DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

67 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Duster sau mai bine alta masina, povesti, povestiri, pareri, ganduri

Squirrel
post 31 May 2011, 11:24
Post #241

Captain of Black Pearl™…

Group: Members
From: partea mea: Drum bun!

Deși nu ar trebui…

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pavel diaconu
post 31 May 2011, 23:20
Post #242

Membru incepator

cei de la service la revizia de 15000 de km nu mi-au controlat burdufurile la planetare si asa am ajuns de am probleme mari cu o planetara pe dreapta fata la 17000 de km. Dupa un drum facut la Iasi la un viraj in dreapta si in panta am auzit un zgomot si m-am prezentat cu ea la service si 2 mecanici au mers in proba dupa care au ridicat-o pe rampa si au constatat ca burduful era iesit de sub colier pe o portiune de 1cm iar unul din mecanici cu o surubelnita a scos restul de burduf cu o mare usurinta .Au facut fotografii cu burduful scos de tot de ei le-au trimis la mioveni care se pare le-au si studiat si au dat verdictul motivand "CAUZELE EXTERNE" Cineva de pe net mi-a dat ideea sa sun la vocea clientului spunandu-mi nemultumirea si in 24 ore mi-a raspuns o doamna repetandu-mi de 3 ori cauzele externe si pl nu face ob.garantiei .maine la ora 9.00 sunt pr. la opc.Nu ma intrebati daca as mai cump. dusterul.M-am tapit asa-mi tr.

--------------------
dacia duster 2010 laureat diesel 110 cp - vn 03 edn
+
klaus
post 31 May 2011, 23:34
Post #243

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Daca musti din prima ce-ti zic aia si nu te lupti pentru dreptul tau la garantie, nu-i ameninti cu inselaciune intentionata ca au scos ei burduful inainte de a-l poza, ca montajul nu a fost corect in fabrica daca a putut sa iasa de sub colier, nu ai de ce sa te plangi.
Lipsa de combativitate si acceptul din prima a ceea ce spun cetatenii de la dacia/service are o singura consecinta: platesti din buzunar ceva ce e acoperit de garantia produsului si a viciului de fabricatie.
Poate nu ar fi rau sa fii mai barbat in relatia cu dacia, care nu e o domnisoara ingenua

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
IRONICK
post 1 Jun 2011, 09:15
Post #244

-

From: Romania

Cred ca el se asteapta sa fie tratat corect atunci cand se duce intr-un service Dacia, nu sa fie inselat. Si se mai mira ca le-au scazut vanzarile si intrarile in service ...

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
klaus
post 1 Jun 2011, 12:12
Post #245

步步

Sa nu amintesc de niste situatii de la pe la alte marci, sa nu acuzam dacia ca e singurul balaur, toti sunt la fel.
Doar ca unii au mai multi clienti, de unde si numarul mai mare de "abuzuri". Dar relativ, abuzuri pe numar de masini vandute, cred ca dacia sta mai bine decat altii care au procente mai mari la asa ceva

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
IRONICK
post 1 Jun 2011, 12:48
Post #246

-

Da ce treaba are el cu alte marci? Ca nu il incanta cu nimic daca afla ca la Skoda (exemplu aleator) este aceeasi situatie. Ii repara gratuit cei de Skoda masina? Nu, evident. Sau mergem pe principiul ca lasa bah ca si altii au probleme ...

This post has been edited by IRONICK: 1 Jun 2011, 12:49

--------------------
+
saddan
post 1 Jun 2011, 15:22
Post #247

..........

From: Cluj-Napoca

IRONICK de data aceasta observatia lui klaus este si obiectiva si la subiect.... dat fiind subiectul topicului, potentialul cumparator care citeste cate bube are duster-ul si nu mai vrea sa cumpere marfa made in RO, dorind sa isi ia alta masina e bine sa stie ca nici la ceilalti dealeri de alte marci de la noi din romanica lucrurile nu stau tocmai pe roze... Poate iti zambesc cu toti dintii si nu cu jumatate gura ca la dacia. Ca tot veni vorba de skoda imi reamintesc problema Skodei Fabia al carei motor a crapat in strainatate de nou, si reparatia a durat o vesnicie si mai bine.

