Pensia, pilonul II-pensia privata
![]() ![]() ![]() |
Pensia, pilonul II-pensia privata
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ma, bugetarii sunt platiti tot din bani de la buget, dar din banii aia se opresc contributii pentru pensie. In loc sa castige salariul X castiga X-30%. Deci intr-un fel statul le plateste pensia, dar in cazul asta o face corect. De ce nu se face la fel si la militari si politisti ? Ca si aia tot functionari sunt.
This post has been edited by Shush: 25 May 2012, 20:29 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca bugetarii aia carora tot statul le plateste contributiile platesc acele contributii intr-un fond comun cu cel al ... angajatilor din sistemul privat.
Nu au fond separat de pensii sa poti spune de aici se platesc doar la bugetari. Si statul vine si spune: din cauza ca avem deficit (o mare parte din el fiind din cauza unor cheltuieli care nu trebuie sa fie) nu putem majora pensiile. Sau mai rau, nu putem indexa pensiile (pastra puterea de cumparare). Si astfel nu doar bugetarii sufera, ci toti. Si asta pentru ca principii de baza invocate in lege sunt incalcate. Rezolvarea rezonabila ar fi ca peniile militarizatilor sa fie platite de ministerele respective, chiar daca asta se realizeaza sub forma de viramente la fondul national (asa cum e la judecatori, carora fondul de pensii le plateste doar partea de pensie "normala", pentru care au contribuit efectiv, diferenta de pensie de servici fiind suportata de la bugetul de stat) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Pai de undeva trebuia sa se inceapa. Dar normal era asa : de maine toti militarii platesc 30% la pensie daca vor pensie. Pensie care sa fie calculata in aceleasi conditii ca si pentru fraierii de rand. Asa ar fi cel mai corect.
This post has been edited by Shush: 25 May 2012, 20:53 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pe langa asta corect ar fi ca statul, de la bugetul de stat nu de la bugetul de pensii, sa plateasca pensiile militarilor, ca ei nu au fost luati in calculul actualului sistem public. Astrfel ei sa nu influenteze mult trambitatul "deficit" si sa induca efecte realea asupra celorlalti pensionari.
De asemenea nu inteleg de ce ar trebui sa li se calculeze doar lor pensii prin impartire la stagii "speciale" de max. 25 de ani cand la ceilalti se imparte la 35. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Shush |
![]()
|
Pai si macar exista planuri pentru cresterea contributiilor lunare pentru pensie ale militarilor ?
This post has been edited by Shush: 25 May 2012, 21:05 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
klaus |
![]()
|
Asta nu stiu ca nu am studiat, dar ar putea sa ne spuna niste militari, ca am vazut ca sunt vreo cativa.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
nu e treaba militarilor asta!! militarii nu fac politica,la nivel politic se iau deciziile astea!
![]() ![]() @klaus,esti sigur pe ceea ce spui?pari a avea foarte multe informatii,la obiect!nimeni nu te contrazice pentru ca nu suntem la obiect...mi se pare dubios,cum adica militarilor nu li se retin bani pentru pensie??cred ca totusi te inseli... |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Cand am zis de aberanti voila.circari.jpg ( Size: 105.02k )
Number of downloads: 156
Reflexul biologic de impopotonare al masculilor speciei si de lupta pentru doi stnjeni de glod dus la absurd de subgenialii umanoizi This post has been edited by bion: 26 May 2012, 10:48 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ăla din poză, plin de tinichele, e vreun erou din Marele Război de Apărare a Patriei. Mare bulan pe capul lui că n-a mierlit-o.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
QUOTE(klaus @ 25 May 2012, 15:03) Observi prost. Lumea are ceva ca "militarizatii" sa ia bani de la fondul de pensii public. Sa ia de la armata, ca ei nu au contribuit la fondul public. In acest moment ei sunt o categorie care calca in picioare cel putin 2 principii fundamentale a sistemului de pensii public, care cica-s principii obligatorii petnru toti:principiul EGALITATII si principiul CONTIRIBUTIVITATII. Egalitate presupune la contributii egale, beneficii egale. NU e cazul la ei, ca au avut alte contrbutii (a... nu au avut, ca sa vezi...) De asemenea egalitatea presupune si utilizarea masurilor egale in evaluare. Daca eu iau o pensie calculata prin impartirea sumei veniturilor pe stagiu complet (35 de ani), ei iau pensie calculata prin impartirea sumei veniturilor pe un stagiu "special", care e 20 sau 25 de ani (nu stiu exact, dar pe acolo). Pai la aceleasi venituri ei iau numai din acest calcul o pensie aproape dubla. In situatia in care ei nu au contribuit la pensie si veniturile alea le-au ramas in mana. Principiul contributivitatii presupune ca TOTI contribuie. Ce sa vezi, ei in trecutul nu foarte indepartat nu au contribuit, iar cand au contribuit au contribuit insignifiant. Din