Elvetia, tara unde cind dai drumu', la robinetu' de apa calda, curge.... apa calda
![]() ![]() ![]() |
Elvetia, tara unde cind dai drumu', la robinetu' de apa calda, curge.... apa calda
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Oho... Sunt ei mult mai multi.
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(dacis @ 20 Jan 2015, 10:54) Acu' fro 6-7 ani am umblat pe la toate bancile. Plozii mei si-au luat case. Zici ca am fost eu chior si handicapat si am luat in euro fiindca-mi putea urit leul? Vorbesc de credite IMOBILIARE, nu de consum, de vacanta, de scarpinat in cur. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
CEC-ul dadea in lei.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(kum @ 20 Jan 2015, 11:19) Ejti terminator!... Deci, tu faci o afirmatie sub forma unei intrebari retorice, io sunt de acord cu tine si apoi tu ma intrebi ce n-am priceput? ![]() ![]() ![]() PS Cum pisici ma vezi peste tot, bre? Ai capatat o obsesie, man!... Din cate ai vezut, pe topicul cu muzichia m-am bagat, dar asta "decat" ca sa citesc. Ca mai invat si io!... 20 Jan 2015, 11:35: QUOTE(corbex @ 20 Jan 2015, 11:24) Acu' fro 6-7 ani am umblat pe la toate bancile. Plozii mei si-au luat case. Zici ca am fost eu chior si handicapat si am luat in euro fiindca-mi putea urit leul? Vorbesc de credite IMOBILIARE, nu de consum, de vacanta, de scarpinat in cur. In 2007-2008-2009 dadeau credite imobiliare in lei cel putin CEC-ul, BT, BRD si, cred, BCR. Atata doar ca trebuia sa fii fraier sa iei in lei. Practic, rata lunara in EUR se egaliza cu cea in lei la cursuri de 4,5-4,7 lei / EUR. Iar pe atunci EUR era 3,3 - 3.7 lei... This post has been edited by dacis: 20 Jan 2015, 11:35 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Inseamna ca ai formulat-o prea subtil pentru taranul din mine
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dădea și Țiriac. Pentru nevoi personale. Da' dacă aveai venituri mari, puteai finanța o casă din împrumut. Împrumut cu rată fixă. Ieșeai mai prost, ca la alea variabile sau în valută, da' știai dacă plapuma e suficient de mare sau dacă riști să-ți iasă f'un dej't p'afară.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
OK.
PS Cat e GPL-ul la Galati? Ca la Iasi este de vreo patru luni de la 2,95 (Lukoil)la 3,05... Cica daca raman jos preturile la petrol, cand se revine la GPL de vara scade pretul cu minim 30 de bani... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(dacis @ 20 Jan 2015, 10:23) Este fix in articolul din linkul tau ceva care nu se prea pupa: "Francul elvețian a urcat joi la cursul BNR până pe la 4,3287 lei, cu 15,6% mai mult față de cotația de miercuri și un nou maxim istoric [...] Francul elvețian s-a apreciat joi cu 30% față de euro, atingând un nivel record..." 30% atinsese la un moment dat (depasise EUR), cotatiile alea sunt dinamice, 24 din 24. Benereul face prezenta doar o data pe zi, pe la 1 pm. Gasesti un scurt istoric al zilei respective pe topicul despre cursul euro. This post has been edited by Markos: 20 Jan 2015, 12:06 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Omule, eu nu ziceam despre Romania. Cursul EUR-CHF se stabileste în alta parte, pe pietele barosane interbancare. Gasesti destule linkuri cu cotatia live. Cei de la BNR monitorizeaza cotatiile internationale si, o data pe zi pe la pranz, zic STOP JOC si calculeaza. Totul în functie de cursul EUR - RON, adica singurul care se stabileste la noi (si unde poate interveni BNR). Asa rezulta cursul zilei pentru USD, CHF, rubla etc.
LE: te poti distra nitel aici, daca te plictisesti ![]() LLE: vad ca EUR a ramas pe la 1.01 CHF This post has been edited by Markos: 20 Jan 2015, 12:21 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
E complicat cu manipularea cursului, BNR nu e banca comerciala, iar astea comerciale stau cu ochii pe BNR , doar-doar se imbogatesc pe spinarea/gresala ei (vezi cazul "atacurilor speculative" - ING, si altele). Bnr nu poate risca prea mult.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
[quote=dacis,20 Jan 2015, 10:23]
...cu leii as lua CHF... [/quote] Sa mori tu ca gasesti CHF cash pe piata "libera"? ![]() CHF exista pe piata doar scriptic in contabilitatea bancilor. Du-te la o casa de schimb si cauta niste CHF sa ai de un Toblerone la Geneva si mai discutam pe urma! [quote=maho,20 Jan 2015, 11:43] In comentariul ala (care apare si pe alte situri) e si "raspunsul" la intrebare (asa cum e). [/quote] Adica? Ce a facut "bun si util" BNR? A, si apropo, obsesia mea, stiu: unde este rezerva de aur a Romaniei? [quote=dacis,20 Jan 2015, 11:54] Ba existau. Decat ca nimeni nu lua! Trebuia sa fii cel putin plecat cu sorcova sa iei un credit cu o dobanda de cel putin doua ori mai mare! [quote=dacis,20 Jan 2015, 12:28] Atata doar ca trebuia sa fii fraier sa iei in lei. Practic, rata lunara in EUR se egaliza cu cea in lei la cursuri de 4,5-4,7 lei / EUR. Iar pe atunci EUR era 3,3 - 3.7 lei... [/quote] Bingo! Si cine stabilea rata dobanzii la lei? Intrebare cu 3 variante de raspuns: Jesus, FED sau mugurache! Take your pick! This post has been edited by Garett: 20 Jan 2015, 12:36 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Gasesti CHF (exchage) la majoritatea bancilor
![]() This post has been edited by luck33ro: 20 Jan 2015, 12:38 |
--------------------
**
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
True, la un curs cu cel putin 10% mai mare decat cel oficial!
