DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mai cititi carti?, topic 'ntelectual...

Vlad Georgescu
post 15 Aug 2005, 19:15
Post #91

/----\ <--- Logan

Group: Members
From: Bucuresti

Sint surprins ca exista oameni carora le-a placut "Ion".

Nu am inteles niciodata argumentul ca "desi subiectul este oribil, ingrozitor, cartea e foarte bine realizata, si imi place".

Tin minte ca am vazut un film (Caligula, parca) care mi s-a parut ingrozitor de nasol.. si cine mai era cu mine a zimbit si mi-a spus "Da, e adevarat ca e scirbos si oribil, dar a fost foarte bine realizat". Probabil ca e ceva ce eu nu prind, ca sa zic asa.

Cit despre Beverly Hills.. da, e o telenovela, dar una bine realizata, si in care, pe linga a load of bullshit, apar o gramada de probleme care pot sa apara cu adevarat in viata unui adolescent, si pentru fiecare problema personajele discuta mai multe solutii posibile.

Cu toate ca e telenovela mie mi se pare mult mai educativ decit "Ion". Chiar imi imaginam un episod din Beverly Hills care sa trateze cam aceleasi teme ca si romanul, si cred ca le-ar trata intr-un mod mult mai constructiv si educativ.

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Jack Daniel's
post 15 Aug 2005, 19:23
Post #92

MEMBRU DE LA INCEPUT!

In ultimul timp am citit cam tot ce a aparut de John Saul.

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
vv
post 16 Aug 2005, 08:22
Post #93

dilbert.com

QUOTE(Vlad Georgescu)
Nu am inteles niciodata argumentul ca "desi subiectul este oribil, ingrozitor, cartea e foarte bine realizata, si imi place".

Citeste "Colectionarul" de John Fowles. Fac pariu cu tine ca vei spune exact fraza de mai sus dupa ce termini cartea smile.gif Acum pe bune, chiar citeste-o, e relativ subtire, nu va fi un efort prea mare... si chiar merita citita, poate nu seara ca dup-aia nu mai dormi wink.gif

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
afh
post 17 Aug 2005, 10:11
Post #94

!!!!

am mai găsit un linc. nu am descărcat nimic dar cred că merge...
http://raz-cartionline.coolinc.info/Afisea...?pagina=4&act=0

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
Smudo
post 17 Aug 2005, 21:47
Post #95

Membru autentic

Si eu am citit. Cind eram mic. Mult de tot, si citeodata degeaba. De ex. Descult l-am citit degeaba ca aveam doar vreo 12-13 ani si n-am inteles prea bine. In rest, "mincam" cartile lui Vlad Musatescu (Penca o chema pe nevasta-sa a bulgaroaica?), Tudor Musatescu, si ultimele carti pe care le-am citit au fost ale lui Sven Hassel, unele chiar de vreo 2-3 ori. Ceva Pavel (parca) Corut (nu mai stiu titluri dar mi s-au parut abureli mari), Pacepa - Orizonturi Rosii. Cartea care mi-a placut cel mai mult e Papillon de Henri Charriere, cred ca de vreo 6-7 ori am citit-o. Mi-am amintit... cind eram mic La Medeleni (clar), Toate pinzele sus. Si am mai citit o carte si nu mai stiu cum se numeste, a scris-o ala cu Shogunul, era despre niste prizonieri intr-un lagar la japonezi... cum se numeste? Ultimele ziare Catavencu, iar tv Dinescu si Calinescu...

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
maddan
post 17 Aug 2005, 21:52
Post #96

Speedy Gonzales

Smudo, cartea aia se numea Changi... parca (sau Taipan?).

Cu toate ca e telenovela mie mi se pare mult mai educativ decit "Ion". Chiar imi imaginam un episod din Beverly Hills care sa trateze cam aceleasi teme ca si romanul, si cred ca le-ar trata intr-un mod mult mai constructiv si educativ.

vlade, imi vine mie in minte o scena anume din Ion care putea fi filmata in detaliu in Beverly Hills, da' nu spun ca mi-e rusine.... 04.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Smudo
post 17 Aug 2005, 21:55
Post #97

Membru autentic

Daaaaaaaaa, Tai-pan aveam in minte, dar am zis sa scriu o prostie pe aici, ca nu eram sigur. Stiam ca mai are si un nume ciudat rau, Changi ala. Merci

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
MAKRON
post 19 Aug 2005, 13:28
Post #98

simply clever

From: silistea gumesti

Sa imi fie rusine! Am ajuns sa citesc doar carti de specialitate!!!!

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
alex_sb
post 19 Aug 2005, 13:43
Post #99

Membru incepator

From: Sibiu

Iaca am citit si eu 'Codul lui Da Vinci', ca tot e la moda ...

Multumiri lui 'afh' ...

S-a lasat cu dureri de ochi si de cap (asta apropo de lcd-uri), ca e captivanta cartea, chit ca e cam slabuta.

--------------------
DSN Clima
+
IRONICK
post 19 Aug 2005, 14:22
Post #100

-

From: Romania

Eu sper sa citesc un weekend manualul de Logan.

