DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme cu directia

Davala23
post 18 Sep 2008, 15:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

De ceva vreme invart foarte greu de volan plus ca am si ceva joc la el.M-am gandit ca poate si fiindca am cauciucurile uzate se misca mai greu, dar parca e prea de tot..
Sa fie caseta de directie sau axul inf. volan? ...sau poate ambele...Ce parere aveti, voi, care v-ati mai intalnit cu asa ceva.?

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SYL
post 18 Sep 2008, 18:11
Post #2

doc

From: IF, Balotesti

Verifica sa nu fie presiunea mai mica decat cea corespunzatoare in anvelopele fata...

This post has been edited by SYL: 18 Sep 2008, 20:09

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
Davala23
post 18 Sep 2008, 18:18
Post #3

Membru incepator

ms.

--------------------
+
elvis
post 18 Sep 2008, 19:47
Post #4

Membru incepator

si eu am patit la fel un timp. mai mult decat atat se auzea si un zgomot ciudat la viraje in loc stanga dreapta sub volan. acum de ceva timp nu se mai aude nici zgomotul iar volanul si-a dat drumul... sincer nu stiu insa care ar fi adevarata problema!

--------------------
dacia supernova 2002 clima
+
Davala23
post 18 Sep 2008, 22:08
Post #5

Membru incepator

Si mie mi s-a mai intamplat in vara, m-a tinut vreo 2 luni, incercarile de a gresa pe-acolo si pe-acolo n-au avut niciun randament, apoi si-a dat drumul din senin o vreme si acum iar conduc tractorul..

--------------------
+
SYL
post 18 Sep 2008, 23:54
Post #6

doc

Baga-i ulei cu vaselina la caseta de directie (e un topic, parca la Tutoriale, unde e descrisa operatiunea). De asemenea poti sa "gresezi" cu ulei axul volanului unde intra in podea si unde trece prin "cochilia" de sub volan.

--------------------
+
FUHRER
post 19 Sep 2008, 00:07
Post #7

Membru autentic

am inteles ca exista si o parte nasola in bagatul vaselinei in caseta de directie, se pierde acea rigiditate necesara la viteze mari? e corect ? cine poate confirma? si eu am patit asta acum cateva zile, dar am facut presiunea la roti si nu imi venea sa cred ce diferenta exista la manevrat!

--------------------
DACIA Logan 2014/ Laureate/ 0.9 TCE
+
SYL
post 19 Sep 2008, 00:20
Post #8

doc

Eu bag in fiecare an vaselina+ulei in caseta de directie, si la fel faceam cand aveam Nova, si nu am avut nicio problema cu stabilitatea la viteza.

--------------------
+
soulraven
post 19 Sep 2008, 19:20
Post #9

Membru autentic

From: Campulung Muscel

salut, ca sa nu mai deschid un alt topic........de unde se regleaza unghiurile la roti?din ce suruburi?

--------------------
Dacia Berlina 1310 1990 - ----
+
dopa
post 19 Sep 2008, 21:46
Post #10

Membru incepator

From: Timisoara

Pot fi gripati rulmentii de sub fustele telescoapelor.

--------------------
+
lazargabi
post 20 Sep 2008, 06:37
Post #11

Membru incepator

Asa am patit si eu ,se vira greu,si era de la rulmentii de care zice baiatul de mai sus.Dar daca tu zici ca ai si ceva joc in volan tind sa cred ca e de la caseta de directie.

--------------------
Dacia Supernova 2001 rapsodie
+
Geru
post 20 Sep 2008, 09:41
Post #12

Membru autentic

From: Galati

Eu pariez pe axul volan inferior smile.gif

--------------------
Dacia DSN Confort - GL-73-MAR
+
Davala23
post 21 Sep 2008, 09:42
Post #13

Membru incepator

Multumesc frumos pt. idei.La rulmentii respectivi chiar nu m-am gandit..

--------------------
+
dariusz
post 21 Sep 2008, 10:44
Post #14

Membru autentic

From: baia-mare

rulmentii aia ii verifici tragind de arc intr-o parte si alta. daca merge cu hopuri sau foarte foarte greu sint dusi .

