DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Europa dă afară șoferii din marile orașe...

sorin1983
post 29 Jun 2011, 10:31
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti-Rahova

Cat timp platesc taxele vreau sa folosesc masina. Eu o folosesc in interes de existenta... am mereu trusa, scara si alte accesorii in ea. Cui nu ii convine sa mearga si cu deltaplanul. Si de multe ori sunt singur in masina. Care e problema? Vreti grinpis ca in epoca de piatra?

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 29 Jun 2011, 10:50
Post #32

Work smart not hard!

91 % din parlamentarii elvețieni merg cu tramvaiul la serviciu.
Si la noi tot asa, nu?
Ca si biciclist si sofer mi se pare ca solutia bicicletei nu raspunde la toate intrebarile. Sa te duci la parovizionarea saptamanala cu tramvaiul mi se cam pare o tampenie. Mai bine nu mai te duci la aprovizionare saptamanala, cumperi totul din cartier si iti vinzi masina si gata. Daca trebuie sa mergi cu truse de scule, marfa, diverse, e mult mai simplu cu masina.
Sigur ca e preferabil sa te duci pe jos sau cu bicicleta, dar sa nu uitam cainii, soferii cretini, distanta mare, vremea proasta.
Mijloacele de transport in comun nu te duc intotdeauna pana unde ai tu nevoie, sunt aglomerate, prost gandite si exploatate, murdare, pline de hoti de buzunare si miros urat.
Am mers la birou si cu masina si cu bicicleta si cu mijloacele de transport. Diferenta de timp e de maxim 10 minute, cel mai rapid e cu bicicleta, cel mai confortabil cu masina, cel mai scarbos cu tramvaiele.
Avand in vedere ca in fiecare dimineata imi duc si copilul la gradinita, raman la masina.
Sigur ca mi-ar placea o masina electrica sau hibrida, dar chiar nu pot sa dau 30 000 de euro pe una. Pur si simplu nu-mi permit. Prefer sa tin Loganul, sa merg 10-15000km pe an cu el. Din diferenta de pret dintre un Prius si un Logan acopar cu varf si indesat diferenta de consum si mai imi si ramane. Cu o planificare judicioasa reduc si mai mult diferentele.
O Toyota Prius are emisii normate de 104g/km in timp ce Loganul meu are 172 g/km.
Deci nici Prius nu e foarte ecologica, ci doar mai ecologica.
Daca as reusi sa plantez cam 2-3 copaci pe an as acoperi efectele asupra mediului.

This post has been edited by dizzy: 29 Jun 2011, 11:05

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
driverx
post 29 Jun 2011, 11:29
Post #33

--- Membru cu ralanti ---

Sunt pro bicicleta, recent mi-am redescoperit placerea de a merge cu bicicleta, dar raman oarecum pro masina. Nu vad bicicleta ca alternativa la masina. Nu inseamna ca daca merge in Olanda, trebuie sa functioneze in toata Europa sau toata lumea.... E cea mai idioata gandire posibila.

Vad ca multi imbratiseaza mult ideile astea EU de anti-masina, pro ECO shit, etc. Si cred ca rezolva ceva la nivel global. Pacaleala cu normele Euro si cu planeta verde vad ca merge la cote mari si lumea pune botul in continuare.

Ok, normele Euro ajuta. Ajuta chiar mult, mai ales in orase. Dar e o mare pacaleala mondiala in randul multimii. Se vorbeste deja de cateva decenii bune de incalzire globala, efect de sera etc.

De vreo 2 decenii avem norme Euro care prin telefonul fara fir, marketing si alte metode de idiotizat populatia lumii se vehiculeaza idea cum ca masinuta ta cu norma EURO 591 ar reduce efectul de sera. Cat se poate de fals. Daca urmariti evolutia normelor Euro2-Euro5, poate chiar Euro6, o sa vedeti ca CO2, direct responsabil de efectul de sera scade cel mai putin. Normele Euro devin tot mai draconice pentru alti compusi emisi de catre automobile, dar efectul de sera TOT nu a fost rezolvat. Dar in mintea bobulatiei, fix invers este perceputa treaba.

