Pensia, pilonul II-pensia privata
![]() ![]() ![]() |
Pensia, pilonul II-pensia privata
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
da' astia cel putin chiar isi risca vietile..la propriu..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(ady77 @ 25 May 2012, 09:05) Da, io de-abia amu' am inteles de ce e nemultumit klaus. Fondul casei de pensii era sustinut de noi, si ne platea pensia noua, dintr-un venita anual de x. Bugetul MI/Mapn se facea cu bani din impozite, dracu-lacu. Si ei isi plateau politaii pensionati din bugetul lor. Acum, fondul casei de pensii are tot venitul anual de x, dar plateste in plus si pensiile alora. In timp ce partea din bugetele MI/MAPN care se ducea pe pensiile lor, a ajuns altundeva (cum ar fi, paregzamplu, asfalt ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.230 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
QUOTE(Shush @ 23 May 2012, 23:56) Bugetul ala e platit tot de noi, deci ar trebui sa primeasca pensie in functie de cat au cotizat fara sa beneficieze de nimic special. Pe baiatul de mai sus care ne indeamna sa realizam utilitatea acestor structuri in viata noastra de zi cu zi il rog sa se mai uite o data in buletin sa vada in ce tara traieste. Pun pariu ca majoritatea oamenilor muncesc mult mai mult si in coditii de stres mult mai mari decat agentul care incurca ... pardon dirijeaza ... circulatia sau decat aia de pe la ghiseele din cadrul politiei. Iar pe asa zisii militari profesionisti romani (ce glumita simpatica) ii invit sa isi caute altceva de munca daca sunt cerintele prea grele in armata. Observ ca majoritatea au ceva cu faptul ca si politistii si militarii au dreptul ca orice roman sa aiba o pensie care sa le asigure traiul dupa ce nu vor mai munci.Acum ca au contribuit sa nu au contribuit la bugetul de pensii ,nu vad de ce ar fi vina lor,ei lucreaza ca orice roman.Nu ei si-au ales daca sa contribuie sa nu.Consider ca merita sa fie respectati si acum in activitate si dupa ce vor fi pensionari. Unii chiar nu le gasesc rostul acestor categorii de de lucratori:politisti, jandarmi ,pompieri,militari(MApN).Ii rog pe acestia sa se gandeasca ce ar face daca nu ar exista de ex. pompieri militari, si ar avea casa in flacari sau ar fi amenintati de un incendiu scapat de sub control si niste pompieri civili prost platiti(cum sunt majoritatea salariilor din Romania)ar pune in balanta daca se merita sau nu sa intervina.Militarii ca le convine sau nu trebuie sa isi faca treaba indiferent ca sunt bine sau prost platiti.Si exemplele pot continua... Stiu ca traim in Romania si mai stiu ca orice loc de munca este important,iar piata muncii nu este chiar asa de bogata. Asazisii militari profesionisti cum le spui isi pierd vietile in teatrele de operatiuni,isi risca vietile in misiuni(pompieri,jandarmi)pt linistea cetatenilor acestei tari. Cum am mai spus mai sus,ei sunt tot timpul la dispozitia statului. Referitor la politisti,nici ei nu au o treaba chiar sa usoara:salarii mici,legea care nu ii apara,sunt doar cateva din problemele care ii fac sa ajung in ochii privitorului sa arate nu tocmai placut. This post has been edited by romanvs: 25 May 2012, 14:04 |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-au dat lacrimile.
