Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Nu le anunță decît din Bavaria, că-i un post bavarez.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 20 Jun 2019, 18:34) Ascult din cînd în cînd un post de radio nemțesc. La știri, cînd începe să enumere ambuteiajele și kilometrii de cozi, parcă nu se mai oprește. ![]() Just, sunt reportaje constant care le enumera, unele ambuteiaje pe kmp buni. Dar se merge. Pe langa asta, se dau pe o arie mare, deci normal ca vor fi multe, dar nu te vor afecta pe tine. Am prins la radio reportaj despre un incident la vreo 300 kmp distanta in directia opusa. Exemplu: sotia mea face naveta Frankfurt Nord - Darmstadt Sud. Sunt vreo 53 kmp din usa in usa. Face cam 40 - 45 minute dimineata. Seara se face ambuteiaj la intersectia dintre 3 si 5 pentru ca sunt iesiri si intrari mari, dar ar fi o exagerare grosolana sa spun ca se adauga 10 minute la intreg drumul. Se reduce viteza la 60, sa zicem, pret de 2-3 kmp. Se mai fac cozi pe bretele de iesire, dar la fel, se merge. Daca e vreun accident, la fel se aglomereaza din motiv de "rubber neckers", dar regula fermoarului e trecuta in cursurile de scoala rutiera, nu doar o curtoazie. Am fost plecat si pe ploaie catre zone turistice unde aparent se ducea tot traficul. Imi amintesc ca se lucra pe 5 in zona aeroportului si erau deviate niste benzi, dar nici acolo nu am apucat sa stau pe loc. S-a mers. Exceptii sunt, dar ceva imi spune ca tocmai tu le-ai prins pe alea. Iar in oras: Trafic de ora 10 am in centru. Vorbim de un oras in care zilnic intra 1.5 milioane de oameni, in conditiile in care el are vreeo 800k rezidenti. This post has been edited by MuciX: 21 Jun 2019, 10:23 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
In Frankfurt am fost impresionat cat de bine poti merge cu transportul in comun. Eu veneam din afara orasului cu trenul si luam din gara un autobuz. Ajungeam in 20min la birou. Puteam chiar sa sar complet autobuzul si sa merg cu bicla pana la tren si de acolo la munca fain cand era vreme de asa ceva.
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.483 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(MuciX @ 21 Jun 2019, 10:21) Exemplu: sotia mea face naveta Frankfurt Nord - Darmstadt Sud. Sunt vreo 53 kmp din usa in usa. Face cam 40 - 45 minute dimineata. Zi si cum conduce, pana mea, ca dupa aia zice ca am mancat eu stricat cu ala de facea 80 km in juma' de ora. This post has been edited by bucatzel: 21 Jun 2019, 22:01 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Depinde foarte mult ce asteptari ai tu de la masina.
Spre exemplu, de frecat urban ar fi ok electrica, ai si statii, ai si drum scurt, e ok. Pentru cel ca mine care merge 2-3 zile oras, apoi 2-3 zile delegatii prin tara, nu imi este suficienta autonomia unei masini electrice. Pentru mine Buc.-Craiova -Buc. sau Buc-Brasov-Buc sau Buc-Bacau-Buc, Buc-Ct-Buc. trebuie sa poata fi facute fara stres. Cand am treaba la o firma din Brasov, care de obicei e in jurul Brasovului, nu pot sa ma duc si sa stau apoi inca 3 ore sa incarc. Nu e imposibil dar e nepractic. Cand vor fi incarcatoare destule in curtea fiecarei firme, si autonomie reala 500km in orice situatie, probabil ca o sa iau electrica. Pentru mine, nu am pretentia ca se aplica si altora, un diesel de 2litri e solutia in 'sweet spot'. Cu 20-30.000 eur iau o masina noua, buna pt mine, break sau suv, merge 5-7 ani fara griji. Consum scazut, performante bune pt mine, autonomie 800 km cu un plin. Din diferenta pana la 50-60.000 eur bag minim 15.000 litri de motorina, fac vreo 200.000 km. De ce sa imi complic singur existenta? In concediu merg cu avionul si pe acolo cu mijloacele de transporr in comun, taxi, barca, etc. O solutie de buna ar fi PHEV care poate fi alimentata si la priza si la benzinarie. Intrebarea e daca vreau sa dau 10000 in plus. Sa vedem peste vreo 3-4 ani. As fi dispus sa iau o electrica gen Zoe sau Egolf daca as avea garaj, cu un Mustang in el. Uite autobuz pe H2. https://www.youtube.com/watch?v=7xPQ-TpGpIk&feature=share This post has been edited by dizzy: 22 Jun 2019, 07:48 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(dizzy @ 22 Jun 2019, 06:33) Pai Mondeo Hybrid e 22.000 euro+TVA, https://www.ford.ro/autoturisme/noul-mondeo...rsoane-juridice |
--------------------
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nu e break si sedanul nu ma satisface pe mine.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Mai nou, hibridul poate fi și break.
