DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Megane 2005 sau Logan 2008?

jelly
post 30 Jul 2011, 21:34
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: București

Parerea mea e Megane, e cu mult superior Loganului .

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate - B030431
Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 30 Jul 2011, 22:00
Post #32

...........................

From: Mangalia

QUOTE(iulian'71 @ 29 Jul 2011, 23:35)

Au scos Linea in locul ei.
*

stiu ca au scos linea dar nu cred ca este un inlocuitor, este mai scumpa si mai mare, singurul punct comun il au ca se fabrica in Turcia.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
iulian'71
post 30 Jul 2011, 22:17
Post #33

membru uneori batut in cap

Si se numesc FIAT. Albea era construita pe o platforma modificata de Palio, care la randul sau era pe platforma lui Uno fabricat intre '83-'95 in Italia. Linea mosteneste descendenta din clasa mica a lui Grande Punto, adaptata la nevoile pietelor emergente. In urma cu peste 2 ani cand am cumparat Megane-ul Linea avea la diesel preturi usor mai mari chiar cu reduceri (eu am beneficiat de 3800euro discount).

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet.
+
bobo77
post 30 Jul 2011, 22:24
Post #34

Si nici linea nu este mai departe de logan asta este partea proasta si este sub megane cu mult dupa parerea mea.

--------------------
+
iulian'71
post 31 Jul 2011, 00:27
Post #35

Asta asa e, dar are ceva optionale inexistente pe Logan. Sper ca la lansarea noului Logan sa mai adauge ceva la lista de echipamente.

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Grabeste-te incet.
+
eugenmanea
post 2 Aug 2011, 09:54
Post #36

Membru incepator

Aseara am vazut un Logan 16v 105 cai albastru mineral din 2007.
53,000 km

Ce nu mi-a placut
- are ceva probleme la caroserie gen bara spate e slabita si stopul putin ciobit
- are o zgarietura profunda pe aripa dr spate cu inceput de rugina
- incuietoarea fata dr a fost fortata si e iesita un pic afara
- 2 zgarieturi superficiale pe usa dr spate.
- volanul mi se pare cam tocit dupa mine (culmea ca schimbatorul nu e)
- e al 2 lea proprietar- masina e cumparata prin meridian ocazie in 2008 de la un batranel din Ploiesti
- masina a avut toate reviziile facute la un service din Ploiesti (ceva cu P), apoi are factura de la Meridian cu garantie la Meridian 6 luni; apoi din 2009 nu mai apare nimic.
- omul zice ca a facut reviziile la garajul lui ca e sofer profesionist de camion (deci se pricepe sa dea kilometrajul inapoi smile.gif )
- bordul nu mi s a parut prea bine inchegat

ce mi-a placut
- in rest caroseria arata f ok si culoarea e frumoasa
- nu era pregatita pentru vanzare- era f prafuita si pe in si pe ext si cand am dat drumul la AC a scos un miros urat- a si zis ca sta degeaba masina de vreun an
- pretul e ok- 4,200 E si e dispus sa facem pe casco toate problemele la caroserie inainte sa ii dau banii (masina are casco la groupama fara franciza)
- masina avea ulei bagat in aripi capota etc pentru rugina.
Mi-a aratat ca sub aripile din spate E TABLA GOALA!!! ca asa e loganu- fara niciun fel de protectie!! Cat le lua sa puna un plastic acolo…reduceau si zgomotul interior si nici nu mai rugineau aripile din spate…

concluzie- overall masina e ok- dc iese bine si la test cred ca o luam.
ideea e ca nu sunt eu lamurit cu volanu ala de ce e tocit asa- in sensul ca pe partea de sus a volanului pielea e decolorata asa...nu e roasa doar decolorata.

Cine mai are volan de piele? Au mai patit si altii asa? E posibil sa fie de la soare?

This post has been edited by eugenmanea: 2 Aug 2011, 09:55

--------------------
Kia Proceed 1.6 GSL - B193476
+
george_scala_2004
post 2 Aug 2011, 11:04
Post #37

Membru autentic

1.6 16 v cel mai bine e sa vorbeasca dr_mke...el are asa ceva...perca motoarele astea au o problema cu bobinele de inductie...iar distributia e un pic cam complicat de schimbat...in afara de service...

celelalte probleme aproape ca nici nu mai conteaza...mai ales daca se rezolva pe casco...

bafta !

