Pensia, pilonul II-pensia privata
![]() ![]() ![]() |
Pensia, pilonul II-pensia privata
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ady nu ii obliga nimeni sa ramana in sistem... da cum la majoritatea politistilor iq e sub medie... si orgoliul cat casa... unde mai gasesc ei asemenea pozitie.
eu sunt curios cum arata o tara unde toate astea sunt private, legate de contracte. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
am zis majoritate... si nu toti. majoritatea incepe de la 50,1%.
bafta. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
vom avea, fara atatea plangeri si cereri, ca orice contract de munca.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(ady77 @ 24 May 2012, 09:19) Nu am anuntat, dar trebuie mereu sa am laptop cu internet + telefon la mine ![]() La job-ul precedent daca se intampla ceva trebuia sa ma prezint la munca imediat, indiferent unde eram si ce faceam. Si in cazul meu (si al altora ca mine) si in cazul politistilor/militarilor astea sunt riscuri pe care ti le asumi la semnarea contractului. This post has been edited by Shush: 24 May 2012, 10:00 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Shush @ 24 May 2012, 01:13) Sa o spun pe romaneste : ma deranjeaza faptul ca persoanele astea primesc pensii (care sunt si mai mari decat ale omului de rand) din banii platiti de mine. Pe mine nu ma deranjeaza ca primesc pensie din contributiile mele. Au fost bugetari intreaga viata, pensiile le vin din buget. E putin deranjant din care partea a bugetului vin, dar pana la urma, tot o lae este. Ar putea la fel de bine sa se mareasca bugetul MI incat sa le includa pensiile, si ale lor sa se plateasca de-acolo. Rezultat final? Acelasi lucru. Nu poci zice ca am idee in schimb cat e pensia aia, da' tare mi-e ca iarasi ma enervez daca vad vreo comparatie cu alti bugetari. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ideea de politie "civila" este in europa de relativ putin timp. Pana nu de mult politia la noi era fix militarizata, in toate sensurile termenului.
Ce a facut bok este chiar asta, a trecut politistii si militarii in "civilie" dpdv pensie, insa mie mi se pare un furt din banul meu, pentru ca eu as fi obtinut pensie mai mare daca astia (care nu au fost cotizanti) nu erau bagati in sistemul de pensii. Si pe spatele contributiei mele la pensie, respectiv prin scaderea pensiei mele (am argumentat mai sus cu lipsa banilor de majorare) statul isi scade niste cheltuieli pe care EL SI LE ASUMASE, nu sistemul de pensii. Vroia bok sa-i bage in civilie, sa le faca fond separat sa se autofinanteze si ei. Cu 5% cat platesc, sa vada ce pensii de 300 de lei luau. Nu sa le platesc eu diferenta, din pensia mea, pana la 3.000 lei. Pe sistemul de pensii din romania astia sunt niste paraziti. Statul s-a degrevat de o respnsabilitate si a pasat-o pensionarilor, care si asa aveau pensii mici. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
ady77 |
![]()
|
N-auzi bre ca a crescut la 5%, de la 0.
|
--------------------
|
Shush |
![]()
|
Pai si de ce nu s-a marit la 30% cat are toata lumea ?
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
ady77 |
![]()
|
Ca sa te oftici tu
![]() |
--------------------
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.611 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Shush @ 24 May 2012, 12:14) Pensiile au finantare separata de restul bugetului. Au buget separat, au surse de finantare clar definite, au cheltuieli clar definite. Sistemul de pensii actual e facut pe principiul: platiti x% pentru pensie de y cuantum (beneficii definite). In momentul in care eu bag cheltuieli suplimentare in acest buget, care nu se regasesc si la venituri suplimentare, eu platesc in continuare x% dar pensia mea nu mai e y, este (y - "ceva"), pentru ca sistemul nu-si poate permite acel "ceva" tot din veniturile pe care le are. Drept urmare scad pensiile celelalte (prin diverse mijloace, inclusiv prin lipsa indexarilor ulterioare). Acel "ceva" avea ca finantare bugetul de stat (prin bugetul MApN, MI etc), nu bugetul de pensii. Bok a transferat cheltuiala cu acel "ceva" din sarcina bugetului de stat in sarcina pensionarilor (ca lor nu le mai mareste pensia ca de, "ie deficit") si a parazitat sistemul cu niste cheltuieli "nelegale" |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Si mandrii avocati de ce au casa lor de pensii?
