Alegere laptop, Alegere laptop
![]() ![]() ![]() |
Alegere laptop, Alegere laptop
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Plus link.
E bune astea, adica merita? Parca intr-o vreme faceau memorii bune. De aia intreb. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
La 260 chiar merita, tin minte ca am dat prin noiembrie 360 fix pe acelasi ssd. Il am in lectoc, se misca normal.
Acum vreo luna am luat si-un a-data. This post has been edited by Markos: 18 Apr 2016, 14:02 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(cdadan @ 18 Apr 2016, 14:27) La banii aia pare a fi o afacere. Citeste review-uri si vezi de merita. ![]() Eu personal as merge doar pe Samsung (EVO) sau Intel, pentru SSD-uri. Ce-i al lor, e al lor (bine, si pretul e mai mare). Parca citisem la un moment dat ceva review-uri ca astia de la Kingston nu mai folosesc pe SSD-urile actuale controlere bune (cica versiunile mai noi, de buget, sunt mai proaste ca alea vechi). Io balesc la asta, in combinatie cu asta, pentru un Toshiba P855 pe care vreau sa-l revigorez (multimedia center). Le am in cos de mai bine de o luna, si inca nu m-am indurat sa le comand. ![]() This post has been edited by RZV: 18 Apr 2016, 15:04 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Am dat deja comanda.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Sa fie intr-un ceas bun. Pana la urma ai ramas cu Lenovo-ul B51 FHD?
Ai luat si caddy pentru HDD? L.E. am gasit si un vs. (Samsung Evo 850 vs. Kingston SSDNow V300) This post has been edited by RZV: 18 Apr 2016, 15:36 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
cdadan |
![]()
|
Da, asta.
N-am luat, de principiu bag ssd-ul si hdd ramane p-afara. Pentru moment 240 pare suficient. Pe urma mai vedem. Daca stau bine sa ma gandesc, am pentru xbox un hdd de 500 care sta degeaba in ambalajul original. Nici macar nu l-a desfacut. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Pe masura e se umple, un SSD devine mai lent si tine mai putin. Ca sa mearga bine si sa tina mai mult e recomandabil sa ramana liber cam jumatate.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Există studii care susțin asta? Întreb serios.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Da, sunt multe teste care arata ca un SSD devine mai lent pe masura ce se fac mai multe scrieri pe el si pe masura ce spatiul liber scade. Cauza este modul in care are loc scrierea in memoria de tip NAND flash din SSD.
Uite aici un articol pe tema asta: http://www.seagate.com/gb/en/tech-insights...mark-master-ti/ SI nici fiabilitatea nu este punctul forte la un SSD. Se pare ca la SSD-urile consumer celulele de memorie se uzeaza mai rapid decat e trecut in specificatii. A, si este distractiv faptul ca multi isi pun SSD doar pentru sistemul de operare si tin datele pe un HDD clasic, adica mai lent. Pai degeaba se incarca sistemul de operare rapid daca accesul la date este lent. Bine, daca tot ce faci cu sistemul este doar sa navighezi pe internet, atunci e OK, ca nu incarci nici un fel de date. This post has been edited by paul_p: 19 Apr 2016, 01:28 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
RZV |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 19 Apr 2016, 02:25) Da, sunt multe teste care arata ca un SSD devine mai lent pe masura ce se fac mai multe scrieri pe el si pe masura ce spatiul liber scade. Cauza este modul in care are loc scrierea in memoria de tip NAND flash din SSD. Uite aici un articol pe tema asta: http://www.seagate.com/gb/en/tech-insights...mark-master-ti/ SI nici fiabilitatea nu este punctul forte la un SSD. Se pare ca la SSD-urile consumer celulele de memorie se uzeaza mai rapid decat e trecut in specificatii. A, si este distractiv faptul ca multi isi pun SSD doar pentru sistemul de operare si tin datele pe un HDD clasic, adica mai lent. Pai degeaba se incarca sistemul de operare rapid daca accesul la date este lent. Bine, daca tot ce faci cu sistemul este doar sa navighezi pe internet, atunci e OK, ca nu incarci nici un fel de date. Mno...acuma n-as lua de bune doar ce zice Seagate, atat vreme cat ei au un interes major in a-si pastra piata de HDD clasice (sunt in continuare unul din leaderi). Pe de alta parte, pe piata SSD-urile sunt prezenti doar marginal. Asta nu face articolul lor invalid, ci doar putin partinitor. E ca si in scandalul emisiilor daca vrei. Oricum, concluzia ramane, pentru un utilizator casnic, un SSD bun aduce beneficii multiple chiar daca e folosit doar pentru SO si programele aferente. Daca ai nevoie de prelucrari masive de date, da, clar ai nevoie de el si ca si mediu de stocare. Dar, serios vorbind, pentru acasa, in marea majoritate a cazurilor, mediile de stocare sunt multimedia (filme, poze, etc), care nu prea au nevoie de viteze de transfer astronomice, atata vreme cat sunt rulate de pe aceeasi masina. Daca esti gamer, clar ai nevoie de SSD atat pentru SO cat si pentru stocarea jocurilor. Parerea mea . This post has been edited by RZV: 19 Apr 2016, 09:32 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
E vreo problema in a face doua partitii pe el si a instala doua sisteme de operare? Intreb prin prisma celor spuse mai sus, cu spatiul si viteza.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
|
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
i5-ul, doar pentru nVidia, părerea mea. Procesoarele-s apropiate ca performanțe.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Cosstel |
![]()
|
mulțumesc, i5 sa fie
|
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
cdadan |
![]()
|
La aceiași bani, eu l-am luat pe asta. I5 de ultimă generație și fhd. I-am pus un ssd si merge brici, win se încarcă în câteva secunde. Mai trebuie doar să pun hdd-ul un locul unității optice.
