DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cate zile de concediu se dau pentru nastere copil?, Jurista de la personal a zis ca sunt 2 zile.

Stefan.A
post 7 Sep 2007, 07:50
Post #61

Membru autentic

Group: Members

Nu-i bre nici un regret, eu ma bucur ca unu' e relativ mare iar al doilea a venit in sfarsit si va creste si el. Al 3lea sper sa mai vina si la altii ca io inca invat sa ma impart intre 2 + mama lor.
Primii 2-3 ani, pana incepem sa ne intelegem cat-de-cat mi-au parut mai grei si la primul. Mai grei da' la fel de frumosi. Sau mai.

"Las' ca va vad" era un indemn sa va bucurati ca sigur se poate si mai rau. Un singur bebe imi pare acum pis of cake.

Noi am zis ca daca primul are aproape 7 ani cand vine al doilea o sa fie mai usor. Si oarecum este. Da' numai oarecum. Ca primu' saracu' se gandeste el bine ca daca parintii pot face atatea pt bebe inseamna ca pot si pt el. Ca daca nu inseamna ca nu-l mai vor. Am vazut copii cu depresii crezand ca nu-i mai vor parintii cand a venit un alt bebe in familie, deci guess what: avem 2 bebe, desi unu are 30 de kg si aproape 8 ani acum.

Mai on topic: acum fix 1 an am primit 5 zile pt nasterea bebelui si sigur nu-i doar company policy, e in lege. Da' nu pot sa-ti precizez care.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 7 Sep 2007, 08:09
Post #62

--- Membru cu ralanti ---

Nu pot sa va inteleg. Ce dracu tot trageti atatia copiii? Nu ajung 1-2? De ce nu oferiti cat de mult puteti la acestia? De ce trebuie privati si sa supuneti la depresii de genul celor pomenite de Stefan.A (si foarte reale)? Si asta mai ales daca e diferenta mare intre copii. E aproape ca si cum nu ar fi frati, pentru ca din cauza diferentei de varsta, preocuparile lor sunt vizibil diferite. Unu incepe sa mearga la scoala, altu se distreaza ce fain ii sa te pisi in sus cand tata iti scoate scutecu'.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Sony
post 7 Sep 2007, 08:14
Post #63

Membru autentic

From: Ban Land

Da' nu-i mai bine sa nu faci niciun copil? radmasa.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Lostboy
post 7 Sep 2007, 08:15
Post #64

Finding my way!

mai un lucru:
1. ideal e sa ai doi - baiat si fata.
2. si mai ideal e sa le poti oferi tot la amandoi
3. eu vreau doar unul ca sa-i pot oferi tot ce-i mai bun
4. as vrea si eu doi dar sunt 2 motive pt care nu vreau: a) nu le pot oferi tot cat ii pot oferi unuia singur si cool.gif e galagie mare cu doi si putin haotic.

--------------------
. . .
+
driverx
post 7 Sep 2007, 08:23
Post #65

QUOTE(Sony @ 7 Sep 2007, 09:14)
Da' nu-i mai bine sa nu faci niciun copil? radmasa.gif
*

Io am intrebat serios acuma tongue.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
tribunul
post 7 Sep 2007, 08:32
Post #66

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Lastboy, bre matale cati esti la parinti?
Nu's de ce am impresia ca esti singurel.

Vreau sa te "corectez" putin.
1. Cand vorbesti de copii, nu exista ideal. Exista SANATOSI.
2. ham...
3. Adica? daca merge la o gradinita de stat, scoala de cartier si o facultate de stat, inseamna ca nu-i oferi ce-i mai bun.
Sau te gandesti ca vacantele la bunici sunt naspa fata de cele in Franta.
Sau nu poti sa-i cumperi haine de firma? Chiar nu te inteleg.
4. Iarasi cred ca matale ai fost crescut in puf fiind singurel, si ai stat cu mamica pana mai adineauri.

Cand e mic, o sa achizitionezi o tona de haine care raman ca si noi, plus toate "sculele" necesare, pe care poti foarte frumos sa le foloseti si pt. al doilea copil.

