Ajutor proiect solar, doze aluminiu NEDEFORMATE
![]() ![]() ![]() |
Ajutor proiect solar, doze aluminiu NEDEFORMATE
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Daca nu esti foarte pretentios, nu-i rea, si pretul e chiar OK, 1,69 lei doza. La alcool LIDL chiar practica preturi "prietenoase"...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ca si Kaufland. Tot felul de beri nemtesti originale, sub 2 lei cutia. Apa de gura
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Alea din Kaufland sunt oribile, ca am incercat mai demult. Perlenbacher-ul ala nu era chiar oribila, da' nu m-am simtit bine ulterior, si din punctul meu de vedere nu doar gustul conteaza.
Eu ma bucur ca n-au scos nefiltrata aia de la Bergenbier si astept sa vina vara. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Apropos de nefiltrata, sper sa ajunga alea doua sticle de Terapia la tine, radian, ca mesagerul parea ca s-a luminat la fata cand le-a vazut
![]() Am uitat, mi-au trimis mail sa ma duc maine la o degustare la ei, sa vad pe unde are loc - ceva painea casei cu specialitati traditionale, prevad niste carnati ceva si evident bere ![]() This post has been edited by Victorine: 9 Mar 2012, 21:50 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Merced |
![]()
|
Cum facem sa ajunga si la mine niste Terapie nefiltrata?
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Daca nu te arde prea tare pe gatlej, asteapta sa-mi vina neamurile de la Capitala de Paste si cand se intorc iti trimit cu ei, faceti jonctiunea la intrarea pe autostrada. Chiar e gustoasa, sa stii.
Sau cand ma duc eu incolo, oricand cu placere ![]() Apropos de berea aia de la Lidl, e mult mai groasa tabla la doze, se taie si se gauresc mai greu ca alea autohtone... zici ca imbuteliaza azot lichid in ele. This post has been edited by Victorine: 9 Mar 2012, 22:01 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Merced |
![]()
|
Daca e mai buna decat Paulaner e meserie. Ce preturi are?
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Victorine |
![]()
|
Bun, deci am fost la degustare, painea e foarte buna (si cam scumpa la 4 lei/ 500g...), specialitatile traditioale foarte gustoase (paine cu untura si boia, virsli afumati si fierti, carnati uscati cu hrean, mustar, etc.) berea foarte buna ca de obicei, am gustat si Terapia Sports, care e bere pentru copii (fara alcool), are un gust foarte bun, profund si aromat, usor dulce - chiar e bere bere pentru copii, fetele mele o sa se bucure cand apare, ca deja au inceput si astea mici sa drojdeasca, usor-usor, deocamdata doar spuma
![]() O sa-si deschida si un local cu beraria in incinta, fierbatoare din cupru si tot tacamul, pentru amatori, daca intrati in Timisoara dinspre Buzias - acolo o sa fie. Proiectul dolar se afla deocamdata in acelasi stadiu, nici nu e asa graba inca, sezonul nu a inceput inca pentru uscatorul solar, iar colectorul pentru aport termic va fi util doar din toamna. Suspectez ca o sa-si dovedeasca mai mult functionalitatea in perioadele de toamna-primavara. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victorine |
![]()
|
Ma tu chiar esti atent
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Merced |
![]()
|
Am gasit solutii pentru urmatorul proiect solar:
Attached thumbnail(s) IMG_20120310_181342.jpg ( Size: 282.18k ) Number of downloads: 847 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Markos |
![]()
|
Cu Uembliu' ala?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Merced |
![]()
|
Nu boierule, cutia aia de un litru de bere.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
UE nu deconteaza decit teava provenita din doze de 1/2.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
Oricum garantat nu e foarte rentabil sa folosesti asa ceva. Da' hai sa nu ma pronunt pana nu o beau.