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
viil27
post 21 Sep 2008, 22:21
Post #15

Membru incepator

wacko.gif AJUTORRR , am o problema destul de grava zic eu, imi cerne disectia pe sosea mai exact ce inseamna asta , rulez cu 70 -80km h si la o apasare mai puternica a aceleratiei , desi volanul este drept masina incepe sa ia o traiectorie de dreapta , iau picorul de pe aceleratie masina incepe sa plece spre stinga, am schimbat tot ce se putea schimba , capete de bara+bileletele de cea mai buna calitate spaniole le am pe masina de 8 luni si la ultma mea revizie sunt beton vi le recomand si voua , schimbat caseta de directie , schimbat amortizoare +arcuri ,schimbat bucsi bascule ambele parti , inlocuit pivoti ambele parti , schimbat ax volan , inclusiv bucsi bara stabilizatoare de renault 19 cad perfect si de 100 de ori mai calitative verificat cadru motor este strinss+ schimbat rulmenti de virare de pe amortizoare+ EFECTUAT GEOMETRIA IN 3 LOCURI DIFERITE IN BUCURESTI poate ma ajuta si pe mine cineva ca , eu sincer sa fiu + inginerii de la servis meridian am ramas in pana de ideii va multumesc anticipat INCREDIBIL DAR ADEVARAT

--------------------
dacia super vova 2003
+
dariusz
post 9 Oct 2008, 18:57
Post #16

Membru autentic

QUOTE(SYL @ 19 Sep 2008, 01:20)
Eu bag in fiecare an vaselina+ulei in caseta de directie, si la fel faceam cand aveam Nova, si nu am avut nicio problema cu stabilitatea la viteza.
*

zi-mi te rog pe unde se baga vaselina in caseta de diresctie

multumesc anticipat !

--------------------
membru cooperant
+
dariusz
post 16 Oct 2008, 19:13
Post #17

Membru autentic

chiar nu stie nimeni pe unde se baga vaselina in caseta de directie ?

--------------------
membru cooperant
+
cosmin_2300
post 16 Oct 2008, 19:24
Post #18

Banned

From: București

Eu am bagat prin burduful spart smile.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
SYL
post 16 Oct 2008, 20:16
Post #19

doc

QUOTE(dariusz @ 9 Oct 2008, 19:57)
zi-mi te rog pe unde se baga vaselina in caseta de diresctie

multumesc anticipat !
*

Sub masina, la caseta de directie e un colier care tine un fel de dop, scoti ala si pe acolo. Cauta la Tutoriale ca e descrisa operatiunea !

--------------------
+
Maskatu
post 14 Oct 2009, 20:58
Post #20

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

De cateva zile am inceput sa am probleme cu caseta de directie. Mai exact, in anumite pozitii cand invart volanul, directie este greoaie, parca se blocheaza volanul, nu de tot dar merge mult mai greu, apoi merge mai usor apoi mai greu. Adica daca fac stanga pe o strada, intorc volanul, fara probleme dar daca il las sa revina singur se "blocheaza" se "agata", trebuie sa trag mai tare de el ca nu mai are cursa "uniforma". Am fost la mecanic si a desfacut in parti cauciucurile de la bratele casetei, le-a uns cu vaselina dar problema nu s-a schimbat deloc.

Vreo idee? Vad ca aici se vorbeste despre ulei intr-un anumit orificiu... La mine nu a uns decat bratele casetei care sunt acoperite de acel cauciuc tip acordeon.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
mx_ady
post 15 Oct 2009, 20:11
Post #21

Membru

From: Bistrita-N

Am inceput sa constat o uzura mai pronuntata a parti interioare a cauciucurilor fata.Masina este cumparata in urma cu doi ani.In momentul cand am conparat-o volanul la un mers in linie dreapta era putin dreapt iar acum sta perfect drept.Jocuri la directie nu am cel putin sesizabila la ridicarea rotilor.In schimb la bucsele barei de torsiune erau foarte uzate.Am schimbat bucsele si as merge la reglajul geometriei rotilor.Eu cred ca aceste bucse nu influienteaza directia sau poate ma insel?As fi foarte recunascator daca ma poate ajuta cineva care a mai trecut prin asa ceva.

