DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> As vrea sa-mi cumpar Logan, dar m-au speriat zvonurile

chichi
post 5 Aug 2009, 07:14
Post #1

Membru

Group: Members
From: Braila

Salut!

As vrea ca in cateva luni sa-mi dau actuala masina la Remat la programul RABLA si sa-mi iau un Logan 1,4 Laureate...

Am auzit insa o gramada de zvonuri care m-au cam speriat si nu mai sunt chiar atat de sigur ca-mi voi achizitiona Logan. Mai exact am auzit ca cineva a avut un eveniment nefericit si i-a cazut motorul (nu era prins bine pe sasiu - sasiu defect) la foarte putin timp de la cumpararea masinii. S-a dus cu ea la garantie si cei de la APAN Braila, i-au schimbat sasiul si l-au pus pe cel defect pe un alt Logan nou, ca sa se mai tapeasca inca un fraier cu ea, ceea ce mi se pare o practica urata si periculoasa. Mie nu-mi convine sa ma imprumut la banca de o gramada de bani, ca sa iau o bomba din asta de masina, care sa-mi faca surprize mai urate si mai surprinzatoare decat batrana mea Dacie 1310.

Voi ce stiti, ati mai auzit de cazuri asemanatoare?... Ce e de facut in situatia asta, pentru a minimaliza riscul de a lua o teapa similara?...

Eventual sa optezi pentru o alta marca de masina, cu un service mai serios?....

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sonykel
post 5 Aug 2009, 07:23
Post #2

Actualmente Ing.

From: Constanta

adul pala de a schimbat sasiu la logan , adul aici pe forum... wub.gif
zvonuri zvonuri , si eu cand miam luat la moda era scandalu ala ca la logan se rupe roata si cazi in sant cu ea radmasa.gif

This post has been edited by sonykel: 5 Aug 2009, 07:24

--------------------
DACIA Logan MCV 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine - CT-87-SNK
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
adiya
post 5 Aug 2009, 07:27
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Sa-nteleg ca Dacia a livrat o masina noua fara cadru motor si APAN Braila i l-a montat pe cel cu probleme ha?
Mai citeste odata porcaria aia de post si in speranta ca mai ai o urma de decenta apasa butonul "EDIT".

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
sonykel
post 5 Aug 2009, 07:31
Post #4

Actualmente Ing.

daca omu e putin mai atehnic si nu stie diferenta dintre cadru motor si sasiu nu trebuie sa-i facem posturile , porcarii... laugh.gif

--------------------
+
driverx
post 5 Aug 2009, 07:32
Post #5

--- Membru cu ralanti ---

Of of basmele astea urbane.....

Este foarte posibil ca in urma evenimentului nefericit sa ii fi cazut motorul DAR PUTIN probabil din cauza unui...sasiu defect. 1 la mana, masina nu are sasiu, doi la mana, daca unii zic la lonjeroane sasiu atunci am inca o veste proasta, motorul + cutia nu se tin doar de lonjeroane.

Da-ti o palma, lasa basemele urbane si mergi sa comanzi un Laureate. Da' 1.6. Nu ca ai fi racer. Da' cumpara 1.6.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
ergo
post 5 Aug 2009, 07:37
Post #6

Membru

'neata si succes in planul de cumparare a unei masini noi !
Acum, la obiect, iti acord prezumtia de nevinovatie.
Ce povestesti tu acolo, mi se pare SF, fara suparare. Inteleg sa mai schimbe o bujie de la o masina la alta, sau un stergator, dar sasiul ?! I-a cazut motorul ?! Hai ca o dam in anecdote...
Nimic nu este mai aiurea decat sa spui: "am auzit eu ca...". Oameni buni, pana nu vedeti cu ochii vostri sau nu aveti date concrete, lasati zvonistica !
Vezi si tu prin cunostinte vreunul cu Logan si roaga-l sa ti-l dea o tura.
Ca posesor de Logan de 3 ani incoace, cu mana pe inima iti spun ca urmatoarea masina va fi tot Logan sau Sandero. De ce, foarte simplu, n-a cerut decat benzina si ulei+filtre.
Probleme in 3 ani: sonda marsarier schimbata pe garantie (asta este intr-adevar o "problema" a Loganului, in sensul in care cred ca 90% din posesori au schimbat sonda) si bascula dreapta (joc in pivot), tot pe garantie, cu o mare "contributie" a mea, dat fiind ce drumuri a vazut saraca masina.
Ia si citeste sectiunea "probleme tehnice". O sa vezi numai "maruntisuri", nimic de genul povestit de tine.
Una peste alta, pentru mine cel putin (venituri medii) a reprezentat alegerea ideala, desi as fi putut cu ceva efort sa iau altceva. Masinuta nu m-a dezamagit niciodata !
Nu mai zic de costurile de intretinere, care sunt mici, si daca iei piese de unde trebuie (in niciun caz din service), costul se reduce si mai mult !
PS: nu mai da atentie zvonurilor despre consum, complet nereale, avansate de diversi si ia-ti 1,6 (scuze posesorilor de 1,4, nu vreau sa spun ca ar fi vreo problema cu 1,4, doar ca diferenta de CP conteaza).
Bafta !

