Mai cititi carti?, topic 'ntelectual...
![]() ![]() ![]() |
Mai cititi carti?, topic 'ntelectual...
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
In ultimul timp am citit cam tot ce a aparut de John Saul.
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu) Nu am inteles niciodata argumentul ca "desi subiectul este oribil, ingrozitor, cartea e foarte bine realizata, si imi place". Citeste "Colectionarul" de John Fowles. Fac pariu cu tine ca vei spune exact fraza de mai sus dupa ce termini cartea ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
am mai găsit un linc. nu am descărcat nimic dar cred că merge...
http://raz-cartionline.coolinc.info/Afisea...?pagina=4&act=0 |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
Si eu am citit. Cind eram mic. Mult de tot, si citeodata degeaba. De ex. Descult l-am citit degeaba ca aveam doar vreo 12-13 ani si n-am inteles prea bine. In rest, "mincam" cartile lui Vlad Musatescu (Penca o chema pe nevasta-sa a bulgaroaica?), Tudor Musatescu, si ultimele carti pe care le-am citit au fost ale lui Sven Hassel, unele chiar de vreo 2-3 ori. Ceva Pavel (parca) Corut (nu mai stiu titluri dar mi s-au parut abureli mari), Pacepa - Orizonturi Rosii. Cartea care mi-a placut cel mai mult e Papillon de Henri Charriere, cred ca de vreo 6-7 ori am citit-o. Mi-am amintit... cind eram mic La Medeleni (clar), Toate pinzele sus. Si am mai citit o carte si nu mai stiu cum se numeste, a scris-o ala cu Shogunul, era despre niste prizonieri intr-un lagar la japonezi... cum se numeste? Ultimele ziare Catavencu, iar tv Dinescu si Calinescu...
|
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Smudo, cartea aia se numea Changi... parca (sau Taipan?).
QUOTE Cu toate ca e telenovela mie mi se pare mult mai educativ decit "Ion". Chiar imi imaginam un episod din Beverly Hills care sa trateze cam aceleasi teme ca si romanul, si cred ca le-ar trata intr-un mod mult mai constructiv si educativ. vlade, imi vine mie in minte o scena anume din Ion care putea fi filmata in detaliu in Beverly Hills, da' nu spun ca mi-e rusine.... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
Daaaaaaaaa, Tai-pan aveam in minte, dar am zis sa scriu o prostie pe aici, ca nu eram sigur. Stiam ca mai are si un nume ciudat rau, Changi ala. Merci
|
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Sa imi fie rusine! Am ajuns sa citesc doar carti de specialitate!!!!
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
Iaca am citit si eu 'Codul lui Da Vinci', ca tot e la moda ...
Multumiri lui 'afh' ... S-a lasat cu dureri de ochi si de cap (asta apropo de lcd-uri), ca e captivanta cartea, chit ca e cam slabuta. |
--------------------
DSN Clima
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu sper sa citesc un weekend manualul de Logan.
PS. Calatoresc cu trenul, ca inca nu a venit ZKR-ul si trebuie sa citesc ceva . . . This post has been edited by ironickSQUAD: 19 Aug 2005, 14:23 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Am citit opera. Comentariu literar sau caracterizarea personajului?
Personajul colectiv, spre sfarsitul romanului, aflat intr-o angoasa spirituala cauzata de intrigile din primele capitole, bla bla bla. This post has been edited by ironickSQUAD: 22 Aug 2005, 11:35 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
QUOTE(ironickSQUAD @ 22 Aug 2005, 11:28) A citit opera. Comentariu literar sau caracterizarea personajului? Personajul colectiv, spre sfarsitul romanului, aflat intr-o angoasa spirituala cauzata de intrigile din primele capitole, bla bla bla. manualul lui Logan MacLeod? The immortal? Care se bate cu tot felul de alti imortali cu mentalitati pre-crestine supravietuiti prin timpurile moderne? Misto. Nu stiu cum e cu angoasa ca mie nu mi se pare sa fi vazut asa ceva ![]() Intriga e simpla: "There can be only one!" This post has been edited by Lolek: 22 Aug 2005, 11:34 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cred ca am citit editii diferite ale romanului. Eu am citit prima editie.
