A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
RSV |
![]()
|
||
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|||
johnf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 10 April 07 From: Cluj ![]() |
Am facut si eu revizia (30000km) la Auto Bara Oradea
Cost total cu placutele de frana schimbate (placutele le-am luat de la ei cu 200 ron ![]() This post has been edited by johnf: 20 Aug 2008, 13:41 |
--------------------
Logan
ABS Plus
1.6, 2007 Volkswagen Passat
ambele rosii :) |
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Am facut azi revizia de 30 000Km la Dacoserv Militari, a durat cam 2 ore ca l-am tinut pe mecanic de vorba. Pe langa ulei (adus de mine) si filtre am mai schimbat bujiile si placutele de frana. In rest, verificat jocuri, strans diverse suruburi, completat lichide. Cost: 385 lei.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
dackro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 1 November 06 ![]() |
Astazi revizie 30.000 Km:
Cost: 324 lei Locatia: DAPEROM Pitesti Schimbat: ulei DACIA + filtru, bujii, filtru de aer. (toate de la ei) Verificat suruburi. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 - Laureate Plus 1.4 MPI
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(V a L y O @ 22 Aug 2008, 11:09) Am facut azi revizia de 30 000Km la Dacoserv Militari, a durat cam 2 ore ca l-am tinut pe mecanic de vorba. Pe langa ulei (adus de mine) si filtre am mai schimbat bujiile si placutele de frana. In rest, verificat jocuri, strans diverse suruburi, completat lichide. Cost: 385 lei. deci care au fost materialele tale, numai uleiul? This post has been edited by Retype: 22 Aug 2008, 14:05 |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Am dus numai uleiul. Din 385 lei, 85 lei a fost manopera, 300 lei pentru placute, filtre si bujii.
edit: Filtru Ulei : 27 ron Filtru aer: 40 ron Bujii : 83 ron Placute frana: 150 This post has been edited by V a L y O: 22 Aug 2008, 16:36 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Revizie dacia logan 1.4mpi 27500 km
Manopera 85 RON Filtru aer (service) 46,36 RON ulei mobil 1 0w30 27Ronx4L (de pe uleiuri.ro / magazin vatra luminoasa)= 108 RON filtru ulei renault 15 RON ---------------------------------- TOTAL 254 RON Revizia a fost efectuata la Dacoserv Militari, service despre care pot sa spun ca de ultima data cand am fost s-a schimbat remarcabil de mult in bine. Toti angajatii sunt mai mult decat foarte amabili, mecanicii la fel, mai si explica fiecare operatiune pe care o fac. Probabil au fost destule plangeri si au schimbat politica. (imi spunea mecanicu ca imi explica ce face, in caz ca ma suna cineva sa ma intrebe cum am fost tratat sa ii pot spune, deci ceva este la mijloc, la nivel mai inalt) PS: am vazut un incident la receptie cand il intreba pe unu de ce a adus el uleiul pentru ca masina e in garantie si nu are voie, se intimidase saracu' Va sugerez sa nu va lasati intimidati de intrebari de genu "daca aveti masina in garantie, stiati ca nu se poate cu uleiul dvs?". Raspundeti politicos, ca doriti sa se scrie pe carnetul de intretinere marca si tipul uleiului folosit. Nu veti avea nici o problema cu garantia. In nici un caz sa nu scrie "ulei neconform cu standardul dacia", sa scrie exact caracteristicile uleiului. acum explicatia, pe care o intuiti si dvs, bineinteles ca uleiul in service este mult mai scump decat la un distriuitor autorizat de exemplu, iar interesul lor este de a vinde marfa lor, normal. |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
george_c_ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 15 February 07 ![]() |
Dacia Logan 1.4 Mpi 19800 km - revizia a 2 -a
cost: 374.93 ron -schimbat ulei, filtru ulei, filtru aer (element filtrant - are denumirea in factura ) , antigel, bujii -verificat placute frana, reglat frana de mana, verificat jocuri , completat antigel, dat pe la incuietori cu un spray (nici un efect - scartie in continuare ), inspectat vizual masina. La inspectia vizuala a masinii am descoperit si problema la planetara stanga (manson cauciuc rupt ) -schimbata pe garantie (1087 ron) Referitor la bujii acestea le-am schimbat la insistentele mecanicului; am garantie extinsa si e bine sa le schimb ; nu o sa le mai schimb la 30.000 km. durata : revizie + schimbat planetara 8.30-12.10 service : International Service Slobozia |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
V a L y O |
![]()
|
Cred ca a vrut sa spuna ca a schimbat planetara.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
pentru un manson de cauciuc se inlocuieste intreaga planetara?
