Pensia, pilonul II-pensia privata
![]() ![]() ![]() |
Pensia, pilonul II-pensia privata
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pun pariu ca si grosimea ar fi apreciata.
This post has been edited by corbex: 21 May 2012, 08:41 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
ei,cum sa nu..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
am si eu o intrebare... pentru cineva care a implinit 35 de ani luna trecuta si este cadru militar e obligatoriu pilonul II?
|
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
E. Trebuia sa ai 35 de ani la data cind a aparut actul normativ, ca sa scapi. Pentru militari nu stiu, inca mai sint categorii sociale care au 4 oo.
This post has been edited by corbex: 21 May 2012, 21:11 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pentru cadre militare eu stiu ca nu este obligatoriu si ca acum d-abia e in discutie acest lucru pe la minister.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Pensia privata obligatorie(pilon II) este acum si pt militari,politisti,etc.
Mi se parea corect sa se creeze pt aceaste categorii un fond de pensii special cum este la americani.Din pacate ei baga pe toata lumea in aceeasi oala. Cica pana pe 21 iunie trebuie ca fiecare, din categoriile de mai sus sa opteze pt o societate de adminisitrare a pensiei. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(romanvs @ 23 May 2012, 16:57) Pensia privata obligatorie(pilon II) este acum si pt militari,politisti,etc. Mi se parea corect sa se creeze pt aceaste categorii un fond de pensii special cum este la americani.Din pacate ei baga pe toata lumea in aceeasi oala. Si de ce kkt ar trebui sa fie astia mai cu moț ? Ma enerveaza la culme gandirea asta, politistii sau militarii sunt si ei simpli angajati. Ei si-au ales meseria, nu i-a obligat nimeni deci nu vad de ce ar avea conditii speciale de pensionare. Mai mult ii plang pe aia care lucreaza prin exploatatii miniere, turnatorii, etc. in conditii deosebite din cauza carora le este mult scurtata viata. Dar politistii nu o sa inteleg niciodata de ce trebuie sa iasa la pensie mai repede. This post has been edited by Shush: 23 May 2012, 17:05 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
hmm...poate pentru ca sunt tot timpul la ordin?? si ca nu sunt siguri de ziua libera decat dupa ce se sfarseste...sunt multe de spus..dar fiecare are parerea lui...e bine ca s a facut un asemenea fond...
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Vrei sa iti arat contractul meu de munca ?
Crezi ca nu sunt si alti oameni care trebuie sa fie disponibili oricand in caz de ceva ? Si eu inca nu am vazut politist care sa faca ce ai zis tu mai sus, sau functionar de prin MAI ... This post has been edited by Shush: 23 May 2012, 17:29 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Din cateva motive:
a)sunt tot timpul la dispozitia statului 24 din 24 de ore: -pot fi chemati in orice moment la servici -merg in misiuni care pot avea durata nederminata -pot fi chemati din concedii indiferent unde s-ar afla -partcipia la tot felul de manifestatii sociale in afara timpului normal de lucru(misiuni) -nu pot parasi localitatea de resedinta decat cu aprobare -nu pot parasi tara decat cu aprobare -trebuie sa se stie unde se afla si sa aiba tot timpul o cale de comunicatie(in special telefon) In majoritatea cazurilor nu primesc nici un ban in plus fata de salariul normal. b)nu au dreptul : -participari la mitinguri - sa -si exprime optiuni politice in public - sa aiba firme sau sa fie asociati - sa lucreze in meserii inferioare calitatii de militar Referitor la iesirea mai devreme la pensie,presupun ca se datoreaza faptului ca trebuie sa fie intr-o stare fizica de exceptie care sa le permita sa isi desfasoare activitatea . Sunt primii in caz de conflicte armate si nu au dreptul sa dea inapoi. This post has been edited by romanvs: 23 May 2012, 17:36 |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(romanvs @ 23 May 2012, 17:29) Referitor la iesirea mai devreme la pensie,presupun ca se datoreaza faptului ca trebuie sa fie intr-o stare fizica de exceptie care sa le permita sa isi desfasoare activitatea . Politistii aia 2, care crapau shaorma si opreau la radar in timp ce pe mine era mai sa ma rastoarne o soferita care nu respecta legea, sigur erau intr-o stare fizica de exceptie. In afara de punctul b restu se gasesc si prin mediul privat, depinde de meseria fiecaruia, dar repet este o alegere nu o obligatie. This post has been edited by Shush: 23 May 2012, 17:32 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
romanvs |
![]()
|
Nu le pot numi motive de nemultumire, ci argumente la ceea ce a spus @Shush.
