gazele de sist, castig sau dezastru
![]() ![]() ![]() |
gazele de sist, castig sau dezastru
kato |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|||
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pai suparat pe lume esti matale. Ai un orizont pana la batatoru de covoare din parcarea blocului si traind in tara unde in ultimii100 de ani s-a chimbat doar stema dela primarie te sperie orice posibilitate de modificare .Dac o sa fie nevoie de gaze si penthouse-ul tau o sa fie pe teava iti garantez ca toate se vor petrece atat de repede ca o sa pleci dimneata de la un acasa si seara o sa te intorci la alt acasa.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
iar te inseli nene, ar trebui sa-ti revizuiesti un pic ideile.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Bre pricepi ca nevoile energetice ale unei natii primeaza intotdeauna .Pentru energie s-au faca si iaca si acu se fac se desfac tari si razboaie . Balta verde, izvoru susrsurand si greierii in batatura e poezie de Alecsandri.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
kato |
![]()
|
nene tu citesti ce mai scriu altii in afara de matale? intreb si io din pura curiozitate. Romania se poate descurca foarte bine fara importurile de la rusi. daca matale crezi altceva esti invitat sa-ti expui argumentele.
![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Kato ai schimbat registrul? Pana acum aveai cosmaruri noaptea pe motiv ca vin americanii sa-ti spurce tie apa de la robinet. Acum argumentul tau forte e ca ne putem descurca fara gazul rusesc la o adica, dar si fara Chevron. Pentru tine la asta se reduce totul? Sa ne putem descurca? Mai strangem putin cureaua si ne descurcam noi cumva? Daca nu crapam de foame e OK ...
Stiu ca e prea mult pentru tine, tu nu poti sa intelegi care sunt avantajele pentru o tara atunci cand exista firme puternice, prospere (Corbex, ma refer la afaceri licite). Aceste gaze de sist sunt o bogatie pe care e pacat sa nu o folosim in folosul nostru. In lumea de azi si mai ales in cea de maine cine are surplus de energie sta la masa celor bogati. Restul, "se descurca" cu firimiturile celor bogati. La capitolul potential energetic Romania e in top. De ce sa nu valorificam acest potential? Ca sa conservam ce? Vorbesti de terenurile agricole din zona de parca acolo ar fi granarul europei. Gresit. Acolo exista un mod de viata incremenit care a "produs" cea mai saraca zona a UE. In loc sa va bucurati ca aveti sansa sa intrati in carti voi va vaitati, nici voi nu stiti de ce. Pana si drobul de sare al lui Creanga reprezinta un risc cu sanse sa se produca mai mare decat grozaviile cu care v-au impuiat capul ecoactivistii platiti cu bani grei ca sa va prosteasca. Basescu a declarat ca exploatarea gazelor de sist pot aduce independenta energetica a tarii. M-ai intrebat de cand sunt fan Basescu. Nu sunt. Dar spre deosebire de mine si de tine Basescu are o calitate oficiala care ii permite accesul la informatii care sunt restrictionate pentru publicul larg. Cate ceva a mai transpirat pe ici, pe colo. Romgazul are arondate perimetre imense. Asteapta ca Chevron sa sparga gheata, sa-si ia in freza ouale clocite si apoi a doua zi o sa inceapa si Romgaz exploatarea gazelro de sist. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kato |
![]()
|
cer scuze pentru postul mare care va urma, insa vreau sa raspund punctual, de aceea voi prelua citatele fragmentat si nu tot postul.
