logan vs solenza, as vrea un sfat in a mi cumpara prima masina
![]() ![]() ![]() |
logan vs solenza, as vrea un sfat in a mi cumpara prima masina
bloodem |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca si ala e cu mult peste Solenza...Ka-urile ruginesc mai a dracu ca Solenza, si spatiul la interior e inexistent.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
Ma simt nevoit sa te contrazic. Spatiul pentru locurile din fata este DIN BELSUG iar pentru locurile din spate in limitele decentei. Confortul la volan este excelent, masina este foarte silentioasa (bine izolata fonic) si, culmea, nu are zgomote (greieri, troncaneli, etc). La capitolul dotari... nu e loc de comparatie: geamuri electrice, ABS, oglinzi electrice si degivrante, Aer conditionat, un sistem audio neasteptat de bun, tapiterie/volan/schimbator din piele, etc.
Ce nu imi place la Ford KA este... designul exterior (cred ca e in top 3 cele mai urate masini) si faptul ca e lenesa (motor 1.3, 60 cai). De cate ori merg cu ea si apoi ma urc in Loganul meu 1.5 DCi 65 cai, am senzatia ca decolez ![]() Oricum, sunt de acord cu tine ca nu toate Ford KA-urile - ma refer la cele cu o vechime de 9, 10 ani - sunt intretinute si se comporta ca asta de care vorbesc eu. Dar, cu putina rabdare, s-ar putea gasi ceva foarte bun. PS: La capitolul rugina, cel putin la suprafata nu se observa nimic... pe dedesubt nu m-am uitat: This post has been edited by bloodem: 12 Jun 2011, 15:16 Attached thumbnail(s) Untitled_2.jpg ( Size: 503.85k ) Number of downloads: 1047 |
--------------------
Renault
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(bloodem @ 12 Jun 2011, 15:58) Spatiul pentru locurile din fata este DIN BELSUG iar pentru locurile din spate in limitele decentei. Depinede fiecare ce intelege in limita decentei, mie mi se pare inexistent acest spatiu la ford k, dar asta depinde de perceptia fiecaruia. Mai bine matiz decat Ford k dupa parerea mea, dar deja deviem de la subiect. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
2000 de euro (gata inmatriculat banuiesc, nu?) nu e un pret deloc mare pt ka-ul ala. Din cate se vede in poza e unul destul de bine dotat, probabil si an de fabricatie mai nou. Nu are nicio treaba cu majoritatea ka-urilor care intr-adevar sunt vai de ele majoritatea ruginite, fff rare alea cu aer etc,
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
bloodem |
![]()
|
Din pacate era neinmatriculata. Abia era adusa din Germania... Acum doua luni inmatricularea a costat ~ 1500 RON (taxa de prima inmatriculare, RCA pe un an si alte cheltuieli conexe). Masina este un Ford KA Full option din 2002, cu injectie monopunct, Euro 4.
Da, pai si eu am ramas mut cand l-am vazut, caci marea majoritate a Ford KA-urilor pe care le vezi pe strazi sunt rable neintretinute, ruginite. Ce mi-a mai placut la asta este ca si barele de protectie sunt vopsite in culoarea caroseriei, ceea ce nu prea vazusem la alte Ford KA. |
--------------------
Renault
|
baxx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 June 11 From: bucuresti ![]() |
daca voi ziceti ca cu 2000 nu pot sa mi cumpar o masina modesta atunci mai astept
|
--------------------
dacia
1310
zarrsa
- 1234
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Asa sa faci, nu iti va parea rau mai tarziu!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
mircea.s |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 25 March 11 ![]() |
monopunct euro4
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu cred ca gasesti Logan sub 3000 euro.
Eu am gasit pe la 3000 Ambition din 2005 cu 60-70 mii, si la 3700 Prestige tot cu 60 mii din 2007 parca. La 3200 a mai gasit un prieten un mcv diesel cu 90k km, lichidare de leasing, si firma era in lichidare. Preturile astea erau in iarna, oarecum ocazii - printre cele mai bune. Si eu am luat un dci second hand in februarie, dupa ce am avut o experienta foarte trista cu un Polo (nu mai cumpar vechituri aduse din strainatate niciodata). |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
QUOTE(bloodem @ 12 Jun 2011, 08:02) Mama si-a luat la 2000 euro un Ford KA adus din Germania, in stare excelenta cu toate dotarile (4 airbag-uri, ABS, AC, etc, etc) cu 78000 km in bord. stii ca la KA este kilometraj ca la dacie pana la 99.999 apoi se face 00000.. eu am vazut masinile in germania care noi le luam intre 80-150.000km insa ele au kilometrii astia doar pe o roata, indiscutabil. oricine cumpara masini de acolo poate confirma lucrul asta. dar daca a fost intretinuta este clar peste solenza ![]() eu as merge pe logan.. mai putine sanse sa rugineasca in urmatorii 2-3 ani decat solenza care deja a inceput sa fie macinata de rugina |
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Eu am de a face cu ambele modele, SLZ si Logan, si confirm ca Loganul este peste SLZ. La fel si pretul. Problema la Solenza este rugina. Sincer, eu o am din 2004 si abia de anul trecut a inceput sa apara. La praguri si in portbagaj. Intre un Logan 1.4 si SLZ 1.4, SLZ sta mult mai bine la drum, tinuta este total diferita. Loganul il simti balanganindu-se in curbe. Cu SLZ simti gropile din plin, denivelarile din asfalt si trecerile cu linii de tramvai, tren.
