DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Recensamant 2011, este legala amenda ?

aleksanders
post 20 Oct 2011, 15:14
Post #91

.

Group: Members
From: ...

--------------------
. . . - .
....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulia_boris
post 20 Oct 2011, 15:19
Post #92

Membru autentic

QUOTE(corbex @ 20 Oct 2011, 15:04)
Ciinele l-ai declarat? E dovada de bunastare.
*

noo..doar m-a pus sa-l inchid in alta camera.. tongue.gif sa stii ca ma gandeam la chestia asta..m-or chestiona in legatura cu animalu' din casa? unsure.gif nu m-ar fi mirat..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
Filip
post 20 Oct 2011, 19:04
Post #93

Forumist

Mama, e ca la coada la cabinet la vaccin pentru mine. Abia astept sa scap. Statul ma obliga sa discut cu straini, un fel de spovedanie. laugh.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
corbex
post 20 Oct 2011, 19:07
Post #94

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Sa nu vina vreuna planturoasa careia sa-i treaca prin cap ca-i faci declaratii false in legatura cu antecedentele sexoase si sa vrea sa verifice, c-ai pus-o!

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
litza
post 21 Oct 2011, 09:19
Post #95

Membru autentic

From: Bavaria, DE

La rubrica dizabilitati, pot trece "cetatenia romana" ?

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
espacern
post 21 Oct 2011, 09:24
Post #96

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Sau la etnie se poate scrie: DAC ?
@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
sorin1983
post 21 Oct 2011, 09:41
Post #97

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

La probleme de sanatate se poate da stop chestionar. Eu asa am zis si nu am declarat nimic pe ultima pagina(doar de sanatate).
La sfarsit am intrebat cam ce dovada primesc eu ca a fost la mine ca sa nu ma trezesc cu amenda... a zis ca nimic si ca sunt primul care intreaba de asa ceva smile.gif
L-am pus frumos sa faca o hartie cu numele,seria de legitimatie si ca a fost in data d...bla bla bla. S-a semnat si am adaugat-o la acte. Recomand sa faceti la fel ca poate se pierd astea si aveti surprize ca la roviniete, impozite etc cu chitantele biggrin.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
DannyY
post 21 Oct 2011, 09:52
Post #98

Marele plictisit

Fa un scan la hartia aia si pune-l aici, suntem interesati biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
bodomhc
post 21 Oct 2011, 09:54
Post #99

Membru incepator

QUOTE(sorin1983 @ 21 Oct 2011, 09:41)
La probleme de sanatate se poate da stop chestionar. Eu asa am zis si nu am declarat nimic pe ultima pagina(doar de sanatate).
La sfarsit am intrebat cam ce dovada primesc eu ca a fost la mine ca sa nu ma trezesc cu amenda... a zis ca nimic si ca sunt primul care intreaba de asa ceva smile.gif
L-am pus frumos sa faca o hartie cu numele,seria de legitimatie si ca a fost in data d...bla bla bla. S-a semnat si am adaugat-o la acte. Recomand sa faceti la fel ca poate se pierd astea si aveti surprize ca la roviniete, impozite etc cu chitantele biggrin.gif
*

ai raspuns la toate intrebarile alea imbecile !?

--------------------
renault noul symbol 2010 1,2 ; 16V ; 75CP ; E5
+
sorin1983
post 21 Oct 2011, 09:58
Post #100

Membru autentic

Sincer nu e asa imbecil smile.gif Ca nu intereseaza pe nimeni ce fac eu si ce casa am e alta chestie...
Si in afara de revolta pe internet, o sa raspunda toti smile.gif

This post has been edited by sorin1983: 21 Oct 2011, 09:58

--------------------
+
R19/16v
post 21 Oct 2011, 10:03
Post #101

Oldschool Member

From: Ploiesti

Asa crezi tu? tongue.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
sorin1983
post 21 Oct 2011, 10:04
Post #102

Membru autentic

Daaaa biggrin.gif Sunt convins. In afara de unii membri ai unei anumite etnii. Dar romanii or sa faca toti .

This post has been edited by sorin1983: 21 Oct 2011, 10:05

--------------------
+
bodomhc
post 21 Oct 2011, 10:05
Post #103

Membru incepator

QUOTE(sorin1983 @ 21 Oct 2011, 10:04)
Daaaa biggrin.gif Sunt convins. In afara de unii membri ai unei anumite etnii. Dar romanii or sa faca toti .
*

rasistule tongue.gif

--------------------
renault noul symbol 2010 1,2 ; 16V ; 75CP ; E5
+
Ake
post 21 Oct 2011, 14:39
Post #104

Morderator

From: Bucuresti

Asa ca fapt divers, care-i diferenta intre domicilu si resedinta?
Eu nu stiu unde sa ma recenzez, acolo unde am bolintinu, acolo unde fac nani sau la ambele adrese?
-Am intrebat ambii recenzori si fiecare a zis ca la el, ceea ce mi se pare o tampenie. ap.ul din buletin in prezent e nelocuit

in manualul de recensamant scrie asa:
Dacă o persoană se află la o altă adresă decât cea de domiciliu/reședință, dar în aceeași localitate, aceasta
nu se va înregistra la adresa respectivă, ci va fi considerată prezentă la domiciliul/reședința sa.

