iluminat progresiv plafoniera SN, s-a defectat...sfaturi?
![]() ![]() ![]() |
iluminat progresiv plafoniera SN, s-a defectat...sfaturi?
OVIDIUS |
![]()
|
||
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Daca atunci cand ai curatat plafoniera (ma rog, contactele ei) nu ai scos siguranta aferenta, se prea poate sa fi ars definitiv si irevocabil tranzistorul de comanda din uce.
Trebuie sa masori tensiunile de la pinii plafonierei ... |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca eu am impresia ca UCE decodor pune la masa temporizat palfoniera.
Adica firul care vine de la UCE decodor este la masa cand plafoniera este aprinsa si are +12V cand plafoniera e stinsa. Si o schema, poate ajuta Attached thumbnail(s) Plafoniera.gif ( Size: 142.05k ) Number of downloads: 2262 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mda, da' când a curatat plafoniera o fi avut și el ușa deschisă...
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Daca pui stergatoarele si le opresti inainte sa-si termine cursa si ele se opresc acolo fara a continua, cred ca e de la siguranta. Daca nu...
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
preghicialex |
![]()
|
Z Group: Members Posts: 240 Joined: 10 August 06 ![]() |
La DSN Clima daca e alarma originala se aprinde plafoniera la dezarmare daca e pusa pe pozitia "usa deschisa" altfel nu. Desi functionarea ei este putin cam haotica. Cateodata nu merge cand deschid usa... dar la dezarmare o aprinde. Nu cred ca e din cilul "asa face toate"
![]() |
--------------------
X
Y
Z Ex: SuperNova
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Vreți să n-o mai luați pe lângă drum? Dacă aveți vreo idee despre problema omului, bine! Dacă nu, nu scrieți doar de dragul de a scrie!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Intr-adevar, nu am scos siguranta la curatare. Daca tranzistorul de comanda din uce e ars, se poate schimba? Se gaseste pe undeva? Precizez ca lumina se aprinde doar la deschiderea centralizata. La usi e liniste...
Klaus, se poate sa ai dreptate, dar cum ii dau de cap? This post has been edited by OVIDIUS: 24 Nov 2006, 10:17 |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
Fratilor, am rezolvat. Am scos plusul bateriei si cred ca am resetat toate treburile, inclusiv UCE...Acum merge fara probleme. Pentru care mai aveti aceasta problema, inainte sa scoateti borna curatati contactele plafonierei si butonasului de la usa, cu siguranta scoasa. Bafta!
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Imi cer scuze.. cred ca sunt obosit, dar am vazut topicul acesta de vreo doua zile si tot nu ma dumiresc. Se poate face si la SN sa se inchida plafonierele ca la logan? adica la o perioada de timp dupa ce inchizi usa si sa scada luminozitatea treptat?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
E asa din fabrica...da nu prea merge.
![]() Mie de cand am masina mi-a functionat de vreo 2 ori chestia asta...asa ca m-am ofticat si tin plafoniera pe pozitia inchis. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
DragosP |
![]()
|
Cei la care nu le merge chestia cu stinsul progresiv al plafonierei: dați o fuguță într-un service Dacia și în 5 minute sunteți rezolvați cu Clipul.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
OVIDIUS |
![]()
|
QUOTE(rhunder @ 24 Nov 2006, 23:50) Imi cer scuze.. cred ca sunt obosit, dar am vazut topicul acesta de vreo doua zile si tot nu ma dumiresc. Se poate face si la SN sa se inchida plafonierele ca la logan? adica la o perioada de timp dupa ce inchizi usa si sa scada luminozitatea treptat? Sigur ca merge, insa trebuie sa-ti verifici contactele, in special plafoniera si butonul de usa sofer. Se oxideaza si nu mai functioneaza. Curata-le cu grija si va fi ok, dar mai intai sa scoti siguranta. Daca dupa toate astea nu merge, atunci faci ce a zis DragosP...Bafta! |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
pai tot dragos mi-a zis ce si cum cand nu mi se dezarma alarma din cauza ca nu facea contact cum trebuie intrarupatorul de la usa. Acum cand deschid usa se aprind plafonierele dar cum ai inchis usa se si inchid. Nu stiam ca au si cele de la supernova delay si se inchid treptat. Pe zi ce trece stau sa ma intreb daca supernova asta din 2001 face atatea lucruri, de ce naiba nu au mai lucrat la proiectul supernova si au trecut la logan?
Vreau o supernova noua cu un motor de 1600 16V. This post has been edited by rhunder: 26 Nov 2006, 20:35 |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu numai ca se poate face, dar ar trebui sa fie 'facut' deja din fabrica.
