Logan DIESEL, aspecte comerciale...
![]() ![]() ![]() |
Logan DIESEL, aspecte comerciale...
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|||
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ok deci manualul de utilizare primit odata cu masina (editia iulie 2005) este manualul pentru 1.4 , 1.6 si 1.5 dCi .
Hai sa vedem ce ne zice despre diesel : Motorul se numeste K9K Turbo si are 1461cmc. Masa fara sarcina in mers (totala) 1065 kg Masa maxima admisa in sarcina 1600 kg RODAJ 1.5 dCi : Pana la 1500 km nu depasiti 2500rpm . Dupa acest kilometraj puteti sa circulati cu viteza mai mare , dar numai dupa 6000km veti putea obtine performantele prescrise. La 1.4/1.6 e 3000km , nu 6000km ; deci cam nasol! Pe perioada de rodaj , nu accelerati puternic cat timp motorul este rece , nu folositi motorul la turatii ridicate. Particularitati versiuni diesel : Motoarele diesel au un echipament de injectie care nu permite nici o depasire a turatiei motorului oricare ar fi viteza angajata. - aveti grija sa nu lasati niciodata sa scada prea mult nivelul de motorina din rezervor pentru a evita condensarea vaporilor de apa , care se pot acumula pe fundul rezervorului. Bafta This post has been edited by AND: 22 Jul 2005, 17:53 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Exiasta niste zvonuri mici si discrete ca motorul diesel se comporta chiar bine pe logan...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Cutia e aceeasi de pe benzinare?
|
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
DragosG |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 10 June 03 ![]() |
Pentru ca postul "Logan Diesel" a fost inchis, am vrut sa transmit totusi informatia ca au aparut masinile la Academia Dacia. Motorul este de 65CP si nu vor exista variante cu ABS. Mai multe informatii se pot obtine de la fata locului"
Din cate am vazut eu modelul expus cu acest motor mult asteptat este Preferance (!!!), care bineinteles nu are aer conditionat... |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008, 1.6 Tekna DragosG Logan Ambition Bucuresti
|
|
BAB |
![]()
|
![]() GUERRIER MARIN DE VAILLANT Group: Members Posts: 383 Joined: 13 June 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(AND @ 22 Jul 2005, 17:52) - aveti grija sa nu lasati niciodata sa scada prea mult nivelul de motorina din rezervor pentru a evita condensarea vaporilor de apa , care se pot acumula pe fundul rezervorului. Asa scrie in manualul de utilizare? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() He, he... ce ti-e si cu vaporii astia, sunt mai densi decat motorina si stau pe fundul rezervorului.... |
--------------------
Dacia
Logan
1,6MPI Laureate
- CT 06 BAB "NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre." |
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
CE E ACADEMIA DACIA ?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
E institutia de scolarizare si perfectionare a cadrelor de nadejde din sistemul DACIA... adica a lucratorilor Dacia, a angajatilor delerilor si a clor din service-urile Dacia...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AL @ 26 Jul 2005, 14:22) ... si a clor din service-urile Dacia... OT pe cuvant ca citisem la repezeala clovnilor din service-urile Dacia... si ce bine se potrivea... edit: asta e locul unde au adus prima data Loganurile vara trecuta, si era pelerinaj acolo ca la Mecca. E in curte la Metav, o firma aflata pe o straduta aflata pe dreapta de cum cobori podul de pe Vacarescu catre Baneasa. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
QUOTE(ASW @ 22 Jul 2005, 22:57) He, he... ce ti-e si cu vaporii astia, sunt mai densi decat motorina si stau pe fundul rezervorului.... ba mie explicatia lor mi se pare destul de corecta. condenseaza APA daca nu mai e MOTORINA. nu au zis nicaieri ca e deja sub forma de VAPORI. si da, APA e mai densa decat MOTORINA, deci sta pe fund. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
AM si eu o informatie cum ca unul dintre maharii de la Dacia din Floreasca au primit cate una diesel si ca ar fi ok, nu puturoase masinile... Klaus, ceva info mai indeaproape? Cica am mai auzit ca si pe la dealeri ar fi rasarit cate una...