Este BINE ca masinile noi emit tot mai putine noxe care reduc smogul din orase, reduc riscurile de cancer la plamani sau mai stiu eu unde, dar in afara de asta, norma euro e pacaleala la nivel cel putin European. Ca omul verde in continuare va crede ca avand cea mai noua masina, va polua cel mai putin.

De cand aderarile tarilor fara apa calda in estul Europei, incluzind si Romania, mi-am dat seama de ipocrizia UE-ului. Baga norme draconice in tot felul de chestii, creste calitatea vietii in marile orase Europene, dar cu costul tarilor din jur. Mai bagam o taxa, mai punem bariere, mai scoatem masini din centru, dar la baza tot conceptul de consumatorim se promoveaza (deh.....motor al economiei), dar avand grija ca problemele mai putin evidente pentru prostime sa fie tinute sub pres.

Astfel, de ce sa nu aiba cetateanul european tot confortul? Sa il aiba, dar tot ce polueaza sa fie in afara UE, sau macar in afara tarilor dezvoltate UE. Se vehiculeaza idea....cine vrea sa polueze (aka, sa se dea cu masina), sa PLATEASCA. Ok, nu e gresita idea asta, dar sunt curios cum se folosesc banii astia. Foarte curios. Unii o sa zica ca se investeste in autobuze and shit, dar oare e cea mai corecta abordare?

De ce intreb? Pai vad ca viata in Europa se tot scumpeste. Si se tot scumpeste. Vorbim de zeci de ani de mod de viata sustenabil. Pai cu evolutia mondiala din 2008 incoace, constat ca insasi viata in Europa incet incet devine nesustenabila. Traim intr-o uniune bolnava, neinchegata in multe sectoare cheie, dar viata in UE o tot scumpim. Intre timp o China sau mai stiu eu ce tara o ia inainte.

Poate urechile mele aud ce vor, dar in tari dezvoltate aud de taxare, de green alternatives, de imbecilizare a populatiei sa adopte tot mai mult aceste tehnologii dar sa mor daca am auzit MACAR O DATA, ca UE sa taxeze produse venite din China sau alte tari un conceptul de poluare se ignora total, ca daca un produs care a produs o gramada de poluare in alta locatie decat UE, dar ... PE ACEASI PLANETA pe care e si UE astfel incat sa se incurajeze IN MOD REAL o fortare a tenditelor spre tehnologii, economie, mod de viata mai green.

Cum asa ceva nu functioneaza la ora actuala, fac ceva pe UE si metodele lor de taxare si imbelicizare a populatiei. Tot asa tarile dezvoltate au rezolvat problemele cu un sector foarte poluant, casarea navelor maritime, astfel incat India a ajuns printre cei mai mari in aceasta industrie. Pe hartie UE e mult mai curat, santierele navale probabil au platit taxe usturatoare atat cat au mai existat, in UE se mai produc ceva nave, dar cand vine vorba de moartea unei nave, probabil va avea loc in India. Vi se pare normal? Atata timp cat va ganditi la PLANETA, nu doar la Europa sau SUA, NU ar trebui sa vi se para normal.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Axe
post 29 Jun 2011, 11:35
Post #34

Membru autentic

Pentru cei care o dau in diverse referitor la vreme, eu am mers si la -15grd, pe zapezi de nu puteai merge cu masina, pe ploaie torentiala etc.
Am si un filmulet venit parca de pe alta planeta, o planeta cu oameni constienti si care iubesc miscarea(mai bine zis ii inteleg beneficiile) si aerul curat wink.gif

Referitor la cei care au de dus copilul la gradinita/scoala/facultate/casa de pensii etc., va puteti lua un tandem ca cel din avatarul meu ! smile.gif Cu ocazia grevelor pe la metrou mi-am dus sotia la job cu tandemul dupa care am plecat la mine la job.

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
R19/16v
post 29 Jun 2011, 11:37
Post #35

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Saaaaaaaaaaaau mergem la confort in masina smile.gif
Parerea mea e ca voi n-ati vazut cum e prin tarile mai putin "civilizate", acolo unde poti face mai mult de 2 plinuri din salariul minim pe economie, unde se arde gazul de dragul de a se arde gazul.
Si'n plus - dupa mine potopul!