--------------------
Dacia Duster 1,5 DCI 4x4 2020 - B32MNZ
+
bygy007
post 5 Aug 2009, 08:24
Post #7

Membru autentic

From: BUCURESTI

si eu iti recomand 1,6 inainte sa ma hotarasc am studiat posturile de la problelele tehnice si m-am hotarit la masina din semnatura (si aici ma refer la motorizare si combustibil) si eu voiam un astra clasic disel dar era prea scump pentru mine la acea perioada cu dotarile pe care le voiam asa ca am ales loganul pina in 20 lei pe 100Km in oras (11,5-12,5 la 1,6 lei real)
succes in alegere

This post has been edited by bygy007: 5 Aug 2009, 08:25

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Victoras2001
post 5 Aug 2009, 08:28
Post #8

Membru autentic

Daca totusi te hotarasti sa-ti iei logan, ia unul de 1,6l. In niciun caz nu lua de 1,4l. N-o sa-ti vina sa crezi cat de mare e diferenta.

Desi la cate stii despre o masina, tare m-as mira sa nu-l faci praf in 6 luni, apoi sa spui la toata lumea cat de prost e loganul.

This post has been edited by Victoras2001: 5 Aug 2009, 08:30

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
argon
post 5 Aug 2009, 08:47
Post #9

Mesaj semiautomat

intai spune suma maxima disponibila.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
bogdan_t
post 5 Aug 2009, 12:09
Post #10

Membru incepator

From: Radauti, Suceava

salut,

nu-s eu expert in masini insa, dupa ce mi-am cumparat loganul, am invatat sa-l folosesc. cartea masinii, forumurile, etc.

acu, dupa 4 ani si mai bine de 70.000km, pot spune cu mana pe inima ca sunt multumit de masina. urmatoarea va fi tot logan.

singurul aspect care nu se va mai pastra va fi motorul. voi alege sau 1.6 16v sau 1.5dci 85 pentru cuplul ala minunat de diesel.

in rest de masina numai de bine.

bafta!

--------------------
Dacia Logan 2011, Prestige 1.6 16v - SV-37-TOM
+
nairam
post 5 Aug 2009, 13:02
Post #11

Posesor de bebelus...

Ia domne loganu... Da daca poti ia cu motor de 1.6 (ca sa nu spun 1.6 16v)... Cu ala de 1.4 am mers si eu si este cam puturos .... trebuie "sa te dai" un pic la el... adica sa mergi un pic mai turat ca sa ai forta... Si neaparat cu A/C.. Ca se anunta veri caniculare ...
In rest nu mai "pune botu" la zvonuri si neajunsuri. E o masina destul de fiabila. Si ca sa parafrazez pe alti "Se merita".....

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
chichi
post 5 Aug 2009, 20:24
Post #12

Membru

From: Braila

Observ din pacate ca pe forumul asta sunt o gramada de frustati si de ciudati, care au reactii care mai de care mai nepotrivite... Fratilor, aveti o problema!

si eu cand miam luat la moda era scandalu ala ca la logan se rupe roata si cazi in sant cu ea

Eu nu am insinuat ca LOGAN-ul este o masina proasta (desi ar putea fi, de ce nu?) ci ca in anumite puncte de distributie a masinii, poti intalni oameni care sa-ti traga tepe si sa-ti monteze pe o masina noua, piese uzate... Este o practica utilizata des in trecut de catre mecanicii din service-uri. Nu are piesa respectiva pe stoc, atunci ia de pe una noua, pentru ca ar dura prea mult pana sa obtina o alta noua, etc... Iar o spaga bine plasta din partea posesorului de Logan tepuit, pentru o rezolvare mai rapida a problemei, poate fi extrem de motivanta. Vi se pare atat de ciudat ca un Logan din 1000 sa zicem sa aibe defectiuni grave de pe poarta fabricii, astfel ca sa fie posibil sa existe un ghinionist care sa-i cada motorul?