--------------------
... ... ...
+
eugenmanea
post 2 Aug 2011, 12:36
Post #38

Membru incepator

Inca ceva-
Stiti vreun service serios in care sa fac un test? Adica sa imi verifice motorul suspensiile franele etc...
Dealerii au asa ceva? Gen Meridian Cobalcescu etc.. si cam cat ar costa?

Am gasit ceva foarte interesant la autotest vitan dar e cam scumpisor... 360 RON.

Multumesc,
Eugen

--------------------
+
george_scala_2004
post 2 Aug 2011, 12:46
Post #39

Membru autentic

eu m-as cam feri de dealerii din bucuresti: preturi nesimitite, tupeu fara limite, slab pregatiti profesional - exista si exceptii dar tebuie sa ii cauti pe meseriasi si nu avem timp...

as merge la plopeni, valenii de munte, cimpina, tirgoviste poate chiar pitesti...

iar preturi...cel mai bine un tir sau un e-mail...

bafta !

p.s.: mai era un baiat la bursa - din cluj parca - vinde un logan din 2005 si nici nu are 30000 la bord...
http://www.daciaclub.ro/-VAND-Dacia-Logan-...te-t218116.html

nu are poze cu starea masinii...

This post has been edited by george_scala_2004: 2 Aug 2011, 12:46

--------------------
... ... ...
+
ZTV
post 2 Aug 2011, 14:44
Post #40

fost membru activ pe Daciaclub

QUOTE(eugenmanea @ 30 Jul 2011, 18:33)
Multumesc mult de linkuri. Dar...majoritatea sunt samsari si nu stiu ce sa zic cu samsarii astia..iar altii sunt foarte departe gen Mures.
In schimb din poze mi-a placut f mult Mitsu Colt! F dragutel! (omul care il vinde e samsar sad.gif ). Stii ceva de aceste masini? Sunt fiabile, reviziile sunt scumpe? Piesele se gasesc greu?
Ce stiam eu din auzite..ca masinile japoneze sunt f bune un anumit numar de ani sau km...nu ai nicio problema. Dar si cand incep sa pice- pica tot.
Un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere cand cumparati o masina SH:
luati seria de sasiu si verificati pe arhiva electronica daca nu cumva masina e gajata la banca.
Chiar zilele trecute am vazut un Logan (ce e drept posesorul era de culoare smile.gif ).
Mi-a zis cu gura lui ca e luata pe credit auto. La intrebarea mea daca nu e gajata la banca, zice ca nu- ca ambele chei sunt la el si cartea.
NU EXISTA masina luata pe credit auto fara sa fie gajata.
Va treziti ca o cumparati si apoi declara banca contractul de v-c nul.
*

scuze ca raspund atat de tarziu, despre mitsu. Am avut multe masini pana acuma, romanesc si straine. Este prima mea japoneza, dar de acum inainte ma orientez numai spre japoneze. Sunt fff fiabile, piesele originale sa zicem ca sunt cam cat e la Audi ( cu 20 % mai mult cat e la vw), dar se tin de 3 mai mult. M-am prietenit cu cativa de pe forum mitsu, care detin si colt din 91, dar au si EVO X din 2010. Nimeni nu plange de fiabilitate. Al meu are 9 ani si deja 148.000 km, din care apox 20.000 eu am facut. E o masina excelenta !!! In familie mai avem un A4 din 2003, full inclusiv piele. Si nevasta mea, si eu preferam sa mergem cu Carisma.

This post has been edited by ZTV: 2 Aug 2011, 14:46

--------------------
------- xxx xxx - xxx xxx
+
Escape
post 2 Aug 2011, 15:47
Post #41