Luata mot-a-mot eu inteleg ca raman nerecenzat ceea ce ar fi o mare pierdere pentru statul roman. smile.gif

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Madriann
post 21 Oct 2011, 15:53
Post #105

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(marksman @ 20 Oct 2011, 12:42)
Sunt in aceeasi situatie ca si tine, le-am dat si mail celor de la INS. Raspuns: lasati datele unui vecin sau administratorului de bloc. Le-am raspuns si eu si i-am intrebat daca exista o lege care prevede obligativitatea lasarii datelor personale unei terte parti neacreditate ca operator date personale.
*

Multumesc marksman, mi-am mobilizat soacra intre timp...am chemat-o de la Suceava la Constanta pentru asta.

Citisem in EVZ ca nu luam amenda daca nu raspunde nimeni la usa, in acest caz recenzorul va lua ce informatii poate de la vecini. Faptul ca nu sunt acasa nu poate fi interpretat ca refuz de participare la referendum...iar vecinii pot confirma ca suntem plecati de ceva timp. Plus vizele din pasaport.

Poate e o idee buna sa anulez delegatia soacrei, pentru evitarea divulgarii CNP-ului. In conditiile in care toate institutiile (recent Serviciul Pasapoarte, Serviciul Permise Auto, BRD, Unicredit, Spitalul Euroclinic, etc.) ce iti iau datele personale te te pun sa semnezi ca esti de acord cu prelucrarea lor, fiind acreditati sa opereze aceste date, am o "jena" sa comunic datele familiei mele unui neica recenzor - este acreditat sa le prelucreze?

This post has been edited by Madriann: 21 Oct 2011, 15:56

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
PaulT
post 21 Oct 2011, 17:07
Post #106

Membru autentic

Pai si trebuie sa nu mai vina soacra doar ca sa nu iti dai CNP-ul? Eu abia ii astept... Voi raspunde exact la ce intrebari consider ca sunt normale pentru un recensamant. CNP-ul nu are ce sa caute intr-un asemenea formular... Datele acestea sunt in posesia Evidentei Populatiei... Statul deja il are.. La fel, locuintele proprietate sunt declarate de catre toata lumea si se plateste impozit pentru ele.. deci de ce trebuie din nou informatii legate de asta? De ce le-as da unuia de pe strada care cica se ocupa cu recensamantul? La fel, detalii personale despre mine... nu ii intereseaza. Chiar vreau sa vad amenda pentru ca nu vreau sa imi trec CNP pe o hartie cu care umbla unu-n traista... radmasa.gif . Si, nu prea mi-e clar cam unde se duc datele astea spre prelucrare.. nedumerire.gif

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
Merced
post 21 Oct 2011, 17:17
Post #107

No fear. No limit. No equal.

Cica la INS. La mine n-a venit nimeni pana acum. Cica recenzor sef e un vecin fost presedinte de asociatie care a lipit in scara un afis d-ala generic ca "ati fost vizitat". Am impresia ca el are pretentia sa mergem la el acasa, ceea ce n-o sa intample. Sa munceasca pentru banii aia.
S-a rugat un cumnat de mine daca nu vreau sa ma bage in dracia asta, sa fac un ban in plus, dar de cand am muncit 22 de ore pentru 80 de lei la niste alegeri prin 2006 m-am lecuit sa iau bani de la "stat" pe cenzuraturi d-astea.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
george_scala_2004
post 21 Oct 2011, 20:00
Post #108

Membru autentic

COMPARAȚII CU RECENSĂMÂNTUL 2011 DIN UNGARIA

Așa cum am spus, acest recensământ este european, căci Eurostatul a cerut datele cetățenilor europeni. Se face o bază de date europeană la care vor avea acces puteri și companii străine de România. Acest recensământ are o bataie mai lungă, căci se urmărește implementarea unui nou sistem de control. Pentru statul român acest recensământ oferă și posibilitatea introducerii unor noi biruri, pe baza rezultatelor recensământului.

În Ungaria are loc același tip de recensământ zilele astea. Recensământul din Ungaria are loc în perioada 1-30 octombrie 2011. Deși conținutul informațiilor colectate este în mare parte același, autoritățile din Ungaria, nu cer numele si prenumele persoanelor chestionate și nu e obligatoriu să răspunzi la întrebările intime:
http://www.nepszamlalas.hu/index.php?menu=1279&langcode=en
Insă tot statul spune care întrebări sunt intime și care nu. Deci tot un drac, cum am spune noi românii. Ce contează că nu spui numele și prenumele atâta timp cât dai CNP-ul. Și la bancă, tot CNP-ul îl cere. Deci si statul ungar află tot ce le cere Eurostatul.

