A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
juristul2000 |
![]()
|
||
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|||
1.6mpi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(alexis @ 6 Oct 2007, 22:39) 2 ani si 15000 km. Dupa indelungi deliberari am ales Dacoserv Militari. M-am prezentat la ora programata (8.30); cei de la receptie m-au intrebat daca am vreo preferinta pentru mecanic eu le-am zis ca nu dar ca am uleiul meu (Aral 0W40). Am stat permanent langa masina. N-a fost nici o problema. Am schimbat: ulei, filtre de aer si ulei, s-a reglat frana spate (tinea inegal), s-au verificat eventuale jocuri. Totul a durat o ora si a costat cu tot (inclusiv uleiul meu) 470 RON. Multumit de cum s-a lucrat. 7 luni si 15000km. Dupa o mica distractie cu schimbarea tabloului de bord la Adras si o confirmare a lipsei totale de seriozitate si pastrarea aceleasi atitudini de *****, am considerat ca Dacoserv Militari ar fi alegerea ideala pentru revizie. M-am prezentat la ora la care fusesem programat(8:00) si am predat masina pentru revizie (8:45). Dupa deja clasica intrebare, "are ceva masina dom'le?"si tentativa mea de a enumara cele cateva probleme care le aveam, am fost trimis sa achit contravaloarea reviziei. Cand m-am intors: uleiul schimbat filtrul schimbat, chiar si jumatate de litru de antigel completat, ce mai treaba terminata , client multumit. Am plecat de acolo multumit ca aveam de a face cu o firma ceva mai buna decat Adras. Dupa revizie , a urmat o a doua vizita, o inlocuire a proiectoarelor de ceata, crapate din cauza zapezii, evident in afara garantiei, pe asigurare. S-au schimbat proiectoarele, totul mergea struna, singurul lucru care mi-a atras atentia a fost un Logan de pe rampa alaturata care avea probleme la sonda de mers inapoi si era depanat "in afara garantiei" de mecanicul care s-a ocupat si de proiectoarele mele. Iar am plecat destul de multumit de serviciile Dacoserv. Dupa o perioada, cam 2-3 saptamani, am observat ca nu imi mai mergea deloc lampa de mers inapoi, nici macar avertizorul luminos de pe alarma. Uimitor, m-am amuzat un pic , amintindu-mi de individul din service de cand imi schimbasem proiectoarele. Evident cand am avut timp m-am prezentat la "baietii"de la Dacoserv sa rezolv problema. Sambata , ora 8, eram la service si explicam problema. Pe la 9 un mecanic a binevoit sa se duca sa comande o sonda de mers inapoi sa ma rezolve si pe mine. M-am dus la inginerul responsabil sa il mai intreb de alte mici probleme. Dupa cateva minute de discutie cu inginerul, a aparut si mecanicul , cu o sonda de mers inapoi pe care o tot stergea de ulei si praf. Am mai discutat putin toti trei , dupa care , fiind o zi cu program scurt, am mers la masina , unde mi s-a montat o piesa curatita, pe care o avea mecanicul in mana (nicidecum scoasa din cutie cu marca Dacia). Nu am comentat provenienta piesei, si considerand ca ma insel eu m-am dus sa imi iau actele de la inginer. Am luat masina , totul functiona perfect. Am plecat de la service (11:00), insa dupa vreo 300 de metrii ... stupoare: tocmai se aprinsese martorul de benzina. M-am intors in service si le-am spus celor de la receptie, foarte pe scurt parerea mea despre ceea ce au facut, fara sa mai insist asupra numelui mecanicului sau asupra contextului, neavand nici timp si nici rabdare sa explic cine si ce a facut. Dupa ce am plecat, in interval de 2 min am fost sunat de inginer si rugat sa ma intorc in service. M-am intors in service unde ma astepta inginerul. I-am explicat de piesa curatata in fata lui, de uleiul din cutia de viteze mutat de parca era zeama de varza si evident de problema cu benzina. Scuze nu am mentionat mai sus: la intrare in service eram cu 12l de benzina de cu o seara inainte, iar imediat dupa iesirea din service eram cu un mare bec aprins. L-am rugat pe inginer sa imi explice si mie cum, in 20 de km facuti de la pompa de benzina si o reparatie in service se pot consuma 10 litri de benzina. A facut verificarea de fabrica , ca sa vada cata benzina era in rezervor si s-a convins ca erau numai 3 litrii de benzina. Argumentarea lui a fost : " Nu ai pe unde sa scoti benzina din Logan". Dupa asemenea justificare, dezarmanta, nu am mai rezistat-nici timp nu mai aveam- si am plecat. Ma opresc aici cu povestea mea, ar fi mult mai multe de spus, dar ma abtin. Oricum as dori sa multumesc "Echipei Dacia" pentru experientele traite. PS Se apropie 30000 de km... cred ca vand Logan... |