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(eugenmanea @ 2 Aug 2011, 09:54)
Aseara am vazut un Logan 16v 105 cai albastru mineral din 2007.
53,000 km
Ce nu mi-a placut
- are ceva probleme la caroserie gen bara spate e slabita si stopul putin ciobit
- are o zgarietura profunda pe aripa dr spate cu inceput de rugina
- incuietoarea fata dr a fost fortata si e iesita un pic afara
- 2 zgarieturi superficiale pe usa dr spate.
- e al 2 lea proprietar- masina e cumparata prin meridian ocazie in 2008 de la un batranel din Ploiesti
- masina a avut toate reviziile facute la un service din Ploiesti (ceva cu P), apoi are factura de la Meridian cu garantie la Meridian 6 luni; apoi din 2009 nu mai apare nimic.
- omul zice ca a facut reviziile la garajul lui ca e sofer profesionist de camion (deci se pricepe sa dea kilometrajul inapoi smile.gif )
- bordul nu mi s a parut prea bine inchegat

ce mi-a placut
- in rest caroseria arata f ok si culoarea e frumoasa
- nu era pregatita pentru vanzare- era f prafuita si pe in si pe ext si cand am dat drumul la AC a scos un miros urat- a si zis ca sta degeaba masina de vreun an
- pretul e ok- 4,200 E si e dispus sa facem pe casco toate problemele la caroserie inainte sa ii dau banii (masina are casco la groupama fara franciza)
- masina avea ulei bagat in aripi capota etc pentru rugina.
Mi-a aratat ca sub aripile din spate E TABLA GOALA!!! ca asa e loganu- fara niciun fel de protectie!! Cat le lua sa puna un plastic acolo…reduceau si zgomotul interior si nici nu mai rugineau aripile din spate…

concluzie- overall masina e ok- dc iese bine si la test cred ca o luam.
ideea e ca nu sunt eu lamurit cu volanu ala de ce e tocit asa- in sensul ca pe partea de sus a volanului pielea e decolorata asa...nu e roasa doar decolorata.

Cine mai are volan de piele? Au mai patit si altii asa? E posibil sa fie de la soare?
*

Doar masinile noi sunt nezgariate si fara defecte, asa ca nu vei gasi o masina sh(mai ales in oras) fara zgarieturi,
chiar daca are garaj tot trebuie sa plece undeva cu ea si o gaseste cu surprize in parcare.
Cu AC-ul se stie. Desi se recomanda sa il folosesti pentru binele instalatiei, romanul e destept si face economie. Apoi injura ca miroase sau ca nu merge.
Tind sa cred ca partea cu volanul se datoreaza soarelui,materialului din care e facut dar si stilului de condus al soferului. De exemplu: daca masina a fost folosita foarte mult in oras e normal ca volanul sa fie mult mai uzat decat la una care a circulat in mare extra-urban. Mai ales in cazul celor care '' freaca'' volanul toata ziua.

--------------------
Dacia 1310 Li 2000
+
bogdan_dsn
post 2 Aug 2011, 16:01
Post #42

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Volanul la prestige e din piele, dar e piele ecologica si de acolo si uzura mare.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
+
eugenmanea
post 2 Aug 2011, 16:02
Post #43

Membru incepator

Am sunat la Meridian si un test ce include verificare motor pe computer; testare frane, directie, transmisie costa 113 RON.
Mi se pare destul de putin..o fi un test de incredere sau e cum a facut service ul unde am mers cand am vandut eu ...(a ridicat-o pe rampa, a tras putin de roti si gata-e perfecta Domne).

--------------------
+
Escape
post 2 Aug 2011, 16:19
Post #44

Membru autentic

QUOTE(eugenmanea @ 2 Aug 2011, 16:02)
Am sunat la Meridian si un test ce include verificare motor pe computer; testare frane, directie, transmisie costa 113 RON.
Mi se pare destul de putin..o fi un test de incredere sau e cum a facut service ul unde am mers cand am vandut eu  ...(a ridicat-o pe rampa, a tras putin de roti si gata-e perfecta Domne).
*

Esti pe langa, ei sunt mecanici de mecanici...iti spun daca a schimbat distributia doar daca se uita la exteriorul masinii. Mai bine te duci la reprezentanta, sunt multe service-uri care iti gasesc defecte pe care masina nu le are...doar asa ca au ''ochiul format''

Si acum ceva real(masina unui amic), 3 raspunsuri date de 3 mecanici diferiti de la 3 service-uri diferite.Problema: batea ceva pe fata (janta)

Raspuns 1: Sigur e rulmentul, trebuie schimbat
Raspuns 2 : Capul de planetara
Raspuns 3 : Mai mergi o saptamana si vedem...poate se lasa radmasa.gif

--------------------
Dacia 1310 Li 2000
+
Andy_ACS
post 2 Aug 2011, 16:19
Post #45

Yes, I'm not!

