Ajutor proiect solar, doze aluminiu NEDEFORMATE
![]() ![]() ![]() |
Ajutor proiect solar, doze aluminiu NEDEFORMATE
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Bravo! Pare sa fi fost un team building de succes!
![]() Daca ai nevoie de sfaturi referitor la gaurit, nu ezita sa intrebi. In orice caz, spala-le cat mai curand cu apa calda si detergent. Eu le-am gaurit intai si apoi le-am spalat in cada cu detergent de vase lichid. Altfel creste mucegaiul in ele pana le pui in opera. Sper ca in Weekend-ul prelungit cu 1 mai le lipesc si eu, pregatesc cutia si incinta pentru uscat, etc. Inca ma gandesc cu ce sa acopar colectorul, am de ales intre policarbonat stratificat de 4mm grosime, plexiglass sau sticla. Izolarea cutiei as vrea foarte mult s-o fac cu placi de polyisocianurat caserat cu folie de aluminiu, insa din pacate nu gasesc in zona, daca imi da cineva un pont ii raman recunoscator. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Stop joc! Eu vreau sa fac aer cald nu apa calda! Deocamdata...
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
Radiane ai nevoie de penicilina?
![]() Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Victorine |
![]()
|
Stai flexat ca vine si reply-ul, doar ca Radian e in patria ardelenilor acuma si pe-acolo netul umbla mai incet, daca are acces
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
au trecut totusi 23 de ore...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai chestiunea sta in felul urmator: din motive de urgenta a trebuit sa intrerupem tratamentul dopa doar 24 de ore si sa ne repatriem. Desi am avut parte de niste conditii de cazare nesperat de bune la Baile Felix...
Am in portbagaj doua pungi de plastic pline cu doze, si am inceput sa lucrez la a treia... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Alydor |
![]()
|
o fi din vina berii ca nu a vazut ce am zis?
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Alydor |
![]()
|
Am inceput azi montarea...
toate dozele sunt pregatite... 2012_05_22_012.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 623 gata si prima coloana 2012_05_22_013.jpg ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 666 2012_05_22_015.jpg ( Size: 1.26mb ) Number of downloads: 646 dupa o ora... 2012_05_22_016.jpg ( Size: 1.29mb ) Number of downloads: 632 to be continued... fi-miu plictisindu-se de papucii lui... 2012_05_12_011.jpg ( Size: 1.5mb ) Number of downloads: 601 Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 22 May 2012, 21:43 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Victorine |
![]()
|
Foarte tare! Mi-ai luat-o inainte, dar nu pot decat sa ma bucur ca ideea a prins si la tine
![]() 22 May 2012, 23:02: Repet apelul de mai sus, pe pagina, daca are cineva un pont pentru polyisocianurat caserat cu aluminiu, dau o bere! This post has been edited by Victorine: 22 May 2012, 22:02 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
am 10 doze de 0,5. le mai vreti? sau le duc la reciclat?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Victorine |
![]()
|
Eu deocamdata am prea destule, vreo 160 cred. Mai am cateva puse bine si la Radian, deocamdata zic merci, poate cand mai avansez cu proiectul, ma gandesc oricum sa fac mai multe uscatoare si poate sa mai rotunjesc veniturile, sa nu mai apelez la mostenire... Poate Alydor mai are nevoie, e mai aproape de Bucuresti. Daca nu, in orice caz recicleaza-le.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
Arhi daca dai un metru de bere la BB vin si le iau. Stii tu despre ce e vorba..
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
radian |
![]()
|
QUOTE(Victorine @ 23 May 2012, 17:38) OOPS, stai bre, sa cadem la pace. Ai spus ca ai destule. Doua sacose pline cu cutii goale le-am plimbat in portbagajul masinii cateva saptamani, apoi le-am depus la container. Consoleaza-te cu ideea cu vreun boschetar le-a reciclat si si-a adunt banii de-o paine. Sau o tuica... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victorine |
![]()
|
E bine asa, Radian, oricum veneau peste ce am eu nevoie deocamdata.
Pe cand continuarea, Alydor? |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
cand s-a termina dracu' ploaia asta... ca ma tine blocat in casa din motive de pitici... adica nu pot lasa piticii singuri in casa si eu sa ma duc in atelier sa montez alea si nici nu pot sa montez aia in casa ca ma besteleste nevasta. Tocmai ce ma bucuram si eu de concediu dar se pare ca vremea nu a tinut cu mine... Dupa ce se imbuneaza vremea o sa trec la confectionarea capetelor, pregatirea de vopsire a tuburilor, degresare, dat un strat de primer si apoi vopsea neagra... va trebui sa imi cumpar si compresor...
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Parinte BB nu maie. daca vii gasim unde sa discutam despre lucruri home made.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Victorine |
![]()
|
Compresor pentru ce? Pentru vopsit? Eu am luat vopsea "termorezistenta" negru mat pentru sobe, parca de la baumax, cred ca un tub de spray ajunge la un panou, avand in vedere ca dau doar partea "insorita". Cu ce il acoperi?
