneze si nemtesti, nu au avut nici o problema. In schimb am multi prieteni cu Dacia care au avut toti probleme. Mai plimbati ursul ala ca rugineste lantul. În sfârșit s-a elucidat motivul pentru care ești tot timpul bosumflat pe Dacia. Ai pretenția de la o mașină low-cost să se ridice la nivelul uneia din clasa lux. Tocmai ne-am lămurit toți de nivelul intelectual la care te afli. Nu-i nimic, mai joacă-te cu ursul de pluș, între timp te faci mare și îți vei da seama pe ce lume trăiești. QUOTE(IRONICK @ 12 Feb 2014, 22:00) Eu am peste 10.000 de colegi! Ei la randul lor au fini, veri, nasi, soacre, etc ... Ce e asta, compunerea pentru ora de limba română ? QUOTE(IRONICK @ 12 Feb 2014, 22:00) Cei care au masini straine nu au nici o problema. Cine are dacie, si acum injura ca nu isi mai cumpara. Exagerezi și generalizezi aiurea, ca de obicei. Credibilitatea ta e zero barat în acest moment. Expresia "mașini străine" denotă întradevăr o maturitate de netăgăduit, nu am mai auzit-o de vreo 20 de ani. Ți-am scris franc în mesajele anterioare cât de penibil ești. Ceilalți îți spun același lucru dar într-o manieră mai diplomată. Oricare dintre metode eșuează într-o minte îndoctrinată ca a ta. Te încăpățânezi că deții adevărul absolut, ai întotdeauna dreptate, ești un fel de D-zeu al forumului, atotștiutor și atotcuprinzător. Să lăsăm bufonul să își facă numărul în continuare, aștept "cu interes" noile dezvăluiri incendiare despre Dacia. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Prestige 1.6 16V
|
|
dacian ms |
![]()
|
In tara asta sunt oameni care pur si simplu nu suporta marca Dacia. Orice le-ai spune sau orice ar vedea sunt incremeniti in aceasta atitudine.
Pana la urma valoarea dusterului este demostrata prin succesul de care se bucura. |
--------------------
Dacia Duster 1.6 16V
Laureate
2012
- MS 11 FJS
|
|
tavi_ro |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 13 Feb 2014, 00:28) Nu erai tu ala care se plangea de altii ca incearca sa te convinga? Eu nu am de ce sa conving pe nimeni de nimic. Cum sa zic, iti acorzi prea multa atentie daca te gandesti la asta. Dacia "da clasa" in privinta fiabilitatii pe termen scurt la multe marci straine. Din acesta cauza acum am doua masini marca Dacia. Mai vedem ce o sa fie peste 10 ani. Loganul asa cum am mai zis are 8 ani si sunt super multumit de el. Nu acelas lucru pot sa zic si de fostul passat care a fost o catastrofa financiara. Faptul ca imi doresc mai mult confort si siguranta inclusiv in abordarea drumurilor off-road imi da dreptul sa "carcotesc" cat vreau la adresa dacia. Ca sunt unii care compara dusterul cu defenderu e treaba lor. Cand or sa rupa ambreiajul, volanta, amortizoare, etc or sa revina la realitate. Eu am dat exemple reale de masini cu probleme sau masini care au mers excelent in viata de toate zilele. Nici mie nu imi place in mod special dacia, mai ales ca francezii dicteaza in curtea lor, dar macar apreciez partile bune, in care fiabilitatea anumitor modele gen 1.4 Mpi, sau unele loganuri diesel depasesc cu mult noile modele din ograda concurentei. Nu ma prind cum e teaba cu acordarea atentiei....dar "nu-i bai". PS: eu ma plang de multe inclusiv de unele persoane "simandicoase". Referitor la asa zisa marca autohtona de masini....Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 !! Deci din Dacia a mai ramas doar un nume si o amintire.... This post has been edited by tavi_ro: 13 Feb 2014, 10:55 |
--------------------
Duster
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dacian ms |
![]()
|
tavi-ro, ma pregatesc de plecare spre Bran la IND 6 si, sincer, imi pare tare rau de problemele dintre tine si bosii de pe forumduster. Mi-ar fi placut sa ne intalnim si cu tine la Bran sa discutam fata in fata. Poate cu alta ocazie.
|
--------------------
Dacia Duster 1.6 16V
Laureate
2012
- MS 11 FJS
|
|
tavi_ro |
![]()
|
Distractie la maxim si sa puneti poze/filmari. O sa ma abtin sa mai comentez, ca iar se supara Dan pe mine. Pe undeva imi pare rau ca nu particip si eu sa va cunosc personal.