Cand eram mici ne bateam non-stop, erau disperati ai mei, tot timpul imi dadeau alte exemple de odrasle exemplare. Acu este singura persoana la care pot sa apelez in orice situatie, si reciproc.

Eu sunt de principiul minim 2, acu trebuie sa mai treaca ceva timp, s-o "conving" si pe madam, ca ea duce greul cel mai mare.
Dar daca o conving ca-i fac o fetita cu fundite, o dau pe spate, stie ca ma tin de cuvant.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Stefan.A
post 7 Sep 2007, 08:43
Post #67

Membru autentic

Lostboy, e si putin haotic da-i si frumos.
Driverx, zici c-ai dat de vreo familie cu 4-5 copii.
Desi eram destul de convinsi la 1, l-am dorit si pe al 2-lea cat inca mai suntem tineri. Nu stiu cum se descurca aia care au un bb la aproape 40 de ani, da' eu cred ca-i groaznic. Asa ca daca totusi vreti unu', lasati forumu' si la treaba.

E adevarata ca la o diferenta mai mare de 3-4 ani intre ei nu mai cresc impreuna insa tot mai multi cunoscuti au copii la diferente de pana la 10 ani si nu-i chiar asa nasol.
+ ca 2 nasteri la 4-5 ani intre ele lasa urme mai ok asupra mamei. Ca banuiesc ca dupa ce vin copiii o sa va vreti si tanata sotie inapoi si n-o sa fie deloc ok sa ramaneti cu o tanara balena.
(Cumnata-mea a nascut la 35 de ani si arata acum ca la 25. Dar cu o pauza de 9 ani intre sarcini.)

Iar cel mare, desi nu-i deloc bine sa-l faci bona pt cel mic, vrea de multe ori sa fie el mama-si-tata lu' cel mic. Ceea ce mai ajuta parintii.

Cred ca e un cosmar cu 2 mici deodata. Pana ajunge si cel mai mic pe la 5 ani poti s-o iei razna lejer. Si e mai simplu, ca scapi.

Noi am avut vre-o 3 sapt de vacanta vara asta, cu culcat la 2 noaptea (cea mare mai vroia un foc de tabara, un biliard, un porumb fiert, un shoping, etc) si trezit la 7 dimineata (cand cea mica ne dadea scularea la toti). Deci odihna curata.

Insa tot cred ca merita. Si pay-off-ul vine asa cum ziceam dupa ce face cel mic 4-5 ani, cand incepi sa te intelegi calumea si cu el si chiar te poti bucura de familie.

Si ca un sfat citit la altii:
Daca vrei un copil: fa-l frate daca gasesti mama/tatal potrivit. Asta construieste si un cuplu intr-un fel unic.
Daca vrei 2 copii: ori ai cohone si-i faci la 2-3 ani unul de altul, pt ca asa cresc impreuna; ori astepti pana face primul un 6-7 ani pt a intelege ca noul bebe nu-i un catel de care te saturi in 3 zile si nici n-a venit sa-l inlocuiasca pe el.
Daca vrei mai multi: ai altceva in loc de cohone, sau ai prea multi bani.

--------------------
+
Lostboy
post 7 Sep 2007, 08:45
Post #68

Finding my way!

dragul meu tribun
nu sunt singurul copil la parinti, nu am crescut in puf, ci din contra.
Si poate asta e motivul pentru care vreau un singur copil sa-i pot oferi toata atentia si dragostea.
Asta nu inseamna ca nu am avut parte de atentie si de dragoste. Ci doar ca asa era "in randul lumii" sa ai doi copii in perioada aceea. Si am avut destule suparari pt ca alti copii aveau multe chestii pe care parintii mei nu si le permiteau.
Nu vreau sa i se intample asta copilului meu doar de dragul de a-mi raspandi semintele peste tot in lume.
Normal ca toti ne dorim ca ai nostii copii sa fie sanatosi - asta e subinteles. Nici nu are rost sa o mentionez.
Am folosit termenul "ideal" in sensul unei familii perfecte, unei armonii perfecte. Dar nu treb sa luam termenii mot-a-mot.
Fiecare are ideea lui despre familie si treb respectata. Unii nu vor deloc copii, unii vor doar unul, unii neaparat doi, altii echipe de fotbal. E treaba fiecaruia.
Dar nu cred ca AI DREPTUL TU sa judeci modul in care am fost crescut pt ca nu mi-ai dat tu de mancare si nu ai trecut cu mine prin bine si rau.
Asa ca te rog sa te ABTII de la comentariile legate de modul de crestere al meu. Eu nu am comentat nimic de persoana ta si nici de modul in care ai fost crescut.
OK?