"Kato ai schimbat registrul? Pana acum aveai cosmaruri noaptea pe motiv ca vin americanii sa-ti spurce tie apa de la robinet. Acum argumentul tau forte e ca ne putem descurca fara gazul rusesc la o adica, dar si fara Chevron. Pentru tine la asta se reduce totul? Sa ne putem descurca? Mai strangem putin cureaua si ne descurcam noi cumva? Daca nu crapam de foame e OK ... " nu am schimbat nici un registru, toate argumentele sunt valabile in continuare, si unele nu le exclud pe altele. mai departe, tu poti prezenta clar avantajele exploatarii? de exemplu, trebuie sa exploatam gazele de sist pentru ca: 1 2 3. pana acum nu am decat un slogan absurd cu independenta energetica si strategia energetica. desi am cerut lamuriri in ce consta strategia nu am primit nici un raspuns. desi am cerut lamuriri ce se intelege prin independenta energetica si de ce este vitala exploatarea gazelor de sist pentru obtinerea ei nu am primit nici un raspuns. doar atacuri la persoana. "Stiu ca e prea mult pentru tine, tu nu poti sa intelegi care sunt avantajele pentru o tara atunci cand exista firme puternice, prospere (Corbex, ma refer la afaceri licite). " incearca sa expui avantajele, ca si eu stiu sa insult elegant cand interlocutorul nu e de acord cu mine. "Aceste gaze de sist sunt o bogatie pe care e pacat sa nu o folosim in folosul nostru." total de acord. la capitolul principalul beneficiar tu ai scris cu manuta ta ca nu este statul roman ci firma care face asta. daca tu poti fi de acord cu treaba asta, e fix problema ta, eu nu pot sa fiu. "In lumea de azi si mai ales in cea de maine cine are surplus de energie sta la masa celor bogati. Restul, "se descurca" cu firimiturile celor bogati. La capitolul potential energetic Romania e in top. De ce sa nu valorificam acest potential? Ca sa conservam ce? Vorbesti de terenurile agricole din zona de parca acolo ar fi granarul europei. Gresit. Acolo exista un mod de viata incremenit care a "produs" cea mai saraca zona a UE." avem surplus de energie electrica pe care o vindem ieftin. desi platim certificate verzi, nu benefieciem de ele. e doar un exemplu. mai departe, exploatarea nu se rezuma doar la pungesti, cum doresti a se insinua. mai cauta pe net si vezi avengura. "In loc sa va bucurati ca aveti sansa sa intrati in carti voi va vaitati, nici voi nu stiti de ce. Pana si drobul de sare al lui Creanga reprezinta un risc cu sanse sa se produca mai mare decat grozaviile cu care v-au impuiat capul ecoactivistii platiti cu bani grei ca sa va prosteasca. " sa te bucuri tu de sansa de a fi intoxicat daca simti nevoia. inca nu ai expus avantajele alea ca sa ne bucuram. ori te referi la o pizza gratis si un pachet de craciun pentru copii? "Basescu a declarat ca exploatarea gazelor de sist pot aduce independenta energetica a tarii. M-ai intrebat de cand sunt fan Basescu. Nu sunt. Dar spre deosebire de mine si de tine Basescu are o calitate oficiala care ii permite accesul la informatii care sunt restrictionate pentru publicul larg. Cate ceva a mai transpirat pe ici, pe colo. Romgazul are arondate perimetre imense. Asteapta ca Chevron sa sparga gheata, sa-si ia in freza ouale clocite si apoi a doua zi o sa inceapa si Romgaz exploatarea gazelro de sist." inca o data te intreb, acum suntem independenti ori ba din punct de vedere energetic? in privinta informatiilor lui base, eu am o teorie bazata pe nimic desigur, ca au fost semnate niste contracte urate de tot in care daca nu acceptam exploatarea platim de 1000 de ori gazele potentiale. studiu de caz autostrada bechtel. nu ma intereseaza daca cel care ma otraveste este chevron ori romgaz. nu ma intereseaza daca cel care distruge potentialul agricol se numeste chevron, exxon eon etc. conteaza efectele. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
In acelasi post intrebi ce e independenta energetica, iar apoi intrebi daca suntem sau nu independenti din punct de vedere energetic
![]() Daca statul ar fi cel care ar castiga, ai fi de acord cu exploatarea gazelor de sist? |
--------------------
|
kato |
![]()
|
normal ca intreb cand asta mi se flutura in fata. odata ce ne lamurim ce este indepenta energetica putem sa vedem daca suntem ori ba. daca nu suntem ne punem intrebarea fireasca daca se merita exploatarea de sist. daca suntem deja, reiese ca argumentul pica.
![]() daca statul ar concepe un plan de back-up real pt cei din zonele afectate in caz de nasoleala, poate as fi de acord. pana nu se indeplineste aceasta conditie elementara din punctul meu de vedere, nu voi fi de acord. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Kato, azi maine o sa-mi ceri sa-ti explic de ce 1+1 egal cu doi. Tie sintagma "independenta energetica" cam ce-ti sugereaza? Mie, sa ai capacitatea de a-ti produce singur energia de care ai nevoie, sa nu fi obligat sa cumperi din alte tari.