Scopul acestuii topic a fost de a afla cati din voi ati avut probleme grave cu masina din prima luna si cati dintre voi ati avut de-a face cu service-uri mizerabile, care sa fie capabile sa te tepuiasca, asa cum am auzit ca procedeaza APAN Braila.

Daca am fost decis initial sa iau Logan, asta inseamna ca am avut o parere buna despre aceasta masina; in nici un caz nu as vrea sa cumpar un jaf de masina, dar nelinistea mea este legata de faptul ca mi s-ar putea intampla si mie asa ceva si as vrea sa vad care ar fi probabilitatea...

Sa-nteleg ca Dacia a livrat o masina noua fara cadru motor si APAN Braila i l-a montat pe cel cu probleme ha?

Nu prietene!... Dacia a livrat o masina noua impecabila si una cu cadrul motor care era defect. Iar rezolvarea defectiunii la masina cu probleme, a fost montarea unui cadru motor nou luat direct de pe masina OK. Ulterior, un alt fraier va constata ca i-a cazut motorul... Imi pare rau ca nu ai inteles postul meu.

Desi la cate stii despre o masina, tare m-as mira sa nu-l faci praf in 6 luni, apoi sa spui la toata lumea cat de prost e loganul.

Tipule, postarea ta este cea mai idioata dintre toate, fara nici o suparare...

Bat pariu ca esti unul dintre cei care se bat cu pumnii in piept ce soferi meseriasi sunt, dar care sunt un adevarat pericol pe sosele si te rogi sa nu te intalnesti cu ei.

Nu ai de unde stii cat de bun sunt eu la volan, dar te arunci laremarci jignitoare si aluzii de prost gust si extrem de agresive...

Pentru a-ti satisface curiozitatea, nu am avut nici o sanctiune de 5 ani de cand am permisul de conducere, iar ca accidente, am lovit-o odata usor (aveam lamaia in geam), la o parcare nereusita, pe timp de iarna. Nu am pretentia ca sunt un as in ale volanului, dar nici nu sunt un daramat (in privinta ta, am unele dubii). Nu sunt un mecanic bun, deoarece am doua maini stangi si nu ma descurc la reparatii (nu am nici timpul necesar, serviciul nu mi-ar permite)... In schimb, am ceva habar in ceea priveste partea teoretica, in privinta problemelor cu care m-am confruntat de-a lungul timpului si asta datorita, pe de o parte acestui forum (unde poti afla multe citind posturile altora cu probleme similare cu a ta), iar pe de alta parte si datorita faptului ca inveti sa "citesti" simptomele pe care le are masina in cazul defectiunii aparute... Cand merg la mecanic (o ruda apropiata de altfel), ii spun exact ce are de facut, iar daca nu stiu, macar ii indic ce anume trebuie sa verifice, iar in 80% din cazuri le nimeresc.

Nu am avut deloc probleme la masina mea cu cadrul motor sau cu sasiul asa ca ma consider complet afon la capitolul asta...

Sa presupunem insa ca sunt idiot care nu stiu sa conduca masina, mai prost decat o femeie, care nu are nici un fel de pasiune pentru masini... Daca masina pe care o am se distruge in sase luni, atunci tipule, aia este O MASINA PROASTA, de care nu merita sa mai discutam. Masinile nu sunt facute doar pentru "mecanici" asa de priceputi ca tine, ci pentru o paleta mai larga de potentiali clienti, inclusivi cei afoni si nepriceputi.

Dintre toti, tu imi pari cel mai ilogic si cel mai frustat de pe forum...

In concluzie, am deschis un topic, care nu m-a lamurit foarte tare. Nu am aflat nici ce voiam sa aflu si nici nu m-am lamuri de ce ar trebui sa iau Logan de 1,6... Ma asteptam sa vad mai multe argumente: e mai stabil in curbe, are un demaraj mai bun, putere mai mare in depasiri sau...