This post has been edited by R19/16v: 29 Jun 2011, 11:39

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
spy_oh_joy1389
post 29 Jun 2011, 12:15
Post #36

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

O sa ne intoarcem de unde am plecat, cu numerele pare si impare sau o dam in mai rau, interzicerea automobilelor radmasa.gif .

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
dizzy
post 29 Jun 2011, 12:25
Post #37

Work smart not hard!

Axe, cum pui tu un copil de 2 ani sa stea pe bicicleta?
In afara de scaunele alea de plastic de sta copilul cu nasu'n curu tau n-am vazut vreo solutie.
Daca tu pedalezi la -15grade te felicit, eu nu pot face asta, fac laringita, faringita, pasarita largita si cistita instant. Ce sa faci, materialul prost la mine...
Aer curat, crede-ma pe bicla in Bucuresti imi imput plamanii, nu ii curat.
In plus, am uitat ca pe bicicleta transpir, deci put, deci prefer sa nu ma duc cu ea la birou.
Si tandemul unde il parchez? In fata blocului? Dispare urgent. Cum il urc pe scari?

This post has been edited by dizzy: 29 Jun 2011, 12:29

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
patb
post 29 Jun 2011, 12:32
Post #38

...

From: ...

Ce avem noi aici?
http://www.peteava.ro/playlist-4945/marea-...alzirea-globala

http://www.peteava.ro/id-672333-alege-eco

Vestea buna e ca in timpul vietii noastre nu o sa vedem masinile date afara si inlocuite cu bicicletute si masinutele electrice roz pentru fetite si fetite. Sigur ca unii isi doresc sa profite financiar de pe urma imbecilitatii cu "incalzirea globala din vina noastra" dar nu in secolul asta. Continuati sa dati la pedala, ecologistii lu' peste prajit. O sa schimbati fix nimic. Abia astept sa vad Germanica intoarsa in secolul 19, din cauza ca le e frica de cutremure radmasa.gif

--------------------
... ... ...
+
R19/16v
post 29 Jun 2011, 12:33
Post #39

Oldschool Member

Carlin o spune perfect up.gif

This post has been edited by R19/16v: 29 Jun 2011, 12:37

--------------------
+
driverx
post 29 Jun 2011, 12:38
Post #40

QUOTE(Axe @ 29 Jun 2011, 11:35)
Pentru cei care o dau in diverse referitor la vreme, eu am mers si la -15grd, pe zapezi de nu puteai merge cu masina, pe ploaie torentiala etc.
Am si un filmulet venit parca de pe alta planeta, o planeta cu oameni constienti si care iubesc miscarea(mai bine zis ii inteleg beneficiile) si aerul curat wink.gif

Referitor la cei care au de dus copilul la gradinita/scoala/facultate/casa de pensii etc., va puteti lua un tandem ca cel din avatarul meu ! smile.gif Cu ocazia grevelor pe la metrou mi-am dus sotia la job cu tandemul dupa care am plecat la mine la job.
*

Veri veri tacing, dar stau si ma intreb daca in tari precum China, India unde bicicleta NU este o alternativa draguta pentru o viata mai echilibrata, ci este singura varianta de a avea roti sub coor, ma intreb daca ei merg in mod curent la -15 grade pe bicicleta.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
R19/16v
post 29 Jun 2011, 12:42
Post #41

Oldschool Member

Sa fie sanatosi! D-aia nu emigrez eu in China tongue.gif

--------------------
+
kaspersky
post 29 Jun 2011, 13:04
Post #42

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(C a t a l i n @ 29 Jun 2011, 08:31)
Vezi o diferență între emisiile din mijlocul oceanului și cele de sub fereastra blocului?
*

sa zicem ca alea de sub fereastra blocului te afecteaza direct, dar alea din mijlocul oceanului crezi ca se duc direct in nirvana? si alea ne afecteaza pina la urma.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
driverx
post 29 Jun 2011, 13:10
Post #43

QUOTE(kaspersky @ 29 Jun 2011, 13:04)
sa zicem ca alea de sub fereastra blocului te afecteaza direct, dar alea din mijlocul oceanului crezi ca se duc direct in nirvana? si alea ne afecteaza pina la urma.
*

Exact asa gandeste si UE-ul. Si unii formatori de opinie la fel de gandesc. Si astfel se scapa din vedere ca ecosistemul nu se opreste la zonele alea dragute la care noi le zicem .... orase.