Noroiala la greu ![]() This post has been edited by tavi_ro: 13 Feb 2014, 17:08 |
--------------------
Duster
|
|
dacian ms |
![]()
|
Eu nu ma duc pentru neaparat pentru noroiala ci in special pentru a-i cunoaste pe unii colegi cu care am mai vb pe forum. Deoarece pana la urma Dan a avut dreptate cu sloganul lui "Dusterul uneste oameni". La inceput ne-am intalnit pentru masini acum am devenit prieteni.
In privinta off roadului eu m-am linistit deoarece mi-am dat seama ca nu o sa intru niciodata in locuri periculoase cu masina mea deoarece nu o consider o masina buna pentru competitii si aventuri extreme. In schimb folosit cu grija si cumpatare, dusterul e o masina minunata. Multumesc pentru urari si vom reveni cu imagini. |
--------------------
Dacia Duster 1.6 16V
Laureate
2012
- MS 11 FJS
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.569 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Prietene, nu-mi spune de lant ca sunt profesor aici. Nu e doar intinzatorul, in principiu e calitatea proasta a lantului. Acesta se intinde depasind sageata asigurata de intinzator.Cand se schimba se schimba kitul cu totul(intinzator, lant, surubele, la unele modele si capacul distributiei, etc). E mai complicat!
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 13 Feb 2014, 10:40) Nici io, mai ales nici macar pe mine. Toti stim ca proverbu cat dai atata face se cam aplica peste tot bineinteles cu marjele de rigoare. Prima masina o fost solenza cheala din primele loturi. Masina fun to drive dar avea o problema pe langa confortu lipsa: eram mai mult in service decat pe sosea cu ea. Bun nimic grav, dar mah ma innebunea, mereu picura apa pe undeva, mereu zdranganea ceva. Am dat-o la aproape 60.000 ... A doua masina o fost un Logan Laureate 1.6, la care am zis sa adaug putin confort si putere. Mah cu masina asta nu am avut nici o problema, chiar nu s-a stricat nimic la ea in 60.000 dar avea alte probleme (pe langa lipsa ABS care nu l-am putut cumpara si care cumva la Logan i se simtea lipsa mai mult ca la Solenza): eram mai mult in benzinarie decat pe sosea ... A treia masina, invatand cum sta treaba am luat Logan Ambition dCi "cu de toate". Pana la 85000 de km s-a stricat doar un senzor de la ABS si atata. Masina se simtea si se vedea ca e peste Laureate. Cu o clasa peste. Consum decent, dinamica buna, mici chestii care faceau diferenta (gen ventilatie locuri din spate, insonorizare mai buna, etc.), mi-a placut masina. Pana evitand pe unu de pe sens opus care mi-a iesit in fata si facand o manevra dreapta-stanga-dreapta, am ajuns cu masina in santu de pe marginea drumului. Poate daca aveam ESP era altceva dar ... pe atunci nu se exista la Dacia ... Dupa experientele astea toate, am consinderat ca mi-am facut datoria fata de tara, am avut deja 3 dacii, cu bune si cu rele. Am ramas in cadrul grupului dar am ocolit Reno din varii motive. Si pentru prima oara ma urc cu placere la volanu masinii personale... Pana la urma asta conteaza sa fim multumiti, dar fara sa ne mintim pe noi insine. This post has been edited by minny: 14 Feb 2014, 10:48 |
--------------------
------
------
------
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
pe ce nissan ai trecut?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
X trail ceva
![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Iszy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 17 April 10 From: Cluj ![]() |
Bine ca ai putut si ai avut de unde. Sa ai noroc de ea!
![]() |
--------------------
Dacia
DUSTER 1,5 DCi 110 HP 4 x 4
2012/Laureate ' Intilnirea - un inceput; a ramine impreuna - un avans; a conlucra - un succes ' (Henry Ford)
|
|
minny |
![]()
|
Multam. Nu e X-Trail, e fratele mai mic.
Si daca fratele lui geaman de la Dacia era lansat de la inceput asa cum arata acum in versiunea cu facelift erau mari sanse sa il cumpar. Singurul lucru care mi-a lipsit la Dacia in toata perioada cat am fost daciot a fost ca nu am putut avea pe masina (chiar si contracost) acele mici dotari care erau sub 10% din pretul masinii dar care ar fi putut face diferenta intre o masina oarecare si una de care sa te simti multumit. La Dacia mereu am simtit ca e cumva o masina de compromis. Uneori compromisul e asumat dar parca nu ai vrea sa si vezi asta de fiecare data cand te urci la volan. Cand m-am urcat in Duster si am vazut ca e identic cu Ambitios-ul meu cu tabla toata mototolita care statea in atelierul de langa showroom am fost putin dezamagit. Si cand am vazut si preturile m-a luat deprimarea cu totul si am renuntat sa il mai cumpar. Dar facelift-ul de Duster de acum il gasesc foarte potrivit. Cu toate astea daca as cumpara azi o Dacie nu ar fi Duster ci mai degraba Sandero Stepway. Imi place la nebunie masinuta, am probat-o si mi se pare foarte faina mai ales cu motorasul ala de 0.9, i se potriveste ca o manusa. Per general imi place cum a evoluat marca Dacia, doar ca din pacate si preturile au cam sarit.. |
--------------------
------
------
------
|
|
tavi_ro |
![]()
|
@minny sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de masinuta. Sa inteleg ca "fratele mai mic" e un Qashqai ? FL-ul de pe duster incepe sa se potrivesca si cu gusturile mele. Daca ar pune si ceva motoare cu consumuri mai decente in oras ar fi masina perfecta.