--------------------
Dacia
Logan
2006/1.6mpi
- b00mpi
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bill @ 2 Oct 2007, 07:41) Am inteles ca este un coleg coforumist care lucreaza la ei. E bine sa le spuna sa fie un pic mai atenti. Da colegu', eu am lucrat la AMG. Ce pot sa-ti spun e ca pe aia ii doare in c*r pina si de seful de atelier... Daca ar putea, l-ar tepui si pe ala... Asa ca degeaba le-as fi spus eu lor sa fie mai cuminti. Sunt invatati sa faca giumbuslucuri de ani de zile, de cind seful nu ii mai plateste cum trebuie. Te gindesti ca mecanicul ala are un salariu de aprox 500 lei si are de intretinut o familie intreaga ! Normal ca face timpenii. Sunt mecanici veniti de la tara, oameni needucati, pe care, la 50 ani, nu-i mai poti educa. Partea nasoala e ca cei care fac practica acolo, tinerii, invata si ei prostiile mecanicilor. Eu am plecat de acolo, deja imi era rusine sa spun ca lucrez la AMG, desi n-aveam treaba cu mecanicii. |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dsign @ 10 Nov 2007, 01:34) Eu ma referisem la faptul sa fie atenti sa nu ii mai vada clientul cand fac smecherii, nicidecum sa se lase de asa ceva. Stiu ca e imposibil aceasta. Acum, fiecare cam trebuie sa fie atent cu bunul sau, si sa fie atent pe ce da banii. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Hentiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 2 July 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Dsign @ 10 Nov 2007, 01:34) Sunt mecanici veniti de la tara, oameni needucati, pe care, la 50 ani, nu-i mai poti educa. Partea nasoala e ca cei care fac practica acolo, tinerii, invata si ei prostiile mecanicilor. Eu nu as fi la fel de sigur ca ce se naste si creste in Bucuresti sau in alte mari orase din tara este mai educat decat ce se naste si creste la tara. Ba de multe ori se gaseste in cei de la tara infinit mai mult bun simt si frica de Dumnezeu... Pentru ca la urma-urmei, despre asta este vorba: despre rusinea de oameni si frica de Dumnezeu... Pe care foarte multi din cei din orase nu le mai au. Mult mai multi decat "needucatii" de la tara. No offence... On topic: Revizia a 3-a - 3 ani, 30.000 Km la bord, Auto Europa Timisoara Desi am fost invitat in sala de asteptare, am stat langa masina. Nemultumire: mi s-a pus mai mult ulei in motor: nivelul pe joja de ulei: 3mm peste nivelul de maxim. Remediat prin scoaterea a 0.5l de ulei. Referitor la uleiul Dacia Oil: prea prost nu are cum sa fie, de vreme ce am facut 15.000 cu el de la revizia trecuta, fara probleme. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- TM-96-HEN
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu va inteleg. La Dacoserv va lasa sa stati langa masina. Stati langa ea pana termina. Apoi o duceti in parcare si va intoarceti sa discutati tot ce vreti. Eu unul asa fac si nu am avut probleme pana acum.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Păi se pare că aplică și ăștia trucul ălora de la AMG Pantelimon cu trimisul la casierie pentru plată ... acolo se lălăie domnișoara blondă și uite așa se face șmecheria ... ai dreptate ... NU plecați fraților de lângă mașină! ... o scoate afară din service și după aceea plătiți, faceți recepția mașinii și plecați.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
dunn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 18 November 05 ![]() |
ca sa aduc un suflu proaspat
azi am platit revizia la 2 ani (22.300 KM) vedeti in attach Attached File(s) ![]() |
--------------------
logan
laureate 1.6
- b-xx-jex
|
|
popel2popel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 31 January 07 From: Bucuresti dupa o viata la Cluj ![]() |
puteam sa jur ca sunt cei de la cobalcescu fara sa ma uit pe stampila.
Am o intrebare intrebatoare...ce le-ai spus cand ai dus masina in service la revizie si ce ti-au zis eu la final inaite sa platesti ? |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002/ph1/1,9 DCI/Privilege/120CP
|
|
dunn |
![]()
|
la ce te referi?
|
--------------------
logan
laureate 1.6
- b-xx-jex
|
|
jjcage |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 23 February 05 ![]() |
Asa deviz umflat inca n-am mai vazut. 8.6 mil pt o revizie??? Un bec aproape 1.2 mil (sau e tot proiectorul?)??? Obraz gros de tot. Chiar si cu cele cateva chestii in plus fata de revizie tot mi se pare extrem de mult.
