Întârzierea totală a CFR Călători anul trecut a, fost de 5 ani
![]() ![]() ![]() |
Întârzierea totală a CFR Călători anul trecut a, fost de 5 ani
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Am fost si eu anu' trecut la plimbare cu trenu', si sincer, am ramas surprins ca au mai facut si ei upgrade de la vechiturile noastre de vagoane la vechiturile altora, care erau in stare mai buna. Culmea, nici intarzaiere n-o reusit sa aiba trenul in cauza.
Cand am mai vazut si controlorul ca l-o dat jos din tren pe un smecheras care planuia sa mearga cu nasu', deja eram in culmea fericirii. Fara sa vad mai tarziu vreun supracontrol care sa justifice asemenea actiuni "drastice". Si toate astea se intamplau pe traseul Timisoara-Craiova, traseu pe care nu tin minte ca vreunul din fostii mei colegi de facultate sa sustina vreodata ca si-au luat bilet. Deci clar, de putut, se poate. Amu' exact cat de singular e cazul asta nu stiu, si n-am de gand sa aflu ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cand eram elev/student si mergeam cu trenul la bunici pe langa Caracal, cred eram singurul din trenul personal de la Bucuresti la Stoenesti care aveam bilet pentru ca imi luam direct Bacau-Stoenesti. Se uita nasu' urat la mine, restu' toti aveau "abonament"
![]() This post has been edited by ady77: 29 Feb 2012, 16:42 |
--------------------
|
BennyORWO |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 403 Joined: 10 June 11 From: Alexandria-TR ![]() |
Interesant subiect,si pe gustul meu.
Acum 2 ani am terminat cursurile scolii de mecanici de locomotiva,facuta la CENAFER Bucuresti,vizavi de biserica SF Vineri. Bineinteles scoala platita de mine,si anume suma de 4500 RON,o suma zic eu destul de mare,inafara si de alte cheltuieli. In toata perioada scolii,nu a venit nicio companie privata(ca sa numai zic de CFR),sa faca contract cu elevii,bineinteles cine dorea. O mare greseala care este la noi in tara,este ca in domeniul acesta,nu se angajeaza personal tanar,ci numai babaciuni...ca sa numai zic de companiile private gen:GFR,CTV,etc,nu ai loc de batranituri expirate,care au iesit la pensie de la CFR si acum sunt angajati la companiile respective si au chiar si 65 de ani,DA 65 de ani are un mecanic la CTV. Abia astept peste 5-6 ani sa vad cine le mai duce trenurile lui peste,si la CFR si la alte companii. Meseria asta este o meseria care o faci numai daca iti place,si o meseria care nu este pentru orice om,trebuie sa faci anumite sacrificii. Eu am 22 de ani,si sper ca vreodata o sa ma pot angaja ca mecanic,e visu meu. This post has been edited by BennyORWO: 29 Feb 2012, 21:10 |
--------------------
Daewoo
Nubira 3
2003
- TR-09-BEN Dacia 1410 Break CN2 1994 B-65-LYL
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Stai calm man ca nu o sa te angajeze nimeni ... eu am facut 6 luni scoala de electromecanic la CNAFER Brasov evident pe bani mei si astept ca CFR sa faca examinare sa putem avansa (suntem vre-o 24 de insi pe regionala Cta) si o lalaie de pe o luna la alta, am vb si cu sindicatul care ma reprezinta pe mine ca angajat si il doare in 14 si pe ala...
La GFR sunt toate fosilele iesite la pensie de la CFR si sti de ce !? Pt ca aluia ii da 10 mil pe luna si cu pensie de la CFR de 14-15 mil in doare la basca, noi tineri cerem salarii mari si daia rromi de la GFR prefera fosilele care adorm cu controleru` in mana si alte dastea. BennyORWO eu zic ca deja ti-ai gresit cariera ... sau dus vremurile alea care meseria o faceai din pasiune, acum totul e pe pile, vrajeala, japca, pupincurism si nepotism - colegul C A T A L I N stie cel mai bine. Ai mare grije sa nu intri in gura lui, ca cine stie cum apari la antena 3 ca ai furat 10L de motorina (cu parafina care iti face motoru varza in primi km) din rezervorul locomotivei. Dupa toate dezbaterile astea constat ca initiatorul topicului si anume IRONICK nu este decat un TROLL care si-a atins scopul. Numai bine all ! |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
De curiozitate, cam cat castiga pe luna un mecanic de locomotiva la CFR? Cu tot cu sporuri, sa zicem ca are 10 ani vechime.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
De curiozitate: nu bagasera aia lege ca ori iei pensie, ori salariu?