poate in regim de garantie, ca pe bani nu-si permite nimeni sa faca asta. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
george_c_ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 15 February 07 ![]() |
service-ul a facut poze cu planetara pe care le-a trimis la Dacia pe mail , iar raspunsul acestora a fost pozitiv, costul planetarei +manopera fiind suportat de uzina (bine ca am garantie extinsa)
![]() |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Mich@el |
![]()
|
prea multe "daca-uri" ipotetice...
iti zic eu ca "daca" nu era vorba de garantie, se inlocuia doar mansonul si eventual se spala vaselina veche&ipoteticul pamant (daca tu zici) inainte de aplicarea unui grease nou. sper ca planetarele astea nu mai sunt ca cele de berlina pe care le schimbam cu abonament la cate unul de le reconditiona prin vreo baraca. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
michaelthefirst |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 2 August 06 ![]() |
Am facut si eu revizie la 30k. In Cluj - Feleac.
790 RON ![]() - Verificari standard - Inlocuire ulei, filtru ulei, filtru aer, placute frana (mi se pare cam repede la 30k!!! ![]() Inlocuire bulb de marche arriere PE GARANTIE (extinsa)!!(nu se mai aprindea becul cand mergeam cu spatele) |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
2006 E important sa iti doresti imposibilul!
|
|
Mich@el |
![]()
|
alaltaieri am fost si eu la revizia de 30k km la nissan service tm.
mi-am dus consumabilele (ulei, filtre, bujii, placute frana) cumparate de la magazinul care mi-a oferit preturi atractive. placutele nu au fost inlocuite pe motiv ca cele de pe masina mai duc lejer pana la urmatoarea revizie, mi-a si aratat mecanicul cat de groase sunt "in carne" :-) bujiile au fost inlocuite cu cele renault, de origine, duse de mine....dar cele demontate de pe masina arata ca noi si le-am luat acasa inainte de a fi "aruncate" in sertar de catre mecanic. bujiile noi (renault) au un singur electrod de masa, cele demontate au doua si se numesc requiem parca. totodata a fost programat pe marti sa merg la verificarea coroziune si injectare ceara in cavitati. LE: alte probleme decat cele ce presupun revizia in sine nu am avut, decat necesitatea gresarii repartitorului de frana. This post has been edited by Mich@el: 20 Sep 2008, 02:24 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
JJY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 3 May 07 From: IASI ![]() |
pret?
|
--------------------
DACIA
LOGAN ABS+
2007 / 1,6
- IS-ZZ-YYY
|
|
Mich@el |
![]()
|
sorry,
consumabile din magazin (ulei aral hightronic 5w-40, filtru ulei, filtru aer, placute frana, bujii)=250ron manopera revizie=130 ron. multumit de manopera prestata: curat, tehnic, atent si fara spaga, de asta m-am dus pentru a 2-a oara la nissan service. This post has been edited by Mich@el: 22 Sep 2008, 12:21 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
jeepers |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 11 September 07 From: cluj ![]() |
QUOTE(michaelthefirst @ 9 Sep 2008, 16:20) Am facut si eu revizie la 30k. In Cluj - Feleac. 790 RON ![]() - Verificari standard - Inlocuire ulei, filtru ulei, filtru aer, placute frana (mi se pare cam repede la 30k!!! ![]() Inlocuire bulb de marche arriere PE GARANTIE (extinsa)!!(nu se mai aprindea becul cand mergeam cu spatele) Da cum asa mult? si eu trebuie sa ma duc de curand, insa nu am inca 30k, Ceva tratament anticoroziune nu ti-au facut? sau macar ai fost intrebat? |
--------------------
logan
preferance 1.4
2006 http://www.sistemdeincalzire.ro
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
eu am de facut revizia de 30000 km sau un an in ianuarie.
masina are acum 23000 km, insa uleiul l-am schimbat la 15000 km, vreau sa va intreb daca se impune un schimb de ulei dupa fiecare 7500 de km sau sa astept pana la revizie? am un logan 1.6 16v. |
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
daca pana in ianuarie sau mai devreme ajungi la 30000 nu strica sa-l schimbi acum. daca insa faci km putini (sa zicem vreo 2000) merge sa-l lasi asa.
in carte scrie ca se schimba la 7500 daca mergi mult in oras, mult la ralanti si mers "din aproape in aproape". eu personal il schimb la 7500 indiferent pe unde merg. asta daca sunt sigur ca pana la urmatoarea revizie fac km suficienti ca sa merite. This post has been edited by tkx: 26 Sep 2008, 10:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
teoretic pana in ianuarie mai sunt 3 luni si eu am 23000, deci clar nu fac inca 7000 de km!
nu circul zi de zi in oras, mai mult afara!asa ca am impresia ca rezista pana in ianuarie! |
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
SergiuV16v |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 17 October 06 ![]() |
Revizia la 2 ani, 24.000km - Logan 16.16v la AutoBara Oradea.