![]() Edit: Nu e rea, nu e nici buna. Nu prea are gust. Nici dulce, nici amarui, nici nimic. Zici ca e indoita cu apa. Si a costat vreo 12 lei manca-v-as, ca daca stiam ma duceam pana la Kaufland si-mi luam Paulaner cu 5 lei cutia normala, si ma alegeam cu o bere nefiltrata de calitate mult mai buna. Bine ca am mai luat si doua Stejar, ca sa zic si eu ca am baut ceva. This post has been edited by Merced: 10 Mar 2012, 22:44 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Victorine |
![]()
|
Hai sa resuscitez topicul, acum vin cu una nouă... dar înainte aș vrea să-i mulțumesc lui Radian, care e o sursă constantă și stabilă de doze și susține proiectul
![]() ![]() Și cum ziceam, acum vin cu una nouă: brichete din hârtie și deșeuri lemnoase. Hârtia o colectam oricum separat si am constatat că se adună lunar cantități serioase, iar deșeurile lemnoase provin fie de la tăiatul lemnelor pentru foc, fie de la curățatul pomilor și a viei - astea trecând într-o etapă intermediară printr-un tocătorDSCF6848.JPG ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 843 DSCF6849.JPG ( Size: 1.65mb ) Number of downloads: 757 . Hârtia și cartonul rupte în bucăți mai mici DSCF6854.JPG ( Size: 1.53mb ) Number of downloads: 717 se lasă la înmuiat peste noape în apă, apoi se malaxează (eu am utilizat o bormașină la care am atașat un amestecător pe care îl folosisem la omogenizarea gletului). Se obține o pastă cu conținut mare de apă (ajută la desfacerea hârtiei în apă adausul unui pumn de cenușă/ găleată) la care se adaugă deșeurile lemnoase cam în aceeași proporție cu hârtia, dacă e rumeguș, ceva mai puțin. Amestecul rezultat DSCF6847.JPG ( Size: 1.4mb ) Number of downloads: 698 se presează sub forma unor brichete, eu am optat pentru forma cilindrică cu un orificiu central, pentru ca așa mi-a fost cel mai ușor să confecționez matrița. Orificiul central ajută la ardereDSCF6853.JPG ( Size: 1.49mb ) Number of downloads: 182 DSCF6851.JPG ( Size: 1.45mb ) Number of downloads: 177 . Se usucă la soare și ard foarte bine în amestec cu lemnul, având o perioadă de ardere destul de lungă și reziduul după ardere foarte redus. This post has been edited by Victorine: 14 Apr 2012, 20:54 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Markos |
![]()
|
Mișto
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai am aruncat 4 cutii de Carlsberg
![]() Aveam cand eram prin liceu, colectie de doze de bere pe sifonier. Sa fie fost vreo 80 la numar, fiecare alt fel si numai ce gustasem ![]() M-a pus mama sa le arunc, dar inainte am facut un robot jalnic din ele ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Daca-ti faceai panou solar, si acopereai, fie si partial, necesarul de apa calda, in atatia ani, Harley Davidson scria pe fruntea ta...
Radule, aschii de lemn nu pun de-o parte nici sa ma bati, desi padurea e la cinci minute de mers pe jos ... ![]() This post has been edited by radian: 15 Apr 2012, 00:04 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
ca tot suntem la cafenea, da pe fund ce scria, mobra?
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
Sincer sa fiui nu ma uitai in curul lui. Nu stiu sa-ti spun...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() This post has been edited by Victorine: 15 Apr 2012, 07:21 Attached thumbnail(s) DSC_0227__2_.JPG ( Size: 3.91mb ) Number of downloads: 207 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(Merced @ 9 Mar 2012, 21:56) Grafenwalder-ul ala cum e? Vad pe google ca-i din Lidl. Eu am baut o singura data niste bere de p-acolo, la sticla, ii zicea Perlenbacher. Au luat niste amici la o petrecere vreo trei lazi d-alea, ca bause unu' cu taica-sau si era "super-buna". 2 lei sticla daca tin eu bine minte, nereturnabila. Foarte rea nu mi s-a parut, da' ce rau mi-a fost spre dimineata cand am ajuns acasa dupa vreo opt bucati. ![]() Asta e dintr-o clasa superioara? QUOTE(radian @ 9 Mar 2012, 22:01) Daca nu esti foarte pretentios, nu-i rea, si pretul e chiar OK, 1,69 lei doza. La alcool LIDL chiar practica preturi "prietenoase"... QUOTE(Markos @ 9 Mar 2012, 22:04) QUOTE(Victorine @ 9 Mar 2012, 22:48) Apropos de nefiltrata, sper sa ajunga alea doua sticle de Terapia la tine, radian, ca mesagerul parea ca s-a luminat la fata cand le-a vazut ![]() Am uitat, mi-au trimis mail sa ma duc maine la o degustare la ei, sa vad pe unde are loc - ceva painea casei cu specialitati traditionale, prevad niste carnati ceva si evident bere ![]() Betzicilor ,asta e topic de proiect solar,ha ha ha! |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Victorine |
![]()
|
Da mah, da' trebe temelie...
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
la ce presiune apesi brichetele alea?
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Victorine |
![]()
|
Deocamdata am facut doar 2 ca sa testez proportia de amestec hartie/ deseuri lemnoase si matrita pe care am facut-o intr-un sfert de ora. De presat am presat doar cu propria greutate corporala (care din pacate e sub cea normala pentru inaltimea mea dupa ceva probleme...) Insa urmeaza sa realizez o presa simpla cu parghie care realizeaza presiuni mai mari. Pe net sunt cateva modele de prese, dintre care cea mai mica poate face 200 PSI, din cate zic autorii, vreo 14 atm, ceea ce e arhisuficient.