Adica: 1. Stingere progresiva dupa un anumit timp 2. Stingere/aprindere in momentul cand incui/descui masina folosind telecomanda de la inchiderea centralizata. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
Oare cele din 2001, cu doua plafoniere nu au inchidere progresiva? Ca vad ca se tot plang de asta...Se poate...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Ba au, cum sa nu. Si merge foarte bine.
|
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Am constatat ca nu mai functioneaza temporizarea plafonierei,aceasta ramanand blocata pe ''aprins''. Ce ar trebui sa verific? Multumesc.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
bun topicu asta chiar daca e vechi ..... la mine butonu din usa nu mai face nimic ... am vazut ca intrerupatorul din plafoniera are 3 faze 2 de inchis si 1 de deshis ....acum ma gandesc ca unu din alea 2 care e de inchis ar trebuie sa fie pentru atunci cand deschid usa sa mi se aprinda
![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Da.Pe pozitia ''sus'' ar trebui sa se aprinda plafoniera la deschiderea usii de la sofer si la folosirea inchiderii centralizate.Stingerea se face progresiv dupa cateva secunde.La mine azi n-a mai functionat, plafoniera ramanand aprinsa permanent.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Lada 1200 Combi
|
|
BoR |
![]()
|
Poate totusi ma poate ajuta cineva cu problema mea.Mentionez ca temporizarea s-a defectat in momentul cand aveam usa de la sofer deschisa si am actionat de cateva ori comutatorul inchiderii centralizate din bord.Stiu ca acestea sunt in legatura una cu cealalta-plafoniera se aprindea si la actionarea inchiderii.Ce s-a putut defecta? Multumesc.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Lada 1200 Combi
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
La mine de cand am cumparat masina (sh) plafoniera la pozitia comutatorului de la usa doar ramane aprinsa cand se deschide usa si se stinge BRUSC, fara temporizare cand inchid usa. Ce e de facut ca ma deranjaza rau.
Si inca ceva lumina in portbagaj ar trebui sa am? Am citit alte topicurii sinu m-am lamurit; am inchidere la bortbagaj cu o sarma , nu cu cuisoare cum am mai vazut la alte dsn-uri.VA ROG AJUTOR ca ma deranjeaza chiar si un becusor cat de mic daca nu merge. Sunt obsedat sa mearga totul cum a fost in prima zi care a rulat. VA ROG. |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
BoR |
![]()
|
Am rezolvat astazi problema.A fost de la unul din cele doua fire care se taiase intr-un loc si facea contact permanent cu caroseria.
Pentru gcgeorgescu-probabil ca nu este activata din UCE temporizarea.Cred ca fostul proprietar a tras un fir de la pozitia''aprins permanent'' a plafonierei la contactorul de la usa.Asta daca butonul de la plafoniera este apasat in pozitia''in jos''-unde sta aprins permanent. This post has been edited by BoR: 19 Jan 2009, 22:24 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Lada 1200 Combi
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
hmm...ochii mei nu au vazut pana acum temporizare la DSN. Eu am 3 pozitii la plafoniera: 1-pozitie aprins in momentul cand deschid usa;2- pozitie stins(pe mijloc);3-pozitie aprins permanent. Daca deschid capota/haionul se aprind si luminile in interior. La mine asa era normal...pana am vazut topicul asta.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
Pyn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 February 08 ![]() |
eu am supernova din mai 2001 care e dotata cu plafoniera atat la sofer cat si in dreapta, functioneaza perfect, dupa ce inchid usile, se stinge treptat, iar cand inchid/deschid din cheie, se sting/aprind instantaneu.
de asemenea am o lampa si in stanga portbagajului care se aprinde numai cand deschid pozitia. |
--------------------
dacia
supernova
2001/Clima
- CT-22-PYN
|
|
aurashku |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 2 February 09 ![]() |
da... si la snova mea a functionat stingerea progresiva a plafonierei...asta pana s-a stricat cheia si nu mai recunostea chip=ul... dupa inlocuirea cutiei decodoare pe garantie intr-un service dacia nu a mai functionat aceatsa stingere progresiva... din ce am citit pe aici nu are nici o legatura cu acea cutie decodoare...ce ma sfatuiti sa fac sa vad daca pot "reinvia" acest aspect?
fara cu scosul bornei nu functioneaza ca abia am schimbat bateria ...deci a fost deconectata |
--------------------
Vw
Bora
2001
- CT 11 B M B
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
avand in vedere ca nu ai citit pe unde trebuie sau nu ai citit atent, eu as zice sa mergi inapoi in service sa il rogi pe electricianul respectiv sa-i bifeze optiunea prin interfata.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Poti umbla la contactul de la usa. eu l'am curatat un pic, si am strans f putin cu patentu cercul acela pe care face contact. dupa asta am dat cu sprei de contacte (eu am din acela uleios.. dar merge) si cand deschid usa dreapta sau stg fata se aprinde lampa din dreapta. "Pyn" a mea este tot din primele serii cu plafoniere in dreapta si stanga. Ar trebui sa se aprinda amandoua simultan? la mine cea de la sofer nu se aprinde progresiv. Iar pozitia de aprindere continua este in sus.. dincolo in sus fiind cea pentru aprindere progresiva. Cum este normal?
Multumesc |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
cred ca e din uce ca nici cand armez si dezarmes nu se aprinde.deci nu exista vre un fir taiat sa faca cu caroseria. ce pacat,parca eu sunt cel mai ghinionist la capitolul lumini
![]() 18 Feb 2009, 14:38: si inca ceva cine poate sa ma ajute in ce am scris pe acest forum pls.gcgeorgescu@yahoo.com This post has been edited by gcgeorgescu: 18 Feb 2009, 14:38 |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 18:14 |