--------------------
. . .
+
vijelie
post 7 Sep 2007, 08:46
Post #69

membru violet

From: Bucuresti

Ma, aci vorbim despre copii sau vorbim ca intre copii?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Lostboy
post 7 Sep 2007, 08:49
Post #70

Finding my way!

Păi vad ca unii se poartă ca niște copii si vorbesc in neștiință de cauză.
Totuși să fim atenți la ce spunem și ce acuzații facem. ok?

--------------------
. . .
+
vijelie
post 7 Sep 2007, 08:50
Post #71

membru violet

Toti suntem niste copii mari dar cand ne vedem cu aratarea aia mica in brate ne cam piere cheful de prostioare, nu? blush.gif

--------------------
+
Buyaka
post 7 Sep 2007, 08:51
Post #72

Membru pasionat

... breee, ori e sezon, ori ne-am vorbit mai multi... si sotia mea trebuie sa nasca, mai are in jur de-o luna, asa ca-mi vine la fix topicul biggrin.gif.
Pentru concediu - se acorda 5 zile, iar daca faci dovada absolvirii unui curs de puericultura blink.gif se mai dau inca 5 zile.

Acu'... multa lume zice ca nu-i bine sa iei nimic inainte si faze de-astea... n-o fi... sa-l vaz io p'ala care alearga ca bezmeticu' prin oras dupa: scutece, patut, masa de infasat, biberoane, uleiuri, creme, pompe, sterilizatoare, etc etc atunci cand ii naste nevasta...

Eu ca orice om prevazator, am pus mana si am inceput sa cumpar... intreba driverx mai sus...
- renovat/amenajat camera: 20 mil si mai e inca...
- hainute&stuff(creme, uleiuri, prosoape) ~1mil
- doftora pana acu... 50ron la fiecare consult... au fost vreo 7-8
- ecografie morfofetala 2,4mil
- medicamente pentru mamica... 5-7 mil
urmeaza...
- carut, intre 3,5-12mil
- sterilizator 3,5mil
- pompa sin 1,4mil
- amenajatul camerei 5-6mil
- scutece ...
la nastere:
- doftor 8-14mil... dupa ochi
- moasa 2-3mil
- anestezist ~2-3mil
- neonatolog 1-2 mil
- restu.... fara numar fara numar... pana la portari...

...altfel iti trebuie curaj... parca atunci cand auzeam la altii nu erau atatea... oricum, atunci cand simt pe fiemea ca misca acolo in burtica uit de tot si merg inainte... trebuie sa-i fie bine.

Numai bine... si curaj driverx...sunt lucruri care trebuiesc facute atunci cand trebuie... smile.gif

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 - B '96; 4x4 '97
+
vijelie
post 7 Sep 2007, 08:52
Post #73

membru violet

QUOTE(Buyaka @ 7 Sep 2007, 08:51)
... sa-l vaz io p'ala care alearga ca bezmeticu' prin oras dupa: scutece, patut, masa de infasat, biberoane, uleiuri, creme, pompe, sterilizatoare, etc etc atunci cand ii naste nevasta...
*

Vrei o poza cu mine? icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Stefan.A
post 7 Sep 2007, 08:54
Post #74

Membru autentic

vijelie: despre, intre, pe langa...detalii.
lostboy: eu am gandit ca tine pt multa vreme. (D-aia m-am si ales cu o diferenta asa mare intre copii, insa bottom-line cred ca-i mai bine asa.)
cel mai frica mi-era nu ca material nu puteam sa le ofer acelasi lucru (desi nu sunt vre-un imparat) ci ca emotional n-o sa pot sa nu fiu mai atasat de unu' din ei ( ceea ce nu-i corect fata de celalalt).
Insa vreau sa-ti spun ca am invatat sa le fac loc pe aceeasi treapta. Acum sper ca si material vorbind voi avea pufuleti pt amandoi.