From: Craiova

Pai ce ai vrea sa ii faca?
Testul in opinia mea ar trebui sa constea in:
- inspectia vizuala a caroseriei pentru a se identifica eventualele elemente revopsite/schimbate in urma unui accident
- verificarea jocurilor la directie pe elevator
- verificarea coduruilor de eroare/veridicitatii numarului de km acolo unde se poate - tester
- proba de drum
- verificarea actelor/seriilor/eventual a veridicitatii cartii de service dc e posibil

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
M.C.
post 2 Aug 2011, 16:34
Post #46

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Uite aici Loganul acela din Cluj
Nu are poze,dar pare interesant.
http://www.reno.ro/-VAND-Dacia-Logan-Laureate-t218116.html

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
cosmin_2300
post 2 Aug 2011, 21:01
Post #47

Banned

Prețul ăla e exorbitant de mare!

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
argon
post 2 Aug 2011, 21:05
Post #48

Mesaj semiautomat

Cosmin are dreptate, nu mancalzeste cu nimic ca e tinut in tipla si are putini km, tot un Logan depasit moral de 6 ani ramane, nici macar ABS nu are, pretul corect ar fi vreo 2500-2800, tinand cont ca nou a fost vreo 7000 si era euro mic atunci. Io la 3800 mi-am luat Megane din 2005, ce costa de noua dublu ca Loganul ala. La 3000 am gasit Ambition din 2005 cand imi cautam masina. Binenteles ca gaseam si cu 4000 de euro, acum vreo doua luni, tot cu ele la vanzare sunt si azi, si vor mai fi mult si bine.

This post has been edited by argon: 2 Aug 2011, 21:09

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
bobo77
post 2 Aug 2011, 21:48
Post #49

QUOTE(eugenmanea @ 2 Aug 2011, 10:54)

*

Calitatea nu e punctul forte la Dacia, s-au schimbat unele si pe garantie din acesta cauza.

--------------------
+
iulian'71
post 2 Aug 2011, 22:04
Post #50

QUOTE(eugenmanea @ 2 Aug 2011, 16:02)
Mi se pare destul de putin..o fi un test de incredere sau e cum a facut service ul unde am mers cand am vandut eu  ...(a ridicat-o pe rampa, a tras putin de roti si gata-e perfecta Domne).
*

Fiind reprezentanta Dacia, logic ar trebui sa fie de incredere si sa-ti spuna eventualele defecte. Intra pe topicul cu service si vezi parerile despre ei, iar daca domina cele bune e OK. Ca motorizare 1.6 16v este destul de buna, performanta, consum rezonabil, dar usor mai scumpa in exploatare (revizii) decat 1.6Mpi. Se poate monta si GPL doar in cazul in care consiederi ca faci peste 15k km/an. M-ai bine plateai un ITP si erai sigur daca era buna sau nu, adica trecea fara probleme sau iti cereau spaga sa treaca.

This post has been edited by iulian'71: 2 Aug 2011, 22:05

--------------------
Grabeste-te incet.
+
Andy_ACS
post 2 Aug 2011, 22:07
Post #51

Yes, I'm not!

From: Craiova

La ITP nu iti verifica decat frane, jocuri directie si noxe. Sunt o gramada de alte probleme care pot trece neobservate.
Tot la un srvice se face treaba, nu as merge neaparat la autorizat Dacia, si un service mai mic e OK.

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
iulian'71
post 3 Aug 2011, 07:29
Post #52

Si ti se pare ca ii cereau mai putin si ii faceau mai multe, cam tot in jur de 100lei dadea si poate ca nu aveau tester pentru calculator sau daca aveau ii mai bagau si un virus din greseala, ca s-a mai intamplat si la case mai mari.

@eugenmanea problema cu volanul o rezolvi cu schimbatul invelitorii, care te ajunge undeva de la 100lei in sus functie de materialui cu care vrei sa-l imbraci, insa e mai bine sa nu te zgarcesti caci te vei cai. Vezi ca pe Bursa sau la capitolul dedicat Logan-ului vei gasi topicuri dedicate imbracarii volanului si pe cei care fac activitatea.