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
On -topic: tocmai a cumparat nevasta-mea Peter Mayle - "o viata de caine", ocazie cu care mi-am reamintit de autorul asta. Daca prindeti ceva carti scrise de el (un an in Provence, din nou in Provence) cititi cu incredere. Mai ales daca aveti de gand sa mergeti in Franta
![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Sony @ 12 Aug 2005, 10:09) Credeam ca sunt singurul de pe acest forum caruia i-a placut Vlad Musatescu. ![]() Pe Doru Davidovici l-a citit cineva? Un Saint-Exupery autohton. Am avut onoarea sa-l cunosc personal in august 1986. Pe 20 aprilie 1989 viata acestui as al aviatiei s-a intrerupt brusc cu Mig-ul 21 omniprezent in cartile lui. Cartile lui mi-au marcat adolescenta si le-am citit de cel putin 5-6 ori pe fiecare in parte. EU! am citit tot ce-a scris si daca nu eram chior ii paseam pe urme (in mig, nu in scris). putin off-topic si sper ca nu incalc vreo regula din regulament: Undernet, #bookz: cauta si vei gasi. va sugerez ca dupa ce stringeti citeva sa va faceti un server si sa oferiti si voi. chestiile cele mai faine se gasesc la cei cu "servers only" sau "servers priority" si avind in vedere ca majoritatea sint zeci, cel mult sute de K, chiar si un dialup face fata. pacat ca asta-primavara s-au virit "hacherii" autohtoni cu niste boti peste ei si o vreme am fost tinut afara pe motiv de nationalitate. dar intre timp s-au calmat oamenii. |
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|
IRONICK |
![]()
|
TO SERVE LEMUR
It's a good book! This post has been edited by ironickSQUAD: 26 Aug 2005, 18:25 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gino78ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 May 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu @ 15 Aug 2005, 19:15) Sint surprins ca exista oameni carora le-a placut "Ion". Cu toate ca e telenovela mie mi se pare mult mai educativ decit "Ion". Chiar imi imaginam un episod din Beverly Hills care sa trateze cam aceleasi teme ca si romanul, si cred ca le-ar trata intr-un mod mult mai constructiv si educativ. Se pare, mai Vlad, ca tu doar CITESTI. Doar bifezi niste carti pe o lista pe care ti-a dat-o invatatoarea prin cl. a-IV-a. Si-ti mai dai si cu parerea, si jignesti. Nu ai nici macar parere personala. Cat despre vizionarea serialului "Beverly Hills" care te-a marcat, mie mi se pare o pierdere de timp. Auzi... sa compari Ion, cu porcaria de aia de serial. Pai tu nu ai inteles nimic din Rebreanu. Cu scuzele de rigoare pentru ceilalti forum-isti, eu nu mai postez nimic, niciodata. Iar pentru altii, stiu raspunsul.... nici o problema, unul in minus. |
--------------------
Dacia
Logan
- CT 78 AFG
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Na, ca m-am trezit si eu dupa juma' de an sa mai reinvii topicu asta, dupa ce am descoperit, oarecum cu placere, ca filmul Harry Potter e jalnic, patetic si vai de mama lui fata de carti.
Sa fiu al naibii daca nu as obliga copii la scoala, in loc de Enigma Otiliei sau mai stiu eu ce rahat de Concert de Bach, sa citeasca Harry Potter. Sunt descrise in aceste carti pentru copii o gramada de pilde de viata, observatii de comportament in societate, metode de manipilare, metode de aflare de informatii (aproape rupte din Conan Doyle) etc. Chiar mi-a placut ca mod de abordare. QUOTE(adso @ 12 Aug 2005, 08:59) @ashu: Hairy Potter a fost "haios" in primele 2 sau 3. acum e garbage. a cincea, cea cu ordinul phoenixului, e de-a dreptul morbida si nevrotica. Aia cu ordinul phoenixului am citit-o si eu cam greu. e cam searbada. E mai buna asta ultima - deocamdata - (cu printul semipur), desi nu se termina prea vesel, insa e dinamica si plina de idei (chiar ma intreb de unde naiba le scoate). Insa parerea mea sincera este ca ar cam trebui sa se termine acest Star Treck , si sa apara naibii ultimul volum... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu a mai citit nimeni nimic? ultimele carti citite sunt Criminali celebri, Psihologia crimei(Tudorel Butoi) si Nopti Sangerande (Ioan Santea).
in prezent citesc Centaurul (updike) |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Armele lui Krupp - William Manchester (e a doua oara, acum inteleg mai bine...)
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Harry Potter a fost o lectura foarte captivanta. A durat fiz o zi lectura fiecarei carti (inclusiv ultima la 700 de pagini). Evident, varianta originala in engleza. Desi traducerea si adaptarea au fost de calitate, rapesc din farmecul cartilor.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Din pacate ultimele carti pe care le-am citit au fost de specialitate.Partea mai rea este ca tot mai am de citit destule de specialitate ca apar mereu , iar continutul acestora se schimba destul de radical o data la 6 luni.
In schimb am dezvoltat un adevarat ritual de seara , in care vizionez filme mai vechi si mai noi , insa de calitate. Cheers! |
--------------------
None
None
N/A
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Am citit "Un veac de singuratate" in vacanta la Vama Veche.Nu prea mi-a placut, mi-a parut rau ca nu am citit ceva de specialitate.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Neagu Djuvara, "O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri", infulecata in doua seri, Martin Page, "M-am hotarat sa devin prost", asta e haioasa, si intrucatva imi da impresia ca nu prea e o carte imaginata, "Conjuratia imbecililor", asta acum o citesc, nu mi se pare asa o grozavenie cum pretinte prefata; ultima carte citita care mi-a ramas la inima a fost cea a lui Radu Pavel Gheo, "DEX-ul sexul".
Inainte citeam o gramada de SF (mancam Dune cu paine), ma captivau, acum ma plictisesc, nu mai cred in ele. Mai mult imi plac cartile cu teme din istorie, filozofie, critica socialului .. mai ancorate in realitatea noastra. Cu Dan Brown ala m-a apucat somnul dupa 20 de pagini. Pierdere de timp si bani. Cartile cu Harry Potter sunt bine scrise, am citit "Prizonierul", insa la filmele cu H.P. daca ma uit imi pica ochii in gura. Pacat ca am de citit intruna de-astea de specialitate, nu prea imi mai ramane timp pt lectura. This post has been edited by hash: 7 Dec 2006, 23:59 |
--------------------
-
-
-
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
95% in format pdf si de specialitate
![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Procesul de Kafka. Acum citesc Notre-Dame De Paris a lui Hugo, dar ma cam plictisesc descrierile. Sunt mult prea lungi.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
"Conjurația imbecililor" e super, e cea mai haioasă carte pe care am citit-o în ultimul timp. Păcat că autorul s-a sinucis, poate că dacă ar fi apucat să vadă ce succes a avut cartea lui, ar mai fi scris și altceva...
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Vezi ca tocmai a aparut si Biblia de neon
![]() Tot a lui Toole, lasat in manuscris ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
@paulp: mulțumesc, am s-o caut.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:42 |