--------------------
+
cristi.r
post 7 Sep 2007, 08:56
Post #75

Membru ... din cand in cand

Eu nu cred ca tribunul a vrut sa fie tendentios, deci nu prea ai de ce sa te superi pe el. Eu sunt singur la parinti si ma regasesc foarte bine in descrierea lui. Asa ca, stai relax, stim ca e cam naspa si, probabil ca nu prea mai ai voie la savarina. Asa ca intelegem.

--------------------
megane diesel 2006
+
Buyaka
post 7 Sep 2007, 08:57
Post #76

Membru pasionat

QUOTE(vijelie @ 7 Sep 2007, 08:52)
Vrei o poza cu mine?  icon_mrgreen.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

@cristir: ..... te inseli amarnic, cu savarina... ba inca e chiar recomandat... face bine si la mami si la bebe wink.gif

This post has been edited by Buyaka: 7 Sep 2007, 08:59

--------------------
+
driverx
post 7 Sep 2007, 08:58
Post #77

QUOTE(Buyaka @ 7 Sep 2007, 09:51)
...
Numai bine... si curaj driverx...sunt lucruri care trebuiesc facute atunci cand trebuie... smile.gif
*

NO fucking way.... radmasa.gif radmasa.gif Chiar nu ma prea pasioneaza. Dar ma mai balacesc si eu prin subiectul asta, asa ca am si io 28 ani si sa ma gandesc daca nu oi regreta mai tarziu. Dar ceea ce stiu sigur e ca nici la pisica n-am dram de rabdare, dapoi la o masina dinasta de facut zgomot, pampersi murdari si nopti nedormite.......

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
cristi.r
post 7 Sep 2007, 09:00
Post #78

Buyaka, in ce tara traiesti ? Cum adica 8-14 mil dupa ochi la doctor ? Mie mi-a spus in fata: 7 bulioane. Anestezistul ? 1 milion ! Neonatologul 50 RON, Restul dupa ochi ... Si dupa ce le-am dat, tot cu ciocanul ii faceau analgezice sotiei ... asa ca ...

This post has been edited by cristi.r: 7 Sep 2007, 09:01

--------------------
megane diesel 2006
+
Buyaka
post 7 Sep 2007, 09:01
Post #79

Membru pasionat

@driverx
radmasa.gif

... relax... si eu tot cu un animalut am inceput smile.gif) ... era catelusa ce-i drept... si uite unde am ajuns... biggrin.gif

@cristir. : ...spitalul municipal... astea-s preturile... un prieten a carui sotie a nascut acum o luna a dat 14 mil, iar o mamica din salon, care nu era din bucuresti... a dat 7-8 mil... zic si eu din auzite...
Aaa si ambele erau cu cezariana...

This post has been edited by Buyaka: 7 Sep 2007, 09:04

--------------------
+
Lostboy
post 7 Sep 2007, 09:02
Post #80

Finding my way!

Chestia este următoarea:
Pentru mine familia este cel mai sfânt lucru de pe lume. Numiți-mă învechit, demodat, familist, cum vreți voi. Nu mă interesează. Dar haideți să nu vorbim și să nu judecăm oamenii pe care nu-i cunoaștem în legătură cu modul în care au fost crescuți. Ai dreptul să zici că nu am dreptate într-o anumită privință sau că nu știu ceva, dar nu ai dreptul să spui ceva despre modul în care am fost crescut decât dacă ai fi fost lângă mine. Asta înseamnă că îmi jignești familia, implicit părinții. Și asta nu o să accept niciodată. Când am dreptate. Părinții mei m-au crescut cum au știut de cuviință și nu au cerut nimic de la nimeni pentru a-și crește copiii. Asta îmi dă dreptul să îi apăr până în pânzele albe.
Deci, încă o dată. Gândiți înainte să acuzați sau să spuneți ceva. Asta dă dovadă de maturitate. În caz contrar......asta sunteți!
Numai bine și respect!