PS. Calatoresc cu trenul, ca inca nu a venit ZKR-ul si trebuie sa citesc ceva . . .

This post has been edited by ironickSQUAD: 19 Aug 2005, 14:23

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
IRONICK
post 22 Aug 2005, 11:28
Post #101

-

Am citit opera. Comentariu literar sau caracterizarea personajului?
Personajul colectiv, spre sfarsitul romanului, aflat intr-o angoasa spirituala cauzata de intrigile din primele capitole, bla bla bla.

This post has been edited by ironickSQUAD: 22 Aug 2005, 11:35

--------------------
+
Lolek
post 22 Aug 2005, 11:33
Post #102

Ignorog

QUOTE(ironickSQUAD @ 22 Aug 2005, 11:28)
A citit opera. Comentariu literar sau caracterizarea personajului?
Personajul colectiv, spre sfarsitul romanului, aflat intr-o angoasa spirituala cauzata de intrigile din primele capitole, bla bla bla.
*

manualul lui Logan MacLeod? The immortal? Care se bate cu tot felul de alti imortali cu mentalitati pre-crestine supravietuiti prin timpurile moderne? Misto. Nu stiu cum e cu angoasa ca mie nu mi se pare sa fi vazut asa ceva smile.gif
Intriga e simpla: "There can be only one!"

This post has been edited by Lolek: 22 Aug 2005, 11:34

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
IRONICK
post 22 Aug 2005, 11:38
Post #103

-

Cred ca am citit editii diferite ale romanului. Eu am citit prima editie. radmasa.gif

--------------------
+
vv
post 23 Aug 2005, 11:31
Post #104

dilbert.com

On -topic: tocmai a cumparat nevasta-mea Peter Mayle - "o viata de caine", ocazie cu care mi-am reamintit de autorul asta. Daca prindeti ceva carti scrise de el (un an in Provence, din nou in Provence) cititi cu incredere. Mai ales daca aveti de gand sa mergeti in Franta smile.gif

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
walleye
post 23 Aug 2005, 13:33
Post #105

Membru

Group: Banned
From: Timisoara

QUOTE(Sony @ 12 Aug 2005, 10:09)
Credeam ca sunt singurul de pe acest forum caruia i-a placut Vlad Musatescu. biggrin.gif
Pe Doru Davidovici l-a citit cineva? Un Saint-Exupery autohton. Am avut onoarea sa-l cunosc personal in august 1986. Pe 20 aprilie 1989 viata acestui as al aviatiei s-a intrerupt brusc cu Mig-ul 21 omniprezent in cartile lui.
Cartile lui mi-au marcat adolescenta si le-am citit de cel putin 5-6 ori pe fiecare in parte.
*

EU! am citit tot ce-a scris si daca nu eram chior ii paseam pe urme (in mig, nu in scris).

putin off-topic si sper ca nu incalc vreo regula din regulament:

Undernet, #bookz: cauta si vei gasi. va sugerez ca dupa ce stringeti citeva sa va faceti un
server si sa oferiti si voi. chestiile cele mai faine se gasesc la cei cu "servers only" sau
"servers priority" si avind in vedere ca majoritatea sint zeci, cel mult sute de K, chiar si un
dialup face fata. pacat ca asta-primavara s-au virit "hacherii" autohtoni cu niste boti peste
ei si o vreme am fost tinut afara pe motiv de nationalitate. dar intre timp s-au calmat oamenii.

--------------------
Alco Century 628 - Monon 404
nu hraniti moderatorii
+
IRONICK
post 26 Aug 2005, 16:16
Post #106

-

TO SERVE LEMUR
It's a good book!

This post has been edited by ironickSQUAD: 26 Aug 2005, 18:25

--------------------
+
gino78ro
post 26 Aug 2005, 22:21
Post #107

Membru incepator

From: Constanta

QUOTE(Vlad Georgescu @ 15 Aug 2005, 19:15)
Sint surprins ca exista oameni carora le-a placut "Ion".

*

Se pare, mai Vlad, ca tu doar CITESTI. Doar bifezi niste carti pe o lista pe care ti-a dat-o invatatoarea prin cl. a-IV-a. Si-ti mai dai si cu parerea, si jignesti. Nu ai nici macar parere personala. Cat despre vizionarea serialului "Beverly Hills" care te-a marcat, mie mi se pare o pierdere de timp. Auzi... sa compari Ion, cu porcaria de aia de serial. Pai tu nu ai inteles nimic din Rebreanu. Cu scuzele de rigoare pentru ceilalti forum-isti, eu nu mai postez nimic, niciodata. Iar pentru altii, stiu raspunsul.... nici o problema, unul in minus.