punctul de vedere al notiunii de sistem de pensii, aceste categorii sunt niste paraziti. Vrea statul sa le plateasca pensia fara ca ei sa contribuie, sa le plateasca, dar nu din fondul de pensie la care altii au contribuit si ei nu. Este ca si cum pe mine statul ma obliga prin lege sa platesc intretinerea vecinului de bloc pentru ca el e militar si statul i-a promis ca nu va plati intretinerea. Ce e aceasta discriminare de tratament fata de mine, ce, militarii sunt zei, sunt divinitati si ceilalti muritori trebuie sa le pupe talpile? Ce e rahatul asta de conceptie? Eu nu inteleg de ce te agiti atat ca se vor da pensii militarilor din fondul de pensii. Nu e vina militarilor ca vor o pensie decenta.Ei isi fac treaba au dreptul la pensie.Consider ca este problema statului de unde le va da pensie.E vina militarilor ca statul incearca sa se spele pe maini? Din cate am inteles de la agentii de la societatile de administrare a pensiilor private , cuantumul pensiilor va fi de 20% de la stat si 30% de la pensia privata. ![]() Ar fi fost ideal un fond de pensii al militarilor si atunci toata lumea ar fi fost multumita. Ar trebui sa faci un memoriu catre guvern ca sa nu le dea militarilor pensie din fondul de pensii. ![]() This post has been edited by romanvs: 26 May 2012, 12:01 |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(marcykone @ 25 May 2012, 23:31) @klaus,esti sigur pe ceea ce spui?pari a avea foarte multe informatii,la obiect!nimeni nu te contrazice pentru ca nu suntem la obiect...mi se pare dubios, Conform decretului 214/1977 ( link )singura contributie pe care o plateau militarii era cea de pensie suplimentara (2%), care ceilalti "oamani ai muncii" o plateau PESTE ce de pensie de baza. Deci la pensia de baza plateau 0 (zero) lei. Conform Legii 164/2001 ( link ) art. 78 al. 3 militarii incep sa plateasca de la intrarea in vigoare a legii 5% drept contributie la pensia de baza (de fapt au mentinut contributia la pensia suplimentara si au transferat-o drept contributie la pensia de baza - acelasi lucru s-a intamplat prin Legea 19/2000 a pensiilor publice si cu asiguratii din sistemul public) In tot acest timp, pana la Legea 263/2010 (noua lege a pensiilor publice, inlocuitoarea legii 19/2000, prin care au fost bagati si militarii in fondul national de pensii) MApN nu platea nici o contributie pe "fondul de salarii". Lucru normal pentru ca tot MApN-ul era si platitorul pensiilor, ar fi mutat pur si simplu banii dintr-un buzunar in altul. In sistemul public insa sunt platitori mai bine de 50% privati, nu "de stat". In acest timp in care pentru ceilalti se plateau intre 35 si 40%, pentru militari se plateau in cel mai fericit caz 5%. Tot in legea 164/2001 scrie si de vechimea necesara luata in calcul la pensie ca stagiu - 25 de ani (cand la ceilati e 35) si varsta de pensionare 55 de ani cand la ceilalti e 65 - art. 12. In acest moment, din cate pot intelege din capitolul III din legea 263/2010, si militarii platesc ca ceilalti. Din art. 54 rezulta insa ca in continuare au stagiu de cotizare de 25 de ani care va creste in timp la 30 de ani (in timp ce ceilalti au 35 de ani). Deci in continuare principiul egalitatii e calcat in picioare, iar pensia se calculeaza pentru niste perioade pentru care militarii NU AU CONTRIBUIT (pana in 2001) sau au contribuit cu o sesime fata de ceilalti (din 2001 pana in 2011), dar primesc pensii mai mari prin impartirea la valori mai mici (25 in loc de 35). Curat sistem unic, curat principii de egalitate! QUOTE(romanvs @ 26 May 2012, 13:00) Nu e vina militarilor ca vor o pensie decenta. Unde am zis eu ca militari sunt de vina?Eu sustin ca statul trebuie sa le plateasca DIN BUGETUL DE STAT nu din bugetul de pensii. QUOTE(romanvs @ 26 May 2012, 13:00) Din cate am inteles de la agentii de la societatile de administrare a pensiilor private , cuantumul pensiilor va fi de 20% de la stat si 30% de la pensia privata. Permite-mi sa: ![]() ![]() ![]() ![]() Da bineinteles, ca la militarii afirmati mai sus, nici pe partea asta nu ai fost atent. Am mentionat inca din primul meu post de pe aici calculul ideal in care pensia privata ar fi vreo 150 lei si cea de stat 344. Si acolo e calcul ideal, fara a lua in considerare ca de fapt acum se platesc vreo 2,5% (nu 6% cum am luat eu in calcul, care va fi procentul maxim..) Da' matale crede-i pe agentii de asigurari ca vei lua 20% de la stat si 30% din privat (impreuna 50%, probabil or fi vorbind in procente de venit de inlocuire...) QUOTE(romanvs @ 26 May 2012, 13:00) O, da, asta da. Insa atunci s-ar fi vazut deficitul real la acel fond, nu l-ar fi pitulit prin alt fond dupa care sa iasa cinva sa ne spuna ca ce multi pensionari sunt, ca ar trebui sa iasa din sistem (sa facem un fel de Auschwitz pentru pensionari daca se poate) etc. This post has been edited by klaus: 26 May 2012, 12:17 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 01:47 |