PS: Nu e cazul sa repetam ce consumuri minore are dusterul in oras, in clasa lui de SUV... comparativ cu ...si nici "vrajelile" producatorului referitor la acest aspect (poate cineva sa confirme pt. diesel 110Cp, 4x4, "Consum urban 5.7 (l/100km)", conform configuratorului de la dacia ?) . This post has been edited by tavi_ro: 16 Feb 2014, 19:51 |
--------------------
Duster
|
|
minny |
![]()
|
Da, e un Qashqai. Dar cine stie, putea fi un Duster daca aparea faceliftul mai devreme. Ce e drept insa ca 1.5 dCi de pe Duster nu m-a convins decat partial la drive-test, mai ales ca apoi m-am urcat intr-un Qashqai 2.0 dCi si am crezut ca decolez
![]() Stepway-ul mi s-a parut o alternativa interesanta atunci dar parea prea mic si mai ales mi s-a parut o idiotenie ca nu puteam alege cateva optiuni care pe celalalte Sandero-uri se puteau pune, marketing à la Dacia, sa nu incercam sa intelegem ce nu e de inteles. Dar acum privind in urma cred ca pentru 90% din traseele ce le fac era suficient. Daca e insa sa privim in curtea Dacia e o alta masina care m-a impresionat peste asteptari prin polivalenta ei si aspectul general OK: Dokker-ul! Masina aia mi se pare ca poate face orice si poate face bine. Are doar doua minusuri de la mine: 1) E cumva pozitionata prea mult in zona utilitarelor si nu e luata in calcul ca achizitie de masina personala 2) E facuta in Maroc ... |
--------------------
------
------
------
|
|
tavi_ro |
![]()
|
Mie unul imi place Qashqai-ul. Din pacate depaseste cu mult conceptiile mele despre investitii financiare in masini. Imi aduc aminte o intamplare de anul trecut in martie, cand veneam dintr-o plimbare de la Obarsia Lotrului spre Caciulata. Pe drum am vazut indicatorul spre statiunea Vidra. M-am uitat eu cam stramb la noroiele din cale dar am zis macar sa incerc. Bineinteles ca am facut dusterul "ca porcu" dar macar am avut satisfactia sa vad ruinele statiunii...La intoarcere, exact la intrarea pe respectivul drum, un domn intr-un Qashqai lucitor masura din priviri nivelul noroiului. A clatinat din cap cand m-a vazut si a continuat drumul spre Caciulata. La pretul respectivei masini cred ca si eu faceam la fel.
PS: .....Am uitat de blonda din dreapta, avea niste tocuri lungi..... This post has been edited by tavi_ro: 16 Feb 2014, 21:14 |
--------------------
Duster
|
|
minny |
![]()
|
Ha ha. Asa e, da. Si eu am cumparat doar FWD pentru ca mi-am asumat faptul ca masina nu va vedea niciodata altceva decat sosea si din cand in cand drumul comunal pana la tara. Pur si simplu m-ar durea sufletul (si buzunarele) sa dau atatia bani si apoi sa o duc prin toate noroaiele.
Despre accesoriu din dreapta nu zic nimic, masina nu pare un aspirator de gacici la prima vedere, dar uite ca daca asa sta treaba o sa mai lucrez la subiectul asta si va tin la curent ![]() Ca veni vorba de Nissan, si mai ales ca are legatura cu topicul, am vazut noul Qashqai ![]() This post has been edited by minny: 16 Feb 2014, 21:27 |
--------------------
------
------
------
|
|
IRONICK |
![]()
|
Oricum pe SUV-uri predomina FWD. Culmea.