De-aia sunt 8 candidati pe 1 loc la academia de politie. politie.jpg ( Size: 40.67k ) Number of downloads: 322 This post has been edited by vijelie: 25 May 2012, 13:51 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 25 May 2012, 13:50) Mi-au dat lacrimile. De-aia sunt 8 candidati pe 1 loc la academia de politie. politie.jpg ( Size: 40.67k ) Number of downloads: 322 de cand am terminat io liceu' e tot asa.. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(romanvs @ 25 May 2012, 14:39) Observ ca majoritatea au ceva cu faptul ca si politistii si militarii au dreptul ca orice roman sa aiba o pensie care sa le asigure traiul dupa ce nu vor mai munci. Departe de mine (cel putin) gandul asta. E nevoie de ei, si pana la urma, noi le platim si salariile(*), si pensiile. Singura problema, din punctul meu de vedere, e modul de distribuire a fondurilor in cauza. Si printre altele, de ce diferenta asta ciudata intre bugetari? Ca profesorii/medicii/functionarii contribuiau de la bun inceput la fondul de pensii, daca stiu eu bine. (*) Mai bine zis, noi asiguram produsul intern brut din care se platesc si salariile alea. Ca asa cum e formulat mai sus, suna ca si cum bugetarii ar fi niste asistati social ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(vijelie @ 25 May 2012, 14:50) De-aia sunt 8 candidati pe 1 loc la academia de politie. politie.jpg ( Size: 40.67k ) Number of downloads: 322 Foarte mulți tineri din ziua de azi au în sânge ordinea și disciplina, dorința de a apăra Legea, idealul de a se pune în slujba comunității, lupta împotriva răului. Așa că-i explicabil să fie înghesuială la admitere. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(romanvs @ 25 May 2012, 13:39) Observ ca majoritatea au ceva cu faptul ca si politistii si militarii au dreptul ca orice roman sa aiba o pensie care sa le asigure traiul dupa ce nu vor mai munci. Problema e ca ei sunt singurii care chiar primesc o pensie suficienta. Restul lucreaza mai mult, cotizeaza mai mult si la batranete primesc mai multa mwe ... QUOTE(romanvs @ 25 May 2012, 13:39) Militarii ca le convine sau nu trebuie sa isi faca treaba indiferent ca sunt bine sau prost platiti.Si exemplele pot continua... Adica "militarii" nu isi pot da demisia ? |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(romanvs @ 25 May 2012, 14:39) Observ ca majoritatea au ceva cu faptul ca si politistii si militarii au dreptul ca orice roman sa aiba o pensie care sa le asigure traiul dupa ce nu vor mai munci. Observi prost. Lumea are ceva ca "militarizatii" sa ia bani de la fondul de pensii public. Sa ia de la armata, ca ei nu au contribuit la fondul public. In acest moment ei sunt o categorie care calca in picioare cel putin 2 principii fundamentale a sistemului de pensii public, care cica-s principii obligatorii petnru toti:principiul EGALITATII si principiul CONTIRIBUTIVITATII. Egalitate presupune la contributii egale, beneficii egale. NU e cazul la ei, ca au avut alte contrbutii (a... nu au avut, ca sa vezi...) De asemenea egalitatea presupune si utilizarea masurilor egale in evaluare. Daca eu iau o pensie calculata prin impartirea sumei veniturilor pe stagiu complet (35 de ani), ei iau pensie calculata prin impartirea sumei veniturilor pe un stagiu "special", care e 20 sau 25 de ani (nu stiu exact, dar pe acolo). Pai la aceleasi venituri ei iau numai din acest calcul o pensie aproape dubla. In situatia in care ei nu au contribuit la pensie si veniturile alea le-au ramas in mana. Principiul contributivitatii presupune ca TOTI contribuie. Ce sa vezi, ei in trecutul nu foarte indepartat nu au contribuit, iar cand au contribuit au contribuit insignifiant. Din punctul de vedere al notiunii de sistem de pensii, aceste categorii sunt niste paraziti. Vrea statul sa le plateasca pensia fara ca ei sa contribuie, sa le plateasca, dar nu din fondul de pensie la care altii au contribuit si ei nu. Este ca si cum pe mine statul ma obliga prin lege sa platesc intretinerea vecinului de bloc pentru ca el e militar si statul i-a promis ca nu va plati intretinerea. Ce e aceasta discriminare de tratament fata de mine, ce, militarii sunt zei, sunt divinitati si ceilalti muritori trebuie sa le pupe talpile? Ce e rahatul asta de conceptie? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
Rahatul asta de conceptie nu este de acum...este de foarte mult timp..si nu cere nimeni sa fie pupati...dar, daca statul,atunci cand recruteaza,zice ca plateste intretinerea..asta e,o s o plateasca! Ca o sa convina sau nu restului lumii....putin importa!...Deci,sa rezumam totul: aceste categorii speciale primesc o pensie speciala pentru ca isi desfasoara activitatea in conditii speciale! asa spune legea!..restu e cancan...sunt multe lucruri care nu merg bine in tara asta..dar nu asta...uitati-va putin la alte state...