Ca urmare, declar topicul asta inchis!...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
vijelie
post 5 Aug 2009, 20:31
Post #13

membru violet

Cat pe ce sa ne iei la cafteala, frate! radmasa.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
razvanamza
post 5 Aug 2009, 20:39
Post #14

Membru Numarator

From: Buzau

Ia-ti ca merita din plin. Nu asculta gurile rele. Faptul ca nemtii cumpara doar Dacia inca nu te-a convins? Ar trebui sa stii ca acei oameni sunt greu de convins, dar romanul tot la tedeiiiii viseaza. Nemtii saliveaza la dci70 si noua ne pute.....

--------------------
Dacia Oarecare Candva - Bz-00-xxx
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
+
tkx
post 5 Aug 2009, 20:41
Post #15

Armwrestler

From: Pitesti

vad ca peste tot se recomanda 1.6 dar nimeni nu ia in considerare taxele mai mari la acest motor. era un pdf pe net cu comparatie intre toate motorizarile disponibile pe logan. dupa ce erau calculate toate cheltuielile aferente (pret de achizitie, revizii, consum, etc) si se tragea linie rezulta ca in limita a 30.000 de km pe an cel mai rentabil e 1.4

This post has been edited by tkx: 5 Aug 2009, 20:44

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
Serje
post 5 Aug 2009, 20:50
Post #16

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Nu-ti lua Logan, is cele mai proaste masini posibile si is si multe zvonuri despre ele ... de zvonu cu ierbegurile n-ai citit prin presa? Mai era zvonu ala ca se rastoarna, si ... mai sunt multe zvonuri, deci is proaste.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
bobo77
post 5 Aug 2009, 20:51
Post #17

...........................

From: Mangalia

@chichi si cam ce raspunsuri vrei tu la o problema pe care o expui tu din auzite, parerea mea este ca este doar un basm...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
razvanamza
post 5 Aug 2009, 20:52
Post #18

Membru Numarator

From: Buzau

Eu am 1.4. Recunosc ca nu te baga in scaun, dar cand cu consumul extraurban si la taxe, buzunarul e lejer. Si la o adica nu zace un Schumacher in fiecare. Unii aleg o masina de buget ieftina, spatioasa si economica. Si daca renunt la 12 cai pentru taxe mult mai mici, si RCA mai mic si Casco mai mic e doar optiunea mea. Dar repet, nu am mai mers de cateva luni cu 200 la ora, iar liniutele nu-s visul meu cal mai mare, deci ma flauseaza perfect si 1.4.
Iar ca fiabilitate, golanu e monument fata de fiat si altele in aceiasi bani.

--------------------
Dacia Oarecare Candva - Bz-00-xxx
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
+
Serje
post 5 Aug 2009, 20:55
Post #19

Membru autentic

De ce taxe mai mici tot vorbiti? 20-30 ron pe an? Mare economie ... ce sa zic. Inafara cu masina incarcata cat decat cu 1.6 scoti consum mai bun ca si cu 1.4

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
sonykel
post 5 Aug 2009, 21:01
Post #20

Actualmente Ing.

bai chichi michi duru... eu chiar vb serios cand mi-am luat loganu , am dat comanda in septembrie si mi-a venit in noimebrie , toti prietenii imi ziceau ca se rupe nu stiu ce la roata si etc dar toti toti , plus ca era si pe forum cazu ala mediatizat...

--------------------
+
rue
post 5 Aug 2009, 21:12
Post #21

Membru autentic

From: Internet

daca o vrei f ieftina pe la sume sub 8000 euro cred ca loganul e ok.
daca vrei masina de 10 000 euro nu pune botul la optiunile de top de la dacia si ia o kia ceed base de 1.4. e o masina care la banii astia trece din mers de sandero si logan prestige. ai sentimentul ca nu esti intr o masina ieftina, e f economica, f fiabila, economica (mai economica decat loganul - sub 8% in oras), nu urla cand mergi cu viteza mare, e foarte stabila. poti merge cu 150 si sa nu ai sentimentul trait de noi astia cu logan ca zboara.
am logan de aproape 3 ani si o mai tin inca 3 poate din cauze de planificare a finantelor pe termen lung dar in viitor nu exclud kia.

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
tkx
post 5 Aug 2009, 21:17
Post #22

Armwrestler

From: Pitesti

QUOTE(Serje @ 5 Aug 2009, 21:55)
De ce taxe mai mici tot vorbiti? 20-30 ron pe an? Mare economie ... ce sa zic. Inafara cu masina incarcata cat decat cu 1.6 scoti consum mai bun ca si cu 1.4
*

rca, impozit, pret achizitie, ulei mai mult tongue.gif toate se aduna smile.gif ... de consum nu ma pronunt pt aici depinde de trasee

This post has been edited by tkx: 5 Aug 2009, 21:18

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
ArtVandelay
post 5 Aug 2009, 21:20
Post #23

Anytown, USA..