--------------------
Grabeste-te incet.
+
eugenmanea
post 3 Aug 2011, 08:46
Post #53

Membru incepator

Nu ma deranjeaza ca e tocit (cu 150 RON ti-l imbraci in piele)...ci ma deranjeaza ca asta e semn de multi kilometri de obicei. De-aia v-am intrebat daca e ceva normal.
Nu stiu ce sa mai zic...am vorbit iar cu el aseara sa stabilim sambata testul si l-am intrebat daca sigur masina e pe numele lui.
Imi zice 'e acelasi nume peste tot si pe asigurare CASCO si pe acte'.
Ii zic 'va intreb asta pentru ca pe carte aparea anul nasterii proprietarului 1983
Imi zice da domne de fapt masina nu e pe numele meu- e a cumnatului meu care e plecat in Anglia la munca. Dar soseste diseara pentru 2 saptamani si de-aia am si pus-o la vanzare. Si el va veni sa semneze contractul de v-c. Dar masina e la mine de 2 ani.

Mie nu prea imi plac aburelile astea... chiar daca o fi asa trebuia sa imi spuna de la inceput. De-aia vreau sa o verific la un service bun- sa nu imi iau teapa (am auzit ca se pot da kilometrii inapoi f usor).
Masina nu pare revopsita deloc (si va spun ca am vazut muuulte loganuri care ziceau ca nu au nimic si m-am prins imediat unde erau revopsite- nu ma deranjeaza f mult chestia asta dc s-a inlocuit elementul...dar abureala asta e naspa.
Pe de alta parte cauciucurile par originale (sunt Michelin facute la sf lui 2006) si da-par tocite cam pentru 52,000 km. La aripile fata sigur nu s-a umblat (nu e urma de cheie, vopseaua e intacta).
O sa vad sambata ce iese la test si sa verific mai bine bordul prin gropi..ca mie mi s-a parut ca zdrangane putin.

--------------------
+
argon
post 3 Aug 2011, 08:54
Post #54

Mesaj semiautomat

Si daca-ti da OK la teste, ce rezolvi daca nu o poti trece pe numele tau? Nu te incurca daca nu mergi cu proprietarul din acte la fisc, si-ti scoate fiscalul, ca nu-l mai vezi de la intermediari.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
george_scala_2004
post 3 Aug 2011, 09:18
Post #55

Membru autentic

QUOTE(eugenmanea @ 3 Aug 2011, 09:46)
...
De-aia vreau sa o verific la un service bun- sa nu imi iau teapa (am auzit ca se pot da kilometrii inapoi f usor).
...
*

cu un program specializat (sint foarte multe) se poate scrie ce kilometraj doreste vinzatorul... mad.gif gun3.gif

This post has been edited by george_scala_2004: 3 Aug 2011, 09:23

--------------------
... ... ...
+
Escape
post 3 Aug 2011, 10:07
Post #56

Membru autentic

Mda...din 10 anunturi 5 sunt plecati din tara sau pleaca din tara.E o epidemie
Si asa este, numai proprietarul poate solicita certificatul fiscal.

--------------------
Dacia 1310 Li 2000
+
M.C.
post 3 Aug 2011, 10:21
Post #57

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
eugenmanea
post 3 Aug 2011, 10:23
Post #58

Membru incepator

Va dati seama ca nu ii dau banii pana nu vad fiscalul si daca nu semneaza proprietarul...dar incep sa cred ca totusi nenea e samsar.
O sa il cunosc si pe proprietar si vedem..daca ma enervez ii cer certificatul de nastere al sotiei sa ma asigur ca e frate-su! smile.gif

--------------------
+
Saint666
post 3 Aug 2011, 14:02
Post #59

E X I S T A M

From: Bucuresti - Diham

Eu am vazut zeci de loganuri pana l-am ales pe cel mai ok. Le-am dus pe toate la un service ( e autorizat Dacia dar nu e dealer ) si le-am verificat pe toate. Eu alegand diesel am putut vedea si km ~reali. Dupa 2 saptamani si 2500km nu regret.

--------------------
Dacia Duster Dci 4x4 2012 - B
+
cosmin_2300
post 3 Aug 2011, 14:03
Post #60

Banned

Nu o să-l cunoști, o să vină samsarul cu o procură wink.gif
Mai bine te-ai orienta la Megane-ul ăla cu ESP și multe AIR-BAG-uri wink.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 07:06
Forum Renault