Mi se pare ingrijorator trendul crescator al preturilor. De la an la an service-urile cresc ora de manopera, cresc timpul/operatie sau vin cu operatii gen "receptie" sau "proba de drum". Ma intreb unde o ajungem devreme ce Dacia/Renault nu ia atitudine (ba mai mult, apara service-urile). |
--------------------
Clio
1.6 16v
2007 Exception
|
|
dunn |
![]()
|
am avut programare la ei astazi la 8.30 pentru:
- revizie - ITP - schimbat proiector dreapta ca am lovit un caine mai naspa si s-a spart ![]() - remediat lampa de mers inapoi ca nu mai functiona - remediat stop frana central - placute frana pentru ca masina o foloseste si nevasta si isi cam sprijina piciorul pe pedala - le-am zis sa se uite si la saboti - le-am zis nu cumva sa schimbe bujiile ( am Bosch Platinum+4) - si cam atat PS: la cobalcescu aci la cismigiu, daca vorbesti cu omu, de la receptie, poti sa stai langa masina 15 Nov 2007, 15:32: la proba de drum - i-am zis ca se aude un zgomot ciudat cumva sub motor - s-a dovedit ca scutul era putin strambat proiectorul a fost intreg, pentru ca de la lovitura s-a spart geamul si s-a rupt si suportul vis-a-vis de pret - e scump fara doar si poate. La piese nu comentez, dar manopera e bataie de joc. Din pacate, serice-ul e aproape de servici, asa ca am optat pentru autocobalcescu in favoarea altora doar din acest punct de vedere( trafic infernal, imposibilitatea de a lua 1 zi de concediu etc). This post has been edited by dunn: 15 Nov 2007, 15:32 |
--------------------
logan
laureate 1.6
- b-xx-jex
|
|
wiorelus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 11 August 06 ![]() |
revizie la 2 ani si 27000 km la nalba galati
schimbat: -ulei motor 5w30 157ron -filtru ulei 40 ron -element filtrant 61ron -bujii aprindere 4 buc 129.61ron - manopera 53.69ron TOTAL 441 RON placutele ma mai duc vreo 10000 km, insa totusi mie mi se pare cam mult cel putin la bujii |
--------------------
Logan
Ambition 1.6 MPI
2005
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Scumpe mai sunt si altele: prin Bucuresti gasesti filtru ulei la 15 ron, filtru aer la 35 ron, ulei cum te lasa inima. Consumabile de origine, fireste.
Asa, de curiozitate, cat erau placutele de frana acolo? This post has been edited by vijelie: 6 Dec 2007, 23:07 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
wiorelus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 11 August 06 ![]() |
Daca nu mi-au schimbat nu am intrebat
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6 MPI
2005
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa stai jos cand iti vor spune. Te poti accidenta in cadere.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Poate e singurul service din oras si ei fac legea, iti dai seama ce te rupe la interventii mai complicate?
