Ajutor proiect solar, doze aluminiu NEDEFORMATE
![]() ![]() ![]() |
Ajutor proiect solar, doze aluminiu NEDEFORMATE
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
În primul rând pentru că aveam toate materialele acasă, inclusiv șurubul ăla 10x140 cu șaibe și piuliță autoblocantă și toate sculele necesare: mașină de găurit, ferăstrău pendular și polizor unghiular cu discuri de tăiat și cu hârtie abrazivă, etc. Apoi pentru că mi-e mai ușor și prefer să lucrez cu lemnul și să am pe undeva prin curte o chestie dinasta demontabilă din lemn decât o fierătanie. Am văzut pe net modele și modele, tot soiul de improvizații, și din lemn și din metal, cu pârghie sau cric hidraulic. Adevărul e că o presă din lemn e arhisuficientă. brichetele trebuie să conțină o anumită umiditate minimă la scoaterea din matriță ca să nu se desfacă, mai ales în cazul meu, unde am folosit deșeuri lemnoase de dimensiuni destul de mari comparativ cu rumegușul.
Uită-te prin clipurile de pe net, o să vezi că nimeni nu le stoarce mai mult de-atât, e inutil, face soarele și vântul restul de treabă mai departe. Putem face un calcul simplu, o pârghie de gradul 2 cu lungimea brațului scurt de 20cm iar a celui lung de 80cm, forța la apăsare să zicem că e de 50kg, că nu m-am lăsat cu toată greutatea, suprafața pe care se aplică forța este cea a unui cerc cu diametrul de 10cm (vezi că am folosit țeavă de canalizare, nu metalică). După un calcul simplu (sper că și corect) rezultă o forță amplificată la 200kg aplicată pe brichetă, undeva la 2,5 kgf/cmp sau 2,5 atmosfere. Deși nu pare cine știe ce, practica zice că e suficient. This post has been edited by Victorine: 18 Apr 2012, 21:11 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Alydor |
![]()
|
Ok, cum zici tu, nu te contrazic era doar o idee. La fel ca si cea cu uscatorul din cutii de bere.
Suma respectelor,Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Poti si sa ma contrazici, critica e constructivă, aici e topic relaxat
![]() Mie așa mi-a fost mai ușor. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu, in lenea mea, as folosi un cric si-o bormasina
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Alydor |
![]()
|
bormasina pentru ce ??
![]() Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
sa invarta la cric...
|
-------------------- |
|
Alydor |
![]()
|
si daca e hidraulic ce face?
![]() Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Învârte un mecanism de ștergător de parbriz.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Victorine |
![]()
|
Sau o tine pe langa el, ca nu stii niciodata...
Buna chestia cu cricul si bormasina, dar ma tem ca spre final, tot tre sa pui mana pe coarba, trebe moment mai mare ![]() Dar parca tot mai elegant e cu o parghie, daca tot e sa fim eco, nu-i asa? Si-asa imi parea cumva rau ca ma folosesc de bormasina la amestecat tocatura... dar se desface in apa si se omogenizeaza mai bine. This post has been edited by Victorine: 19 Apr 2012, 17:28 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mestere, când te apuci de un generator eolian, anunță-mă si pe mine.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Pai singurul lucru complicat ar fi elicea. Ca un alternator si un acumulator se gasesc fara mari batai de cap.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Nu-i problema. Elicea o face argon la flecs, daca-i dai un tub de spuma de praguri.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
DragosP |
![]()
|
@Bucatzel: poate dinam.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Dinamu e depasit. Nu mai curenteaza nici vaxsluiul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victorine |
![]()
|
M-am gandit si la un generator eolian, dar deocamdata sunt axat pe solar si biomasa, la noi la Timisoara nu prea bate vantul cat sa faci treaba si in plus mai trebe si alte chestii ca sa poti face ceva cu curentul obtinut, e de investit mai mult.