Deci asta e principiul? Unde nu mergem noi, unde nu stam noi.....sa fie potopul? Daca cumva potopul ala ne musca de fund peste 15-20 de ani? That's a promise. Nu cumva o sa incepi sa te intrebi cine, cum si de ce ti-a scumpit tie viata cu dume nenumarate desi intr-un final, planeta la nivel global nu o duce mai bine, ci poate din contra....mai rau???

Bine ca stati sa va plangeti ca banii vostrii dati pe taxe in loc sa mearga in investitii, infrastructura, merg in buzunarele oamenilor destepti, dar cand vine vorba de mediu, veri tacing....puneti botul. E cam aceasi problema, dar trebuie sa va dati seama. Abordarea UE-ului in materie de green stuff se bazeaza doar pe bani si externalizata mizeria in alte locatii, pe cat posibil cat mai departe de UE.

<span class='edit'>29 Jun 2011, 14:03:</span>
De asemenea, se urmărește ca majoritatea călătoriilor care se întind pe o distanță mai mică de 305 kilometri să se facă cu trenul.

Ho hooo....draguta idee. Suna bine la creierele GREEN, dar cand stau sa ma gandesc ca populatii intregi sa depinda tot mai mult de un sistem feroviar care de zeci de ani se lupta cu rentabilitatea si subventiile de la stat, ma intreb daca imi convine sau nu.

Si stau sa ma intreb din ce bani vor sustine un astfel de mamut..... Ce taxe o sa mai platim, cum o sa ni se mai scumpeasca viata in aceasta minunata Uniune........

29 Jun 2011, 14:12:
În Londra și Stockholm, șoferii trebuie să plătească o taxă specială în momentul în care intră în zonele ultracentrale.

Daaa.... sa ne aducem aminte de vestitul Congestion charge din Londra. Toti promiteau viata GREEN si roz la populatia Londrei, visau la o reforma serioasa in ceea ce priveste traficul si realitatea a aratat putin altfel. A eliberat anumite zone ca nimeni nu mai era tampit sa plateasca nu stiu cate lire, dar a creat probleme pe langa zonele centrale. Cica niste masuratori au aratat ca a crescut cantitatea de CO2 in Londra din cauza lui "Congestion charge" in loc sa scada.

E cam greu de stopat fenomenul, e greu de aplicat ca lumea. Tari ca Elvetia de mult nu s-au atasat de masini, tari ca Olanda sau Elvetia sunt destul de mici si pot rezolva multe probleme cu infrastructura feroviara bine pusa la punct, dar asta NU inseamna ca ceea ce vedem acolo merge pe orice teritoriu, pe orice suprafata, pe orice cultura. Vise...UMEDE.

This post has been edited by driverx: 29 Jun 2011, 14:12

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Axe
post 29 Jun 2011, 14:28
Post #44

Membru autentic

Fratilor, eu sunt egoist, merg pe bicicleta pentru mine, pentru placerea si sanatatea mea !!!
Ref la titlul topicului, daca se va intampla, voi fi fericit ca pe Splai o sa am de ales intre banda 1-2 sau 3, evident pe bicicleta ! icon_mrgreen.gif tongue.gif

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
R19/16v
post 29 Jun 2011, 14:30
Post #45

Oldschool Member

Dar nu se va intampla smile.gif

--------------------
+
cread
post 29 Jun 2011, 16:01
Post #46

Membru autentic

QUOTE(Axe @ 29 Jun 2011, 15:28)
Fratilor, eu sunt egoist, merg pe bicicleta pentru mine, pentru placerea si sanatatea mea !!!
Ref la titlul topicului, daca se va intampla, voi fi fericit ca pe Splai o sa am de ales intre banda 1-2 sau 3, evident pe bicicleta ! icon_mrgreen.gif  tongue.gif
*
Mai avem putin si copiii nostri obezi, galbejiti, pricajiti, drogati, inculti, feisbuchishti