In rest, cele bune si racoroase tuturor

This post has been edited by saddan: 1 Jun 2011, 16:04

--------------------
Dacia Logan Preferance/Duster Laureat 4X4 2005/2010 - cj yz msd/cj zy dsm
Nu Duster-ul e low-cost.... celelalte SUV-uri sunt exagerat de scumpe;)
+
klaus
post 1 Jun 2011, 15:36
Post #248

步步

radmasa.gif
Multumesc saddan ca mentionezi ca alte mesaje ale mele nu sunt obiective si la subiect.

--------------------
+
IRONICK
post 1 Jun 2011, 16:04
Post #249

-

QUOTE(saddan @ 1 Jun 2011, 15:22)
potentialul cumparator care citeste cate bube are duster-ul si nu mai vrea sa cumpere marfa made in RO, dorind sa isi ia alta masina e bine sa stie ca nici la ceilalti dealeri de alte marci de la noi din romanica lucrurile nu stau tocmai pe roze..
popa.gif Repet, daca stie ca se strica si Skoda, cine ii repara lui Dacia cand se strica sau are defecte de fabricatie?

--------------------
+
saddan
post 1 Jun 2011, 16:14
Post #250

..........

klaus e mai fidel si mai acurat postul editat?
IRONICK ca sa iti raspund punctual la intrebarea repetitiva: sfantul duh, sau sfantul petru.
Dar de ce trebuie sa citesc eu (sau alt cititor) ca nu stiu cui i s-a stricat masina taman in topicul Duster sau mai bine alta masina?! Exista topicuri dedicate prbleelor tehnice, sau daca nu exista se pot crea la sectiunea dedicata acestora, ca sa nu incurcam zeama de varza cu cartofii prajiti.

--------------------
+
IRONICK
post 1 Jun 2011, 16:28
Post #251

-

Evident, argumente ciuciu ...
Cine a adus in discutie alte marci?
Potentialul cumparator cum isi alege masina? Pune intrebari pe forum si asteapta raspuns ce masina i se potriveste.

--------------------
+
saddan
post 1 Jun 2011, 16:51
Post #252

..........

Hai ca vin si argumentele:
QUOTE(IRONICK @ 1 Jun 2011, 16:28)
Cine a adus in discutie alte marci?
"Ca nu il incanta cu nimic daca afla ca la Skoda (exemplu aleator) este aceeasi situatie."
Raspuns curect: IRONICK a adus in discutie exemplul aleator Skoda

Potentialul cumparator cum isi alege masina? Pune intrebari pe forum si asteapta raspuns ce masina i se potriveste.
Raspuns corect: Cumparatorul pentru a-si alege masina va urma urmatorii pasi:
1. Verifica bugetul familial disponibil pentru achizitia masinii.
2. Stabileste dotarile obligatorii eventual optionalele de pe viitoarea masina (musai sa aiba volan si 2 sau trei pedale)
3. Stabileste o lista de masini care se incadreaza in bugetul de la punctul 1 (maxim 10 molede/marci).
4. Face o analiza comparativa a masinilor stabilite la punctul 3.
5. Creaza o lista scurta (maxim 3 masini) din care urmeaza sa aleaga masina pe care o va achizitiona.
6. Merge la concesionarii marcilor de la punctul 5.
7. Pune intrebri incomode despre modelele respective, eventual face si cate un test drive.
8. Ia decizia finala referitor la masina pe care si-o va cumpara.
9. Bate palma cu concesionarul.
10. Plateste masina (partial sau integral) si se bucura cand este livrata.
..............................................................................................
..............................................................................................
111. Intra pe forumul dedicat marcii/modelului achizitionat si livrat (daciaclub.ro, hyundaiclub.ro, clubford.ro, etc.).
112. Citeste informatiile postate de membrii forumului respectiv.
113. Incepe sa aiba remuscari ca si-a cumparat masina respectiva.
114. Este convins ca a facut o alegere proasta cand si-a cumparat masina respectiva.
115. Isi vinde masina, evident in pierdere.
116. Cu banii primiti de la vanzarea masinii isi cumpara o bicicleta.
118. Traieste fericit pana la adanci batraneti.

