Cate zile de concediu se dau pentru nastere copil?, Jurista de la personal a zis ca sunt 2 zile.
![]() ![]() ![]() |
Cate zile de concediu se dau pentru nastere copil?, Jurista de la personal a zis ca sunt 2 zile.
Lostboy |
![]()
|
||
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
- Legea 210/1999 privind concediul paternal e o lege speciala, care prevede dreptul la concediu paternal in cazul nasterii unui copil;
- CCM din 2005 prevede in acest caz drepturi negociate de angajator si salariati, suplimentare fata de cele acordate de legea speciala; - cele 5 zile libere platite acordate potrivit CCM se dau pentru evenimente deosebite (nasterea unui copil), separat de concediul paternal. Potrivit acestei interpretari, tatal angajat ar trebui sa beneficieze de 5 zile libere, cf. CCM, si de 5 zile de concediu paternal, cf. Legii 210/1999. ART. 6 alin.(1) din Hotararea Guvernului nr. 244/10,04,2000 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 210/1999 prevede ca citez: " Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu încă 10 zile lucrătoare, dacă a obținut atestatul de absolvire a unui curs de puericultură. Sa iti traiasca juniorul(oara) Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 6 Sep 2007, 08:26 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau, daca e cazul, in conformitate cu contractul colectiv de munca.
Nu te lasa aburit, concediul de odihna e una, cel pentru evenimente deosebite e alta, nu se suprapun si nici nu se anuleaza reciproc. This post has been edited by vijelie: 6 Sep 2007, 08:31 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Felicitari si nastere usoara.
Daca dupa nastere sotia doreste sa reinceapa serviciul, are program de 6 ore pana implineste puradelul 2 anisori, iar statul vine cu FABULOASA suma de 100 lei pe toata aceasta perioada. Atentie, daca face cerere pt. program de 6 ore nu mai poate sa faca ore suplimentare. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tribunule, mentioneaza te rog si legea aia in baza careia afirmi chestiunea cu 6 ore/zi. Chiar ma intereseaza.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Lostboy |
![]()
|
jurista mi-a zis de legea 148/2005 si normele metodologice pt hot 1825/2005.
Merci de urari tuturor si mai caut in documentele astea sa vad daca zice ceva. LE: Este un Lostboy junior. Pot sa-i fac cont separat? ![]() This post has been edited by Lostboy: 6 Sep 2007, 08:53 |
--------------------
.
.
.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Si inca o chestie.
Femeile insarcinate, dupa luna a 4, cu o hartie de la doctor, pot sa treaca la programul de 6 ore. Indemnizatie (salariul) ramane cel care era cand lucra 8 ore. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Lostboy |
![]()
|
chestia cu programul de 6 ore dupa luna a patra o stiam dar cu 6 ore pana la 2 ani ai copilului nu stiam....
|
--------------------
.
.
.
|
|
tribunul |
![]()
|
Cu ajutorulu lui Vitejie:
ART.17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de 2 ani. art 17 din ccm 2007-2010. Vezi ca mai poti beneficia de bonuri in valoare de 300 lei cu care poti sa-ti platesti DOAR cresa. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Ordonanta de Urgenta 96/2003 din 14/10/2003 publicata im MO # 750 din 27.10.2003 privind protejare maternitatii la locurile de munca.
Legea 25/2004 din 05/03/2004privind aprobarea OU de mai sus. Are si cevasilea modificari si completari la respectiva OU. This post has been edited by Slider: 6 Sep 2007, 11:23 Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Lostboy |
![]()
|
Legea care specifica exact cuantumul de zile de concediu paternal - Legea 210 / 31.12.1999 - http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp..._text?idt=21846
merci baieti pt tot mai are maxim 3 saptamani si iese lostboy junior! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cand ii cumperi logan?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Lostboy |
![]()
|
când iese loganul cocoșat! Ăla de la Notre Dame!
|
--------------------
.