From: Craiova

QUOTE(tkx @ 5 Aug 2009, 22:17)
rca, impozit, pret achizitie, ulei mai mult tongue.gif  toate se aduna smile.gif ... de consum nu ma pronunt pt aici depinde de trasee
*

Degeaba, tot nu merita ..

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
adiya
post 5 Aug 2009, 21:28
Post #24

Membru autentic

QUOTE(chichi @ 5 Aug 2009, 20:24)
Observ din pacate ca pe forumul asta sunt o gramada de frustati

Dintre toti, tu imi pari cel mai ilogic si cel mai frustat de pe forum...
*

La noi, in Romania se zice frustrati

Tipule, postarea ta este cea mai idioata dintre toate, fara nici o suparare...

Te inseli; nimeni nu te poate detrona.

Ca urmare, declar topicul asta inchis!...

Ti-ai revenit!

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
driverx
post 5 Aug 2009, 21:37
Post #25

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(razvanamza @ 5 Aug 2009, 21:39)
.... Faptul ca nemtii cumpara doar Dacia inca nu te-a convins? Ar trebui sa stii ca acei oameni sunt greu de convins....
*

Gizas fucking craist. Da' de cand germanii astia is asa etalon? Daca se conving iar ca is cea mai tare rasa de pe pamant si nu au loc de noi restu', ii mai folosim ca etalon?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
aphophis
post 5 Aug 2009, 21:46
Post #26

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 5 Aug 2009, 21:37)
Gizas fucking craist. Da' de cand germanii astia is asa etalon? Daca se conving iar ca is cea mai tare rasa de pe pamant si nu au loc de noi restu', ii mai folosim ca etalon?
*

radmasa.gif pai nu stii si tu ca in romania , tot ce face neamtul (indiferent ca e o bashina sau o masina icon_mrgreen.gif ) e de aur? radmasa.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
sonykel
post 5 Aug 2009, 21:52
Post #27

Actualmente Ing.

aurul se gaseste si sub forma de gaz? da si mie sefu 1metru cub la 2bar laugh.gif

--------------------
+
mariusd4
post 6 Aug 2009, 20:17
Post #28

Membru autentic

Sa ma bag si eu in seama . Man, intra tu cumintel pe toate forumurile existente de masini straine in Romania si ai sa gasesti probleme si mai grave si s-ar putea sa ramai fara masina daca crezi tot ce se aude. Dar totusi nu-ti lua Logan sau ia-ti. wacko.gif

--------------------
Renault/Skoda Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia 2007/2010/2014/2012/2019 - B 112 ...
"Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
+
cosmin81
post 13 Aug 2009, 10:04
Post #29

Membru incepator

Salutare. Sunt posesorul unei dacii vechi si a sosit momentul pentru o masina noua.
Dispun de 8000 e + dacia veche.
Masina va fi folosita 60 % in afara 40% in oras incluzand o mica naveta la servici de 70 km /zi dus intors.
Aproximativ 20000 km/an aproximez eu.
Sunt in dilema ce sa aleg.
Mi-ar placea o masina economica cu costuri cat mai mici de intretinere dar in acelasi timp daca ma duc in concediu pe afara sa ma pot duce linistit pe atostrada, sa pot face depasiri in siguranta in plaja 130-140 km/ora.
Nu sunt vitezoman dar imi place sa conduc si unde drumul o perimte in conditii de siguranta m-as duce...
Masina va fi condusa atat de mine cat si de sotie.
Intre logan laureate 1.6 16v sandero 1.4 mpi chiar si stepway, l-am vazut ieri sincer mi-a luat ochii.
Astept sfaturi de la posesori sa ma hotarasc mai usor.
Multumesc.
Sper ca am postat unde trebuie.

--------------------
dacia 1310 dacia 1310 1989 / 1310 xt
+
Serje
post 13 Aug 2009, 10:10
Post #30

Membru autentic

Depasiri in siguranta la 130-140? Pai tie iti trebuie un beamveu, nu Sandero 1.4 sau Stepway radmasa.gif

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 09:13
Forum Renault