Omule , la ce copii ai,,,,, iti doresc sa apuci ziua in care vei putea alege intre benzile 6 si 7 ,,,, poate vei fi fericit intr-o zi ,,,

--------------------
renault Megane 2 Grandtour . 2004 1,5 dci 80cp
+
the fast and furious
post 29 Jun 2011, 17:01
Post #47

Membru autentic

From: Bucuresti

E clar ca ideologia asta cu poluarea e doar un mare bullshit si nu se va pune niciodata problema interzicerii totale a automobilului, numai ca de exemplu in Bucuresti nu ati vrea si voi un trafic civilizat , fluent, rational ?
Si eu folosesc momentan masina fiindca mijloacele de transport in comun sunt mizerabile, nu am nici o siguranta ca nu voi fi jepcarit in ele, nu ma duc unde vreau eu, decat rareori si mai important nu in TIMP UTIL.
Si indemnele astea cu lasatu masinii acasa , in cazurile in care te duci la birou nu or sa aiba niciodata vreun rezultat. Fiindca dupa perioada comunista in care nu aveam acces la nimic, fiecare dintre noi simte ca trebuie sa maximizeze orice satisfactie pe care ti-o da democratia asta ce exista doar in capul nostru, si in cazul de fata satisfactia de a folosi masina.
Deci raman la parerea, ca o circulatie fluenta si reala in Bucuresti va exista , numai in momentul cand cineva din clasa conducatoare va dori intradevar asta si vor face tot posibilul sa incurajeze transportul public si ii vor "arde la buzunar " serios pe cei care vor estompa calea unui tramvai, autobuz etc.
Da si banii aia din amenzi cu siguranta tot in investitii neprofitabile din partea statului se vor duce ca si pana acum, dar atunci o sa ai tu puterea sa decizi ce faci cu banii tai si o sa folosesti transportul public, nu o sa mai arzi gazul stand in trafic in coloana si banii de amenzi o sa ii folosesti ca sa mergi cu auto prin afara orasului.

--------------------
Dacia / Opel - Berlina / Astra Classic - 1999 / 2006 - B -- ---
+
djasu82
post 29 Jun 2011, 17:35
Post #48

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Sunt pro bicicleta desi imi rezolv problemele de la birou aruncandu-mi fundul in bolid si stand la cozii infernale in bucuresti implicit polund orasul as renunta la masina pentru una eletrica sau pentru , rtb sau bicla.
Totusi nu cred ca in 100 de ani se va intampla asa ceva in bucuresti sau in alte mari orase din tara si din afara tari.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
kato
post 29 Jun 2011, 17:55
Post #49

Membru autentic

From: barlad

QUOTE(Axe @ 28 Jun 2011, 22:31)
Cu ce ?! Uite cu ASTEA se poate face orice, gandirea noastra ne face insa sa nu concepem asa ceva wink.gif
*

asta la modul ideal. daca luam ca exemplu iasiul ideea ta este pur si simplu utopica smile.gif

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
cread
post 29 Jun 2011, 18:26
Post #50

Membru autentic

Discutia cu bicicletele aluneca spre ridicol, biciclete cargo????? De ce nu biciclete de politie, salvare, pompieri? Ca unii pot sa mearga la serviciu cu bicla, e foarte bine ,sunt privilegiati, ori lucreaza aproape, ori seviciul nu le cere o tinuta " la 4 ace", ori au la locul de munca dus, vestiar etc, dar daca stai in Colentina si tre' sa ajungi in Militari ?

--------------------
renault Megane 2 Grandtour . 2004 1,5 dci 80cp
+
crazybogdan
post 29 Jun 2011, 19:01
Post #51