--------------------
dacia supernova confort 2003
+
Davala23
post 2 Dec 2009, 20:32
Post #22

Membru incepator

Pt Maskatu, cam tarziu, dar zic: la mine a fost axul volan inferior , crucea aceea era gripata, imbacsita cu mizerie, si mergea greu.Am dat-o jos, am curatat-o bine cu motorina si isi daduse drumul perfect.Apoi iar am dat-o jos si am pus una noua ca avea si joc .

--------------------
+
vick_supernova
post 1 Feb 2010, 01:40
Post #23

Membru Dacia

eu am joc in volan foarte mare si as vrea sa schimb si eu crucea cardanica.unde pot gasi asa ceva ?k axul volanului cu totu e 4 mil si e criza doar.

--------------------
Dacia Supernova 2001/comfort - VL 03 WXS
+
Tince1290
post 1 Feb 2010, 11:57
Post #24

Membru cititor

nu poti gasi...doar daca cumperi un ax "contrafacut" cu 1 mil si apoi sa-i tai articulatiile si sa le sudezi la cel vechi.....dar e prea riscant....daca nu ai bani recomand un ax reconditionat....gasesti de cumparat in targ vitan cu 2 mil...asta daca esti din bucuresti (presupun si eu prin absurd....ca la profil nu ti-ai completat)

azi am aflat si eu care a fost problema la a mea dry.gif ....prin septembrie-octombrie am dus masina la un service din orash pentru a-mi face directia si cretinoizii au uitat sa-mi stranga 2 suruburi....si degeaba m-am dus eu a doua zi sa le zic ca bate ca dracu....ca ei nu si nu.....ca nu din cauza lor ca sigur batea dinainte si nu am observat eu.....si in loc sa o suie pe rampa sa vada au pus-o deasupra la o groapa...si evident ca din groapa nu aveau cum sa vada sursa.....inca mai mult....au dat vina pe cutia de viteze.....au zis ca am joc prea mare in ea....ca la proba de drum sunetele puternice se auzeau in special la trecerea din frana de motor in acceleratie si invers....deci MAAAREEE ATENTIE LA SERVICE-URI!!!!....sa nu mai zic ca la doar o luna dupa au mersi parintii sa faca it-pul acolo....au gasit niste nereguli si piesele noi au fost montate atat de prost incat se vedea cu ochiul liber ca nu asa e bine....azi cand am auzit ca prostii n-au strans 2 suruburi (ca am fost la alt service....ca nu-s prost) imi venea sa turbez....sa nu mai zic ca mi s-au si mancat cauciucurile pe exterior de numa...ca s-a ales prafu de reglaju' lor daca nu au strans suruburile....OAMENI PROSTI SI INCONSTIENTI!!!......uite asa se moare in romania pe drumuri fara nici o vina!

PS: pentru cei din zona turda-cluj e vorba de service-ul lui TITI MARZEA!!!.....NU RECOMAND!!!! DIN TOT SUFLETUL!!! si pentru restu'...atentie la masini si la orice mica neregula depistata dupa o vizita in service....si mergeti inapoi si nu-i lasati pe aia sa mai faca nimic pana nu se ocupa cum trebuie de masina...daca sunteti siguri ca au "stricat" ceva....scuze pentru atata scris dar sunt foarte frustrat de ce se intampla in tara asta de kkt

This post has been edited by Tince1290: 1 Feb 2010, 11:58

--------------------
- - -
+
djasu82
post 1 Feb 2010, 13:58
Post #25

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

si mai vorbiti ca eu am boala pe mecanici de service tongue.gif biggrin.gif

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Alexyu
post 1 Feb 2010, 14:27
Post #26