*

Serios vorbind eu as urma primele 10 puncte din descrierea de mai sus... Pentru ca daca ar fi sa imi aleg masina dupa discutiile de pe forumurile dedicate (indiferent de marca, model sau culoare) nu as mai ajunge la nicio concluzie finala. Aici pe forum se balacareste dacia, pe forumul ford se balacareste fordul si concesionarii aferenti si asa mai departe.

--------------------
+
D-Ice
post 1 Jun 2011, 17:11
Post #253

Membru autentic

Maine pun si eu intrebari pe forumul Ferrari si aflu care model mi se potriveste. radmasa.gif . Cred ca deja e o moda sa aruncam cu noroi in masinile romanesti. Nu le doresc carcotasilor si ironicilor sa li se strice ceva al naibii de scump la masinile lor Made by a German/Czech Company, ca si alea tot din fier sunt facute, si apoi sa ii aud cum canta: Of viata mea!...
Daca ar fi sa-ti alegi masina dupa 118 criterii, ai avea doua optiuni: ori consumi benzina si iesi la pensie pana gasesti masina (si femeia perfecta smile.gif ), ori ajungi la balamuc. Fiecare isi cumpara masina pe care si-o permite, si trebuie sa fie multumit daca gaseste tipul de masina in banii pe care ii are. Vrei SUV? Ai urmatoarele variante: Duster la bani de VW Polo; sau Cayenne la ceva mai multi bani. Daca ai ales Duster, trebuie sa te impaci cu ideea de SUV low cost. Vrei conditii de Cayenne? Fii in stare sa faci bani sa cumperi unul. Si cu bani putini si sa stai in fata, nu se poate.
Daca esti fraier si pui botul la vrajeala celor din service (si a lui pitzi de la VC Dacia) e vina ta. De banii tai ai DOAR tu grija, nimeni altul.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
pavel diaconu
post 1 Jun 2011, 23:12
Post #254

Membru incepator

am montat pe duster kitul de protectie aripi fata spate la 900 lei si la nici 2000 km si patru spalari la aripa stanga fata s-a desprins si se mai desprinde uitati-va la alte marci ca trec zeci de ani iese rugina pri tabla si ele nu se desprind La noi merge si ne-am obisnuit cu vorba "las-o Ba ca merge-asa.Nu credeti ca e bine sa alegeti duster ?Sau nu-i acesta subiectul pe marginea caruia se discuta DUST SAU ALTCEVA ?

--------------------
dacia duster 2010 laureat diesel 110 cp - vn 03 edn
+
cristic1982
post 2 Jun 2011, 09:46
Post #255

Membru autentic

From: Pitești

Dar pentru kit-ul acela nu ai garantie de montaj? Ce legatura are un kit montat after-market (care in plus nu este produs de producatorul masinii) cu calitatile unei masini?
Daca tot vorbesti de aceste protectii, de ce nu vorbesti de cele care sunt montate in fabricatie pe Sandero Stepway? Care, ghici, nu cad huh.gif
Din intamplare, am la munca un Duster pe care a fost montat acel kit si dupa un an de utilizare (inclusiv spalare) nu s-a desprins deloc, ce concluzie pot trage de aici?
Hai sa nu aruncam cu noroi acolo unde nu e cazul.
Cand spui motivele pentru care alegi o marca sau alta nu vorbesti de mecanicii atomici, care se gasesc prin service-uri si care de cele mai multe ori fac marca de ras (valabil pentru aproape toate marcile existente pe piata din Romania), ci despre calitatile si defectele masinii...

Multumesc pentru intelegere.

This post has been edited by cristic1982: 2 Jun 2011, 09:52

--------------------
Dacia Duster 2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
+
D-Ice
post 2 Jun 2011, 15:27
Post #256

Membru autentic

@paul diaconu. De curiozitate la ce ti-au trebuit plasticele alea? Mi se par o tiganie fara folos, alea prinse din fabrica nu se desprind. Si daca prin absurd da prind garantia masinii.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
Squirrel
post 2 Jun 2011, 17:50
Post #257

Captain of Black Pearl™…

„Țigănia fără folos” are echivalent și în gama Logan…acolo protejau aripile de coroziune…La Duster ar fi necesare cu atât mai mult…mersul prin nisip ud face vopseaua foarte fericită!