Acu nah, nici pe Garcea nu-l poti tine in strada sa alerge enfractoru pana la 70 de ani dar o munca de invartit hartii prin birou poti sa-i dai in perioada 45-70. Prin strainataturi politistii retrasi din politionereala devin agenti de paza, bateguarzi, etc. In concluzie FMCC! This post has been edited by dizzy: 24 May 2012, 14:32 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
N-am stiut pana acum cati stimati dacioti au tangente un picut direct sau indirect cu dodoloatele pensii tip MAI MAPN ( sa nu uitam justitia)pentru ca altfel nu-mi iegzplichez corul de avocati ai aberatiilor umanitatii( recte militari)
![]() Rog pe amatori sa-mi dea exemple concrete de meletauri cu IQ si bun simt mai mare decat o amoeba. Io pot da o lista cu viceversa din cel putin 5 judete + capitala republicii. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
"aberatiile umanitatii" iarna trecuta au salvat niste vieti...si au facut si partii prin zapada pentru boborul romanesc cel puturos...in timp ce unii stateau cu pwla in sus,la caldurica...
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(marcykone @ 24 May 2012, 21:03) "aberatiile umanitatii" iarna trecuta au salvat niste vieti...si au facut si partii prin zapada pentru boborul romanesc cel puturos...in timp ce unii stateau cu pwla in sus,la caldurica... Medicii salveaza ZI DE ZI vieti. La fel si Salvamontul. Si Salvamarul etc. Si ei nu iau pensie mai mare decat media platind de 6 (sase) ori mai putin decat ceilalti... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
am ajuns sa le plangem de mila politistilor
![]() ![]() mearga d..... si lucre pana la 60 de ani ca nu le scade laptele si cotizeze cat cotizez si eu si sa ia o pensie decenta nu zeci de milioane pt 15 ani de lucru efectiv. firme poate sa isi faca nevasta , iar de adus de acasa la lucru cred ca se intampla de cateva ori pe an la evenimente mai speciale. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
ady77 |
![]()
|
In caz ca nu ati priceput, si daca ar cotiza ca noi, tot noi le-am plati cotizatia. Oricum si astia 5% se opresc fara sa le afecteze net-ul dinainte, adica s-a marit salariul cu contrbutia la fondul de pensii.
|
--------------------
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(bion @ 24 May 2012, 17:15) N-am stiut pana acum cati stimati dacioti au tangente un picut direct sau indirect cu dodoloatele pensii tip MAI MAPN ( sa nu uitam justitia)pentru ca altfel nu-mi iegzplichez corul de avocati ai aberatiilor umanitatii( recte militari) ![]() Rog pe amatori sa-mi dea exemple concrete de meletauri cu IQ si bun simt mai mare decat o amoeba. Io pot da o lista cu viceversa din cel putin 5 judete + capitala republicii. probabil sunt solidari,zic io.. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Bioane, baga lista cu alea 5 judete! Si precizeaza cit e IQ standard al amoebei.
Inca nu-mi e clar daca sa ma simt rusinat sau mindru. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(marcykone @ 24 May 2012, 21:03) Salveaza zilnic. QUOTE Un polițist din orașul Năsăud care s-a urcat băut la volan a accidentat mortal o adolescentă în vârstă de 17 ani care traversa strada pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la fața locului, fiind găsit la scurt timp de către colegii săi. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că accidentul s-a petrecut joi seară, în jurul orei 20.00, pe strada George Coșbuc din orașul Năsăud. "Este vorba despre o fată de 17 ani care traversa strada regulamentar, pe zebră. Ea a fost accidentată mortal de un agent de poliție din Năsăud, în vârstă de 26 de ani, care era băut și care a părăsit locul accidentului imediat. Bărbatul a fost găsit la scurt timp, iar ulterior și-a înaintat demisia. Cel mai probabil, în cursul zilei de vineri va fi emis mandat de arestare preventivă pe numele lui", a declarat, vineri, Antonela Gorgan. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
da' pompierii?
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 01:48 |