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
Anakin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti/Vitan ![]() |
Este una bucata in posesia celor de la Floreasca(am un amic care lucreaza acolo).In ~2 luni or sa fie comercializate. |
--------------------
Dacia
Logan cameleon
- B 51 ATO Forta sa fie cu voi
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Si eu cred ca la blocarea injectiei se referea, ca altfel nu vad cum ar putea limita turatia motorului, mai ales cu cutie manuala.
A facut cineva din voi vreun drive test cu Dacia dci? |
-------------------- |
|
DragosG |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 10 June 03 ![]() |
Logan Diesel la 8.800 euro
Dacia Logan echipata cu motor Diesel de 1,5 litri si 65 CP va fi lansata in toamna, dupa urmatorul program: - 20 - 24 septembrie: operatiunea Porti deschise, adica noul model va putea fi vazut la dealerii Dacia - 29 septembrie: prezentare la Salonul Auto Bucuresti. - 1 octombrie: incepe comercializarea efectiva Dacia Logan Diesel, cu echipare maxima, va costa 8.800 euro. Pitesti on line, Elena Iagar, 04 aug 2005 |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008, 1.6 Tekna DragosG Logan Ambition Bucuresti
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Confirm si eu stirea de mai sus.... din 20 septembrie o sa putem incerca/testa loganul cu motor diesel.
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
CristiM30 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 July 05 ![]() |
Neata,
Asta este o veste buna. Totusi ce inseamna echipare maxima? Ambition? Au existat tot felul de zvonuri cum ca nu va exista o versiune cu ABS. |
--------------------
Peugeot
405
- B-12-UTZ
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.741 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Sa intelegem ca va fi o singura echipare la 8800 Euro ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Antoniu Dragan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Vorbea cineva de puturosenie.
Logan Diesel are motor cu injectie directa, care nu se compara cu batranelul de pe Solenza Nu va fi benzina, dar nici camion. |
-------------------- |
|
goos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 October 04 ![]() |
Se pare ca deocamdata nu va exista versiunea Ambition cu motor diesel.
Deci pretul de 8.800 euro e pentru versiunea Laureate 1,5 dci. Mi se pare cam mare pretul fata de motoarele pe benzina, cred ca nu merita decat daca faci peste 10.000 km pe an, ceea ce nu e cazul meu. |
-------------------- |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(goos @ 5 Aug 2005, 09:57) Amortizarea se face in mai mult de 1 an. S-a mai discutat pe tema asta. Cred ca astea or sa fie preturile: AMBIANCE > 7200 EURO PREFERANCE > 8000 EURO LAUREATE > 8800 EURO This post has been edited by ironickSQUAD: 5 Aug 2005, 16:55 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Deci daca ar fi sa urmam linia preturilor un Ambition ar costa cam 9670 euro. Hmm... deja suna a Clio.
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
CristiM30 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 July 05 ![]() |
Adica 9470 euro ai vrut sa zici ....
|
--------------------
Peugeot
405
- B-12-UTZ
|
|
FlorinF |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 31 January 05 ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 5 Aug 2005, 16:49) Deci daca ar fi sa urmam linia preturilor un Ambition ar costa cam 9670 euro. Hmm... deja suna a Clio. Nu credeti ca francezii vor sa recupereze pe seama loganului deprecierea severa a monedei euro. Personal cred ca pretul este prea mare pentru cei care fac 9-10 mii de km anual, acestia fiind aproximativ 80% dintre cumparatori. In plus calitatea motorinei de la noi poate da mari batai de cap posesorilor de masini cu motoare diesel la care se adauga si reviziile mai scumpe. Personal am vazut o gramada de Clio in service-urile PRISMA din Braila cu pompa de motorina busita ... in concluzie, desi am asteptat special aceasta motorizare, am dubii ca este varianta cea mai buna pe termen scurt si mediu. Personal consider ca nu vom mai tine o masina 10 ani cum faceau parintii nostri ci vom dori sa le schimbam dupa 3-4 ani. Asadar daca nu faceti km buni cu masina mai ganditi-va.... Numai bine. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat
- GL74DEA
|
|
IRONICK |
![]()
|
Diferenta prea mare intre motorizarea benzina si motorina este prea mare hmmm 1300 Euro. Nu stiu ce ma face sa cred ca in afara de motor au adaugat mai multe la masina in afara de cele necesare. . . ramforsari, ambreiaj, rapoarte cutie, . . . . si nici nu cred ca va mai avea computer de bord cu consum instantaneu ... asta pentru cei ....