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
BennyORWO |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 403 Joined: 10 June 11 From: Alexandria-TR ![]() |
@bolidu:speranta moare ultima,ma bucur ca am apucat sa fac scoala asta,ca de 2 ani nu s-a mai facut scoala de mecanici,si nici nu cred ca se va mai face in viitor.
QUOTE(Markos @ 29 Feb 2012, 21:36) De curiozitate, cam cat castiga pe luna un mecanic de locomotiva la CFR? Cu tot cu sporuri, sa zicem ca are 10 ani vechime. De exemplu:mecanicul care am facut practica cu el a castigat si 2800-2900,dar are vechime 20 de ani,acum depinde si de trenurile pe care le face mecanicul,dar se castiga binisor ca mecanic(nu cat ar trebuie,dar se castiga) QUOTE(Merced @ 29 Feb 2012, 21:39) Poate la calea ferata privata nu s-a dat legea asta. |
--------------------
Daewoo
Nubira 3
2003
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Corect, nu poti lua pensie si leafa de la stat.
Ca pensionar, te poti angaja si la 3 firme private. This post has been edited by Markos: 29 Feb 2012, 21:56 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Adica statu' iti da pensia linistit si tu poti sa iei si salariu de la privat? Am inteles.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Pensia sau salariu e la stat. La privat poti lucra fara griji, perfect legal. La urma urmei nu e vina pensionarului faptul ca e dorit la o firma privata.
Desi nu are legatura cu subiectul, tatal meu a iesit la pensie la 55 ani (grupa 1 sau 2) si ziua imediat urmatoare a fost reangajat la aceeasi firma cu acelasi salariu. De atunci s-au mai facut de vreo 2 ori mici restructurari iar tatal meu nu a fost pe acele liste. Si nu are nici o pila, ci pur si simplu este bun in ceea ce face (electrician naval). |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Merced @ 29 Feb 2012, 21:56) Pai da, ca ai muncit pentru pensia aia de la stat, si muncesti pentru salariul de la privat. Legea aia s-a dat pentru deblocarea unor posturi bugetare, atata tot. This post has been edited by Markos: 29 Feb 2012, 21:58 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pai cam asta este situatia , nu stiu citi prefera sa invete într-adevăr meserie la ora actuala , nu sa stea in spatele unui birou , sa se bage in mizerie si vaselina pina in git , nu sint multi care sa vrea sa invete o meserie adevarata
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
BennyORWO |
![]()
|
Imi aduc aminte in practica,cand duceam EA-ul la canal,si ne bagam sub ea sa verificam bandaje,osii,cuplajul transversal,mai te manjeai pe haine,ce drag imi mai era.