Membru autentic

Pana sa implinesc 18 ani, mergeam doar cu RATB-ul si cum in 13 septembrie nu e metrou, nu prea aveam de unde sa aleg. am avut 3 biciclete furate doar eu, asta ca sa nu mai zic de amicii mei(carora le-au furat chiar din holurile Politehnicii, legate cu 2 lanturi, iar Androneasca da din umeri ca proasta). Cand am trecut la masina, a fost fantastic si de atunci nu am mai calcat in RATB. Recunosc, costurile sunt mari (RCA, casco, carburant + revizii), costuri pe care nu le aveam inainte(adica compar ceva cu 0 smile.gif ), dar faptul ca nu mai astept ca boul in statie, nu mai stau ca intr-o conserva langa toti nespalatii si ajung de la A la B fara sa fiu plin de praf m-au convins sa pastrez masina ca mijloc principal de locomotie.
Bicicleta e ok, sunt de acord, dar sa fim seriosi, daca merg zilnic dintr-o parte a capitalei in cealalta, risc sa mor intoxicat cu praf.
Ce se intampla in orasele europene e ok, dar de ce? cand am fost afara(Germania, Elvetia-chiar in Zurich etc) am parcat masina in parcari etajate special amenajate, supravegheata(evident, contra cost) si o lasam cu zilele. Era o placere sa mergi cu mijloacele de transport in comun(curate, punctuale, libere...)

Intrebati pe Mazare, Berceanu, Boc, Tariceanu(ca tot era cu Citroen), Tiriac(ca tot e cu Mercedes, Chrysler si altele) daca sunt de acord sa merga in Ratb cu plebea(adica noi)... ???

Plus, sunt de acord cu cei care lucreaza in domenii ce necesita transportul marfurilor. Pe bune, daca au lucrari peste tot in oras, cum pot ei sa se plimbe cu bicicleta cand trebuie sa care zeci de kg de unelte si scule? 10 Lance Armstrongi nu fac ce face un Renault Kangoo...dar la sfarsit de luna, 10 Lance Armstrongi vor fi consumat mai multi bani decat un Kangoo.

Problema se pune altfel, ei restrictioneaza masina ca mijloc de transport, sau doresc sa "reduca" poluarea? nu de alta, dar daca in jurul tau e numai fum de tigara, e fizic imposibil ca in centru, unde esti tu, sa nu existe fum, indiferent daca fumezi sau nu. Dar daca vor sa interzica masina, sa zica asa, pt ca oricum pana in 2050, o parte din noi vom fi morti(prea mult McDonalds, KFC, accident de parasuta, impuscat in cur, razboi mondial, etc), deci nu ne intereseaza acum, iar cei care vor fi in viata, probabil vor conduce Toyota Prius editia 1000, pt ca vom mai avea petrol atunci cum are Romania crestere economica acum....

This post has been edited by crazybogdan: 29 Jun 2011, 19:17

--------------------
am avut Megane2 1.9dci 2005 -
pe viitor BMW Z8...sper
+
brigada_diverse
post 29 Jun 2011, 20:00
Post #52

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

da, f corect spus
raspund si pt cel care a intrebat cati km circul intr-un an...nu 1000, ci 10 000. nu o fi impresionant, nu am unde sa ma duc mai mult, de atat imi permit (de cand am gpl, daca nu puneam gpl, mergea 5000 in cel mai bun caz) si cu asta gheorghe basta.

distanta regie -> plaza romania o parcurg deseori pe jos, regie/poli pe jos(ca asa e gandit campusul, sa faci 20-25 min de la EC-uri la P-uri...pt cine stie ce zic), mai merg si din regie pana in unirii pe jos si ma intorc cu metroul sau tot pe jos daca pot.

nu sunt dependent de masina, ba chiar, mi-e greata de nenorocirea din bucuresti mai ales in orele de varf, de aglomeratie, prostie, mizerie, etc (in trafic), dar o folosesc cand am nevoie(plec acasa si nu vreau sa stau 5 / 4 / 3 ore cu trenul, vreau sa ajung in fata blocului fara sa platesc la taxi ca a ajuns trenul dupa ora 11 cand nu mai ciircula ratc-ul,etc) sau cand e o urgenta ... a patit cineva ceva, ma duc sa ajut pe cineva/ inatarzii undeva.... nu vreau sa platesc taxe mari( ca nu-s bani si chiar daca ar fi nu as vrea sa ii dau statului sa ii fure conducerea) pentru cat nu circul. merg 10 000 pe an. altii 60 k pe an. de ce sa platesc la fel? am si gpl, poluez mai putin, nu ma deplasez mult.

as merge si cu bicicleta, daca am fi o tara civilizata, dar iti fura bicicleta din mers....

offtopic:ce ai cu mazare? avem oras iluminat, avem soselele asfaltate, avem turism, avem statiune, avem investitori.