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai la cat consuma 1.5 dci-ul ala nici nu prea mai ai nevoie de computer de bord care sa-ti arate consumul. Cred eu...
|
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
mephistone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
De unde se stie ca 8800e nu va fi Ambition diesel si va fi Laureate Diesel,eu cred ca modelul de varf e 8800e si ca diferenta intre benzina si diesel va fi de 600e, vad ca la clio symbol diferenta e de 1051e intre 1.4benzina si 1.5dci,de ce am crede e la Logan diferenta e mai mare si nu mai mica.
[aici va rog sa discutati strict despre comercializarea Loganului diesel... fara comparatii benzina vs. diesel vs. GPL] |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
- cameleon don't worry,be happy,feel good
|
|
Gabi |
![]()
|
![]() Preacuvincios moderator Group: Members Posts: 591 Joined: 25 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Pana una alta acum tot ce putem spune sunt simple supozitii si pareri. Sa asteptam sa vedem masinile si apoi sa discutam.
Motorul de 65cp de 1.5 dci este un motor bun, parere personala. Avand in vedere ca a fost atata timp pe clio si clio symbol inseamna ca a fost un motor bun si fiabil in timp. Trage-ti un ochi pe forumul de la reno sa vedeti ca nu prea mai exista posesori de 1.5dci nemultumiti. Nu mai faceti comparatie intre motaorele diesel si cele pe benzina. Fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Concluzie: asteptati sa vedem ce va iesi si dupa aia sa discutam |
--------------------
Renault
Megane 2 bicorp
2004 - 1.5 dci Conf Exp
- XXXXXXX
|
|
Tutzigureanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 3 August 05 ![]() |
E un motor foarte bun, dar e slab ca putere.
Sa tinem cont ca o Dacie 1310 are 62. Am circulat si eu cu un Clio cu motor deasta si peste 100 km /h agomotul devine deranjant. Sa nu mai zic ca nu trece de 145. La Logan tinand seama de izolarea fonica inferioara Clio-ului, zgomotul cred ca va fi insuportabil. Acuma nu trebuie ca economia(sa nu zic agarcenia) as treaca inaintea confortului....parerea mea |
--------------------
Dacia Break '96
Seat Izbiza '88
- cenzurat Vine valu' imi i-a calu'...imi i-a Dacia din cotetz....
|
|
Bengi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 July 05 ![]() |
Zilele trecute, circuland prin centrul Pitestiului, am intalnit un logan 1.5dci in probe parcat, cu soferul inauntru. Am tras pe dreapta si m-am apropiat pt a avea o discutie cu soferul. Omul a fost cooperant, chiar daca nu parea un as in materie de masini. Mi-a spus ca la demaraj masina i se pare destul de puturoasa, dar la drum se duce destul de bine. Consumul e in jur de 6l/100km in conditiile in care ei o "omorau" mai mult cu a1a si a2a in poligon. Am intalnit una si pe autostrada si mergea cu 140-150km/h. Eu astept lansarea ei de cateva luni, dar cunoscand mai multe despre nenumaratele probleme ale loganului de pana acum, cred ca ma voi indrepta spre altceva, chiar daca asta inseamna ceva bani in plus. Atasez o poza cu dci-ul intalnit la intrarea pe autostrada pitesti-bucuresti. Observati banda neagra din dreptul emblemei motorizarii. Toate dci-urile care circula prin pitesti au aceasta banda.
Attached thumbnail(s) Image007.jpg ( Size: 38.53k ) Number of downloads: 1056 |
--------------------
Ford
Mondeo
- AG-77-CST
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bengi, ne poti da niste detalii? Masina avea jante de tabla sau aliaj?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 21:57 |