Sau cand cand remizam masina,incepeam sa frecam la ea cu carpe,ziare(asta numai la cele 47,sau cum le zic cfr-istii,Elodii ![]() ![]() |
--------------------
Daewoo
Nubira 3
2003
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(BennyORWO @ 29 Feb 2012, 20:51) De exemplu:mecanicul care am facut practica cu el a castigat si 2800-2900,dar are vechime 20 de ani,acum depinde si de trenurile pe care le face mecanicul,dar se castiga binisor ca mecanic(nu cat ar trebuie,dar se castiga) Poate la calea ferata privata nu s-a dat legea asta. din cite stiu salariul de mecanic de locomotiva de acum citiva ani era chiar ok, bine, am impresia ca sint diferente in functie de autorizatiile pe care le au, de ex: pentru tipuri de locomotive, tip tren (personal, marfar), cu/fara ajutor mecanic, conducere tren pe rampa/panta mare, etc. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Unii viseaza la vremea comunista cand Ecsi A. fostul meu vecin si coleg s-a facut mocanic pe dizal si p-orma pe buleftrica pen` ca era bazat( avea liceu terminat cu acte la ff.) si castiga ad labam 4500 lei. Apartament 2 camere moca pen` ca ave nevasta. Asta era in anul de gratie 1979 cand io primeam tot dela tovarasi 1170 lei leafa ( asta ca pedeapsa ca nu mi-a placut munca si m-am dus la scoala)
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Markos |
![]()
|
De masline.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
De ecu
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(bion @ 1 Mar 2012, 17:39) Unii viseaza la vremea comunista cand Ecsi A. fostul meu vecin si coleg s-a facut mocanic pe dizal si p-orma pe buleftrica pen` ca era bazat( avea liceu terminat cu acte la ff.) si castiga ad labam 4500 lei. Apartament 2 camere moca pen` ca ave nevasta. Asta era in anul de gratie 1979 cand io primeam tot dela tovarasi 1170 lei leafa ( asta ca pedeapsa ca nu mi-a placut munca si m-am dus la scoala) ![]() ![]() nea bioane, pe vremea aia munca respectiva era destul de stresanta. taica-meu o fost ajutor mecanic, dupa aia mecanic. cum am zis si mai inainte, atunci erau trenuri in prostie si era destul de mult de lucru. nu cred sa fi avut mai putin de 200 de ore lucrate in vreo luna. si era aiurea ca plecai intr-o zi servici si te intorceai poate peste 2. bagai ziua, noaptea, in timpul saptaminii, duminica sau cind erau sarbatori. daca faceai vreo prostie riscurile erau mari, ajungeai la bulau simplu. ai vazut pe atunci tren inzapezit care sa stea locului 48 de ore? curatau aia macazele flux continuu daca era cazul, sa nu inghete. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Kaspi, pe Bion nu cred ca l-a deranjat in mod special cat castiga un mecanic, citeste-i postul pana la capat, partea dintre paranteze...
This post has been edited by radian: 2 Mar 2012, 09:13 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Laczi in ` 1986 am stat langa Sagu (Arad) 24 de ore blocati ca ninsese intre Ortisoara si Arad.
![]() Referitor la program si responsabilitati fiecere meserie le are pe ale ei nu tre sa faca nimeni un titllu de glorie din asta. Suna un pic bolsevic ![]() Dar ma rog era epoca de falsa glorie a camasilor in carouri si a sepcilor. This post has been edited by bion: 2 Mar 2012, 12:14 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(Merced @ 28 Feb 2012, 22:58) Ai inteles putin gresit. Ar fi fost trist daca era mai ieftin sa faci 250km singur in masina personala decat pe tren. Eu m-am referit la microbuze/autocare. Sigur nu dureaza 4 ore, sigur costa mai putin de 74 de lei si sunt sanse sa fie cam la fel de confortabil. Singura chestie la care-i mai breaz sigur trenul e siguranta. ESTE mai ieftin sa fac 250 de km singur in masina decat cu trenul... WTF?? ![]() Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Merced |
![]()
|
Eram cam obosit cand am postat atunci, daca nu ma insel am si editat si am zis ca e corect rationamentul vostru. Oricum asta e si mai trist practic, pentru CFR-ul asta obosit.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Alydor @ 2 Mar 2012, 20:13) Nu stiu daca la 250 km este sau nu, dar la un drum lung, cu vagonul de dormit (cu surprize gen plosnite ...) sigur e mai scump cu trenul decat cu masina. Singur in masina. Daca vorbim de 2, 3 persoane, si luam in calcul o masina cu un consum rezonabil, nu Hummer sau alte rachete, garantat CFRul devine un lux inutil... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Radiane tocmai am facut calculul pe prima pagina pentru ruta Brasov - Bucuresti.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
CFR [attachmentid=1627791361]
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Aia nu-i curtea lui Victoras?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
radian |
![]()
|
Pai aia-s oameni gospodari? Lasa fierul sa rugineasca aiurea in pamant in loc sa-l valorifice? La cat merge kilul de fier le ajungea sa se faca manga doua saptamani si mai ramanrea si de mancare pe 2, 3 zile.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cred ca pun roti de vagon la caruta si se duc la furat lemne. E mai rentabil. Linia e aia ingusta, Sibiu-Agnita. Inca exista kilometri intregi de sina. Nu pricep prin ce minune, mai ales ca piganii abunda in zona, toate casele nemtesti abandonate sint pline de ei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 05:31 |