Importul de gaze rusesti nu este unul deosebit de mare. Dar, singura solutie sa avem acces la gazele rusesti sunt conductele care vin din Ucraina. Si daca acolo se impute treaba atunci nu ne va fi nici noua tocmai bine. In schimb, fa un efort de vointa si incearca sa vezi si mai in perspectiva. Rezervele de gaze conventionale din RO permit exploatarea in actualul ritm inca vreo 15 ani. Dupa aia ce facem? Ca sa nu te mai tot vaiti atat de batatura proprie, si aici la mine-n targ se incerca exploatarea pungilor de metan din zacamintele de carbuni. Si nimeni nu se da de ceasul mortii. O firma americana are drept de explorare a gazului metan din campurile miniere. Problema e ca desi au un proiect comun cu Universitatea Petrosani inca nu au reusit sa dezvolte o metoda de exploatare care sa reduca suficient cheltuielile incat sa fie rentabila exploatarea. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Și totuși... unde-i vijuke?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(kato @ 21 Mar 2014, 00:09) ...avem surplus de energie electrica pe care o vindem ieftin. desi platim certificate verzi, nu benefieciem de ele... Pai da, dar nu iti creste inima de mandrie ca suntem "eco"? ![]() Ai mai verzi din ue, ce conteaza ca altii fac averi pe chestia asta si noi platim, important e ca ue are energie ieftina! Noi nu! Apropo, oarecum tangential dar nu chiar: citeam ieri un articol in fituica locala cum ca Mittal-ul e pe duca din cauza liberalizarii rapide a pretului la gaze. O bagatela, vreo 7.000 de angajati, plus familiile si chestiile conexe, un fleac de 20.000+ care vor ramane cat de curand pe drumuri. Un pret mic pentru bunastarea ue! Sper ca n-o sa se trezeasca acum careva sa-mi insulte inteligenta afirmand ca gazele de sist vor rezolva aceasta "minora" problema! Mai ales cand cuvantul cheie este liberalizarea pretului nu provenienta gazului... |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(radian @ 20 Mar 2014, 23:49) Kato, azi maine o sa-mi ceri sa-ti explic de ce 1+1 egal cu doi. Tie sintagma "independenta energetica" cam ce-ti sugereaza? Mie, sa ai capacitatea de a-ti produce singur energia de care ai nevoie, sa nu fi obligat sa cumperi din alte tari. Importul de gaze rusesti nu este unul deosebit de mare. Dar, singura solutie sa avem acces la gazele rusesti sunt conductele care vin din Ucraina. Si daca acolo se impute treaba atunci nu ne va fi nici noua tocmai bine. In schimb, fa un efort de vointa si incearca sa vezi si mai in perspectiva. Rezervele de gaze conventionale din RO permit exploatarea in actualul ritm inca vreo 15 ani. Dupa aia ce facem? Ca sa nu te mai tot vaiti atat de batatura proprie, si aici la mine-n targ se incerca exploatarea pungilor de metan din zacamintele de carbuni. Si nimeni nu se da de ceasul mortii. O firma americana are drept de explorare a gazului metan din campurile miniere. Problema e ca desi au un proiect comun cu Universitatea Petrosani inca nu au reusit sa dezvolte o metoda de exploatare care sa reduca suficient cheltuielile incat sa fie rentabila exploatarea. energia nu inseamna numai gaze naturale, inseamna si gaze naturale. daca-ti scapa chestii din aceste elementare e grav. din cauza asta am spus ca avem excedent de electricitate. din ecuatia prezentata de tine, putem suplini aportul de gaze rusesti cu altceva fara sa apelam la gaze de sist? ai precizat ca mai avem 15 ani de utilizare a gazelor naturale, omitand descoperirea din marea neagra.privitul in perspectiva il abordam diferit. daca exploatam acum gazele de sist, le exportam nu le tinem pentru noi ca rezerva dupa ce trec acei 15 ani.[B] daca se mai asteapta 15 ani, tehnologia va deveni mai sigura, vom sti ce se intampla mult mai clar daca acceptam exploatarea. ce faci tu la tine acasa e treaba ta. eu prefer sa0mi protejez arealul, de aia nici nu m0ai vazut foarte activ pe topicul despre rosia montana. daca oamenii aia prefera sa se vanda e treaba lor. cand insa-mi impui sa ma vand pe nimic ca sa castige altii deja avem o problema. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Kato, astia deja au antamat conducta sa exporte gazele ieftine catre Vest si tu iti inchipui ca scapi?