--------------------
Dacia Logan - CT 78 AFG
+
klaus
post 4 Dec 2005, 01:49
Post #108

步步

Group: Moderatori

Na, ca m-am trezit si eu dupa juma' de an sa mai reinvii topicu asta, dupa ce am descoperit, oarecum cu placere, ca filmul Harry Potter e jalnic, patetic si vai de mama lui fata de carti.
Sa fiu al naibii daca nu as obliga copii la scoala, in loc de Enigma Otiliei sau mai stiu eu ce rahat de Concert de Bach, sa citeasca Harry Potter.
Sunt descrise in aceste carti pentru copii o gramada de pilde de viata, observatii de comportament in societate, metode de manipilare, metode de aflare de informatii (aproape rupte din Conan Doyle) etc. Chiar mi-a placut ca mod de abordare.
QUOTE(adso @ 12 Aug 2005, 08:59)
@ashu: Hairy Potter a fost "haios" in primele 2 sau 3. acum e garbage. a cincea, cea cu ordinul phoenixului, e de-a dreptul morbida si nevrotica.
*

Aia cu ordinul phoenixului am citit-o si eu cam greu. e cam searbada.
E mai buna asta ultima - deocamdata - (cu printul semipur), desi nu se termina prea vesel, insa e dinamica si plina de idei (chiar ma intreb de unde naiba le scoate). Insa parerea mea sincera este ca ar cam trebui sa se termine acest Star Treck , si sa apara naibii ultimul volum...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mauru007
post 7 Dec 2006, 17:58
Post #109

sir

Nu a mai citit nimeni nimic? ultimele carti citite sunt Criminali celebri, Psihologia crimei(Tudorel Butoi) si Nopti Sangerande (Ioan Santea).
in prezent citesc Centaurul (updike)

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
mars
post 7 Dec 2006, 18:56
Post #110

meow or never

Group: Moderatori

Armele lui Krupp - William Manchester (e a doua oara, acum inteleg mai bine...)

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
einstein1984
post 7 Dec 2006, 20:55
Post #111

fan Dacia

Harry Potter a fost o lectura foarte captivanta. A durat fiz o zi lectura fiecarei carti (inclusiv ultima la 700 de pagini). Evident, varianta originala in engleza. Desi traducerea si adaptarea au fost de calitate, rapesc din farmecul cartilor.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
LemonDemon
post 7 Dec 2006, 21:03
Post #112

Membru autentic

Din pacate ultimele carti pe care le-am citit au fost de specialitate.Partea mai rea este ca tot mai am de citit destule de specialitate ca apar mereu , iar continutul acestora se schimba destul de radical o data la 6 luni.
In schimb am dezvoltat un adevarat ritual de seara , in care vizionez filme mai vechi si mai noi , insa de calitate.

Cheers!

--------------------
None None N/A
+
Jack Daniel's
post 7 Dec 2006, 21:11
Post #113

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(big2003 @ 15 Aug 2005, 20:53)
In ultimul timp am citit cam tot ce a aparut de John Saul.
*

& King , logic . smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
prody
post 7 Dec 2006, 21:16
Post #114

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Am citit "Un veac de singuratate" in vacanta la Vama Veche.Nu prea mi-a placut, mi-a parut rau ca nu am citit ceva de specialitate.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
hash
post 7 Dec 2006, 23:57
Post #115

calculatorist

Neagu Djuvara, "O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri", infulecata in doua seri, Martin Page, "M-am hotarat sa devin prost", asta e haioasa, si intrucatva imi da impresia ca nu prea e o carte imaginata, "Conjuratia imbecililor", asta acum o citesc, nu mi se pare asa o grozavenie cum pretinte prefata; ultima carte citita care mi-a ramas la inima a fost cea a lui Radu Pavel Gheo, "DEX-ul sexul".

Inainte citeam o gramada de SF (mancam Dune cu paine), ma captivau, acum ma plictisesc, nu mai cred in ele. Mai mult imi plac cartile cu teme din istorie, filozofie, critica socialului .. mai ancorate in realitatea noastra.

Cu Dan Brown ala m-a apucat somnul dupa 20 de pagini. Pierdere de timp si bani. Cartile cu Harry Potter sunt bine scrise, am citit "Prizonierul", insa la filmele cu H.P. daca ma uit imi pica ochii in gura.

Pacat ca am de citit intruna de-astea de specialitate, nu prea imi mai ramane timp pt lectura.

This post has been edited by hash: 7 Dec 2006, 23:59

--------------------
- - -
+
lucian_v
post 8 Dec 2006, 00:29
Post #116

Membru autentic

95% in format pdf si de specialitate smile.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
Sony
post 8 Dec 2006, 12:01
Post #117

Membru autentic

From: Ban Land

Procesul de Kafka. Acum citesc Notre-Dame De Paris a lui Hugo, dar ma cam plictisesc descrierile. Sunt mult prea lungi.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Watchful snake
post 8 Dec 2006, 12:14
Post #118

Membru

From: București

"Conjurația imbecililor" e super, e cea mai haioasă carte pe care am citit-o în ultimul timp. Păcat că autorul s-a sinucis, poate că dacă ar fi apucat să vadă ce succes a avut cartea lui, ar mai fi scris și altceva...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
paulp
post 8 Dec 2006, 12:18
Post #119

Bagator de seama!

From: Iasi

Vezi ca tocmai a aparut si Biblia de neon wink.gif
Tot a lui Toole, lasat in manuscris smile.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Watchful snake
post 8 Dec 2006, 12:26
Post #120

Membru

From: București

@paulp: mulțumesc, am s-o caut.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:42
Forum Renault