![]() Asta-i ca "procedura de schimb" din EURO in NOK, pe card: banca "iti cumpara" EURO din cont la cursul ei, evident defavorabil, dupa care cu leii rezultati iti "vinde" NOK, again, la un curs care n-are nici o gara cu realitatea! Apropo, nici la banca n-am tot timpul, chiar cautam CHF cash acum cativa ani! This post has been edited by Garett: 20 Jan 2015, 12:45 |
--------------------
No
Reno
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 20 Jan 2015, 12:35) Bingo! Si cine stabilea rata dobanzii la lei? Intrebare cu 3 variante de raspuns: Jesus, FED sau mugurache! Take your pick! Tu incerci sa intelegi usor si simplu ceea nu este nici usor si nici simplu. Asta pe piata bancara romaneasca, care este destul de rudimentara, din punctul de vedere al instrumentelor financiar-bancare tranzactionate... Dobanzile le stabilesc bancile, fiecare in parte, pentru ca dobanda finala e u mix destul de complicat intre o dobanda de referinta (BNR) + marja a bancii creditoare + taxe si comisioane ale bancii creditoare. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
Eu ziceam de dobanda de referinta a Bnr, uberconsultantu-le!
![]() Ca de aia era pomenit mugurache in propozitie! Stii tu, aia care era 7% cand BCE era la 0.25%! This post has been edited by Garett: 20 Jan 2015, 12:47 |
--------------------
No
Reno
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
muahama, le are si cu bancaru'...
dobanda de interventie a BNR e data de un mix savant de declinatii stelare si nivelul fluxului la 31 iunie in oahu... |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
De asta avem mai multe banci chiar decit farmacii? Fiindca piata bancara e rudimentara? Nu, fiindca BNR ii lasa pe toti nenorocitii sa-ti ia si chilotii din cur, ceea ce in tarile lor nu se poate.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Garett |
![]()
|
"n-au", mah, "n-au"! :rolleyes"
BTW, eu n-am credit in CHF, "decat" ma enerveaza replicile idioate ale lui mos vasilescu, mugurache si mai nou moishe guran! This post has been edited by Garett: 20 Jan 2015, 12:52 |
--------------------
No
Reno
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
mah, ce defect vezi in logica expusa mai sus: "daca le iesea pasenta, nu venea statu' sa le ia niste bani pe 'windfall effect"?
|
--------------------
White Star
Titanic
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
http://www.lesechos.fr/idees-debats/cercle...er-1006247.php#
Interesanta situatia in Franta, unde 5000 de clienti ai BNP Paribas au luat credite in CHF printr-un produt numit Helvet Immo. Conform legislatiei franceze, bancherul trebuie sa faca distinctia intre un client cunoscator sau necunoscator. (emprunteur averti/non-averti) in functie anumite criterii (patrimoniu, cunostiinte financiare, experienta cu alte produse bancare si financiare). Pe cel "non-averti", bancherul e obligat sa-l informeze si sa-l averizeze cu privire la riscurile asumate. Bineinteles ca debitorii s-au organizat si spun ca nu au fost informati, ba mai mult au fost incurajati prin practici de marketing agresive. Decizia se va lua insa caz cu caz, practic judecatorul va fi cel care decide daca clientul era "averti" sau "non-averti". Oricum, in urma acestei afaceri cu credite acordate intre 2008 si 2009, creditele in alte monede sunt interzise in Franta daca debitorul nu are venituri in moneda respectiva sau daca riscul valutar nu este asumat de banca. Deci voilà masura luata la timp. 5000 de oameni afectati e un lucru 75.000 e cu totul altceva. |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Han Solo |
![]()
|
... la o populatie de trei ori si ceva mai mare...
|
--------------------
White Star
Titanic
|
Markos |
![]()
|
Vesti bune de la BNR: CHF a scazut de la 4.47 la 4.435
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Diac |
![]()
|
Legea e foarte detaliata in Franta, la momentul contractarii unui credit in CHF, clientul trebuie sa dovedeasca ca are cel putin jumate din venituri in CHF sau ca detine un patrimoniu in CHF de cel putin 20% din valoarea creditului. Chiar si asa, bancherul e obligat sa-i faca o simulare a impactului riscului valutar asupra creditului, cu o depreciere de 10% si de 20% a cursului euro fata de franc.
This post has been edited by Diac: 20 Jan 2015, 13:09 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Concluzia:
Pue Monta! |
--------------------
**
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 20 Jan 2015, 12:46) Asa. Si? Dobanda platita de client depinde partial de dobanda BNR, dar mai tare de partea bancii. In 2007 dobanda la creditele imobiliare in CHF era sub 5%, cea in EUR era de 6-8%, iar in lei era 14-16%. Cand dobanda de referinta a BNR era de 6-7%. Nu mai zic nimic de creditele date la dobanzi mai mici decat dobanda de referinta a BNR, ca atunci ... QUOTE(corbex @ 20 Jan 2015, 12:48) Badie, io decat vorbeam de diversitatea de produse si servicii. Mai ales derivate. ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 Jan 2015, 10:45) nenea corbex, io sunt unul din aia care are credit la o banca in lei, luat in anul de gratie 2006. de la o banca care a promovat la greu creditul in franci. sa nu-mi spui ca a facut banca oferta speciala pentru mine ca nu te cred. |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:28 |