http://www.economica.net/surse-mol-winters...vest_75516.html |
--------------------
No
Reno
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(kato @ 21 Mar 2014, 08:36) Acuma nu vreau sa fiu carcotas, si mie imi scapa destule greseli de tastare, dar totusi, pentru mine e prea profunda zicerea de mai sus, reia idea un cuvinte mai simple. Oare MOL, Wintershall, GDF Suez și Petrom ce fel de gaze vor sa exporte? Extrase prin metode conventionale sau gaze de sist? This post has been edited by radian: 21 Mar 2014, 09:16 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kato |
![]()
|
g=gaz natural
c=carbune p=petrol e=energie h=energie hidro n=energie nucleara g=e......fals g+c+p=e.... adevarat *pastram formula cat mai simpla daca valoarea lui g scade cu 30% putem compensa prin cresterea c+p ca e sa ramana neschimbat? ori putem adauga h+n? |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Muntii nostri aur poarta,
Noi cersim din poarta-n poarta. "Aur" se poate inlocui cu "gaze", "petrol", "carbune", "strontiu", orice. Restul ramane valabil, "datorita" intelepciunii si lacomiei dragilor nostri conducatori tampiti. Nu conteaza cate resurse ai, atata timp cat totul se fura, se distruge sau se risipeste. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
bion |
![]()
|
Kedves kato ur. Deja cazi in derizoriu cu marota ta. Ca sa nu facem importuri de gaze de la rusi tre sa stoarcem rapid ce mai avem noi. Si avem pe termen limitat. Ma gandesc ca iti doresti ca tribul tau sa se existe mai mult de 15 ani.Strangerea curelei la consumul de gaz nu se refera numai la consumul casnic ci presupune inchiderea fie si numai temporara a unor industrii . Asta presupune somaj probleme sociale si economice in cascada.Carbune de calitate si nici cantiatate nu prea mai avem, petrol putinsi scump, energie nucleara inca nesemnificativa. Energie hidro este dar acolo dezvoltarea produce daune eco enorme si depinzi si de schimbarile climatice.Energiile alea verzi au niste preturi prohibitive fara certificatle e verzi ar fi total necompetitivi pe piata.Din toate variantele exploatarea gazelor pare mai faciala si mai putin costisitoare.Daca gazul de sist o sa fie mai ieftin sigur toata lumea ( mai putin Captain Planet) or sa se bage.
Asa ca chestie. La 10 km de casa mea s-au terminat deja primele prospectiuni pentru gaze de sist. Si crede-ma ca daca o fi sa fie prefer sa cumpar apa imbuteliata decat sa am in batatura un Cernobal sau o centrala pe carbune.Du-te si tu intro excursie pe langa o centrala pe carbune si ia vezi ce si cum e cu gaze , fum, cenusa, halde de zgura si muntii de steril de la mine. Dar cum ti-am spus , traiesti in locul unde nu s-a intamplat nimic si te sperie orice te scoate din sablonul existentei tale si vezi pana la usa blocului. Cu asta am incheiat din partea mea discutia pe tema megacatastrofei ecologice numite gazul de sist.Sanatate , sa-ti traiasca familia si rudele nevestei. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
kato |
![]()
|
oare cine cade in derizoiriu nene? io sau matale cu radian? nimeni nu a expus clar avantajele gazelor de sist cu 1 2 3. nimeni nu este in stare sa arate concret in ce consta beneficiul si in ce consta independenta energetica. doar vorbe goale pe aici din partea sustinatorilor.