Va tin insa la curent cu progresele obtinute in directiile astealalte, mai ales ca am niste planuri sa cresc autonomia si randamentul unei centrale pe lemne Viadrus cu ardere atmosferica, pe care vreau sa o optimizez putin si sunt convins ca multi utilizatori de astfel de centrale o sa fie interesati. Poate ar trebui si sa schimb titlul topicului, dar sunt convins ca n-o sa mai aiba nici afluxul de vizitatori pe care l-a avut pana acum, daca n-o sa mai fie vorba de doze in titlu ![]() This post has been edited by Victorine: 19 Apr 2012, 19:43 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
poate te ajuta unele sfaturi din cartea asta
Attached File(s) ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() ![]() Mi-ai dat idei pentru ocuparea timpului piticilor din dotare Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
mai am dastea daca vrei numa zi domeniul
This post has been edited by bygy007: 19 Apr 2012, 23:27 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
foarte tare cartea, am printat-o deja
![]() ce alte carti mai ai? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
Victorine |
![]()
|
SUPER! Nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cu cartea, te rog mai spune-ne ce mai ai. Aveam la ai mei acasa o serie intreaga de carticele care te invatau cum sa-ti zugravesti singur sau sa faci fotografii sau altele, eram innebunit dupa ele!
M-am uitat in Caleidoscop de vacanta, are chiar un capitol aparte despre imbunatatirea arderii in focare, insa din pacate nu e foarte dezvoltat, in schimb imi confirma principiile pe care le aveam eu in cap. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bygy007 |
![]()
|
puteti sa va alegeti de aici ce doriti , am dat intimplator peste ele , ideea este ca pe free trebuie sa stai 30 min pina la downloadul urmator
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Victorine |
![]()
|
Am regasit si caleidoscopul pus de tine, dar mai sunt si din alte domenii decat electronica, radio, etc.? Am vazut ca majoritatea erau de-aici si din pacate nu ma intereseaza nimic... altfel, foarte fain ca se gasesc!
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(Victorine @ 10 Mar 2012, 16:33) care e bere pentru copii (fara alcool), ...chiar e bere bere pentru copii, fetele mele Vezi ca in functie de producator berea aia fara alcool poate avea pana la 0,5 % alcool. Cel putin pana la valoarea aia e considerata pe aici "fara alcool". |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Victorine |
![]()
|
Adica la fel cu unele sucuri din fructe, conform aceleiasi surse, deci e OK. Oricum, iti dai seaama ca nu o sa le desfac cate o bere de-aia la masa, dar mai pot sa guste, sa se-nvete cu greul
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
Eu doar am transmis o informatie (am aflat-o si eu de curand). Mai departe...
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Victorine |
![]()
|
Am profitat de ziua insorita si am mai facut in joaca inca o duzina de brichete din hartie, de data asta in amestec cu rumegus. A mers mai repede ca acum stiam cu ce se mananca, iar brichetele obtinute sunt mai compacte si ies mai usor din matrita. Imi pare rau ca nu am adaugat mai mult rumegus, doar o jumatate de galeata la o galeata de 10L + una de 15L de amestec. Mergea mai mult. Incepe sa-mi placa. Partea cea mai grea e sa prepari amestecul, trebuie neaparat sa-mi confectionez un divais de atasat la bormasina, ceva care sa toace si sa amestece in acelasi timp. Pana o sa fie gata uscatorul solar, le-am insirat pe niste bete si le-am pus in pod.
21 Apr 2012, 18:30: Mi se pare mie sau a facut cineva curat pe-aici?! This post has been edited by Victorine: 21 Apr 2012, 17:30 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Doze de bere (goale...) iti mai trebuiesc? Am mai colectionat vreo doua sacose. Maine plec pentru o saptamana la Oradea, si la intoarcere as vrea sa trec si prin TM. Le bag in portbagaj (daca nu uit...) sau le duc la container si fac fericit vreun "magnet"?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victorine |
![]()
|
Adu-le, sper ca de data asta rezulta
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DragosP @ 19 Apr 2012, 18:13) Pai de aia am pomenit si acumulatorul. Ca din el poti lua curentul necesar pentru excitatia alternatorului. Si un alternator decent gasesti usor prin remat. Dinam... mai greu. Sau ratez eu ceva? QUOTE(Victorine @ 19 Apr 2012, 19:42) la noi la Timisoara nu prea bate vantul cat sa faci treaba si in plus mai trebe si alte chestii ca sa poti face ceva cu curentul obtinut, e de investit mai mult. Nu bate pe naiba. Is deja 15 ani de cand m-am aciuiat p-aci, si vantul inca ma scoate din sarite. Si cat pentru un sistem de iluminare a curtii pe timp de noapte, nu-i chiar asa mare bataia de cap, ca se gasesc si becuri de 12V. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 19:48 |