.
.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Nu ii cumpara, ci il lasa pe al lui mostenire
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Si tata lost isi ia S
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Lostboy |
![]()
|
nu, jegul il las in baia de fairy si dupa ce scot loganul il pun (pe jeg
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
Cam multe combinatii pe acolo. Si ma tem ca in urma lor o sa ramai si fara logan si fara jeg. Si atunci ciuciu mostenire pentru junior. Eventual ceva stopi de Axion Logan pe fundul sticlei, da' si asta numa' daca nu arunci fara simt cu axion prin baie.....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Lostboy |
![]()
|
măi, stai puțin că mai am niște mașini cu telecomandă.
Pană atunci lumea o să restaureaze loganurile. Să vezi hot rods din logan..... o să-mi fac lo gan shop. giaaaaaa! This post has been edited by Lostboy: 6 Sep 2007, 13:47 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
Bre nea Lostboy cat mai e spaga la o nastere pe la voi pe acolo?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Lostboy |
![]()
|
de ce domnu?
vrei sa o faci pe șestache? să nu te vadă lumea? |
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Lostboy |
![]()
|
și după aia mită să ia minciuna , scuze, mașina națională!!!!
|
--------------------
.
.
.
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
Lostboy: Chiar cat sunt "taxele" la dom' doftor?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
vijelie |
![]()
|
Aaaa... nu driverx... nu se da spaga la doctori. Ba mai mult, la sotia mea anul trecut, dupa ce s-a trezit din anestezie, au venit in salon atat chirurgul cat si anestezistul cu cate 7, respectiv 3 mil lei vechi. Chiar si asistentele ii mai dadeau cate 1-2 sute mii lei vechi in fiecare zi.
Sau o fi fost invers? Ca nu mai stiu bine... This post has been edited by vijelie: 6 Sep 2007, 13:56 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Lostboy |
![]()
|
eu am fost (cu soția, normal) până în luna a 6-sea în bucurești la Filantropia. Ecografie 3D - 200 ron. Dar nu am la cine să stau în bucurești (dorim naștere normală) și ”m-am mutat” la timișoara.
La Timișoara, la dr. Grigoraș 150 ron. Ieri mi-a luat 100 de ron. Soția a auzit de: 150 euro-naștere normală 200 euro-cezariană QUOTE Sau o fi fost invers? Ca nu mai stiu bine... de la anestezie nu-ți mai amintești!This post has been edited by Lostboy: 6 Sep 2007, 14:00 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
Pana la urma cat e scorul la dr: 100 ron, 150 ron sau 150 euroi?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 6 Sep 2007, 14:56) Aaaa... nu driverx... nu se da spaga la doctori. Ba mai mult, la sotia mea anul trecut, dupa ce s-a trezit din anestezie, au venit in salon atat chirurgul cat si anestezistul cu cate 7, respectiv 3 mil lei vechi. Chiar si asistentele ii mai dadeau cate 1-2 sute mii lei vechi in fiecare zi. Sau o fi fost invers? Ca nu mai stiu bine... ![]() ![]() ![]() ![]() 6 Sep 2007, 15:04 QUOTE(Lostboy @ 6 Sep 2007, 14:59) Chitanta ofera? ...This post has been edited by driverx: 6 Sep 2007, 14:04 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Lostboy |
![]()
|
scuze, 150 ron , respectiv 100 ron am plătit pt ecografie 4D și consultație. De ”tarif” încă nu am discutat.
și tarifele de 150 de euro și 200 de euro cred că sunt pt doctori. Vă spun mai multe după ce iese al mic. de pe 15 treb să fiu în timișoara că poate să nască oricând. QUOTE Chitanta ofera? ... o strangere de mână! ![]() This post has been edited by Lostboy: 6 Sep 2007, 14:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
Vezi ca daca tb cezariana, mai apare la coada milogilor si anestezistul.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th July 2025 - 18:17 |