Eu m-as feri sa imi iau astazi o Solenza. Sunt ucise in taximetrie si firme de carausi. Doar daca cunosti pe cineva in care ai incredere. PS: Cu o SLZ faci un Logan 1.4 mpi/1.2 lejer. Se infinge de nu ai treaba. Cu un ulei decent, benzina buna si singur in masina binenteles, musca din asfalt. This post has been edited by Sir Andrew: 22 Jun 2011, 00:57 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Eh... eu nu as fi chiar de acord cu tine la faza cu "musca din asfalt"
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Pai la 1.4 fac referire si 1.2. Scrie mai sus. Nu chiar musca din asfalt, dar se infinge frumusel comparativ cu Loganul binenteles, doar nu cu Ferarri.
This post has been edited by Sir Andrew: 22 Jun 2011, 23:53 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Stie cineva cat timp face solenza de la 0 la 100 km/h? Oficial?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Parca 12.5 secunde din cate imi aduc aminte pentru 1.4 Mpi.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Parca 13s... exact ca Loganul de 1.4 pe care cica il face lejer..
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Myth busted
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru mine a fost clar ca nu sunt diferente in dinamica(pentru ca in rest Loganul este cu mult peste) din momentul in care am mers cu ambele(Logan 1.4 si Solenza 1.4)... Am intalnit posesori de Solenza care sustineau ca mare prostie am facut ca mi-am luat Logan de 1.6(asta in 2006) ca e puturos fata de supermasina Solenza si ca si consumu' e de vreo 2 ori mai mare. Asa ca nu ma mai mira de ceva timp nimic pe tema asta.
This post has been edited by PaulT: 23 Jun 2011, 08:57 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Am mers si ei ieri cu o Solenza, in spate,iar la prima denivelare am dat cu capul de manerul pentru viraj, a trebuit sa ma "inghesui" in cel din dreapta ca sa nu mai dau cu capul de maner.Acest lucru nu l-am patit in Logan nici cand eram trei pe bancheta din spate. In opinia mea daca compari Solenza cu Loganul atunci poti foarte bine sa compari si berlina cu Solenza.
|
--------------------
-
-
-
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
E interesant ca Solenza nu se mai fabrica de sase ani, dar discutiile vs logan inca continua....
Vorba aia, fara foc nu iese fum. Din punctul meu de vedere, care am condus destul si solenza si logan 1.4 nu se compara la stabilitate cele doua, solenza e clar peste. Ca si confort si spatiu interior se intoarce roata. Iar cifrele alea de acceleratie oficiale sunt un pic fortate, in sensul ca solenza nu trebuia sa para mai iute decat un symbol cu aceeasi motorizare- comparati masele masinilor si cifrele si veti vedea ca ceva nu se leaga. http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=146102 http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=112453 This post has been edited by andri1940: 23 Jun 2011, 10:38 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
PaulT |
![]()
|
Ce anume nu se leaga?
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
solenza trebuia sa fie mai rapida
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
Sunt posesor de Solenza de peste 4 ani de zile , fratele meu are Logan si pot spune cu mana pe inima ca Solenza nu este din niciun punct de vedere peste Logan , este foarte inghesuita si simti orice pietricica de pe asfalt , scartaie si este mult mai zgomotoasa atat la exterior cat si la interior , ar fi cazul sa o cam dati pe fata chiar daca nu va convine si voua , celorlalti posesori de Solenza .
Referitor la stabilitatea in curbe pot spune contrariul , este mai stabil Loganul . Afirm cu tarie ca Loganul este clar peste Solenza din toate punctele de vedere . |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
donlucyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.726 Joined: 28 March 11 From: Valenii de Munte-Ploiesti ![]() |
e logic ca nu se compara cu loganu .loganul inca se mai fabrica solenza nu,loganul are multe dotari fata de solenza care viseaza la oglinzi electrice,abs,etc.plus de asta are si un alt comfort ,e mai incapator la interior si lista continua.
si in legatura la ce zicea un coleg ca poate compara berlina cu solenza e ca si cum ai compara o masina cu un avion. berlina a fost buna la timpu ei ca si golf3. |
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp
- PH-40-Secret
|
|
jaaL |
![]()
|
![]() Membru psihic instabil Group: Members Posts: 493 Joined: 21 November 11 From: București ![]() |
Să fim sinceri , nu putem compara loganu' cu solenza pentru că e mult superior
![]() |
--------------------
Dacia / Skoda .
Solenza / Octavia .
2003 / 2007 . -----------------
"Prefer sa fiu prostu' dintr'un grup de destepti decat invers " -Cheloo ____________ |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Nu stiti voi ma... Solenza iz ză big șit.
PS: aduceti-va aminte, acum cativa ani cand se vindea Solenza veche de 2 ani cu 5000 de euro ![]() ![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Mai bine zis cand cereau proprietarii de solenza acei bani, ca de vandut nu prea se vindeau...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:24 |