Formularele sunt prezentate și în limba română, dar și în alte limbi europene:
http://www.nepszamlalas.hu/index.php?menu=1321&langcode=en
Acest lucru nu l-am văzut și la noi, dar nu este așa important.

Cu adevărat important este că și în Ungaria recensământul este obligatoriu! Prezentarea este mai soft, lipsește amenințarea interlopă cu amendă, dar e cam același drac dacă vă uitați peste formularele în limba română de la linkul de mai sus. Din moment ce este obligatoriu, sigur că există și o amendă.

Ar fi interesant de aflat dacă și în Ungaria au existat persoane care să boicoteze acest recensământ.

http://antirecensamant2011.wordpress.com/2...11-din-ungaria/

NU SUNTEM SINGURII CARE BOICOTĂM RECENSĂMÂNTUL 2011

Acest recensământ este primul la nivel european. Adică în acest an a avut loc în mai multe state UE iar întrebările au fost aceleași. Acum ne-a venit nouă rândul. Mai multe informații găsiți aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/ev...uro-240050.html

Însă acest recensământ nu a fost bine primit nici de ceilalți europeni. Deci nu suntem singurii care nu vedem cu ochi buni acest recensământ.
Nemții au boicotat și au atacat în instanță acest recensământ:
http://www.simoncolumbus.com/2010/06/26/ge...ensus-in-court/
În Marea Britanie la fel:
http://www.guardian.co.uk/uk/2011/feb/19/c...lockheed-martin
http://www.parker-joseph.com/pjcjournal/20...state-property/
https://p10.secure.hostingprod.com/@spyblog...at-they-wi.html

Și lista poate continua cu Franța, Spania, Italia și alte țări dar acum vom discuta niște amănunte importante.
Institutul Național de Statistică (INS) minte când spune că aceste date sunt confidențiale. Datele strânse pleacă la Eurostat și la aceste date vor avea acces destul de multe companii private.

Deci situația este mai complicată. Statul român cu ajutorul INS, practic ne vinde ca pe niște bunuri.
Dat fiind că e vorba de o vânzare importantă cu miză mare, de aceea se pune atâta presiune pe acest recensământ.

http://antirecensamant2011.wordpress.com/2...nsamantul-2011/

--------------------
... ... ...
+
yhattori
post 22 Oct 2011, 13:18
Post #109

*

Deci situația este mai complicată. Statul român cu ajutorul INS, practic ne vinde ca pe niște bunuri.
Dat fiind că e vorba de o vânzare importantă cu miză mare, de aceea se pune atâta presiune pe acest recensământ.

dar va inghesuiti toti ca oile sa oferiti pe gratis informatii private si personale la google, facebook, twitter, wordpress.

i-am scris si la anti-nenea ala, is curios ce-o sa raspunda. dac-o sa raspunda.

--------------------
* * *
+
Markos
post 22 Oct 2011, 13:22
Post #110

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(Ake @ 21 Oct 2011, 15:39)
Luata mot-a-mot eu inteleg ca raman nerecenzat ceea ce ar fi o mare pierdere pentru statul roman. smile.gif
*

Trebuie sa-i astepti, cuminte, în apartamentul nelocuit. Asta, daca esti un bun cetatean.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dragoselu
post 22 Oct 2011, 13:38
Post #111

SB-12-UST

From: Sibiu

QUOTE(klaus @ 23 Sep 2011, 17:55)
Din cate stiu e amenda si daca nu dai drumul reprezentantilor asociatiei in casa sa constate niste chestii, di asociatia nu are caracter de "interes national".
Cu atat mai mult daca nu dai drumul unuia care face ceva "de interes national".
Ar trebui citit exact legea aia a recensamantului.
Insa nu vad de ce nu l-ai tine la usa. Scoti o masuta si 2 scaunele la usa si completeaza acolo tongue.gif
*

Deci: ieri au venit doi tipi si pe la noi, in apartamentul inchiriat, ca sa faca recensamantul. Am luat doua scaunele pe care le-am scos in fata usii, pe casa scarilor. I-am rugat sa ia loc si sa scrie. Am mai adus un DEX de unde le-am explicat ce inseamna recensamant (din frantuzescul "recensement"):

"RECENSĂMẤNT, recensământuri, s. n. Operație administrativă care constă în înregistrarea statistică a populației, a animalelor, a vehiculelor dintr-o țară sau dintr-o regiune dată; catagrafie. [Pl. și: recensăminte] – Din fr. recensement.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de RACAI | Greșeală de tipar | Permalink"