Schimb ulei, filtre, chestiile uzuale, totul de la ei. Plus conectorul de la becul de mers in spate shimbat pe garantie. Total: 365 lei Multumit de servicii, nu am ce sa le reporsez, am putut sa stau pe langa masina, am povestit cu mecanicul, a fost totul ok. E adevarat si ca era ora 9 seara si nu mai era decat inca o masina in service. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Dynamic 16v(Ungaria)
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
SergiuV16v, bujii n-ai schimbat?
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum bujiile se schimba la 60000km.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
Mich@el |
![]()
|
bujiile schimbate la mine la 30 000km arata ca noi poate mi se pare, dar cu cele vechi care au 2 catozi tragea mai bine decat astea noi renault care au doar un catod.
bine ca le-am recuperat pe cele vechi de la mecanic. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
SergiuV16v |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 17 October 06 ![]() |
QUOTE(tuneam @ 30 Sep 2008, 14:55) Nu, mi-a scris pe foaia de reomandari ca la 30.000 trebuie sa vin pentru schimb de bujii si pentru verificat placute de frana. 1 Oct 2008, 10:13: QUOTE(Mich@el @ 30 Sep 2008, 16:37) bujiile schimbate la mine la 30 000km arata ca noi poate mi se pare, dar cu cele vechi care au 2 catozi tragea mai bine decat astea noi renault care au doar un catod. bine ca le-am recuperat pe cele vechi de la mecanic. Mich@el, sa inteleg ca bujiile originale(din fabricatie) sunt cu 2 catozi si cele de service care se monteaza la revizii sunt cu un catod? Nu am cunostinte tehnice legate de problema dar nu inteleg de unde diferenta This post has been edited by SergiuV16v: 1 Oct 2008, 10:13 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Dynamic 16v(Ungaria)
|
|
Mich@el |
![]()
|
QUOTE(SergiuV16v @ 1 Oct 2008, 10:09) Mich@el, sa inteleg ca bujiile originale(din fabricatie) sunt cu 2 catozi si cele de service care se monteaza la revizii sunt cu un catod? Nu am cunostinte tehnice legate de problema dar nu inteleg de unde diferenta QUOTE(Mich@el @ 20 Sep 2008, 01:51) bujiile noi (renault) au un singur electrod de masa, cele demontate au doua si se numesc requiem parca. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Alex78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 5 March 07 ![]() |
Revizia a 2-a (20000km pe bord) - Logan 1.4 MPI
Dacoserv Militari Am facut si ITP-ul inainte pe care l-am picat pentru ca a descorit ca aveam burduful de la planetara dreapta gaurit si curgea vaselina. Imediat aveam programare la service. Mecanicii au tot incercat sa ma convinga ca trebuie schimbata planetara cu totul (costa 1000 lei si un pic). Le-am spus ca nu am banii si ca doresc inlocuire burduf mai ales ca gaura se facuse cu cel mult o zi inainte (vaselina era proaspata). Burduful a costat 60 lei. ITP -80 lei Revizie (cu materialele mele) - 250 lei (cu tot cu inlocuire burduf) Materiale - 300 lei (placute, filtru ulei, filtru aer, ulei, bujii) OBSERVATIE! Mecanici mi se par buni. Fac treaba. In schimb ma scoate din sarite faza cu pastratul litrului de ulei ramas mai ales ca le-am oferit o mica atentie. Mi-e jena sa fac scandal pentru un litru de ulei. Este a doua oara in acelasi loc. In rest totul OK. Si ca sa dau si un examplu pozitiv, mi-au atras atentia sa ma interesez daca masina intra la ceruirea gratuita (fabricata 2006). Eu uitasem de ceruire din cauza planetarei care m-a luat prin surprindere. Ca concluzie recomand Dacoserv. Daca esti cu gura mare iti iei si uleiul si restul materialelor schimbate inapoi. Eu sunt mai timid ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.4
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
cum un litru de ulei inapoi ??ana p lzic in carte ca 3.3 litri dar in practica intra doar 3 litri??am tot citit si tot nelamurit sunt !ma lumineaza cineva??daca pui doar trei litri unde se va situa nivelul pe jojaa urma cat intra in motor doar trei litri??ei ??
2 Oct 2008, 12:31: scuzati scrisul am dat un copy din alta parte si nu am fost atent This post has been edited by draculafly: 2 Oct 2008, 12:31 |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:13 |