inca o data mai citeste si ce scriu colegii pe aici, autosuficienta matale nu e buna. caz concret, din cauza liberalizarii preturilor la gaze, colosul de la galati va muri. gazele alea care vor fi extrase prin fracturare nu vor fi ale noastre, poporul roman, ci ale americanilor care ni le vor vinde la pretul pietei. nu stim in ce consta fracturarea da stim ca este mai ieftina.....daca mai citesti un picut ai sa observi ca nu e chiar asa cum crezi matale. nu stim cu exactitate urmarile dar sustii ca e mai bine decat altceva. nu gandesti decat la tribul matale din pacate si nici asa pana la capat.... te-ai gandit ce-ar fi ca jumatate din populatie sa cumpere apa? te-ai gandit cu ce vor fi irigate legumele, culturile agricole? te-ai gandit cu ce vor fi adapate animalele? si nu ma refer la cateii din curte.....cum crezi ca va evolua pretul apei potabile? cum se va reflecta in economie? ti-ai pus intrebarea ca exploatarea gazelor de sist ne poate distruge pe viitor potentialul agricol pentru care suntem invidiati acum? ca vom ajunge sa importam totul? cu siguranta nu. sa-ti traiasca nepotii si sa te bucuri minim 5 ore pe zi de ei! ![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asta asa-i, nu prea sunt evidente avantajele gazelor de sist. Nici ca ar fi mai ieftine decat importurile, nici ca nu am fi la mana hachitelor unui Kiev sau unei Moskove, nici ca s-ar crea (putine, e adevarat) locuri de munca, nici ca ar aparea noi impozite locale, nici ca arderea gazelor este mai ecologica decat arderea carbunilor etc.
De asemnea, trebuie sa fie foarte interesant cum un furnizor de gaze, captiv ar putea impune un pret mai mare decat cel oferit de cumparator (in cazul dat, de pretul de pe o piata reglementata), cand el nu-si poate... transporta marfa. Daca in cazul benzinei treaba e mai simpla, a trasnportabila, la gaze e necesara o magistrala speciala (conducta), care daca e in proprietatea statului se transporta gaz pe ea doar daca vrea proprietarul. In ce priveste irigatia culturilor, acolo clar e o problema, ca doar noi irigam 145% din suprafata agricola... (pentru cei care nu stiu, avem o suprafata agricola de cca. 14,7 milioane de hectare, din care irigata cca. 300/000 ha, adica ca. 2% din total suprafata...). Deci clar o sa fie o problema cu culturile irigate, cu toate cele ... 2%. Iar cu potentialul agricol, evident exploatarea il va distruge, ca doar toata tara se va umple de sonde, nu exista doar arele restranse. Sau ma insel? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kato |
![]()
|
cuvantul monopol spune ceva klaus? suntem cumva la mana moscovei cu gazul? am fost? este interesul romanilor sa exploateze gazele de sist ori a europei, americii? cum se descurca celelalte state? esti sigur ca vor fi mai ieftine in noul context?
![]() in privinta captivitatii nu marja pe ea. suntem obligati sa vindem gaze la pretul pietei si putem fi obligati sa transportam gaze spre europa. sa ne uitam doar de cine apartine e.on. eu am vorbit de potentialul agricol, ca daca ne raportam la avertismentele privind criza alimentara si a apei e clar un dezavantaj major. in alta ordine de idei ai vazut cat din romania se doreste a fi fracturata? nu? ce zici, apa aia va fi contaminata doar pe suprafata sondei, ori se poate extinde mult mai departe? cum explici ca in patria fracturarii sunt state care interzic fracturarea? cum explici ca in germania nu se poate face fracturare? |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu nu sunt de acord sa se exploateze gazele din Marea Neagra. Daca nu mai pot merge la plaja din cauza poluarii?
![]() |
--------------------
|
kato |
![]()
|
te referi la alea de sist?
![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(ady77 @ 21 Mar 2014, 15:34) Daca nu mai pot merge la plaja din cauza poluarii? ![]() QUOTE(Garett @ 21 Mar 2014, 15:37) Te duci la greci! Ba la Siret ! E mai aproape, si, la cat de cotit e, le-ar trebui 1k ani sa-l "fractureze" ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
QUOTE(kato @ 21 Mar 2014, 16:31) Tu chiar nu poti face diferenta intre un risc potential si unul iminent? Exista vreo fiinta intoxicata cu apa contaminata de la extractia gazelor de sist? Exista vreun teren agricol devenit steril pe motiv de poluare rezultata din extractia gazelor de sist? Riscuri sunt multe. Riscul ca un avion sa se prabuseasca peste uzina de apa din targul tau si sa va lase fara apa potabila pe termen lung este mai mare decat sa ramai fara apa potabila la robinet pe motiv de exploatare a gaze de sist. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:17 |