Si i-am dictat raspicat: Suntem o familie (sot-sotie-copil baiat), eu roman, sotia dubla cetatenie (romana si moldoveana), copilul la fel.
Animale nu avem!
O masina.
Va multumesc pentru intelegere, la alte intrebari nu va raspund. La revedere! mellow.gif

This post has been edited by dragoselu: 22 Oct 2011, 13:39

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
ady77
post 22 Oct 2011, 14:49
Post #112

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(yhattori @ 22 Oct 2011, 14:18)
dar va inghesuiti toti ca oile sa oferiti pe gratis informatii private si personale la google, facebook, twitter, wordpress.
*

asa o fi, da' alea le dam ca vrea muschiul nostru, nu ca ne forteaza cineva wink.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
corbex
post 22 Oct 2011, 18:20
Post #113

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Se pare ca te intreaba si cite beri bei pe zi. Daca berea bauta nu se pupa cu berea vinduta, la nivel natioinal, vin iar la marii bautori sa vada daca nu cumva fac contrabanda.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Markos
post 22 Oct 2011, 18:45
Post #114

fost programator

From: Scursurești Vale

"Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
clr
post 22 Oct 2011, 19:17
Post #115

Membru autentic

QUOTE(corbex @ 22 Oct 2011, 19:20)
Se pare ca te intreaba si cite beri bei pe zi. Daca berea bauta nu se pupa cu berea vinduta, la nivel natioinal, vin iar la marii bautori sa vada daca nu cumva fac contrabanda.
*

Nu m-am prins daca vrei sa fii ironic sau nu. Daca nu, atunci eu zic ca nimeni n-ar trebui sa vorbeasca aiurea.
Pe mine m-a vizitat azi o tanti. Ecuson, legitimatie, tot ce trebuie. In afara de partea cu religia la care puteam sa nu raspund daca nu vroiam, singura chestie "periculoasa" a fost cnp-ul. In rest chestii de bun simt: locul nasterii, numarul de persoane care locuiesc, ce fel de studii, chestii banale.

Iar despre cnp, nu stiu ce sa zic, oricum din cate stiu exista liste care se vehiculeaza contra cost din cate am inteles. Ca oricum il dati peste tot nu? La telefoane, la Renel, la banci samd. Si daca vroiam sa fiu al dracu puteam sa le dictez unul gresit, ca nu mi-a cerut cartea de identitate.
Asa ca .... multa agitatie pentru nimic.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
ady77
post 22 Oct 2011, 19:25
Post #116

راحتزیل یو

From: near Bacau

Glumea cu mine legat de bere, ca-s campion national pe judet la baut bere tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
RainHawk
post 22 Oct 2011, 21:49
Post #117

Dus cu pluta.

Azi am cetit niscaiva stiri cum ca INS a cedat si furnizarea CNP-ului nu este obligatorie.

Stirea este data de purtatorul de cuvant al INS deci mai credibil de atat nu cred ca 'egzista':

http://www.zf.ro/eveniment/recensamantul-p...fara-el-8893260

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
sorin1983
post 22 Oct 2011, 22:06
Post #118

Membru autentic

QUOTE(clr @ 22 Oct 2011, 20:17)
Asa ca .... multa agitatie pentru nimic.

La fel am zis si eu.... mai ales ca spre exemplu din intamplare se poate sparge(hackeri) un server vomafone si se afla toate datele despre abonati... atunci nu s-ar mai plange nimeni nu?

si daca tot are numele nu poate afla si cnp-ul? sau daca are adresa nu poate afla numele si cnp-ul si eventual grupa sanguina? geeez cate probleme au romanii... si uite asa mai trec alte probleme in pas de dans pe langa asta.

--------------------
+
RainHawk
post 22 Oct 2011, 22:19
Post #119

Dus cu pluta.

Mai eu vad lucrurile asa: una e sa faca sapaturi sa afle CNP-ul meu de la x si y terte persoane si alta e sa le dau eu pe tava de'an boulea.

Apoi mai am o problema cu intrebarile lor si una mare specifica romanilor legata de mentalitate:

De ce trebuia sa plec capul cand ma intreaba ceva si tre sa raspund spasit? Doar ca ma impac pe ideea ca oricum afla de undeva? Nu, nu trebuie sa gandesc asa.

Romania a ajuns unde a ajuns in mare parte si datorita celor care nu ridica capul sa lupte pentru drepturile lor si accepta orice li se intampla.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
sorin1983
post 22 Oct 2011, 22:33
Post #120

Membru autentic

A ridicat vreodata capul? Cine mai are zicala : Capul plecat sabia nu-l taie. ?
Daca te gandesti un pic nu trebuie sa sape nimeni... se pot face rost de muuulte detalii fara prea mult efort. In general doar CASH.

--------------------
+
13 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 13:09
Forum Renault