DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bujii DSN -SLZ

iuly89ct
post 5 Nov 2007, 20:16
Post #91

Membru cu masina...

Group: Members
From: Constanta

revenind pe la inceputul topicului despre discutiile cu bujiile Bosch eu tot nu m'am lamurit.eu am cumparat azi(nr. 5 noi 2007) 4 bujii BOSCH FR 7 DC+ si mai scrie mai sus un +8.presupun ca acest +8 e distanta aceea de 0.8 mm...dar pe aici am vazut discutandu'se despre distanta de 0.9mm.Precizez ca le'am montat si motorul merge in parametrii normali(nu mai trepideaza si se simte o trepidatie la fiecare scoatere a celor 4 fise).Are ceva daca bujiile astea BOSCH au distanta aia de 0.8 mm si nu 0.9 mm cum se discuta pe aici?

--------------------
BMW 525d E60 2006
"Nu e niciodata prea tarziu pentru a nu face nimic". Confucius
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SYL
post 5 Nov 2007, 20:22
Post #92

doc

From: IF, Balotesti

Din cate stiu eu fiecare bujie are distanta ei specifica intre electrozi, adica spre exemplu equyem pt dsn/slz are 0.9...Bosch pt motorul de injectie de berlina/nova are 0.7, deci probabil ca Bosch pt DSN are 0.8mm.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
iuly89ct
post 5 Nov 2007, 21:12
Post #93

Membru cu masina...

aha...parca mi'au mai disparut piticii de pe creier...ca eu am o fixatie..si anume sa fie totul exact cum scrie la carte:)ms frumos pt raspunsul prompt;)

--------------------
BMW 525d E60 2006
+
Edy NT
post 6 Nov 2007, 14:21
Post #94

Membru incepator

La scut te-ai uitat? Spun asta pentru ca am vut un surub slabit si tremura ca un tractor.

--------------------
Dacia Supernova 2002, lima - NT 04 VOH
+
iuly89ct
post 6 Nov 2007, 17:15
Post #95

Membru cu masina...

QUOTE(Edy NT @ 6 Nov 2007, 14:21)
La scut te-ai uitat? Spun asta pentru ca am vut un surub slabit si tremura ca un tractor.
*

daca te referi la mine nu m-am uitat la scut,dar nu imi mai trepideaza cum o facea inainte.singura problema pe care o am acum e aceea cu injectoarele,pt ca are o mica trepidatie si se aude si la toba cum parca intrerupe foarte putin.cred ca sunt cam infundate ele dragutele ca am simptomele descrise de Liviu in topicul dedicat si anume imi trepideaza schimbatorul la relanti si cand il accelerez de sub capota cu mana se accelereaza la inceput vibrand.Nu cred ca au fost curatate vreodata.
Cat despre bujiile Bosch sunt multumit deocamdata,pt ca imi merge in parametrii normal motorul si la consum e bine.am mers 20 km in oras(inainte de asta am pus benzina de 5 lei-1,40l)si acul e tot acolo unde era inainte de "alimentare":))ma mir ca nu a schitat nimic domnisoara de la casa:))

--------------------
BMW 525d E60 2006
+
SYL
post 6 Nov 2007, 17:20
Post #96

doc

@iuly89ct imi poti spune, te rog, de unde ai cumparat bujiile si cat ai dat pe ele ?
..sper ca postul meu sa nu fie cosiderat off-topic. unsure.gif

--------------------
+
iuly89ct
post 6 Nov 2007, 21:41
Post #97

Membru cu masina...

QUOTE(SYL @ 6 Nov 2007, 17:20)
@iuly89ct  imi poti spune, te rog, de unde ai cumparat bujiile si cat ai dat pe ele ?
..sper ca postul meu sa nu fie cosiderat off-topic.  unsure.gif
*