Si eu care credeam ca l-ai luat pe ala nou .... This post has been edited by IRONICK: 16 Feb 2014, 21:41 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
iulian_1976 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 30 October 12 ![]() |
QUOTE(minny @ 16 Feb 2014, 21:32) i la 1.2 TCe nu se poate pune inca 4X4, in rest chiar nu mai ai ce ii zice. De ce nu se poate ?! ![]() ...sau nu se doreste ? Asta ar fi o explicatie mai plauzibila,nu detaliez. |
--------------------
Audi
A4
1.8i
|
|
tavi_ro |
![]()
|
1.2 TCe se va pune pe Duster odata cu trecerea la Euro6. "Cica" chestie de marketing (sau norme impuse de antipoluare).
Din pacate cu politica de buy-back de toata jena de la Dacia nu prea ma vad posesorul unei asemenea motorizari.. Iar ca sa vand dusterul cu doar 50% dupa 3 ani iar nu ma indur. This post has been edited by tavi_ro: 16 Feb 2014, 22:53 |
--------------------
Duster
|
|
minny |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 16 Feb 2014, 20:41) Masina o am de ceva vreme deja... Sincer si io spuneam altora nu de mult ca nu inteleg rostu sa iti iei SUV daca nu e 4x4. Dar se mai schimba lucrurile... De exemplu pana la 25 de ani nu am mancat veac masline si acum is mort dupa ele ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
tavi_ro |
![]()
|
Daca nu "bati campii" prin off-road nu prea vad sensul unui 4x4. Totusi nu strica la casa omului mai ales cand iesi din parcarea inzepezita. E drept ca la banii care ii dai pe el angajezi o armata de "lopatari" sa iti faca bec parcarea timp de 20 de ani. Eu unul am folosit abia 1% modul Auto/Lock.
Au fost si cateva momente in care chiar am avut nevoie de el, dar in conditiile in care m-am bagat singur "in gura lupului", mizand pe integrala. Care la Duster cam lasa de dorit in conditii de folosinta mai "in forta". Discutam zilele trecute cu un coleg care doreste sa isi cumpere Duster. Chiar era foarte incantat de el. Din pacate pana am ajuns la incrucisarea puntilor.....Se pare ca unele persoane inteleg foarte bine ce inseamna un 4x4. Si la ce vor sa il foloseasca. LE: dacian a meritat investitia ? Daca incrucisezi puntile dacia ofera un "trick" pentru a iesi din "necaz" ? This post has been edited by tavi_ro: 18 Feb 2014, 09:21 |
--------------------
Duster
|
|
tavi_ro |
![]()
|
Impresionant. Daniel C. meriti un premiu....pentru calitatile de dansator
![]() PS: Vezi ca mai ai ceva topicuri libere unde sa te lauzi. Ca ai cu ce !! Oricum recunosc cinstit ca a fost frumos ![]() 19 Feb 2014, 16:30 Hai ca mut "razboiul" aici ca nu e frumos sa dau cu poluarea. QUOTE(AR-18-MOS @ 19 Feb 2014, 16:07) Ce ma face sa cred? Ca aberezi cand zici ca ai ajuns la 6.200Rpm si inca mai merge! Turatia de 5.700 nu-mi spune nimic, eventual 5.750Rpm unde se atinge putere maxima... O sa iti raspund frumos si la obiect. Din cauza unui idiot care se credea zmeu pe sosea (multi au mai ajuns in zilele astea) am fost nevoit ca in depasire sa turez motorul la 6200. Tu zici ca eu aberez, eu zic ca e cazul sa mai studiezi tu un pic manualul de la duster. Stiam precis ca la 6500Rpm (adica rotatii pe minut) imi taie calculatorul de injectie alimentarea. Spre deosebire de multi altii eu stiu care sunt limitele masinii, si unde pot sa o duc fara sa o stric. Asa ca mai aveam 300Rpm (e bine asa?) pana sa raman fara motor. Si eventual sa devin vedeta la stiri ca tot se cauta. Iar aia cu "eventual" e complet gratuita...Ma gandeam ca 5700 reprezinta ....dar tu stii mai bine !!! Multumesc pentru "crez". Asa sunt unii dupa o varsta incolo incep sa "abereze" la greu. Fii si tu mai flexibil cu "bosorogii" ![]() PS: Daca te deranjeaza ceva te rog sa imi spui, sunt deschis la orice critici. This post has been edited by tavi_ro: 19 Feb 2014, 16:42 |
--------------------
Duster
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(minny @ 17 Feb 2014, 22:53) Masina o am de ceva vreme deja... Sincer si io spuneam altora nu de mult ca nu inteleg rostu sa iti iei SUV daca nu e 4x4. Dar se mai schimba lucrurile... De exemplu pana la 25 de ani nu am mancat veac masline si acum is mort dupa ele ![]() Păcat! Aveai opinii pertinente până acum. __________________________________ Poate se trezește vreunul din RTR să economisească o avere prin eliminarea unei planetare și diferențialului, că apar SUV-uri 4x1. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 15:21 |