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
@ Klaus: E pedelism!
This post has been edited by ady77: 25 May 2012, 15:36 |
--------------------
|
bucatzel |
![]()
|
Hai da-o incolo.
De fiecare data cand se punea problema sa trimitem trupe in kosovo/afganistan/irak fugeau pe capete, sa nu cumva sa-i trimita la razboi. Adica singurul rost pentru care-i tinem in post. Pai numa' ca sa plimbe un tanc de ici pe colo in simulari, nu vad rostul sa-i platim. Da stiu, ar trebui sa pun in balanta ca poate-s cazuri izolate, dar sincer, ma indoiesc puternic ca-i asa. Astia ar fi militarii. Cu ce-s astia mai grozavi ca medicii? Ca nush' cum sa zic, la sfarsitul carierei, un medic e mult mai "consumat". |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
daa...medicul e consumat de spagi...si crezi k fug militarii de razboi??? te inseli..e bataie..!!!!
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marcykone @ 25 May 2012, 16:34) dar, daca statul,atunci cand recruteaza,zice ca plateste intretinerea..asta e,o s o plateasca! Ca o sa convina sau nu restului lumii....putin importa!...Deci,sa rezumam totul: aceste categorii speciale primesc o pensie speciala pentru ca isi desfasoara activitatea in conditii speciale! asa spune legea!..restu e cancan...sunt multe lucruri care nu merg bine in tara asta..dar nu asta...uitati-va putin la alte state... Da, sa platesca, dar din banii statului, nu din banii mei! Ce-i aia, eu sa fac cu niste cetateni un CAR si vine statul si spune: boilor, din banii vostri de CAR il platiti si pe militarul asta. A, nu a contribuit, ce daca, eu i-am promis ca o sa ii dau bani. Dar eu nu vreau sa-i dau, asa ca dati-i voi din banii vostrii PERSONALI. Iar daca ne uitam la alte state, treaba e asa: nici un alt stat nu si-a permis SA FURE din fonduruile de pensii ca sa dea pensii la militari. Le-a facut fond special, ii plateste din bugetul apararii/internelor, dar in nici un caz nu ii obliga pe altii sa le plateasca pensii militarilor (fie ei politisti sau militari sau lucratori la sericvii) In ce privesc conditiile speciale, tot in conditii speciale muncesc si aia de la salvamont, si aia de la salvamar, si aia de la turnatorii, ba chiar si dresorii de animale de la circ. Dar stii care e diferenta? Ca aia platesc sume MAI MARI la pensie pentru ca au riscuri mai mari. La militarizati, ce sa vezi... Saracii de ei, ce chinuiti sunt. Au tot murit prin razboaiele din ultimii 70 de ani... Nici macar riscul nu mai e "special" la militari de vreo 67 de ani incoace. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
marcykone |
![]()
|
Fa-te militar,daca ii invidiezi asa mult...