--------------------
. . .
+
cristi.r
post 7 Sep 2007, 09:03
Post #81

driverx, serios ? Ma, tu esti insurat, au ba ?

Lostboy, ce-ai frate ? Nu te-a acuzat nimeni ! Stai linistit ! Cu savarina am dreptate ? Sincer ...

This post has been edited by cristi.r: 7 Sep 2007, 09:05

--------------------
megane diesel 2006
+
vijelie
post 7 Sep 2007, 09:04
Post #82

membru violet

Nea Gigi, mata esti bre?

--------------------
+
Buyaka
post 7 Sep 2007, 09:07
Post #83

Membru pasionat

radmasa.gif

--------------------
+
Lostboy
post 7 Sep 2007, 09:11
Post #84

Finding my way!

eu vreau să îi ofer tot ce pot material și nu cred că o să pot face același lucru pentru doi. Asta este ideea. Dacă aș putea face față financiar pentru doi cu cea mai mare plăcere. Dar nu vreau să-mi zică ”Tati, vreau și eu chestia X sau Y” și să nu pot să i-o ofer. Asta nu înseamnă că o sa-l răsfăț sau să-i fac toate poftele. Dar vreau să știu că dacă vrea ceva eu sunt în stare să-i ofer lucrul acela.

--------------------
. . .
+
driverx
post 7 Sep 2007, 09:11
Post #85

QUOTE(cristi.r @ 7 Sep 2007, 10:03)
driverx, serios ? Ma, tu esti insurat, au ba ?

*

Insurat nu. Doar...."concubinaj" (ca tot imi place mie cuvantul asta tongue.gif ) de 5 ani.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
vijelie
post 7 Sep 2007, 09:12
Post #86

membru violet

Mai exista varianta "conculimbaj" wink.gif

--------------------
+
Lostboy
post 7 Sep 2007, 09:14
Post #87

Finding my way!

conculimbaj cu mâța?

--------------------
. . .
+
Sony
post 7 Sep 2007, 09:16
Post #88

Membru autentic

From: Ban Land

Doar cand are frana de mana trasa. radmasa.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
driverx
post 7 Sep 2007, 09:16
Post #89

QUOTE(Buyaka @ 7 Sep 2007, 10:01)
... relax... si eu tot cu un animalut am inceput smile.gif) ... era catelusa ce-i drept... si uite unde am ajuns... biggrin.gif
*

Da ma. Si io dupa ce mi-am tras mieunatoarea, asa zicea lumea. Ma intreba, pe cand si o plangatoare? Da' io ma uit la mine ca n-am rabdare la prostia aia ambulanta cu blana si urlu la el de l-am "defectat" psihic. Ieri dupa ce l-am stresat cu o sonerie cu trilu-lilu am stranutat si in 0.37 secunde era sub pat. Stie ca am oase in burta si acolo ajung mai greu la el. Desi am dezvoltat io o tehnica sa il extrag de acolo fara sa ma aplec prea mult sau sa ma uit. Deh, ca doar nu degeaba oi avea creier mai greu decat toata greutatea lui......

Da' cu copii nu prea mai mere asa .... asa ca.....

This post has been edited by driverx: 7 Sep 2007, 09:17

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
vijelie
post 7 Sep 2007, 09:21
Post #90

membru violet

Mai ia in calcul si o eventuala despartire de animal in cazul in care va decideti sa contribuiti la supra-popularea planetei. A, te-am intristat?

This post has been edited by vijelie: 7 Sep 2007, 09:21

--------------------
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 00:18
Forum Renault