|
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
QUOTE(wiorelus @ 6 Dec 2007, 23:05) revizie la 2 ani si 27000 km la nalba galati schimbat: -ulei motor 5w30 157ron -filtru ulei 40 ron -element filtrant 61ron -bujii aprindere 4 buc 129.61ron - manopera 53.69ron TOTAL 441 RON placutele ma mai duc vreo 10000 km, insa totusi mie mi se pare cam mult cel putin la bujii ![]() Iti recomand sa iti cumperi singur placutele, iar daca ti le schimbi in fata blocului te ajunge maxim 100 RON. Gasesti pe forum un tutorial foarte util. Eu am luat filtru aer, bujii si placute pe care o sa le schimb singur. Cumpar un ulei Mobil/Aral/Elf si il schmb in service. This post has been edited by parpanel: 7 Dec 2007, 18:44 |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Revizia 30000Km, IPSO Otopeni, loganul din semnatura:
Consumabile inlocuite / cumparate (din service) - 4l ulei ELF excellium ldx 4W50 full syntetic - filtru ulei - filtru aer - garnitura buson baia de ulei - bujii aprindere - spray frana wurth - colier plastic & furnituri diverse in afara de schimbul de ulei, filtre, bujii, curatat sabotii de frana pe spate si verificarile tip (directie, bucsi, pivoti, tren de rulare, electrica, strans suruburi scut motor si scut termic, etc) am cerut suplimentar: - test CLIP (au iesit toti parametrii o.k.) - test de frane si amortizoare pe standul ITP ( rezultat ok. atat franele cat si amortizoarele - ptr. amortizoare, valori cuprinse intre 63% si 69% atat pe fata cat si pe spate) Probleme remediate (reclamate de mine): - curatat senzorul de turatie; - gresat pedala (cablu, si umblat la pozitia acestuia) de acceleratie - avea tendinta de blocare "la blana" - reglarea si ungerea cablului de ambreiaj; (mergea in trepte uneori) - strangerea suruburilor la spoilerul fata si spate (aici a trebuit sa insist si sa duc putina munca de lamurire) - gresarea repartitorului de frana si a balamalelor (usi, capota, etc) - ptr. cine stie, facea "poc" la plecatul de pe loc - la totate elementele directiei nu s-au gasit probleme. NU a fost nevoie de schimbarea placutelor de frana, prezentau o uzura de (doar) 40% - se vor schimba la revizia de 45000Km, dupa spusele mecanicului. Masina a avut un rulaj predominanat extraurban (65-70%) PRET TOTAL - 550ron (manopera a fost cca. 2mil., contorizata la 2.8 ore) Masina a intrat pe rampa la orele 8.00 si a "parasit" hala la 11.30. Timpi "morti" au existat, in care nu era nimeni pe langa masina, insa dupa explicatiile lor, asa sunt normate operatiunile respective. E mult, e putin (ca pret), astept sa va dati si voi cu parerea. Din punctul meu de vedere, "prestatia" celor din service a fost ok, au fost cooperanti si au rezolvat (cel putin au incercat) 90% din problemele (ce-i drept marunte) specificate de mine, dar m-au "atins" bine la manopera... ![]() ![]() Sunt programat pe 19 ian. 2008 ptr. a 6-a interventie in zona distrubutiei datorita scurgerilor de ulei. This post has been edited by Kojak: 22 Dec 2007, 16:10 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
...scuze, bineinteles, despre 5W40 e vorba!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
CALARET Group: Members Posts: 75 Joined: 21 December 07 From: Brasov ![]() |
Vreau si eu un service serios in Brasov unde sa pot face revizia si ITP, si un magazin cu piese cu piese de origine dar mai ieftine decat in service.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
revizie 2 ani - 20000 km - total 398 rom.
Schimbat: - 3l ulei elf excelium 5w40 - filtru aer - 4 buji 2 electrozi - plăcuțe frână (cumpărate de mine cu 70 ron , la ei erau 220 ron) Nu rețin cât m-a costat manopera. |
--------------------
.
.
.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Revizie la 30 000 km, efectuata la Star Service,reprezentanta Dacia - Renault in Tulcea.
-Ulei Elf Evolution 5W40 - 3l - 125,52 RON -filtru ulei - 25,95 RON -filtru aer - 43,47 RON -Bujii aprindere - 4 buc. 58,84 RON -manopera - gratis pentru cei din Constanta Total revizie 253,78 RON La plecare se ofera si un bon de benzina in valoare de 30 RON (tot pentru constanteni) |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
Miercuri ii fac si eu revizia si am cumparat:
4 l ulei Aral 10W40 90 ron 4 bujii EYQUEM cu un singur electrod (6001544293)20 ron(din astea am gasit) 1 filtru de ulei purflux 22 ron 1 filtru de aer polonez(dar dupa 5k il schimb) 14ron(din astea am gasit) Total 146 ron fara manopera deocamdata,vedem miercuri. Bujiile astea si le-a pus cineva?Sunt bune de ceva? This post has been edited by CONDARU321: 11 Feb 2008, 19:48 |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Din fabrică vin cu bujii cu 2 electrozi. Dar au fost cazuri în care unele service-uri au ”recomandat” bujii cu 1 electrod.
Deci nu-ți fă griji. |
--------------------
.
.
.
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
Mecanicul care mi-a facut revizia nu a vrut sa-mi schimbe bujiile pe motiv ca erau foarte curate si doar le-a reglat la lera si gata.A zis sa le schimb cand o sa schimb filtrul de aer.
Am scapat ieftin cu doar 140 ron,acum nu-mi mai trebuie decat o stampilica,dar nu stiu pe nimeni.... |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Kojak |
![]()
|
...sa-nteleg ca ai mers predominant extraurban.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Kojak |
![]()
|
...atunci e de-nteles.
![]() ...insemna ca si consumul e unul de invidiat, nu? |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:13 |