In acelasi timp ,de ce nu mi se pare normal sa fie bagati in aceeasi oala militarii cu civilii dpdv al pensiei. This post has been edited by romanvs: 23 May 2012, 17:42 |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
Shush |
![]()
|
Pai si daca un civil are in contractul de munca specificate aceleasi clauze unde ar trebui incadrat ?
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Teoria e frumoasa: politistul in stil Chuck Norris si militaurul in stil Rambo servesc patria in tot felul de vremuri tulburi si, in concluzie, merita sa iasa la pensie inaintea pipernicitilor din IT - de exemplu- care freaca toata ziua un rahat de tastatura si se holbeaza 1440 minute pe zi la un rahat de monitor.Uneori si 1440 pe noapte, dar mai rar, da-i dreacu, ca n-o sa moara
Realitatea: politaiul burtos nu mai poate face gimnastica din pricina burtilor suprapuse, iar militaurul profesionist e aproape analfabet. Dar beneficiaza de drepturi datorita lui Cichi Cean. Asta e. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
Sa umbli zi de zi, saptamina dupa saptamina, an dupa an printre pigani si alti dubiosi, sa stringi taza de protectie, ti se pare o meserie relaxanta?
Asa sa vad toate din spatele tastaturii, relaxante. This post has been edited by corbex: 23 May 2012, 18:29 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
da..se poate spune si asa...nu toti au privilegiul de a primi spaga..
![]() 23 May 2012, 20:13: si cam da...lumea ar trebui sa inteleaga pozitia lor in societate..fara aceste structuri..nu ne ar fi prea bine.. This post has been edited by marcykone: 23 May 2012, 20:13 |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Shush @ 23 May 2012, 18:04) Si de ce kkt ar trebui sa fie astia mai cu moț ? Ma enerveaza la culme gandirea asta, politistii sau militarii sunt si ei simpli angajati. Ei si-au ales meseria, nu i-a obligat nimeni deci nu vad de ce ar avea conditii speciale de pensionare. Iti dau eu un argument economic: pentru ca ei NU AU PLATIT contributii. Dar acum, iubitul stat roman le plateste pensii din fondurile MELE de pensie pe care eu LE PLATESC. Militarii si politistii nu au ce cauta in sistemul public atata timp cat nu au platit contributii. Vrea statul sa-i plateasca din bugetul MApN, din bugetul MI treaba lui. Da nu din bugetul de pensii la care altii au contribuit si astia nu. Iar atunci cand au contribuit, toti ceilalti contribuiau cu 31-33% per total, iar astia cu 5%. Dar cand le-a calculat pensia le-a calculat ca pentru o contributie de 33%. O HOTIE ORDINARA. Aceasta noua categorie PARAZITARA pe bugetul national de pensii are si alta influenta: intra in statistici de deficit si conduc la "nu avem bani de marit pensiile". Daca i-ar da pe aia afara din acel buget acei bani s-ar redistribui la cei care au platit contributii. O reforma cu cap, marca PDL& Basescu, ce sa spun. O adunatura de loaze. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
corbex |
![]()
|
De ce te enervezi? Noul parinte al patriei spune tot timpul ca va instaura dreptatea, echitatea si cinstea. Si ca va corecta toate greselile lui Baxe. Deci nu le va da pensii, evident!