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
crazybogdan
post 29 Jun 2011, 20:17
Post #53

Membru autentic

off: pt a raspunde lui brigada_diverse - nu am nimic cu Mazare, mi se pare un tip interesant, dar cu toate acestea, am considerat ca face parte din aceeasi clasa precum cei mentionati anterior (adica nu cred ca la ce costume poarta, merge el cu Ratc-ul). In loc de Mazare, putem scrie Andreea Esca sau altcineva, pentru ca nu conteaza ce meserie au sau daca sunt sportivi, politicieni, jurnalisti, vatmani, mecanici, electricieni sau profesori, ci efectiv, daca pusi in fata situatiei de a alege sa mearga cu mijlocul de transport in comun, ar alegea respectivul sau...taxiul. Pt ca de ce sa ne mintim singuri, si taxiurile sunt masini si intra in aceeasi oala ca noi toti.

--------------------
am avut Megane2 1.9dci 2005 -
pe viitor BMW Z8...sper
+
brigada_diverse
post 29 Jun 2011, 20:23
Post #54

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

am umple un topic cu asemenea personalitati smile.gif)

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
bygy007
post 29 Jun 2011, 20:57
Post #55

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(Steel Tormentor @ 28 Jun 2011, 20:20)
Sa dispara masinile. Bun. Usor de zis. Si cu ce mai muncim? Cu ce distribuim alimente? Cu ce ne deplasam la locul montajului unei oarecare lucrari...cu sculele si materialele necesare...Si as putea enumera nenumarate activitati care necesita folosirea unui autoturism; de clasa mica in cel mai fericit caz.
*

poate o sa inventeze rominii nostri teleportarea si atunci nu o sa mai ai nevoie de masina blush.gif

29 Jun 2011, 22:02:
QUOTE(IRONICK @ 29 Jun 2011, 11:06)
Multi si-a luat casa in zonele la moda (snobism???) si acum se plang ca nu au metrou.
*

pe viitor (50-100 ani) o sa faca si metrou

This post has been edited by bygy007: 29 Jun 2011, 21:02

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
sobolan
post 29 Jun 2011, 21:09
Post #56

membru paros...

From: GL

nu mai dureaza mult nici aia....

--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Golf mk5 - syncro - 2007-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
+
bygy007
post 29 Jun 2011, 21:10
Post #57

Membru autentic

si referitor la incalzirea globala e o frectie , din contra se pare ca pe viitor va fi o mica era glaciara

--------------------
+
djasu82
post 29 Jun 2011, 21:16
Post #58

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

visezi la teleportare dar uiti ca nu tu sau noi vom avea acest privilegiu . Partea cu bicla nu e ca ti-o fura ci de traficul infernal plus injuraturi flecme si toate cele daca te avanti in jungla din centru biggrin.gif
La fel si daca ai mere pe scuter .
Metroul in drumul taberi cica se va da in folosinta pacra in 2014-2015 .
Daca il aveam pe rege la putere eram departe cu poluare diminuata in capitala si in tara.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
klaus
post 29 Jun 2011, 21:22
Post #59

步步

Ca mi-am adus aminte: dupa ce s-au frasunit toti ecologistii ca se incalzeste pamantul, ca e nasol, ca se duc naibii ghetarii, a aparut scandalul cu premiantii nobelului care au facut analizele din burta, fara masuratori, cu "studii" mincinoase.
Acum, in ultimul timp, incepe sa se dea la intors, si se gaseste si vinovatul:activitatea solara redusa care ne-ar putea baga intr-o era glaciara de fapt.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bygy007
post 29 Jun 2011, 22:15
Post #60

Membru autentic

QUOTE(djasu82 @ 29 Jun 2011, 22:16)

Metroul in drumul taberi cica se va da in folosinta pacra in 2014-2015 .

*

forte bine sa vedem cum se misca ca daca faci socoteala cit metrou s-a construit din 90 incoace avind in vedere ca in 90 tunelurile si partea de rezistenta a statiilor erau facute

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 02:11
Forum Renault