da..cum sa nu?biggrin.gif numai sa nu ne punem rau cu moderatorii,dar oricum discutam despre pretul bujiilor.ceea ce discutam noi e putin derivat din topic:D eu le'am cumparat de la un magazin de piese din Constanta,daca iti dau adresa cred ca e in zadar ca vad ca esti din Bucuresti:P este 7.5 lei o bujie(75000lei vechi)si eu mi'am luat 4,adica 30lei.ca sa nu merg cu o bujie Bosch si 3 Eyquem,cele din fabrica.Si mi'am mai cumparat o cheie de bujii cu 8 lei.Ce pot sa spun despre masina mea e ca este extrem de fiabila pt ca a fost a tatalui meu si el nu a avut grija de ea,doar a facut reviziile la 10kkm,20kkm,30kkm si 60kkm.Deci bujiile au tinut de la 60kkm pana acum la 115kkm.si s'a stricat doar una.Mai trebuie sa bag multi bani in ea,dar nu dispun deocamdata de asa ceva.
P.S.in seara asta mi'a facut frati'miu plinul de la OMV cu OMV Carrera 100(eu puneam 95) si vreau sa zic ca motorul trage din rasputeri:D cu injectoarele nu sunt eu impacat:D sper sa nu plictisesc cu atata scris:))

This post has been edited by iuly89ct: 6 Nov 2007, 21:43

--------------------
BMW 525d E60 2006
+
SYL
post 6 Nov 2007, 21:50
Post #98

doc

@iuly89ct referitor la injectoare, reocmand sa folosesti solutie de curatat injectoarele..Eu in urma cu aproape 2 ani am avut un injector infundat. Dupa ce am schimbat injectorul, mecanicul mi-a recomandat ca la 2-3 plinuri sa pun solutie de curatat injectoarele. I-am urmat sfatul si de atunci nu am mai avut nicio pb cu injectoarele...Vezi ca sunt discuti despre asa ceva pe forum... Si oricum ca idee e bine sa schimbi si filtrul de benzina si de aer la maxim 10mii km.

PS. Cer scuze moderatorilor pt off-topic.

--------------------
+
dadu221
post 11 Dec 2007, 01:42
Post #99

Membru autentic

From: Ploiesti

a folosit careva bujii ngk bkr6ek cele cu 2 electrozi de masa? Ma bate gandul sa imi iau si m-ar interesa daca merg sau nu cum trebuie. Multumiri!

--------------------
DSN rapsodie - 2002 - ph-22-unu
Ie doar o amarata de dacie
+
Reckno
post 12 Dec 2007, 01:00
Post #100

Adaug tampiti in lista de warn logs!

MI-am luat bujii NGK BKR5E V-line NO28 merg pe supernova /solt

--------------------
Renault Megane Coupe 2011 - MAG
+
dadu221
post 12 Dec 2007, 13:54
Post #101

Membru autentic

eu te cred ca ti-ai luat si ai cu ce sa te dai mare dar pe mine ma intereseaza cum megre motorul cu ele. Totusi stiu ca echivalentul era bkr6e.. adik sasele ala care tine de clasa "temrmica". Stii cum e povestea care spune ca nu scanteia in sine ci caldura degajata declanseaza arderea. In fine, dupa cum spuneam pe mine ma intereseaza cum se comporta masina cu ele pentru ca din folclor si din auzite se spune ca atunci cand treci pe 2 electrozi e posibil sa nu mearga chiar atat de bine. Vreausa trec pe ngk-uri pt ca mi-su fost recomandate pentru gpl bla bla bla iar motivul pt care nu ma spovedesc intr-un PM este ca sa afle si altii. Deci ... ceva prime impresii legate de functionarea NGK-urilor pe masinuta ta?

This post has been edited by dadu221: 12 Dec 2007, 13:57

--------------------
+
david79
post 12 Dec 2007, 13:58
Post #102

Membru autentic

eu sunt la al 2-lea rand de BCP 5 ES - sunt ok
mai merg si BKR5EZ
NGK, fireste smile.gif

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
SYL
post 12 Dec 2007, 14:55
Post #103

doc

Eu am luat ieri si montat bujii Denso K20PR-U, la 10 lei bucata. Ca prima impresie sunt multumit de ele, sa vedem in continuare cum se comporta. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
dadu221
post 13 Dec 2007, 10:50
Post #104

Membru autentic

mersi pt parerea cu bujiile smile.gif Am sa merg si eu pe astea cu un sg electrod de masa pe varianta cu "E" simlu (electrod centru subtire cu taietura in v). MulCtumesc inca o data!

--------------------
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 15:27
Forum Renault