![]() ![]() |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 25 May 2012, 15:51) mda, recunosc ca habar n-am cit platesc aia si nici cum e legea, dar s-o luam logic: de ce ar plati mai mult la pensie? daca au riscuri mai mari au mai multe sanse s-o mierleasca mai repede si sa nu ajunga sa mai ia ceva din pensia aia. This post has been edited by kaspersky: 25 May 2012, 16:13 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(marcykone @ 25 May 2012, 17:00) Militarii nu aduc plus valoare, nu am de ce sa-i invidiez. 25 May 2012, 17:26: QUOTE(kaspersky @ 25 May 2012, 17:13) mda, recunosc ca habar n-am cit platesc aia si nici cum e legea, dar s-o luam logic: de ce ar plati mai mult la pensie? daca au riscuri mai mari au mai multe sanse s-o mierleasca mai repede si sa nu ajunga sa mai ia ceva din pensia aia. Pensia nu e pentru risc de mierlire, e pentru risc de incapacitate de realizare a veniturilor ca urmare a pierderii capacitatii de munca (batranete, invaliditate). Baietii aia lucrand in mediu greu, se iveste mai devreme incapacitate de munca datorita batranetii si epuizarii fizice a organismului. Motivele ar fi cam asa: 1. Pentru ca au o reducere a varstei de pensionare (iau pensie mai devreme). Pe principiul egalitatii de tratament, la contributii egale, pensii egale. Daca fac contributii pe perioada mai mica, pensia le-ar fi mai mica. 2. Reducerea varstei de pensionare conduce la o plata pe perioada mai indelungata a pensiei 3. Pentru ca au un risc mai mare de invaliditate This post has been edited by klaus: 25 May 2012, 16:26 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
marcykone |
![]()
|
Dar cine aduce plus de valoare??!!..asa,de curiozitate..
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@klaus: aha, am inteles. asa pare a fi logic.
This post has been edited by kaspersky: 25 May 2012, 16:28 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(marcykone @ 25 May 2012, 16:47) QUOTE(Markos @ 25 May 2012, 17:02) Chiar nu mai stiu care razboi era in perioada in care se trezisera sa ma cheme la recrutare. Parca Kosovo. Nush, chiar in perioada in care urma sa se termine cu stagiul obligatoriu. Io imi faceam analizele pacii, si in jurul meu era plin de militari activi care se dadeau peste cap sa-si scoata adeverinte medicale ca sa nu se trezeasca naibii acolo. Mi-am Combinat, in serile respective, m-am tot vazut cu ceva fosti colegi de liceu de-ai lui taica-miu, militari in retragere, si colegii lor activi, ca ai mei se agitau daca poa' sa aranjeze ceva sa-mi fac naibii armata in Sibiu, nu la Cucuietii din Deal, arma parasuta. Si acolo auzeam continuarea povestilor pe care le auzeam in timpul zilei. Orice, pensie de boala, pensionare anticipata, numa' sa nu s trezeasca naibii pe front. Asa ca ... o fi bataie pe capete, intre aia care n-au nimic altceva mai bun in perspectiva. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Markos |
![]()
|
Da' ce, am invadat Kosovo? Că nu mi-amintesc..
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
bucatzel |
![]()
|
Minim ceva forte de mentinere a pacii am avut pe-acolo. Da' io tin minte ca se trimisesera destul de multe. Oricum, chiar nu mai tin minte care era conflictul in cauza, deci pentru partea aia nu bag mana-n foc. Da' stiu sigur ca tocmai atunci se suna adunarea pentru un rand de impuscaturi pe undeva.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine stie ce fraieri ai nimerit tu, p-aia de-i stiu eu ca au fost in Kosovo s-au facut oameni. Da' au si dat spagi.
Servim Patria ! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(corbex @ 25 May 2012, 10:10) Bioane, baga lista cu alea 5 judete! Si precizeaza cit e IQ standard al amoebei. Inca nu-mi e clar daca sa ma simt rusinat sau mindru. Pai sa numaram coane Fanica.Judetul de bastina zis TM trei limitrofe AR, CS, HD unul generator permanent de melentari SV si motzu la ... , B. IQ STAS penru amoeba este dublu cat unu de chestor sef sau de geal( model Oprea sau Iordanescu) si invers proportional cu pensia ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 04:33 |