--------------------
+
D-Ice
post 2 Jun 2011, 18:15
Post #258

Membru autentic

La Logan protejeaza aripile pentru ca erau aproape de circumferinta rotii si roata arunca tot ce prindea pe ele (eroare de design). Dusterul le are mai evazate si mai departate. Eu nu vad utilitatea plasticaraiei aftermarket pe o masina noua, e depozit de praf si noroi si reteta sigura pentru coroziune pe zona respectiva, dar fiecare cu placerea lui. Ca daca te rezemi cu aripa de un copac sau mal de pamant in offroad, zboara plasticul de pe aripa cu tabla cu tot.

This post has been edited by D-Ice: 2 Jun 2011, 18:17

--------------------
. . .
+
P-A-C-O
post 4 Jun 2011, 08:46
Post #259

What you see is what you get!

QUOTE(pavel diaconu @ 30 May 2011, 16:17)
AM duster 110 cp diesel laureat ,la 15000 am facut revizia si la 17000 m-a lasat planetara dr fata si nu stiu daca pana la urma o pot schimba in garantie.DE acum se pot cere parerile obiective ale posesorilor de duster.Am multe nemultumiri.

asta nu e planetara care a fost data afara din uzina (pentru a face loc benzilor de fabricare a celor doua motoare turbo) si acum se fabrica pe la un furnizor Dacia la Sibiu? unsure.gif

QUOTE(pavel diaconu @ 1 Jun 2011, 23:12)
am montat pe duster kitul de protectie aripi fata spate la 900 lei si la nici 2000 km si patru spalari la aripa stanga fata s-a desprins si se mai desprinde

ai respectat procedura de aplicare a acestora?...sau ai dat cu maneca pe aripa si le-ai lipit direct, le-ai dezlipit ca nu erau bine apoi le-ai lipit dinou, etc. ?

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
Sir Andrew
post 23 Jun 2011, 00:02
Post #260

Membru autentic

From: Galati

Cochetand cu ideea achizitionarii unui autoturism nou de cca 6 luni, azi am facut un drive test cu Duster. Alegerile sunt urmatoarele: 1. Duster sau 2. o compacta, berlina (orice marca). Banii sa fie aceeasi pt achizitie.
Mi-a placut Dusterul. Testul s-a facut pe un 4x2 dci de 85 cp. Se misca binisor, i-am dat si 130 si nu e chiar asa zgomotoasa. Am trecut peste linii de tren, tramvai in oras si toate denivelarile din asfalt pe care le stiam. 90% nu le-am simtit. Amortizeaza bine haurile romanesti din asfalt. Per total e decent. Varianta care o vreau eu ajunge la 14.800 4x4 1.6. Am zis ok mai testez piata.

La 10 min eram intr-un Seat Leon 1.4 TSI 125cp. Pretul 15.700 euro. Din pret scazi cei 2700 rabla deci ajungem la 13.000. Trebuie sa ma grabesc pt ca are un discount de aprox 2000 euro deoarece e fabricata in decembrie 2010.

Dupa o ora eram intr-un Lancer 1.6 117 cp. Scazand tichetele pretul de achizitie era la 12.000 euro.

Concluzie: nu mai vreau Duster. Iarna o fac in Logan si restul in orice altceva.

This post has been edited by Sir Andrew: 23 Jun 2011, 00:06

--------------------
Dacia Logan 2011/Prestige/1,6 16v
+
tag21
post 23 Jun 2011, 11:53
Post #261

Membru

QUOTE(Sir Andrew @ 23 Jun 2011, 00:02)
..............................................................................
Concluzie: nu mai vreau Duster. Iarna o fac in Logan si restul in orice altceva.
*

Interesanta concluzia ta ! smile.gif ... deci Loganul se descurca bine iarna ?

[o intrebare serioasa, nu e la misto]

--------------------
Toyota Corolla D4D Excellence
Dacia Duster (again) Duster 1.6 16v 4x4 ... made in "Sparta" :))
+
IRONICK
post 23 Jun 2011, 11:59
Post #262

-

Orice masina 4x2 se descurca bine iarna.

--------------------
+
asgard1955
post 23 Jun 2011, 13:40
Post #263

membru

From: BH

Probabil de 6 luni se gandeste sa achizitioneze nu 6 luni vechimea autoturismului.