În caz că n-ai dat comanda la emag, zic. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Cosstel |
![]()
|
l-am luat deja
scriu de pe el m-am uitat la specificatii si nu ma prind cu ce ar fi mai bun poti detalia ? fata de ce am avut asta de acum e racheta ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
cdadan |
![]()
|
I5 de generația 5 vs. I5 de generația 6 (mai nou, cu frecventa un pic mai mare, probabil mai economic)
HD 1366 x 768 vs. FHD 1920 x 1080 Placi video Nvidia vs. Amd, în comparative sunt cam p-acolo, dar mă rog, să zicem că Nvidia Trăgând linie, procesorul si rezoluția înclină balanta destul de clar. Restul - hdd, memorii, sunt identice. Dacă vrei să miște repede cu adevărat, ia în calcul un ssd. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Io nu inteleg cum de vrea un ardelean sa se miste repede!
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
cdadan |
![]()
|
La mai sus amintitul lenovo b51-80 i-am pus ssd în loc de hdd, iar hdd-ul vreau să-l pun în locul unității optice. Merg azi la cel mai competent distribuitor de componente PC din zona, cer un rack, ala mai ia cu ... pai sa vezi, ca sunt de 3 dimensiuni. Eu bănuiam că o fi bun cel subțire, de 9.5, el ma sfătuia să nu iau la întâmplare. Mă rog, am plecat cu mâinile în buzunare.
Intrebare: știe careva de care drăcie d-aia să iau? Ca parca mi-e peste mână să desfac de două ori scula. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
Pai e simplu: masori inaltimea unitatii optice. Poate fi de 9,5 sau de 12,7 mm.
Si in general nu trebuie sa desfaci nimic ca sa scoti unitatea optica. Ai probabil un singur surub care o tine, accesibil din exterior. This post has been edited by paul_p: 3 May 2016, 19:09 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
cdadan |
![]()
|
Mă duc să caut setul ala de șurubelnițe mici.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
Pai scoate tavita afara si poti sa-ti dai seama daca e de 9.5 sau de 12.7. Eventual masori inaltimea mastii unitatii sau inaltimea lacasului din carcasa.
This post has been edited by paul_p: 3 May 2016, 19:13 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
cdadan |
![]()
|
Am desfăcut șurubul si-am tras afară unitatea 2-3 cm, cât să se vadă cărnița. 9.5 are carcasa metalica, pe partea mai groasă.
Acu' vine alta întrebare: pot să montez în același stil rack + hdd? Fara sa desfac tot spatele? Mă cam îndoiesc, dar merita sa întreb. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
Nu trebuie sa desfaci notebook-ul. Scoti doar unitatea optica afara si in locul ei bagi adaptorul (rack-ul) acela pe care montezi SSD-ul.
This post has been edited by paul_p: 3 May 2016, 19:35 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
Acum întreb și eu.. chiar îți trebuie al doilea disk? De cât e ssd-ul?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
240. Nus' daca trebuie, dar ce sa fac cu el? Sa stau degeaba in dulap cu hdd de 1T?
Deci ... trag afara unitatea optica si iese cu totul, cu cablurile la vedere? Si nu mai trebuie sa desfac capacul din spate? Super! |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Nu iese nici un cablu, are mufa in fund unitatea.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Si practic mufa mama e fixa pe placa? Bun asa.
Văzusem pe net niste filmulete cu operatiunea, insa acolo era putin altfel. D-aia eram in dilema. This post has been edited by cdadan: 3 May 2016, 22:01 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:07 |