Membru incepator

Salutare tuturor!!!...e primul meu post pe acest forum....
sunt posesorul unei supernove Clima 2001 si vreau sa va impartasesc din "intelepciunea mea" in materie de reparat supernove::
1. - avul volan costa in jur de 240-260 lei in Vitan ( cel galben) in cutie de Renault...vi-l recomand ...
- mai exista in targ unele la 130 -140 lei...pe care nu vi le recomand intrucat distanta de telescopare a tijei este mai mica...si deci, o sa va tepuiti...
- singurul mod de reconditionare recomandat in cazul avului volan este asambalare acestuia din doua axuri defecte...de obicei pica cupla de la caseta....insa cele de sub volan sunt bune si din doua cuple superioare se poate face un ax-volan bun...interventia cu sudura facandu-se asupra tijei telescopice, si nu asupra cuplelor din care ar iesi astfel toata vaselina din rulmenti...
Demontarea se face foarte usor...eu unul l-am schimbat singur knd a picat pe la 65k.....se desface piulita de deasupra cuplei de sub volan, se impinge in jos, axul culisand pe tija....se scoate capacul axului care astupa orificiul de trecere prin pedalier....apoi se desface cupla dinspre caseta de directie, insa numai pe dedesupt se poate face asta, deci va recomand sa va apucati de reparat doar dak aveti groapa...
Montarea se face astfel...se monteaza prima data cupla sub volan( atentie k xista o canelura de ghidaj pentru montarea axului in pozitie corecta)...apoi avul se telescopeaza, se asaza tamponul de cauciuc in pedalier apoi se prinde cupla dinspre caseta de directie.... intreaga operatiune dureaza aprox o ora- o ora si 1/2...
Pe parcursul intregii operatiuni aveti nevoie de doua chei de 12 si un ciocanel
VA RECOMAND ca inainte de montarea axului nou sa imbracati intr-un BURDUF (de bieleta de directie in care bagati vaselina) cupla dinspre caseta de directie( cea exterioara) care este expusa factorilor corozivi....insa din burduf mai taiati aprox. 1/3 altfel nu mai permite asezarea tamponului de cauciuc din podea...

2. - dupa viraj, volanul numai revine singur intrucat cremaliera casetei de directie nu este gresata....
MOD DE REMEDIERE:
- suapendati rotile de fata ale masinii..pe doi butucei...
- va bagati sub masina..de preferat sa aveti groapa...
- desfaceti burdufurile de la caseta de directie pe rand, luand maxim de volan in partea la care lucrati
- umpleti burduful cu vaselina ungand de asemenea si axul cremalierei:
_- faceti aceeasi operatie si pe partea cealalta;
- burdufurile se prind la loc cu soricei de plastic...

Sper k v-am fost de folos, va urez spor la treaba!!!

Pentru cei interesati atasez un MANUAL DE REPARATIE pentu supernova.

Attached File  h2agstfsp8ycdtn6kw.pdf ( 3.87mb ) Number of downloads: 525

--------------------
Dacia Supernova 2001 Clima
+
serban_77
post 1 Feb 2010, 18:38
Post #27

Membru incepator

salutare am si eu o intrbare a montat cineva ax volan de nova pe super nova si cum a procedat

--------------------
dacia super nova 2001 clima8
+
serviccom
post 1 Feb 2010, 19:25
Post #28

Unii parca au doua maini stangi!

From: Wolverhampton

Pentru cei care nu cunosc, caseta de directie are un orificiu pentru gresare, se poate face si gresare (manuala) pe la burdufuri dar recomand a se gresa numai cremaliera (bara) si nicidecum umplerea burdufurilor cu vaselina si e bine a se umple cu vaselina si pe la orificiul de gresare (23+ sau -5 cmc vaselina).

--------------------
Renault Trafic SL27 DCI 2006 - PE06 ZXZ
+
harry
post 1 Feb 2010, 22:40
Post #29

E-TECH tester

From: Bucuresti

huh.gif manualul de mai sus.... properties.... "author: Klaus" excl.gif blush.gif

--------------------
Renault Captur 2 E-TECH plugin hybrid 2021
Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013
+
Tince1290
post 1 Feb 2010, 22:43
Post #30

Membru cititor

hei....ca venii vorba...am si eu acasa 2 manuale de reparatii supernova.....2002...si acolo scrie ca la directie doar paralelismul e reglabil....la restul reglajelor scrie "nereglabil" huh.gif ....ce inseamna asta?....si de ce se mai da acolo ce valori trebuie sa fie daca oricum nu le pot regla? 053.gif

--------------------
- - -
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 00:54
Forum Renault