This post has been edited by corbex: 23 May 2012, 22:32 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 23 May 2012, 21:06) Iti dau eu un argument economic: pentru ca ei NU AU PLATIT contributii. Dar acum, iubitul stat roman le plateste pensii din fondurile MELE de pensie pe care eu LE PLATESC. Militarii si politistii nu au ce cauta in sistemul public atata timp cat nu au platit contributii. Vrea statul sa-i plateasca din bugetul MApN, din bugetul MI treaba lui. Da nu din bugetul de pensii la care altii au contribuit si astia nu. Iar atunci cand au contribuit, toti ceilalti contribuiau cu 31-33% per total, iar astia cu 5%. Dar cand le-a calculat pensia le-a calculat ca pentru o contributie de 33%. O HOTIE ORDINARA. Aceasta noua categorie PARAZITARA pe bugetul national de pensii are si alta influenta: intra in statistici de deficit si conduc la "nu avem bani de marit pensiile". Daca i-ar da pe aia afara din acel buget acei bani s-ar redistribui la cei care au platit contributii. O reforma cu cap, marca PDL& Basescu, ce sa spun. O adunatura de loaze. Bugetul ala e platit tot de noi, deci ar trebui sa primeasca pensie in functie de cat au cotizat fara sa beneficieze de nimic special. Pe baiatul de mai sus care ne indeamna sa realizam utilitatea acestor structuri in viata noastra de zi cu zi il rog sa se mai uite o data in buletin sa vada in ce tara traieste. Pun pariu ca majoritatea oamenilor muncesc mult mai mult si in coditii de stres mult mai mari decat agentul care incurca ... pardon dirijeaza ... circulatia sau decat aia de pe la ghiseele din cadrul politiei. Iar pe asa zisii militari profesionisti romani (ce glumita simpatica) ii invit sa isi caute altceva de munca daca sunt cerintele prea grele in armata. This post has been edited by Shush: 23 May 2012, 23:57 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
klaus |
![]()
|
Sistemele de pensii pentru militari sunt, in general, sisteme speciale, nu se pot incadra in sistemele obisnuite pentru simplu motiv ca militarii au alte probabilitati (foarte mari) de a beneficia de drepturi in situatii beligerante (care sunt non-statistice si non-probabilistice).
Din acest motiv pensiile militare sunt "pensii de serviciu" in adevaratul sens al notiunii, platite din bugetul ministerului apararii (angajatorul), nu din fondurile bugetului de pensii (care e independent de bugetul de stat si are alte surse de finantare). |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
Na bine, sa zicem ca asta s-ar aplica la militari.
Dar functionarii din MI, MAPN, si politistii de ce intra la categoria militari ? Sa o spun pe romaneste : ma deranjeaza faptul ca persoanele astea primesc pensii (care sunt si mai mari decat ale omului de rand) din banii platiti de mine. This post has been edited by Shush: 24 May 2012, 00:14 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
klaus |
![]()
|
Tu, salariat la patron, cam de cate ori te-ai impuscat pe strada sau a tras lumea cu gloante dupa tine?
Crezi ca mai des decat politistii? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
Cam care e probabilitatea ca un "rutier" sa fie impuscat in timpul serviciului ?
Eu zic ca e cam asemanatoare cu cea a unui angajat dintr-un cazinou. Si de exemplu agentii de paza de ce nu au beneficii din-astea ? |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
mie mi s-ar parea mult mai corect sa se dea salar ok daca esti politist, militar. si dupa aceea sa se dea pensie in functie de cit ai contribuit. ai fost pulitica si ai iesit la pensie la 45 de ani sau la cit ies astia, ok, ai avut salar mai mare, ai contribuit mai mult, pensia ti se va calcula in functie de cit ai contribuit si poate-ti iese la fel cu a unuia ce a frecat biroul pina la 60 de ani.
insa ar fi de dorit sa se calculeze incadrarea corect, de ce sa aiba aceleasi drepturi si individul ce sta la poarta si te intreaba de boletin cind intri la politie si politistul cichi cean care se bate cu toti sa te apere? This post has been edited by kaspersky: 24 May 2012, 01:29 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
klaus.. aia cu impuscatu e valabila in america... mai nou ai mai multe sanse sa fii impuscat pe strada ca civil...
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 01:43 |