Cu cat brichetele sunt mai compacte, arderea o sa fie mai indelungata. La deseurile lemnoase pe care le-am folosit eu trebuie o proportie destul de mare de hartie care sa le lege, pentru ca sunt si bucati mari si fibre mai lungi. La rumegus merge cu continut mai mic de hartie. Multa lume foloseste pe net din cate am vazut cricuri auto hidraulice, insa dupa mine e inutil. Daca pot obtine macar jumatate din efectul unui cric hidraulic folosind o presa cu parghie confectionata intehral acasa din ce am prin curte eu zic ca e absolut satisfacator. Folosind doar greutatea mea am fost multumit de rezultat, eu zic ca o sa fie si mai bine si mai simplu dupa ce fac presa. Daca vrei te tin la curent. This post has been edited by Victorine: 15 Apr 2012, 21:44 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
In cazul in care ai de unde poti folosi si paie tocate. Din ce stiam eu presiunea trebuia sa fie de minim 20 atm pentru o compactare eficienta si totodata eliminearea in mare parte a apei din compozitie.
Ca si sugestie : incearca sa folosesti o parghie mai lunga (bratul parghiei sa fie mai lung) in felul acesta obtii o presiune mai mare. Banuiesc ca folosesti o parghie de grad 2 Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Victorine |
![]()
|
Ideea la mine era pur si simplu sa scap intr-un mod cat mai amuzant de deseurile respective, nu sa fac chestia asta la scara industriala. Paiele au unele neajunsuri la prepararea in acest mod a brichetelor, pentru ca trebuie tocate, nu se uda, sunt elastice, inmagazineaza mult aer, etc. pur si simplu nu mi-ar conveni sa lucrez cu paie. Cum ziceam, primele doua brichete le-am apasat, mai degraba decat presat. presa e in lucru, zilele astea o s-o fac. E vorba intr-adevar de o parghie de gradul 2. O constructie foarte simpla.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Victorine |
![]()
|
Am făcut astăzi și presa cu ajutorul căreia am presat și restul de amestec hârtie + deșeuri lemnoase, că începuse să fermenteze, stăteau deja de vreo 5 zile în apă...
Partea cea mai grea a fost cu confecționatul presei, mai precis tăiatul lemnului în lungul fibrei, pentru că am făcut o îmbinare chertată și am făcut un gol în care apoi am băgat o tijă de fier-beton de 10 ca punct de sprijin pentru pârghie. Dintr-o găleată de vopsea lavabilă de 12 sau 15 L de amestec am obținut 12 brichete pe care apoi le-am introdus pe o tijă și le-am suspendat într-un loc aerisit în așteptarea zilelor cu soare. Oricum, dacă reușesc să fac uscătorul solar, asta va fi prima aplicație la care o să-l folosesc până se coc caisele, roșiile și celelalte. Câteva imagini: - piesele componente ale matriței DSCF6855.JPG ( Size: 343.63k ) Number of downloads: 200 - presa DSCF6856.JPG ( Size: 344.03k ) Number of downloads: 187 DSCF6857.JPG ( Size: 365.27k ) Number of downloads: 163 DSCF6858.JPG ( Size: 365.02k ) Number of downloads: 152 DSCF6859.JPG ( Size: 346.52k ) Number of downloads: 146 - poziționarea fundului matriței și a țevii centrale perforate DSCF6860.JPG ( Size: 349.25k ) Number of downloads: 126 - matrița umplută DSCF6861.JPG ( Size: 335.3k ) Number of downloads: 129 - și închisă DSCF6862.JPG ( Size: 320.19k ) Number of downloads: 116 - presa pregătită DSCF6863.JPG ( Size: 364.58k ) Number of downloads: 122 - și brichetele obținute DSCF6864.JPG ( Size: 374.27k ) Number of downloads: 143 DSCF6865.JPG ( Size: 331.3k ) Number of downloads: 132 18 Apr 2012, 21:02: Presa exercita o presiune arhisuficienta pentru compozitia folosita. Sper ca după uscare brichetele să se întărescă bine. Problema e că resturile vegetale folosite sunt verzi, ceea ce o să atraga probabil o perioadă destul de lunga necesara uscarii, insa la soare sau in uscatorul solar sper sa mearga bine, așa încât să pot arde brichetele în toamna asta. În acest moment apreciez că ele conțin cam 50% umiditate. This post has been edited by Victorine: 18 Apr 2012, 20:02 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 20:16 |