Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
![]() ![]() ![]() |
Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
maine execut prima operatiune. adunatul prunelor.
sa vedem cat iese anul asta. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
destul de slab anu asta cu prunele, sunt foarte putine...mare lucru n-o sa iasa.
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Markos pescuieste cu radarul. Tot un fel de pescuit electric.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
care? ala de il vazui pe forum acum citeva zile....
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(MuciX @ 6 Sep 2013, 18:42) Vezi aici metoda cu cărămida ![]() QUOTE(Wolfman @ 6 Sep 2013, 18:46) Io o prefer pe aia clasică, nu toți au dorințe d-astea ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
cred si io, cu doua goale !!!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Aici,pe apa,bautu' la timona se pedepseste?
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
normal , puncte penalizare , vine base in control
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(quick @ 6 Sep 2013, 17:11) poate la voi... Am 2 tone la fermentat adunate din vreo 18 pruni, multe le-am pierdut ca s-au rupt crengile oricat le-as fi proptit io. Ar mai fi ceva dar nu mai am in ce sa le bag. Toamna asta beu de numa. |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
gabize |
![]()
|
Da le fierbi așa repede?
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
@gabizegrean astept cele minim 20 de zile regulamentare pentru procesul de fermentatie. Pe langa asta fac si niste coniac, asa de gust
![]() This post has been edited by kog: 9 Sep 2013, 18:29 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
slaba productia de prune. trebuie sa cumpar 2 saci sa umplu butoiul.
din pacate anul asta am depasit productia la pomi uscati, 4 bucati, un visin si un nectarin. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
kog |
![]()
|
dublu distilat de struguri 70 de grade, restul retetei e secret
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Zi-i nene ca nu spunem la nimeni!
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
am facut eu din dreve de la struguri acu vreo 2 ani, dar nu m-a dat pe spate, bine nu avea 70 grade si oricum nu sunt un bautor de tuica si tari, asa ca nu stiu ce-i bun si ce-i rau
![]() |
--------------------
dacia
|
|
gabize |
![]()
|
Coniacul nu se face prin distilarea vinului??
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
distilat de vin vechi, cel putin un an, daca il tragi de doua ori il scoti la 45-50 de grade si il pui in butoi de stejar fo 2-3 ani si dupa aia te dai la el ... sau el la tine
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
kog |
![]()
|
ba da. Strugurii se macina si se scot pe cat posibil "cozile". In functie de vremea de afara se lasa ma macerat o zi sau doua, apoi se stoarce mustul. Dupa ce e lasat sa fermenteze vinul e tras in damingene, sticle dupa un an daca nu s-a acrit direct in cazanul de tuica cu el. Vinul se distileaza in cazanul de tuica de doua ori. La a doua fierbere sau intoarcere se adauga ingredientele secrete, un exemplu ar fi zahar caramelizat. In fine se foloseste doar partial ceea ce iese la a doua distilare. Aci trebuie sa fii foarte atent sa nu ii scazi taria. Din 9 litri de vin iese 1 litru de "coniac" Pentru culoare se face ca la tuica, butoi de dud sau bucati de lemn scufundate.
Astea sunt povesti. nimic nu se compara cu invartitul pe langa cazan si participarea live la distilare ![]() This post has been edited by kog: 9 Sep 2013, 20:33 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
quick |
![]()
|
|
--------------------
dacia
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Terminați drec cu coniacu ăsta
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cusurul principal al coniacului e ca cind il il baga la sticla nu-i pun eticheta de uischi.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
OK, da' ăsta merge?
1213_45b48d97303dd.jpg |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
Un vischi de cartofi ar fi mai bun. Sub numele asta nu e inregistrat la nici un OSIM.
This post has been edited by corbex: 9 Sep 2013, 21:04 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
nea Corbex, era pentru pescarul grec.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:37 |