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
va trebui sa ii fac cutia, pe spatele cutiei in interior o sa pun o izolatie cu ceva vata minerala si aluminiu o sa vopsesc cutiile cu totul nu doar in fata si in fata o sa pun un policarbonat transparent care sa protejeze de vant si sa creeze si un efect de sera in interior.
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Victorine |
![]()
|
Deci cu policarbonat. Grija mare la izolatia cu vata minerala, de obicei se evita la colectoarele solare cu aer, pentru ca e practic imposibil sa eviti micile ace care se desprind din salteaua de vata ajungand in aerul pe care-l respiri sau pe hrana pe care vrei s-o usuci. Sunt foarte pacatoase, pentru ca odata intrate in organism nu se resorb si provoaca mici rani care duc la afectiuni grele, mai ales ale sistemului respirator. Tocmai de aceea caut eu placi pe baza de poliizocianurat caserat cu aluminiu, care seamana cu polistirenul extrudat, dar rezista la temperaturi mai inalte. Prin tarile cu apa calda toti folosesc asa ceva.
Poate fi utila comparatia pe care o gasesti aici http://builditsolar.com/References/Insulat...esEEM-01454.pdf privind proprietatile unor materiale izolatoare frecvent utilizate. Se mai gasesc date despre diferite materiale utilizate frecvent in realizarea colectoarelor solare pe situl Build It Solar, insa banuiesc ca daca ai ajuns pana aici stii deja. Dar oricum, poate e de ajutor. This post has been edited by Victorine: 25 May 2012, 20:51 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai are nevoie cineva de doze de bere nedeformate? am si eu vreo 2 sacose (40-50-60 habar n-am, nedeformate)
Lasati un PM daca va trebuie. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Victorine |
![]()
|
Multumesc, eu sunt bine. Am constatat ca se aduna FOARTE usor, mai ales cu putin ajutor din partea prietenilor. Practic, in momentul asta am mult mai multe decat imi trebuie, chiar si din productia proprie - le-am golit si nici macar n-am avut timp sa le spal si gauresc, ma intreb ce-o sa gasesc in ele cand le desfac... Inca vreo cateva saptamani si ma apuc si eu de lucru la colectorul solar.
Alydor, cum merge treaba? This post has been edited by Victorine: 9 Jun 2012, 14:22 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Stiam masina lui Ady77 de la intalniri,nu trebuia sa mai pui poza
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Victorine |
![]()
|
Un scurt update la uscatorul solar, cu cateva detalii in imagini. Se poate observa si dimensiunea instalatiei. Colectorul solar consta in 7 tuburi realizate din cate 6 doze de 0,5. A iesit zilele trecute prima sarja de prune uscate. Din pacate n-am prea avut timp sa ma ocup de altele. Temperatura scoasa de colector a depasit 70 de grade la insolatia maxima, insa in incinta in care se gasesc fructele/ legumele nu depaseste 50 de grade. Colectorul se detaseaza foarte usor, el fiind introdus in cutia cu rafturi printr-o fanta la baza acesteia. Aerul cald iese incarcat de umiditate pe la partea superioara a cutiei, imediat sub acoperis. Am pus si un filtru de hota pe orificiile de la baza colectorului solar, pentru a opri praful. Cam asta e. Costurile au fost derizorii, avand cam toate materialele necesare in curte, cu exceptia siliconului rosu si a sipcilor.
Attached thumbnail(s) DSCF6971.JPG ( Size: 140.32k ) Number of downloads: 197 DSCF6973.JPG ( Size: 133.19k ) Number of downloads: 200 DSCF6974.JPG ( Size: 131.12k ) Number of downloads: 201 DSCF6975.JPG ( Size: 105.55k ) Number of downloads: 202 DSCF6977.JPG ( Size: 118.55k ) Number of downloads: 197 DSCF6978.JPG ( Size: 82.29k ) Number of downloads: 104 DSCF6979.JPG ( Size: 129.41k ) Number of downloads: 109 _DSC0060.JPG ( Size: 598.2k ) Number of downloads: 103 _DSC0063.JPG ( Size: 860.88k ) Number of downloads: 94 _DSC0064.JPG ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 110 _DSC0065.JPG ( Size: 1.23mb ) Number of downloads: 112 _DSC0066.JPG ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 107 _DSC0067.JPG ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 98 _DSC0070.JPG ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 98 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
70 de grade am io în fier, dacă-l las în soare pe caniculă. Costuri zero.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
As face niste prune uscate.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Daca sudeaza niste dude de cupru pe ea,poate iasa si tuica
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Alydor |
![]()
|
Io am folosit un policarbonat transparent. Ai castiga mai mult in incalzire, temperatura in tuburi a ajuns la mine la peste 85 de grade, iar in uscator a ajuns la 90 de grade. Una peste alta eu am vopsit si cutia in negru..
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:51 |