![]() Nu l-am văzut însă în carne și oase. Nu știu dacă mai are treapta aia din portbagaj deasupra bateriilor, ca sedanul, sau au reușit să le pună mai bine. This post has been edited by VladSoare: 22 Jun 2019, 08:21 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Mie pe reclama pe facebook imi aparea poza la break, si scria Mondeo Hybrid Titanium la 22.000+TVA. Si oricum varianta wagon la focus era cu 600 euro (parca) mai scumpa ca sedan, ma gandesc ca si la Mondeo te-ai incadra in 30.000 euro.
LE. 500 euro diferenta la pretul de lista intre Sedan si Wagon. Mondeo.jpg ( Size: 20.98k ) Number of downloads: 347 This post has been edited by ady77: 22 Jun 2019, 08:41 |
--------------------
|
VladSoare |
![]()
|
Și eu m-am mirat cînd am văzut pe Facebook, de la Ford România, reclamă la hibrid cu un vagon în poză. I-am suspectat că au trișat, că au pus poza la mișto. Dar dup-aia am văzut că apare explicit și în ofertă.
This post has been edited by VladSoare: 22 Jun 2019, 09:48 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 22 Jun 2019, 09:27) Mie pe reclama pe facebook imi aparea poza la break, si scria Mondeo Hybrid Titanium la 22.000+TVA. Si oricum varianta wagon la focus era cu 600 euro (parca) mai scumpa ca sedan, ma gandesc ca si la Mondeo te-ai incadra in 30.000 euro. LE. 500 euro diferenta la pretul de lista intre Sedan si Wagon. Mondeo.jpg ( Size: 20.98k ) Number of downloads: 347 QUOTE(VladSoare @ 22 Jun 2019, 10:47) Și eu m-am mirat cînd am văzut pe Facebook, de la Ford România, reclamă la hibrid cu un vagon în poză. I-am suspectat că au trișat, că au pus poza la mișto. Dar dup-aia am văzut că apare explicit și în ofertă. Bun, am mai aflat ceva. Noua Kuga sper ca va fi și ea hibrid |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
dizzy |
![]()
|
Dau o bere!
Am preferat Kuga pentru ca: - e mai compacta pe lungime și lățime decât Mondeo sedan; - are 4x4 și merg relativ de Buc-Brașov și iarna plus mers la ski; - caroseria tip vagon cu hayon e mai practica pt mine, îmi încap destule în ea, inclusiv chestii agabaritice. - deși avem doi copii, nu mergem cu bagaje multe. - are garda mai mare la sol, se catara mai bine pe borduri, mai bine pe gropi, drumuri proaste pe care mai merg pt lucru. Mondeo e mai frumos, design Aston Martin, mai spațios dar sedanul e mai nepractic pentru mine. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
ady77 |
![]()
|
Iaca și reclama
Screenshot_20190622_124544_com.facebook.katana.jpg ( Size: 617.43k ) Number of downloads: 275 |
--------------------
|
dizzy |
![]()
|
Aștept noua Kuga, ca altfel am cearta în casa.
Totuși, soluția cu Mustangul mi-ar cam placea This post has been edited by dizzy: 22 Jun 2019, 12:21 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 22 Jun 2019, 09:50) În curînd: https://www.ford.ro/modele-viitoare/new-kuga Screenshot_2019_06_22_at_13.29.57.png ( Size: 3.36mb ) Number of downloads: 282 ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.023 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
La noul kuga nu mi place partea din față. Farurile is discutabile.
Nici prețul nu mi place, nu știu de ce mai comentez. [attachmentid=1628106005] Ăla vechi era mai arătos, după gusturile mele This post has been edited by axabrt: 22 Jun 2019, 14:10 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.597 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ce designer au astia de la Ford acum?
Generatia veche era cum era, nu atragea prin nimic. Dar nici nu te gonea. Stiai ca-i Ford. Asta noua este banala. Inspira un design de masina ieftina, pana si Dacia arata altceva. Daca Renault cu penultima generatie a fost un mix de forme furate, acum s-au stabilizat si au o directie. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
+Cine le face marketingul?
