Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
![]() ![]() ![]() |
Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
l@u |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|||
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Pai daca ai ajns la faza cu trasu-n sticle inseamna ca-i gata, de ce sa-i mai pui alcool/zahar?
Alcool ii mai pui doar daca ti se pare prea slaba, chestie de gusturi, normal e pana-n 40% This post has been edited by Garett: 21 Jun 2013, 11:05 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
de ce vrei sa o tragi? la noi la tara se tine in damigeana si cand se termina licoarea se folosesc visinele pt prajituri.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@l@u: alcoolu' se pune la sfarsit, dupa ce si-au lasat visinele suficient sirop (prin adaugire de zahar), adica dupa 1-2 saptamani la temperatura potrivita (nici prea rece, ca nu lasa suficient sirop, nici la soare, ca fermenteaza si se acreste). In timpu' asta mai amesteci/invarti damijana', sa se topeasca tot zaharul.
Iar daca iese prea tare, mai poti completa cu apa fiarta si racita, cate putin, pana se fac gradele dorite; daca-i prea slaba, mai pui alcool; zahar nu mai ai de ce sa pui. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
l@u |
![]()
|
bre, visinata e buna de baut , in continuare las licoarea cu visinele sau o trag in sticle ?
unii spun sa o trag si apoi sa pun iar zahar si alcool ! |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
serios, nu stiam, la noi se foloseste la salata si bem spirt. stai ca spirt se bea in moldova.
ti-am zis, la mine la tara se tin la comun in damigeana. licoarea se termina cam inainte de craciun si atunci visinele se folosesc la prajituri. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Și astfel veselia ține-n continuare.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
pai craciun, revelion, sf ioan.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(l@u @ 21 Jun 2013, 12:58) las licoarea cu visinele sau o trag in sticle ? unii spun sa o trag si apoi sa pun iar zahar si alcool ! Las-o acolo, sa-si faca rodaju', chiar daca in timp, boabele mai trag din tarie. Cine plm a auzit de "visinata sh" ?! Sau, cu alte cuvinte, ce rost ar mai avea sa pui iar zahar, cat sirop crezi ca-si pot lasa visinele alea ? Daca chiar vrei cantitate (si ti-a ramas alcool), cumperi o sticla de sirop natural de visine (Lauru'), il diluezi cu apa cum ti-am zis (fiarta si racita), si pui restu' de alcool. Simplu, rapid, natural, nu mai tre' s-astepti nu-tiu-cat pt. sirop si sa-ti faci probleme ca nu-i destul, sau nu se topeste zaharu', sau fermenteaza ca-i prea cald. Gradele le calculezi tu... |
--------------------
Dacia
1310
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 21 Jun 2013, 12:40) de ce vrei sa o tragi? la noi la tara se tine in damigeana si cand se termina licoarea se folosesc visinele pt prajituri. Si eu le las la un loc, dar am mai auzit si varianta cu pusul "zemei" separat ca sa nu stai s-o strecori de fiecare data. QUOTE(maho @ 21 Jun 2013, 12:41) Vecinu' zise ca a pus deja alcool de 96, prea slaba nu cred ca iesi... |
--------------------
No
Reno
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
alcool de 96 grd? nu e cam tare pt o bautura care se vrea sa fie un fel de lichior?
am uitat sa zic, la tara e facuta si bauta de femei. lau iti explorezi latura feminina? ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
maho |
![]()
|
Pai depinde de proportie, evident; eu am primit de la o verisoara 2,5 l de "palinca", nu stiu cate grade avea, ca n-am putut sa testez regulat (avea "ghini di tãt peste 70...); am preparat-o cum am zis cu sirop, si am o visinata "beton", vreo 40 gr.. Initial am amestecat-o doar cu sirop, si a iesit mult prea dulce, tare, si groasa
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
In ce oras e Galati?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(maho @ 21 Jun 2013, 13:53) Pai depinde de proportie, evident; eu am primit de la o verisoara 2,5 l de "palinca", nu stiu cate grade avea, ca n-am putut sa testez regulat (avea "ghini di tãt peste 70...); am preparat-o cum am zis cu sirop, si am o visinata "beton", vreo 40 gr.. Initial am amestecat-o doar cu sirop, si a iesit mult prea dulce, tare, si groasa ![]() ![]() ![]() Daca ar auzi verisoara in ce hal ai borhotit palinca aia,te-ar strange de grumaz!Lent! Io,in locul dumneaei,asa as face! ![]() This post has been edited by marian-j: 21 Jun 2013, 13:38 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
maho |
![]()
|
Nu se putea bea; avea mai degraba gust de ... alcool
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(maho @ 21 Jun 2013, 15:18) Amator! ![]() Noah,gata cu gluma! ![]() Coane maho,palinca de care pomenesti matale se pare ca era "tanara" si da,ai perfecta dreptate:are mai degraba gust de alcool decat de orice altceva.Tre' sa ai gatu' bine argasit si un ficat pe masura ca sa poti sa bei asa ceva.Chiar si in cantitate mica,iti face creieru' franjuri.E dinamita lichida! ![]() Palinca ce trece de 50 de grade trebuie lasata la "imbatranit".Cu cat mai mult,cu atat mai bine! Ca incheiere:cand am fost sa-mi petzesc oficial muierea la socri(Craiova),tata(bihorean get-beget) a adus si 2 kile de palinaca bine "margelata" in bagaje.Dupa 2-3 paharute,socru-meu saracu' era praf stelar! Ghici unde a ajuns restul de palinca?In visinata soacra-mii! ![]() Soacra-mea: -Mariane mama,altfel ne se putea bea otrava aia! Atunci si veci n-am mai dus palinca la Craiova! ![]() This post has been edited by marian-j: 21 Jun 2013, 22:52 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
marian-j |
![]()
|
Cu ce coane,cu Zenith-u'?
![]() Vorbim de finele lui '88. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Al drec fudulii astia de moldovenii . Nu stiu sa fac o pisinata.De aia beau Diana si spirt medicinal. In anumita zone beau vin dar le ei cantitatea conteaza nu calitatea.
![]() Pentru visinata in printip se pune un rand de visine, unul de zahar tos si iar si iar in damigene; cam la un kil de poame 1/2 kil zahar tos. Se leaga gura cu hartie si se tine cateva zile la soare la macerat. Din cand in cand se scutura usor damigeana ca sa se omogenizeze mixtura. Se toarna apoi alcool dublu rafinat ( nu de ala de 99% ca ela e reactiv de laborator) cat sa acopere visinele si se leaga dop de hartie pergament. Din nou la soare cateva zile. se pune dop de dop. Apoi se lasa 2-3 saptamani.Daca iese prea aspra se mai adauga apa dar daca pui tot ce trebuie iese ok. Gospodarii plwii cand raman fara licoare mai pun sirop si alcool sa simuleze o visinata. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Tot rețeta asta,a lu' nenea bion,o aplică și soțuŽ din dotare.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Markos |
![]()
|
Ieftină și bună, recomand
![]() Attached thumbnail(s) 2013_09_04_14.45.05.jpg ( Size: 436.05k ) Number of downloads: 308 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
sau Perlenbacher. Tot de la Lidl. Citisem odata ca e produsa la Zwickau. Unde se facea Trabantu'
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Si Argusul Strong (7,2%, parca), la cutie e OK...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Am aprovizionat portbagajul cu trei cutii x 20 de sticle, pentru Deltă
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:58 |