--------------------
Dacia Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre 2011
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
Squirrel
post 23 Jun 2011, 15:10
Post #264

Captain of Black Pearl™…

Dacă ăsta e rezultatul cugetării după șase luni…

This post has been edited by Squirrel: 23 Jun 2011, 15:23

--------------------
+
asgard1955
post 23 Jun 2011, 15:32
Post #265

membru

feco4444 = arson ???

--------------------
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
tag21
post 23 Jun 2011, 17:57
Post #266

Membru

QUOTE(IRONICK @ 23 Jun 2011, 11:59)
Orice masina 4x2 se descurca bine iarna.
*

---------------------
Oare ?! huh.gif .... ar fi bine sa fie asa ... e drept ca la a mea din semnatura nici nu m-am chinuit sa-i schimb anvelopele all seasons cu unele de iarna, dar tot nu as avea mare incredere in ea chiar cu anvelope adecvate. Oricum garda la sol este destul de mica ....

posibil ca un Logan sa se descurce mai bine smile.gif

--------------------
Toyota Corolla D4D Excellence
Dacia Duster (again) Duster 1.6 16v 4x4 ... made in "Sparta" :))
+
Sir Andrew
post 23 Jun 2011, 21:34
Post #267

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(tag21 @ 23 Jun 2011, 17:57)
---------------------
Oare ?!   huh.gif .... ar fi bine sa fie asa ... e drept ca la a  mea din semnatura nici nu m-am chinuit sa-i schimb anvelopele all seasons cu unele de iarna, dar tot nu as avea mare incredere in ea chiar cu anvelope adecvate.  Oricum garda la sol este destul de mica ....

posibil ca un Logan sa se descurce mai bine  smile.gif
*

Ohohooo si ce se descurca. Problema la multi este ca le e frica sa se deplaseze pe zapada deoarece risca sa si le loveasca. Ceea ce e si adevarat. Eu iarna merg numai cu Solenza. Toate 4 rotile sunt echipate cu anvelope de iarna. Imi aduc aminte de iarna din 2009 spre 2010 cum eram singur in parcare la servici. La o panta am trecut pe langa un Opel care se chinuia sa urce. Sincer, ma simteam si ma simt bine in Solenza. O sa imi para rau de ea pt ca in curand o sa o dau.

This post has been edited by Sir Andrew: 23 Jun 2011, 21:38

--------------------
Dacia Logan 2011/Prestige/1,6 16v
+
jay333
post 23 Jun 2011, 22:40
Post #268

Membru autentic

Si eu eram cam singur pe aici. biggrin.gif

This post has been edited by jay333: 23 Jun 2011, 22:40

--------------------
. . .
+
nicolaem
post 24 Jun 2011, 13:27
Post #269

Membru incepator

QUOTE(Sir Andrew @ 23 Jun 2011, 02:02)
*

Si morala care este ? Sa inteleg ca Dusterul este OK daca nu il compari cu alte masini ?
Niste detalii ar fi binevenite.

Si eu consider ca se compara mere cu pere. Este evervant acest mod de a arunca o pastila iar apoi a lasa forumistii sa-si bata capul dezbatand ce ai vrut tu sa zici !

--------------------
Dacia DSN Confort - B-...
+
asgard1955
post 24 Jun 2011, 18:06
Post #270

membru

Mie mi sa pus pata pe duster inca de cand au aparut primele poze "spion", am fost la drive test cand sa lansat iar cand a fost posibil l-am cumparat fara sa mai fac drive test cu alte masini ce se incadreaza in aceeasi categorie de pret. Am fost recent la o mica expozitie de masini in Oradea si de curiozitate am urcat intr-un panda 4x4 care pe langa ca e mic si la plastice sta mai prost ca duster, am mai urcat in fluence si in ford focus. E adevarat co fordul si renaultul aveau alte plastice alte finisaje si alte dotari dar nu sunt lucruri de care nu te poti lipsi, iar in momentul in care te-ai obisnuit cu ele devin banale. Degeaba ai plastice daca acele masini nu vor putea merge si filtra soselele noastre proaste si pline de gropi cum o face dusterul. Daca traiam in alta tara cu alte sosele sigur nu luam duster dar asa consider ca a fost cea mai buna alegere.

--------------------
+
67 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 17:04
Forum Renault