QUOTE AMSTERDAM, Netherlands, April 2, 2019 – Ford today unveiled the stylish and distinctive range of all-new Kuga SUVs, debuting sleek new exterior design with premium proportions that deliver improved roominess and comfort. QUOTE Ford’s most electrified vehicle ever, the sophisticated all-new Kuga Titanium, sporty Kuga ST‑Line and upscale Kuga Vignale will offer an advanced range of hybrid powertrains for unprecedented Ford SUV fuel-efficiency. QUOTE Kuga is the most electrified Ford ever, and the first to offer mild-, full- and plug-in hybrid powertrains. Kuga Plug-In Hybrid will offer pure-electric driving range of more than 50 km (31 miles), anticipated 1.2 l/100 km fuel-efficiency and 29 g/km CO2 “Kuga customers expressed that they were ready for even more emotional design, and our all-new Kuga is a sculpture skilfully articulated. Visually sleeker, lower and wider – it makes you feel excited just by looking at it,” said Amko Leenarts, director, Design, Ford of Europe. “The all-new interior is a sanctuary space, designed to allow everyday life to happen. Harmonious and airy, it fuses premium materials, precise craftsmanship and state-of-the-art technology.” This post has been edited by 4x4: 22 Jun 2019, 16:29 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
dizzy |
![]()
|
Aideplm, ce de cuvinte sforaitoare, asa se zice acum la "frog face design"?
Si la lateralul de Porsche Cayenne? Stiu ca nici a mea nu e vreo frumusete, nu are nici o idee, dar eu sunt oricum imun la design in general. Pt mine VW Passat B5 era frumoasa, Meganele 2 hatch era ciudat, Golf e ok, Renault Kadjar e frumos. Adica, daca as avea 4 copii, probabil ca mi-as lua fara regrete un Fiat Multipla, durandu-ma in kur de designul de farfurie zburatoare. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.023 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Un suv frumos, e kadjar. Sau frate su quashai.
Mai reușite la design decât noul kuga Totuși poate n realitate o fi mai digerabila. Așa ziceam și de noul focus și până la urmă îmi place. Decât st line. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Kadjar frumos? Este la fel de disproportionat ca Flatulence.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
Nici mie nu-mi place deloc noua Kugă. Parcă-i o Kia cu siglă de Ford.
![]() Totuși, faptul că familia hibridelor se îmbogățește cu un SUV de talie medie, 4x4, bine dotat, nu-i un lucru rău. Sînt curios dacă tracțiunea integrală va fi ca la Rav4, cu motor electric dedicat pe spate, sau rămîne Haldexul de acum. This post has been edited by VladSoare: 22 Jun 2019, 19:34 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
De interior am zis? Plansa de bord zici ca-i facuta pe bucati. Tableta, aeratoarele centrale si controlul climei sunt din alt serial. Imi creeaza impresia de ieftin rau, facuta din piese sh intr-un service la coltul blocului.
Comportamentul rutier este de laudat, dar designul, nu. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Vasea30 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 19 June 13 ![]() |
Nissan a început livrările pentru Leaf e+: ediția limitată a modelului electric cu autonomie de 385 de kilometri a primit deja 8.000 de comenzi
https://www.automarket.ro/stiri/nissan-a-in...ului-92081.html Romania vrea sa deschida minele de minereuri rare pentru productia de acumulatori auto-Alianta EBU http://www.autolatest.ro/stiri-masini/roma...uto-alianta-ebu This post has been edited by Vasea30: 23 Jun 2019, 05:03 |
--------------------
Renault
Scenic
2006 - 1.6 b Album foto => http://www.daciaclub.ro/galerie/index-108207.html
https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae |
|
VladSoare |
![]()
|
Păi de ce nu ne ajuți tu să revenim la subiect? Threadul este despre mașinile electrice încărcate nu la priză, ci cu electrolit de la pompă. Zi-ne ceva concret despre asta, ca să fim on-topic.
This post has been edited by VladSoare: 23 Jun 2019, 12:47 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
mcNelu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 2 June 19 ![]() |
Una din problemele de autonomie electrica este asigurarea unei rezerve, un fel de powerbank, cat de cat de forta majora, hybrid o are.
This post has been edited by mcNelu: 23 Jun 2019, 12:53 |
--------------------
rar
3
2019
- Alte situatii ATENTIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 22:49 |